» »

peka domačega videa

peka domačega videa

BCSman ::

Je bolj pametno zapeči video (ki je trenutno na disku v DV formatu) z menujem ali le fajle dat na dvd?
Ker me zanima kako bodo sploh v prihodnosti predvajalniki podpirali te menije in glavno mi je, da se bo čez x let dalo normalno gledat posnetke.
Pa od katere znamke dvd mediji so najkvalitetnejši in bodo zdržali največ let?

bluefish ::

Glede prvega vprašanja ti ne znam svetovati. Glede medijev pa ti priporočam Verbatim ali pa TDK. Seveda pa je za dolgoletno hranjenje potrebno medije tudi ustrezno hraniti (temen in suh prostor). Tako ti ob ustrezni hrambi zdržijo tudi najbolj šodr mediji (sam sem na začetku svoje pekarske kariere kupoval Műller CD-je, ki pa začuda še delajo, kljub odpovedim parih).

lasse007 ::

Video z menujem na DVD mediju je DVD-Video, ki bi ga morali prevajati vsi DVD predvajalniki in tudi prihodnji. Če posnameš DVD-Video, to narediš z nekim programom, ki DV format (verjetno posnet z DV kamero, več pa o tem ne vem) pretvori v DVD-Video format, v katerem so posneti običajni DVD filmi. To je splošno sprejet format, tako da ne bi smel imeti težav z njim v prihodnosti glede predvajanja.
Iz tako posnetega DVD-Video (z menujem) pa obratno po moje ne boš mogel pretvoriti nazaj v DV format videa, zato ga lahko za vsak slučaj posnameš kot podatkovni (data) DVD.

Kvalitetni mediji so predvsem tisti priznanih znamk, npr. Maxell, Fuji, Verbatim, Ricoh pa da niso Made in India (potencialno slabša kvaliteta).
Meni so najbolj všeč Maxell DVD+R 16x = RICOHJPN-R03-04, narejeni na Tajvanu, ki jih veselo pečem na 16x hitrosti.
Koliko let bodo ti mediji zdržali, se ne ve, ni jih pa primerno shranjevati tako, da bi bili izpostavljeni direktni sončni svetlobi, vročini ali ekstremni vlagi in mrazu.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lasse007 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
1692100146 (29248) pingo76
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

Oddelek: Zvok in slika
163221 (2862) wooted
»

več mini dvd na en velik dvd

Oddelek: Pomoč in nasveti
252859 (2479) Dusan_HD
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?