Forum » Strojna oprema » maximus formula v rampage formula
maximus formula v rampage formula
Fr33man ::
Bral sem po tujih forumih kakšne zanimive ideje vse ne dobi folk V glavnem med drugim sem bral tudi da se da maximus formulo prek posodobitve biosa nekako "predelat" v rampage formulo (sem nekje že tut zasledil na našem forumu). No tam seveda so bli vsi navdušeni. Mene pa zanima kakšno korist imaš od tega, kje bi se poznale spremembe in kolikšne bi bile?
No še ena zanimiva je bila da z navadnim svinčnikom pobarvaš nek kontakt v bližini EPU čipa in spet neki proftiraš (to sem zgolj preletel, ne znam točn povedat), zanima me kaj v tem primeru pridobiš?
No in še en strojen poseg sem zasledil, ki me tudi malo mika. In sicer da odstraniš bakren kompletek ki hladi SB, NB,.. ga malo (pravzaprov kar precej) pobrusiš, z zelo finim "šmirgl" papirjem in na ta način nardiš skoraj optimalno gladko površino, kjer potem samo še zamenjaš termalno pasto za neko kvalitetno ki jo kupiš posebej in se s tem malo izboljšajo hladilne sposobnosti.
Zanima me, ali je kdo kaj od tega že počel, mi zna po domače povedat kako se kaj takega nardi in kaj pridobim, kakšne so posledice itd,.. pa hvala!
No še ena zanimiva je bila da z navadnim svinčnikom pobarvaš nek kontakt v bližini EPU čipa in spet neki proftiraš (to sem zgolj preletel, ne znam točn povedat), zanima me kaj v tem primeru pridobiš?
No in še en strojen poseg sem zasledil, ki me tudi malo mika. In sicer da odstraniš bakren kompletek ki hladi SB, NB,.. ga malo (pravzaprov kar precej) pobrusiš, z zelo finim "šmirgl" papirjem in na ta način nardiš skoraj optimalno gladko površino, kjer potem samo še zamenjaš termalno pasto za neko kvalitetno ki jo kupiš posebej in se s tem malo izboljšajo hladilne sposobnosti.
Zanima me, ali je kdo kaj od tega že počel, mi zna po domače povedat kako se kaj takega nardi in kaj pridobim, kakšne so posledice itd,.. pa hvala!
t3hn0 ::
ja no...vglavnem pridobis par zadevc v biosu za nastavlat, sam te pridejo v postev samo za "bolj precizno" navijanje
tist k s svincnikom pobarvas "kontakt" v blizini EPUja, nardis vdrop mod (kaj je to si preberi na netu)
ce misls brusit NB/SB, sam pazi na tiste "opilke" da vse spihas
vse kar si napisu pride v postev samo za ekstremno navijanje...plata ima ze sama po sebi dober potencial, tako da ce ne gres v extrem, ti ni potrebno tega delat...sam vec moznosti da se kej unic (plata po vsej verjetnosti)
tist k s svincnikom pobarvas "kontakt" v blizini EPUja, nardis vdrop mod (kaj je to si preberi na netu)
ce misls brusit NB/SB, sam pazi na tiste "opilke" da vse spihas
vse kar si napisu pride v postev samo za ekstremno navijanje...plata ima ze sama po sebi dober potencial, tako da ce ne gres v extrem, ti ni potrebno tega delat...sam vec moznosti da se kej unic (plata po vsej verjetnosti)
^.^
molotov ::
Kar se tiče brušenja, kupi najbolj in malo manj fin vodobrusni papir.
Daj ga na ravno podlago npr. steklo, pokaplaj par kaplic vode gor in začni brusit. (prvo z manj finim, potem z najbolj...)
Enakomerno drsaj hladilnik po papirju...
Nakoncu ko se ti zdi da je dovolj gladko, še spuliraj z pasto za pulirat in očisti z alkoholom/acetonom ...
