» »

Težave z prenosnikom in internetom

Težave z prenosnikom in internetom

roky999 ::

Hey!

no torej imam problem z mojim laptopom. Uporabljam 2 vrsti intereta in sicer v šoli pač wlan doma pa kabelnet.Težava je v tem da imam kabelnet napisan (mac koda) na moj pc in mi na laptopu ni delalo, na netu sem našel program (amac) in si uspešno spremenil mac na takega kot je na pcju. sedaj pa je problem ker se še na laptopu še kar ne morm povezat na interent mi pač napiše da se ni povezal (limited connection) in pač dam potem tam na povezavo repair connection in se zadeva že ustavi pri renewing your ip addres. kaj je narobe? aja pa vse napstavitve za ip in dns so nastavlene da pač windows vse sam nastavi

lp
Rok

solatko ::

Kabel net je instaliran za tvoj stacionarni PC in operater zahteva podatke tvoje mrežne kartice. Če hočeš več računalnikov laufat na eni povezavi (ne mrežo), bi moral svojemu operaterju za vsakega sporočati id kartice, vsakokrat, ko bi se priklopil.

Kupi nek žični router, kloniraj na njega podatke iz stacinarca in vsakemu računalniku,ki ga boš priklopu gor, bo dal router svojo povezavo. Cena rabljenih routerjev je od €10 naprej.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lan server na shared connection

Oddelek: Omrežja in internet
5697 (565) snak3
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
473101 (2652) RuskiSnajper
»

Na laptopu mi noče zagnati interneta

Oddelek: Omrežja in internet
221811 (1495) Spc
»

povezava laptopa s kabelskim internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
462637 (2256) orangebud
»

kabelnet in domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
122075 (1926) AngelOfDeath

Več podobnih tem