» »

računalnik zmrzuje

računalnik zmrzuje

levak1 ::

Pozdrav
Rabil bi pomoč če bi mi lahko kdo pomagal.
Imam računalnik z specifikacijami:
Procesor QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz
Plošča MSI P35 Neo (MS-7360)
Ram 4gb
Disk samsung 500gb
Grafična kartica NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB).
Posnete imam na novo windows xp. Problem je pa da mi računalnik občasno zmrzne za par sekund in potem je spet ok. Moti me pa še to da na računalniku gori lučka da nekaj dela. Ponavadi utripa da dela pri meni pa nonstop gori čeprav nič ne delam.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za pomoč

solatko ::

Poizkusi z visto, a ni škoda v ferariju gont super 95!

ussborg ::

mislim pa da z visto bi bilo še slabše.jaz jo imam v ferrariju pa je zadeva počasna in konc koncev vista bo vredu šele čez par let ko bojo uredili vse hrošče ki se nahajajo v njej.je pa vista zelo pozrešna.LEVAK1 ti pa odpri task manager in opazuj ko ti zmrzne kaj dogaja lahko da ti kaka aplikacija zre 100% ram in ti zamrzuje.če opaziš da katera aplikacija full nazira ram poglej na google kaj to je da ni kak virus ali kaj podobnega.npr natipkaš svchost.exe in ti ispiše razlago kaj to sploh je itd...

charlotte ::

Odvisno kako definiraš ferrari =)

ussborg ::

da imam zelo dobro kišto in zelo zmozno.vista pa je nova in polna napak in povrh pozrešna.kljub temu naj pogleda da nima kako smet ki zamrzuje kišto.če pa ni to pol pa pogledat hardversko če ni kaj narobe.lp

ussborg ::

dosti krat je kak virus,trojanc itd.ki so vzrok zamrzitve in slabega delovanja.

solatko ::

Ussborg - ne vem kaj počneš, men na p4 socket 478, 3,0 procesor, 1,5 rama Vista ultimate deluje hitreje, kot XP profesional. Vista se je v 6ih mesecih zelo popravila. BS sploh ne poznam več, škodljive kode sama odstrani ali pa ti jih ne pusti instal......

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

ussborg ::

no lepo da je eden ki nima problemov oz dok ne pridejo.nič ni 100%!!!

solatko ::

ussborg - visto laufam na dveh podobnih računalnikih že pol leta in nimam nikakršnih problemov (na XP so bili dnevno) bs, usb enote ni prepoznalo, blokiralo pri večopravilnosti..... V pol leta sem pozabil, da je kdaj obstojalo kaj druzga kot vista.

ussborg ::

očitno si imel probleme z xp-ji onesnazeni do kraja.sej vsak sistem deluje s časom ko se nabere dovolj nesnage pa začnejo trokirat.meni je tudi xp laufal 4 leta brez problemov naenkrat pa je vse prišlo na dan.tako da ne poj zmaga je naša ker vse pride na dan.windowsi so vedno windowsi delajo dok delajo .

solatko ::

ussborg - nisem od včeraj, xp-ji so bili vedno čisti, optimizirani......., diski počiščeni, računalnika očiščena (fizično), pa kljub temu stalni problemi, ki jih v Visti v pol leta (ob enakem delu), tudi slučajno ni. Cca en teden po instalaciji je šlo vse več ali manj narobe (stalno neko teženje - ni tega, manjka to, updejtaj to....), po enem tednu je to postal poplonoma drug sistem, nobenga problema (razen za canon 1500i, ker je bil vredu gonilnik samo na eni avstralski strani, je iskala cca 10 dni), internet dela (vse nastavi avtomatsko, takoj ko na router priklopim kakeršen koli računalnik), pri XP-jih so bili stalni problemi z povezavami, prenosi datotek iz enega na drug računalnik, domače omrežje dela fantastično.....
Res pa je, da sem igranje igric prerasel že v Amigi, tako da gre samo za resne profesionalne in zabavne programe, ki pa brez izjeme delujejo na Visti bolje in hitreje, kot na XP. Program je treba sprobat, nekaj časa laufat, potem pa dati objektivno mnenje o njem.

Rotaidal ::

da imam zelo dobro kišto in zelo zmozno.vista pa je nova in polna napak in povrh pozrešna.kljub temu naj pogleda da nima kako smet ki zamrzuje kišto.če pa ni to pol pa pogledat hardversko če ni kaj narobe.lp



Sam uporabljam visto na podobnem sistemu kot ga ima levak1 in zadeva laufa zelo zelo hitro. Veliko hitreje kot na xpjih :) Do sedaj še nisem opazil, dobenih težav oz napak. Vsi programi, ki sem jih imel na xpjih delujejo na visti bp.

