» »

Oblast se spravlja na Informacijskega pooblaščenca

Oblast se spravlja na Informacijskega pooblaščenca

1
2
»

borchi ::

edit: ne ni interpelacija...

en kmet si zlomi roko?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

krneki0001 ::

Ups. ne ne falil sem. Člani stranke SLS so bili v sredo popoldne pretepeni na mejnem prehodu s hrvaško - vse za glasove, ane Matthai!!!


Hud incident na meji
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod...

Zgodovina sprememb…

svit ::

Pravilni odgovor na Matthaijevo vprašanje je: Incident v Piranskem zalivu. Oziroma kotaljenje Jorasa v kanal sv. Odorika in testiranje katera snov je trša - glava Podobnika ali cvetlični lonec. Rop je takrat reagiral živčno, Janša pa se je prikazal kot umirjena, sposobna osebnost... Rezultat je bil na volitvah jasen.
Ni ideje

Barakuda1 ::

Če ne mislite preit iz osebnega nivoja na vsebinski nivo teme, se lahko zgodi tudi zaklep.

p.s.
Matthai
prav imajo tisti tvoji kritiki, ki te opozarjajo, da je z natačno navedbo publikacije (časopisa Reporter) sočasno nesporno posredno imenovan tudi glavni in odgovorni urednik (tudi če njegovega imena izrecno ne zapišeš)
Če si torej poimenoval njega, bi bilo (najmanj) korektno navesti tudi točen naziv institucije tvojega šefa.

Karaya 52 ::

Točno, Toš je bil ta junak. Gospod je ob razglasitvi rezultatov še vedno pokomentiral politično stanje oz. dal svojo oceno. Naredite Slovenijo uslugo in delajte te anktete samo za gospodarstvo. Na volilno telo imajo te raziskave prevelik vpliv, kot pa nam praksa kaže so včasih popolnoma zgrešene. Metodologija gor dol, tako pač je, žal.

poweroff ::

Da, točno to.

Tega dne se je čez cvetlična korita dal vreči Janez Podobnik.

Sledili so napadi opozicije na vlado, nato Ropova neprimerna reakcija, kar je opozicija spet izkoristila. In obrat je bil tu.

Kdor trdi, da tak fatalen dogodek ne vpliva na javno mnenje radikalno, preprosto nima pojma o javnem mnenju.

Obtoževat Toša in CJM (da, to je ime mojega "šefa" - formalno mi danes namreč ni več nadrejen, niti formalno ne delam več zanj) slabih meritev je ob takih turbulencah javnega mnenja ali zlonamerno ali pa ignorantsko.
sudo poweroff

poweroff ::

Karaya - Toš je res znan po tem, da rad pokomentira javno mnenje.

Zanima me pa, ali bi mu rad ukinil svobodo govora?

Smo prišli tako daleč, da se že omejuje svoboda govora????

P. S. Suhe številke, brez njegovih komentarjev, posebej še v primerjavi s številkami drugih agencij pa povedo svojo zgodbo. Tisto je treba gledat.
sudo poweroff

Utk ::

Vseeno je zanimivo, da so druge ankete kazale najmanj približno izenačenost SDS in LDS, ne pa 8% razlike. Niti Podobnikovi prevali ne razložijo vsega. Saj to je še bolj butasto kot tisto s škofi.

drvo ::

Samo kje je tukaj v celi temi to, da se oblast spravlja na informacijskega pooblaščenca. A se poskuša z naslovom zavajat?

poweroff ::

Lahko navedeš še kdaj točno so bile opravljene ostale raziskave?

Točne datume prosim.

Pa ne pozabi navesti števila anketiranih ter ali ankete prikazujejo samo opredeljene ali vse.

Ko boš vse te podatke zbral, boš morda presenečen - ali pa pač ne in si boš poiskal drugo "kost".
sudo poweroff

poweroff ::

No, vrnimo se nazaj na temo z informacijskim pooblaščencem.

A ni zanimivo, kako trenutna oblast skuša vsakega nasprotnika diskreditirati ali kakorkoli onemogočiti?
sudo poweroff

drvo ::

Ja kje jo je oblast poskušala diskreditirati in onemogočiti?