Če boš dobro nardil se boš lahko vidu not ;)
Dobro je obrusit tudi čip, sam tisto je zahtevnejše, moraš zaščitit matično (najlon, lepilni trak), na oglat raven predmet nalepit "brus" papir, poškropit z vodo in brusit. S tem nimam dosti izkušen, samo enkrat sm obrusil grafično GF 4200...
Termalno pasto potem naš gor zelo malo, lih da malo spremeni barvo.
edit: kot je že t3hn0 reku, raje ne brusit čipa oz dobi enga, ki zna to delat . Drugače glede hladilnika, pa nimaš kaj pokvart.
Daj ga na ravno podlago npr. steklo, pokaplaj par kaplic vode gor in začni brusit. (prvo z manj finim, potem z najbolj...)
Enakomerno drsaj hladilnik po papirju...
Nakoncu ko se ti zdi da je dovolj gladko, še spuliraj z pasto za pulirat in očisti z alkoholom/acetonom ...
Če boš dobro nardil se boš lahko vidu not ;)
Dobro je obrusit tudi čip, sam tisto je zahtevnejše, moraš zaščitit matično (najlon, lepilni trak), na oglat raven predmet nalepit "brus" papir, poškropit z vodo in brusit. S tem nimam dosti izkušen, samo enkrat sm obrusil grafično GF 4200...
Termalno pasto potem naš gor zelo malo, lih da malo spremeni barvo.
edit: kot je že t3hn0 reku, raje ne brusit čipa oz dobi enga, ki zna to delat . Drugače glede hladilnika, pa nimaš kaj pokvart.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: molotov ()
Urc ::
Ok. Edino kar je za dodat; papir od 600 je zadosti za končno brušenje, ker tudi termalne paste imajo okol 600 granulacijo. Pa tudi s polir pastami narediš več škode kot koristi. Tale s čipi je pa čist out
Moj namen je iztisnit čim več iz mojega sistema, ob enem pa da je čimtišji, se čim manj greje, oziroma da čimbolj efektivno oddaja toploto. Bral sem da so z brušenjem temperature zmanjšal tudi do 3 stopinje, celo nekolk več z kakšno dobro pasto. Trenutno imam svoj E8400 na 3,6 Ghz (zdajle ni časa za igranje so izpiti) , ampak nekak sem naletu vedno na ta problem da se mi je NB segrel tudi do 70 stopinj, seveda sedaj ko sem voltaže spustil na totalni minimum ko je zadeva še stabilna, je temperatura NB okoli 50-55 stopinj, samo predvidevam da bo pri 4 Ghz spet okol 70 stopinj kar se mi zdi preveč in bi rad to čim bolj zbil.
Zanima me še kakšne programe uporabljajo za merjenje temperatur posameznih komponent na testih, ker se vsi ponavadi na njih sklicujejo, jaz pa imam 3 programe in vsak mi kaže za 5 stopinj drugačno temperaturo.
Pyr0Beast ::
Sonda je najboljša ...
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
M-XXXX ::
Najprej moraš dejansko navit to zadevo, ker 3.6 ni nič.
Zelo veliko razlik med Formula in Rampage ni, tako da ta update ni tako bistven.
NE BRUSI HLADILNIKOV!!!! Šla ti bo garancija in si milo rečeno naje*** in pri tej matični garancijo ZELO rabiš (vem iz lastnih izkušenj)
Nevem zakaj imaš tako visoke temparature NB, bo pa ventilator definitivno pomagal, glede programov pa se orientiraj po tistem, ki kaže najvišjo temparaturo (itak ni nobeden čisto točen)
Zelo veliko razlik med Formula in Rampage ni, tako da ta update ni tako bistven.
NE BRUSI HLADILNIKOV!!!! Šla ti bo garancija in si milo rečeno naje*** in pri tej matični garancijo ZELO rabiš (vem iz lastnih izkušenj)
Nevem zakaj imaš tako visoke temparature NB, bo pa ventilator definitivno pomagal, glede programov pa se orientiraj po tistem, ki kaže najvišjo temparaturo (itak ni nobeden čisto točen)
molotov ::
Ok. Edino kar je za dodat; papir od 600 je zadosti za končno brušenje, ker tudi termalne paste imajo okol 600 granulacijo. Pa tudi s polir pastami narediš več škode kot koristi. Tale s čipi je pa čist out
lej, jst sm tako delal in je blo čist fajn.