levak1 ::

xp mam posnete cc. 1 teden, tko da mislm da ni problem v windowsih, ali pač? Po tistem zmrzovanju sem izklopil računalnik in ga ponovno zagnal in je sedaj vse v redu, za enkrat. Bomo videli kako bo naprej. Drugače pa mislim da Vista ni še čisto nared za uporabo, to je zgolj moje mnenje. Mogoče bi pa res bolje delovala, bi blo treba probat.
Drugače sem pa probal pogledati če mi kateri program kej več pomnilnika žre ko mi zmrzne, vendar ni blo nič videti. Tko da ne vem kaj bi to lahko bilo, sem pa malo zagnal spy-bota in mi je par napak našel in odpravil. Mogoče je tudi zaradi tega kaj bolje.

ussborg ::

solatko glej odvisno za kaj uporabljaš pc.če ga imaš samo za igrice cool normalno da dela.glej microsoet še ni izdal operaciski sistem ki bi bil brezhiben!!!in verjami tudi vista NI.če ful surfaš in downloudaš itd verjemi da bo čez čas se iskazala tudi vist nič bolj zanesljiva od xp-jev.probaj izkoristit visto pa boš videl koliko res velja.xp ima ze nekaj let za sabo vista pa je še "baby operaciski sistem".

levak1 ::

evo spet je začelo zmrzovat. Sem ga resetiral in mi je že ob zagonu ko se pojavi okno xp malo zmrznil in gre naprej v windowse in mi ga je takoj resetiralo, še prej je pa za sekundo pokazal moder zaslon in se resetiral. Najbol da ga pošljem na servis, ker to je pomoje kakšna hardwearska napaka. Zdj pa spet normalno dela. Čist zmešan računalnik.

ferguson ::

če ti na tak način zmrzuje je velika možnost da spmin ne deluje uredu ali drugače rečeno ram naredi memtest in boš tkoj videl

solatko ::

ussborg - uporabljam cca 15 GB downloada tedensko, photoshop, office...... in sem že v prejšnjem postu napisal, da ne igram iger. Visto instaliraj, preizkusi s programi, za katere misliš, da ne bodo delovali, potem pa poročaj. Za programe, katere dnevno uporabljam je vista vsaj 30 - 50% hitrejša, predvsem pa se ne sesuje ob vsaki malenkosti (program, ki zmrzne, enostavno izklopiš v task man.). Ne dajej komentarjev v smislu XP je zanič - so mi prjatli povedal, temveč napiši za vsako stvar, ki ti ne bo delala komentar, osebno v šestih mesecih še nisem našel programa ali naprave, ki ne bi delala bolje v Visti.

levak1 ::

program everest mi javi to napako:
Naprava \Device\Ide\IdePort4 ni odgovorila v obdobju časovne omejitve. To mi vedno javi kot napako ko mi zmrzne. Kaj to pomeni?

bluefish ::

Morda eden od diskov, glede na to, da je omenjen IDE. Koliko jih imaš?

solatko ::

Vse IDE komponente odklopi in po eno vračaj, če je to IDE0, stestiraj sistemski disk na drugem računalniku, glede na sporočilo, je to na IDE 2/ druga naprava Slave/sec.. verjetno DVD ali CD enota. Ponavadi so enote priklopljene tako IDE0 - sistemski trdi disk /master; IDE1 - drugi trdi disk ali prvi DVD-RW (pač tisti, ki ga manj rabiš istočasno); IDE2 - DVD-RW - sec/master in končno IDE3 - sec/slave - četrta enota HDD ali DVD-RW. Na Everestu pač ni 0, zato je IDE3 - dejansko Ide port 4.

Locus horde ::

oja to pa je fukarija,jaz sem tudi mel take probleme pa sem vse komponenete spremenjal in na koncu ugotovil da je bila plata kriva,oz en element na njej in je dobil procesor preveč štroma in se je posledično preveč grel in je zato zmrzovalo.Do tega pa je prišlo ker je v napajalniku blo hin par kondenzatorjev(so blo izbočeni) in in je prišel previski štrom v plato....

levak1 ::

zdaj sem odklopil cdrom, ki se sem ga naknadno dal notri. Disk in cdrom sta na sata samo ta naknadni cdrom pa ni bil. Za enkrat kaže da je tuki problem. Bo treba zdaj malo počakat da vidimo.

solatko ::

Potem je verjetno ta CDrom zanič in raje nabavi novega, saj so čisto poceni. To ali je IDE ali Sata ne predstavlja problema. Zadeva bo sedaj delovala, do kakšnega novega problema. Stare komponente v novih mašinah dostikrat predstavljajo probleme, ker pridejo do njih malo drugačni impulzi in, ker so bile že v stari mašini na robu delovanja, ponavadi v novi takoj crknejo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 beta hitrejša od Viste, XP (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
26926624 (14098) koyotee
»

Windows XP se ne da (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12012218 (9047) Pyr0Beast
»

Računalnik se po določenem času obesi in okvari podatke na disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
6930 (770) RuskiSnajper
»

WD my book zmrzne na e-sata

Oddelek: Pomoč in nasveti
202271 (1889) MrStein
»

Protipiratski Vistin SP1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
536051 (6049) Jst

Več podobnih tem