Če sta kanal A in Reporter postavljala vprašanja pooblaščenki to ne more pomenit, da se oblast spravlja na pooblaščenko. Če ti tako misliš insinuiraš, da sta medija pod vplivom oblasti, kar je vsaj taka če ne večja insinuacija kot tista, da se tošu podtika spreminjanje anket.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

solatko ::

V tem je JJ mojster, saj je Popitova šola.

drvo ::

Lahko jaz postavim nasprotno vprašanje.

a ni zanimivo, kako informacijska pooblaščenka vedno poskuša zaustaviti vsako preiskavo pisarn v gospodarskih družbah?

djordjevic ::

Ziher je pod vplivom zlobnih tajkunov ali/in nadzlobnejšega murglskega palčka.

Utk ::

Glih tolk kot kanal a pod vplivom Janše. Oziroma sigurno bolj.

CaqKa ::

meni je sicer zelo fajn videt take zadeve, ko se posamezne državne inštitucije med sabo nekaj obremenjujejo.. samo upam da nima zadeva kake večje zgodbe, ki ima za cilj to, da ljudje ne vidimo kakega večjega dogajanja v ozadju.

če je pa vse res pa seveda samo podpiram takšna dejanja, torej ukrepanje informacijskje pooblaščenca.

mi je pa seveda tudi zanimivo kako ima prvotni post le dve vrstici skupnega z naslovom teme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

drejc ::

> Ziher je pod vplivom zlobnih tajkunov ali/in nadzlobnejšega murglskega palčka.

+1

:)

Prvič v zgodovini samostojne Republike se v tem mandatu na vlko odkriva gospodarski kriminal in že, hopla konopla, levičarji vik in krik, da je treba preiskavo ustavit. Tole vas bo teplo na volitvah, boga mi :).
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

borchi ::

> Prvič v zgodovini samostojne Republike se v tem mandatu na vlko odkriva gospodarski kriminal

najverjetneje se zato minira komisije, ki preiskujejo prodajo mercatorja in nakup pri patriji. žalostno je, da je nekaj vodilnih patrie že objemalo rešetke, pri nas pa tožilstvo niti pomislilo ni, da bi kaj raziskalo. smešno je tudi, da jankovič (direktno) in šrot (indirektno) okrog razlagata, da so se za mercator zdilali pod mizo, pa se nihče od pristojnih ne zgane.

sej js razumem, da je težko aretirat in po sodiščih potem vlačit šrota in stvar tako speljat, da v nobenem trenutku tip ne bo mogel pod prisego razlagat kako so se zdilali za mercator in delo. ampak eni taki načelni vladi bi to moralo bit malo mar. če zraven šrota zgrmi še nekaj politične superelite, who cares...

btw, zakaj janša ne toži jankoviča, tako kot ropa?
l'jga

LuiIII ::

Zasebni podatki na službenem računalniku? No, to je pa izjemno zanimivo vprašanje sivega področja ločevanja med zasebnim in službenim. Karkoli že pravi zakonodaja je sklicevanje na to, da se službeni računalniki okuženi s zasebnimi podatki ne smejo pregledati eno navadno sprenevedanje. Trdim, da se dajo na skoraj vsakem službenem računalniku najti tudi zasebni podatki. Če ne drugega je tam običajno historiat brskanja po internetu, keširane strani in podobno, ko uporabnik pač pogleda kakšno zna biti vreme ipd. Seveda lastnik podetja vseeno nima pravice brskati po mojih zasebnih mailih, a če obstaja utemeljen sum kaznivega dejanja pri katerem je službeni računalnik odigral svojo vlogo, je meni popolnoma sprejemljivo, da ga ustrezni organ zapleni in pregleda. Morebitno zaseženi zasebni podatki pa pač ne morejo biti uporabljeni pri obravnavi na sodišču. So seveda lahko povod za novo preiskavo, a ne smejo biti uporabljeni kot dokaz v morebitni obravnavi proti fizični osebi, ki je njihov izključni lastnik. Po mojem laičnem mnenju bi zadeve morale biti tako urejene.
Seveda se na službenih računalnikih in serverjih najde včasih toliko "zasebnih" vsebin, da se sprašujem kaj v podjetju resnično delajo. Tako sem še vedno delal v podjetju kjer bi lahko bili "distributerji" programske opreme, "založniki in producenti" multimedijskih vsebin najširšega spektra, ki se razširja od nazornega prikazovanja najlepših prostočasnih, razmnoževalnih navad pa do hrambe umetniških del. Zanimivo pri teh zadevah pa je, da če organ pregona v podetju preverja tovrstno dejavnost in ugotovi, da se dejavnost podetja ne ujema čisto dobro z vsebino, ki se nahaja na računalniški opremi, nasrkata tako podetje kot zaposleni.
Kot ponavadi je težava v pomenu največkrat zlorabljene besede: svoboda...