Čip je preživel, hladilnik je bil zbrušen da se je vidlo notr skorej kot v ogledalu...
Nevem zakaj bi naredil z pulir pasto več škode kot koristi, itak nakoncu vse fajn spucaš. Je pregroba ?
Polir pasto je po koncu potrebno spucati s kakšnim alkoholom, acatonom ali kakšnim drugim močnim topilom, vsaj 2x.
A to na splošno praviš da gre garancija in ni kul, al je s temi platami kej narobe in boš slej ko prej rabu uveljavt garancijo? Kaj vsaj pasto lahko zamenjam brez da mi razveljavjo garancijo?
Z navijanjem nad 4 in okol 4 Ghz, mam probleme in bi rabu se res poglobit v zadevo, ker mi enostavno skoz meče ven take in drugačne napake, in temperature NB so še poleg usega res ubijalske 70-75+. Očitno me ram zavira, mam crucial tracer, baje bi dobr sedu teamgroup extrem dark, sem zasledil nanjihovi strani da je pod kompatibilnostjo ena izmed redkih napisana moja plata!
Z navijanjem nad 4 in okol 4 Ghz, mam probleme in bi rabu se res poglobit v zadevo, ker mi enostavno skoz meče ven take in drugačne napake, in temperature NB so še poleg usega res ubijalske 70-75+. Očitno me ram zavira, mam crucial tracer, baje bi dobr sedu teamgroup extrem dark, sem zasledil nanjihovi strani da je pod kompatibilnostjo ena izmed redkih napisana moja plata!
Nevem zakaj bi naredil z pulir pasto več škode kot koristi, itak nakoncu vse fajn spucaš. Je pregroba ?
Prefina! Površino naredi tak gladko, da delci termalne paste ne morejo prodreti v raze.
A to na splošno praviš da gre garancija in ni kul, al je s temi platami kej narobe in boš slej ko prej rabu uveljavt garancijo? Kaj vsaj pasto lahko zamenjam brez da mi razveljavjo garancijo?
Ta teden jo bom poslal že 3tjo na servis in upam da dobim 4to
Če imaš pravilno nastavljene voltaže matične je problem nekje drugje in ne v matični. Daj ventilatoje na NB pa bo.
Ja ne vem kaj so to ene krš plate =). Že ko sem kupoval so vsi govorli za eno podobno da jo majo skoz na servisu, pa vsi svetval formulco, zdej ravno ti, ki si bil eden tistih ki mi jo je takrat svetoval, imaš zdej že skor tačetrto.
Kolikor vem sem ti tudi omenil da mi rahlo crkuje. Mogoče ti ne boš imel nobenih problemov (upajmo), drugače pa je plata ENAA! Ima vse, super stabilna, odličen OC,...
Upam da res ne
Pol pasto se lhk zamenja brez izničenja garancije? Ker ponavad je kak tovarniški čigumi vmes, da ja čim slabi hladi!? Kakšni pa so simptomi bolezni plate, pri tebi?
Pol pasto se lhk zamenja brez izničenja garancije? Ker ponavad je kak tovarniški čigumi vmes, da ja čim slabi hladi!? Kakšni pa so simptomi bolezni plate, pri tebi?
Sam une čigumije nebi menjal, lahko pa dodaš malo BELE paste na NB in na SB da bo naredilo bolši kontakt.
Ledica za CPU ne sveti- oziroma nekaj okoli socketa/socket ne dela, na zaslončku pa piše CPU INIT.
Ledica za CPU ne sveti- oziroma nekaj okoli socketa/socket ne dela, na zaslončku pa piše CPU INIT.
