» »

"domači kino"

"domači kino"

aaads ::

Pozdravljeni. Mene pa zanima kako bi lahko (če lahko) povezal sub z štirimi zvočniki od stolpa in potem vse to povezal na računalnik ali dvd napravo, v bistvu bi si naredil domači kino po domače.

Če se sliši potiho sub, ko ga priklopim, pomeni to da rabim ojačevalec, ker računalnik ga nima v sebi in je sub premočan, ne? Ali je krivo kaj drugega?

Tr0n ::

Receiver.

R-S-LoVe ::

mislim, da boš moral še kar nekaj prebrat v zvezi z ozvočenjem
na kratko:
sama zv. kartica v PC ima izhodno moč zelo malo in če ne boš med njo in zvočnike dodal kakšne komponente
bi znalo biti čez čas zelo zanimivo ;)
teoretičen primer: PC -> ojačevalnik 4xXXW+ojačevalnik za sub 1xXXXW -> zvočniki
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

ja saj enkrat si bom vzel čas pa malo preštudiral.. kaj se pa lahko zgodi če med zvočnikami in zvočno ni nobene komponente? pregori zvočna?

Pyr0Beast ::

Najverjetneje, da.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

No kot sem že v prejšnjem postu napisal, da se bom začel učit o ozvočenju, je zdaj prišel čas.. Nekaj sem gledal po Wikipedia.com ampak tam se mi zdi vse nekako preveč strokovno napisano in še v angleščini (saj razumem angleško tolko da vem o čem piše, ampak vsega pa ne razumem), zato bi prosil, če ve kdo za kako literaturo na netu ali ima kdo kaj takega, za začetnike, pa lepo bi bilo če je v slovenščini. Hvala

Pol pa mi povejte kak ojačevalec rabim za sub (RMS/MAX) 240/480, plus štiri zvočnike vsak po 35 W. Torej vse skupaj nekje 400 W. Kako močan receiver rabim, da ne bom kupoval trikrat močnejšega ali pa preslabega.

Pyr0Beast ::

če imaš dobre zvočnike imaš 100W vrh glave. Z kitajskim s$#" pa tudi z 500W ne boš prišel daleč ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10014048 (2185) gorilla
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1501189843 (54986) Janac
»

Domača izdelava zvočnika :-> (strani: 1 2 3 4 )

17237417 (20876) čuhalev
»

receiver + subbufer

233165 (2602) Janac

Več podobnih tem