Lui

borchi ::

> Karkoli že pravi zakonodaja je sklicevanje na to, da se službeni računalniki okuženi s zasebnimi podatki ne smejo pregledati eno navadno sprenevedanje.

zakonodaja RULZ!

drugač smo hitr lahko vsi prepuščeni na milost in nemilost kavbojem tipa cukjati, janša, ki jih ne briga zakonodaja.
l'jga

LuiIII ::

Karkoli že pravi zakonodaja je sklicevanje na to, da se službeni računalniki okuženi s zasebnimi podatki ne smejo pregledati eno navadno sprenevedanje.

Da to je moje osebno mnenje.
Saj pravim, da ne poznam zakonodaje na tem področju. Če je tako, da lahko za vsak službeni računalnik trdim, da so na njem zasebni podatki in da bo samo zaradi te moje težko preverljive izjave, kljub sodnemu nalogu, nekdo organu za pregon onemogočil pregled dokaznega gradiva, ja potem pa res težko verjamem v pravno državo. Pa še ena kost. Po mojem je oseba svoje zasebne podatke dolžna ohranjati zasebne, drugače jim ne priznava tega statusa in ne more pričakovati pravnega varstva v primeru njihove zlorabe. Seveda tu ne mislim oddtujitve podatkov s strani tretje osebe.

poweroff ::

No, ker sem dobre volje bom opozoril samo na Ustavo RS, ki pravi, da je poseg v tajnost komunikacij mogoč samo na podlagi zakona in odredbe sodišča. Zato je bila vložena tudi pobuda za presojo ustavnosti Zakona o SOVI, ki določa, da SOVA lahko prisluškuje na podlagi zakona in odredbe direktorja SOVE.

Sicer imamo o nadzou na delovnem mestu lahko različna mnenja, relevantno pa je, kaj o tem pravi evropska zakonodaja. Ta je pa jasna: klik na prosojnice iz enega predavanja.

Še kaj?
sudo poweroff

poweroff ::

Še tole pojasnilo: pooblaščenko je po moje zmotilo to, da Soršak nima odredbe sodišča.

Če pa odredba SODIŠČA je - pa je mogoče pregledati vse podatke. Tudi vašo "tazadnjo" od znotraj.
sudo poweroff

solatko ::

Zaradi teh razlik, pa v ZDA tudi kakšno večjo lumparijo odkrijejo.

jype ::

Matthai> Zanima me pa, ali bi mu rad ukinil svobodo govora?

Nikar! Ni bilo lepšega trenutka na nacionalki, kot tisti, ko je Danilo Slivnik skušal razložiti, ne le zakaj Arhar ni zmagal županskih volitev v Ljubljani, ampak zakaj je Janković prepričljivo zmagal v prvem krogu.

Usta je odpiral, ven pa ni nič prišlo.

poweroff ::

solatko: LOL

Tudi na Finskem marsikaj odkrijejo - pa zelo spoštujejo zasebnost. NE gr eza to, da se ne bi dalo odkriti - da se, vendar je treba spoštovati določena pravila.
sudo poweroff

Brane2 ::

Jako slabo zgleda, če se cesar zapleta ob svoje zakone.

Ajde, če kakšen podložnik kdaj kje useka kašno bližnjico, ker mu to pač ni stroka je še mogoče kdaj razumeti, ampak ti ljudje naj bi živeli od poznavanja zakonov na svojem področju.

Sidenote: Je treba uštimat solidno enkripcijo in počakat da še koga ukebajo, potem pa opalit en prostozidarski oglas.

Sem mislu da bo folku kapnilo potem ko se je Drnovšek razjokal ob kraji notesnikov ampak kapilarni efekti očitno terjajo svoj čas... ;o)
On the journey of life, I chose the psycho path.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepoved o pisanju zakoncev Login (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25552586 (39428) poweroff
»

Vrhovno sodišče ZDA bo odločalo o pravici do zasebnosti na delovnem mestu

Oddelek: Novice / Zasebnost
445025 (3746) Mercier
»

Deutsche Bahn kaznovana zaradi vohunjenja za zaposlenimi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
607838 (6310) BlueRunner
»

vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9714402 (8190) neonX
»

Informacijski pooblaščenec vs. Urad za varstvo konkurence: 1:0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9813799 (10593) FrizzleFry

Več podobnih tem