Men sicer lcd poster ob zagonu izpiše cpu int, pa caunt mem,... pol pa je vse OK, kaže uro. No edin 1x se spomnim ja, da je ves čas kazal cpu init, dokler nisem resetiral, kdo bi si vedel. =)
Planetarium ::
zdej sm pa res začel zamenjavo iskat ker se mi pa res ne da čakat na tole uveljavljanje garancije, na vse ali nič pa tut ne bom šou :/
IVo ::
Heh M-XXX zakaj folku ne razložiš zakaj pošiljaš to matično nazaj na servis... ... K delaš plati ogromno krivice.
Planetarium ::
Heh M-XXX zakaj folku ne razložiš zakaj pošiljaš to matično nazaj na servis... ... K delaš plati ogromno krivice.
ma sej ni on kriv sam je okol res velik ljudi ki ima probleme, drugač je pa plata res uber pa še cena je neverjetno padla odkar je na tržišču. Sam če je kdo delikatn glede pošiljanja ter čakanja sm to jest : D
Ivo the man je vstopil =). Men si ti plato dobavu, tko da prleti takoj nazaj če kej ne bo OK. =)))
Saj sem omenil da je plata super, je pa tudi res da za 2 crknjota nisem bil jaz kriv... (za zadnjega pa sem itak priznal)
zdej sm pa res začel zamenjavo iskat ker se mi pa res ne da čakat na tole uveljavljanje garancije, na vse ali nič pa tut ne bom šou :/
Predvidevam da sem imel samo smolo, ker ostalim deluje brez problema, tako da ti ni treba paničariti,... Saj če dobro pomislim vse plate crkujejo (2x P35, 1x975X,....) Ti kar vzemi Maximusa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
A to je pa neki čist druzga če izvajaš mazohistične nad plato, čeprov ne vem kaj si z njo počel =)
Zanima me kater hladilnik priporočate za navijanje. Sam sem imel namen kupit tega:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z... pa še en dodaten 120mm vent zdraven.
Zanima me kater hladilnik priporočate za navijanje. Sam sem imel namen kupit tega:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z... pa še en dodaten 120mm vent zdraven.
t3hn0 ::
hja...zdej sm tud jst opazu da ma moj NB okol 50°, pa po mal googlanja sm videl da je dons to ze kar normalno da so tok visoke temperature...sicer ja pa tud odvisn od voltaze na NBju
2 dni nazaj ko sem menjal ohisje sem si reku da bom se zamenju termalno pasto na NB in SB. ko sem hotel odlimat hladilni kompletek je bil ta neverjetno priliman gor (ja, vse sem vijake sem odvil in vse tiste zatice sem izstaknil) in kar ni slo dol...bl pa si nisem upal potegnit da nebi kaj odtrgal. tud ce sm probal sm "razrahlat" vezi od tega cigumija (mal sm probal vrtet hladilnik) se ni niti mal premaknl.
ma kdo ksn nasvet kako to dol dobit oz. ce kdo lahko garantira da se ne bo nc zgodl ce se bl na silo probam dol dobit hladilnik?
2 dni nazaj ko sem menjal ohisje sem si reku da bom se zamenju termalno pasto na NB in SB. ko sem hotel odlimat hladilni kompletek je bil ta neverjetno priliman gor (ja, vse sem vijake sem odvil in vse tiste zatice sem izstaknil) in kar ni slo dol...bl pa si nisem upal potegnit da nebi kaj odtrgal. tud ce sm probal sm "razrahlat" vezi od tega cigumija (mal sm probal vrtet hladilnik) se ni niti mal premaknl.
ma kdo ksn nasvet kako to dol dobit oz. ce kdo lahko garantira da se ne bo nc zgodl ce se bl na silo probam dol dobit hladilnik?
^.^
Fen, pa segrej na ene 80°C. Potem gre dol dosti lažje.
A mi lahko kdo pojasni kaj je prednost množilnika na recimo 7x500 (se pravi "samo" 3,5Ghz), v primerjavi z original recimo 9x450 (skupno potem plunk čez 4Ghz)? Zakaj folk znižuje množilnik, če je potem nižja frekvenca, kje je keč?
GrimReaper ::
Pač da vidiš max FSB znižaš multi na 6x ali 7x, seveda pa je bolje 8x500 kot 9x445. Če si gledal to na XS, pač hočejo dosečt čim večji FSB s to plato, 7x500 sicer ni nič posebnega.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Malo bi spet obudil temo. Je to slučajno kaj narobe s ploščo ali je normalo, in sicer me zanima na tej matični (maximus formula) sta 2 priključka za internet, in sem opazil da kdaj ko prižgem PC, mi net ne dela (pač tisti klicaj je poleg ikone v visti), potem ko pa zamenjam priklop na drug priključek, pa se mi takoj poveže! Ali je to pomembno na katerem vhodu imaš zadevo priklopljeno? Ker pogosto prestavlam pc, in pač vklopim v tistega ki je lažje dosegliv. Možno da so tudi težave s ponudnikom - T2?? To se mi že od vsega začetka dogaja!
Pa še nekaj me zanima včeraj sem, ko sem pršraufal nov disk notri v ohišje (seveda, kar ko je bil še vžgan, čeprav ga prklaplal nisem - neumno ja, sedaj vem :(, nakar mi je en šrauf ki sem ga imel namen pršraufat za disk, padu z roke in padel na matično, tam v okolico tistega gumba za vklop in reset na matični ko je, natančneje na nek "čip - če je to čip" na katerem je nalepka P150, nakar se je komaj opazno malo zabliskalo, kot takrat ko pritisneš hitro štekar za luč pa se malo zasveti - seveda čisto mali snop te svetlobe, nakar je računalnik zmrznu, sem ga ugasnil, kaj čem druzga, privil disk do konca, ko je že glih bil pc ugasnjen, nato pa ko sem prižgal je bilo vse OK, dela brez problema, kot da ni blo nič! Ali bodo kakšne hujše posledice mogoče zaradi tega? Vsaj zaenkrat jih ni. Seveda se ponovno posipam s pepelom in brcam v rit za svojo neumnost - sem se sedaj izučil kaj in kako. =(
Pa še nekaj me zanima včeraj sem, ko sem pršraufal nov disk notri v ohišje (seveda, kar ko je bil še vžgan, čeprav ga prklaplal nisem - neumno ja, sedaj vem :(, nakar mi je en šrauf ki sem ga imel namen pršraufat za disk, padu z roke in padel na matično, tam v okolico tistega gumba za vklop in reset na matični ko je, natančneje na nek "čip - če je to čip" na katerem je nalepka P150, nakar se je komaj opazno malo zabliskalo, kot takrat ko pritisneš hitro štekar za luč pa se malo zasveti - seveda čisto mali snop te svetlobe, nakar je računalnik zmrznu, sem ga ugasnil, kaj čem druzga, privil disk do konca, ko je že glih bil pc ugasnjen, nato pa ko sem prižgal je bilo vse OK, dela brez problema, kot da ni blo nič! Ali bodo kakšne hujše posledice mogoče zaradi tega? Vsaj zaenkrat jih ni. Seveda se ponovno posipam s pepelom in brcam v rit za svojo neumnost - sem se sedaj izučil kaj in kako. =(
mesoreznica ::
Kar se priključka LAN tiče ne vem. Zapomni si kam ga daješ ko dela in to je to.
Glede kratkega stika pa tole: lahko da se je skurila kaka malenkost ampak če vse kar rabiš dela se ne sekirat. Drugače pa ko šraufanje po mašinah rata rutina vsi počnemo določene bedarije. Čeprav mi še sedaj ni jasno zakaj bi šraufal disk pri delujoči mašini: priklopit ga itak ne moreš dokler laufa, šraufat moreš v bolj neudobni poziciji in potem moraš ugasnit mašino da ga priklopiš....
LP
Glede kratkega stika pa tole: lahko da se je skurila kaka malenkost ampak če vse kar rabiš dela se ne sekirat. Drugače pa ko šraufanje po mašinah rata rutina vsi počnemo določene bedarije. Čeprav mi še sedaj ni jasno zakaj bi šraufal disk pri delujoči mašini: priklopit ga itak ne moreš dokler laufa, šraufat moreš v bolj neudobni poziciji in potem moraš ugasnit mašino da ga priklopiš....
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
Ja sej vem, to je blo tut men neumno, sam kaj čmo kar je je! Ali je nujno da je 100% da sem kaj skuril? Se da to kako preverit? Je kak SW ki prevri celoto stanje plošče? Sicer sem mesto kjer se je to zgodil preveru z precej kvalitetnim povečevalnim steklom in ni nobenih sledi, vsaj nalepka bi mogla bit malo ožgana (tista na kateri piše P150), ker je v bistvu papirnata al neki temu podobno, pa ni nobenih sledi. =O
mesoreznica ::
Uh da bi bil software, ki fizično preveri celo platno ne verjamem. Vsaj jaz ne vem za njega.
Ni nujno da ti je kaj skurilo. Lahko je bil samo kratek stik brez škode. Ali pa škoda na točki, ki je ne potrebuješ.
Kolega je odlomil eno nogico iz X2 3600+ procesorja. Proc laufa ko ura, se navija ko za šalo. V glavnem vse super dela.
Če dela se ne sekiraj.
LP
Ni nujno da ti je kaj skurilo. Lahko je bil samo kratek stik brez škode. Ali pa škoda na točki, ki je ne potrebuješ.
Kolega je odlomil eno nogico iz X2 3600+ procesorja. Proc laufa ko ura, se navija ko za šalo. V glavnem vse super dela.
Če dela se ne sekiraj.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
Če je bil stik med kako napajalno linijo in maso najbrž ne bo problemov, če se je pa kaj zgodilo med napajalno linijo in -operativnimi- pini si pa mrzel.
Vuli ::
Kaj, a se ne sveti P150. Jaz imam tut par takih oznak na plati in svetijo lučke iz njih.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
To je slika ugasnjene! Sicer mi ta P150 ni nikoli svetil! Mi svetijo vse lučke za ram, proc, crazy in podobno, ta P150, pa jih je več teh P160,... pa niso nikol svetile.
Vuli ::
Ja vem, da je slika ugasnjene plate. Sem jaz zajebal, P150 ne sveti. Sem pogledal na plato in mi sveti čist neki druzga, sam nekje sveti zraven teh P150 in sem mislil, da to sveti.
Zgleda nič skurjeno, po sliki. Razen tam odzadaj za spodnjem PCI(bel), kamor nekaj priklopiš (SPI-piše), mi deluje nekam črno, ubistvu kjer manjka pin.
Lahko, da je tut senca, pa se tako vidi.
Zgleda nič skurjeno, po sliki. Razen tam odzadaj za spodnjem PCI(bel), kamor nekaj priklopiš (SPI-piše), mi deluje nekam črno, ubistvu kjer manjka pin.
Lahko, da je tut senca, pa se tako vidi.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Dokler dela, dela ... ko ne bo, bodo težave :)
V bistvu je to slika z Gugla :D ker nimam fotkiča :D
Plata je bp, tut mesto "dogodka" sem preveril z povečevalnim steklom in ni blo nobenih znakov kakega cvrtja! Tko da pomoje (in upam) da je vse OK! Predvidevam da bi sicer bile kakšne hujše težave, če bi že kaj fejst uničil.
Plata je bp, tut mesto "dogodka" sem preveril z povečevalnim steklom in ni blo nobenih znakov kakega cvrtja! Tko da pomoje (in upam) da je vse OK! Predvidevam da bi sicer bile kakšne hujše težave, če bi že kaj fejst uničil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Core i7 navijanje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Navijanje | 28106 (15223) | galu |
» | Brušenje procesorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2685 (1829) | Pyr0Beast |
» | Čudne temperature - quad coreOddelek: Pomoč in nasveti | 1309 (1013) | Razy |
» | Ali poliranje hladilnika ovira hlajenje procesoraja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1558 (1060) | Wad@ |
» | TOPLO!!! VROČE!!! MSI-K7T TURBO!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1804 (1339) | Boško |