» »

Glasen pok v računalniku

Glasen pok v računalniku

Jethro ::

Lep pozdrav vsem!

Problem, ki me malo žre je sledeč:
Nabavil sem novo ohišje, novo plato (ASUS Rampage formula) ter začel s "pimpanjem" mojega PC-a. Zadeva je šla še toliko težje skupaj, ker sem na procesor dajal Zalmana CNPS9700NT, ki roko na srce, ne gre zlahka gor, kot sem si to predstavljal. Prvi problem je nastopil zaradi vseh hladilnikov okoli ležišča proca, kjer sem moral aluminijasti hladilnik pri vseh priključkih na plošči s kirurško natančnostjo odrezat nekaj reber, da sem lahko okvir Zalmana sploh privil na plato. Nakar je kar težko zadevo privit na okvir, zaradi njegove velikosti in skritosti vijakov ter navodilom, ki niso popolna, saj sem moral plato vzet ven iz ohišja, da sem lahko šraufal dalje. Ampak dobro, to je le del zgodbe, ki se je končala, kot sem si predstavljal le v hecu!

Končno priklopim vse kablovje, preverim vse po spisku, zapremo pacientu trebuh in se pripravimo na reanimacijo - priklopimo vse naprave in zmolimo eno, da zadiha! Pritisnem na GUMB - vklopi se, mega Zalman sije v svoji luči, na monitorju vidimo utrip - IT'S ALIVE!!! :)
Grem v BIOS, toliko da vidim kako zgleda, ok...ESC pa gremo, v XP-je! Super, že jih zaganja, obrnem hrbet in...zadeva utihne, slike ni več! Opazujem še kakšno sekundo, nakar blisk in pok! Tišina in smrad po zažganem preplavita sobo...

Po pregledu plošče tako z očesom kot z nosom, ne najdem napake, kakršnekoli sledi o kakem odstreljenem kondenzatorju ali čemu podobnem, tudi okoli procs ni sledi o kaki eksploziji...nos se mi pa bolj ko ne usmerja v napajalnik iz katerega močneje smrdi!

Dragi kolegi, vprašanje je tako:
Je šel napajalnik? Je možnost da mi je poškodoval plato? Ali je mogoče šel proc, ker sem šaril z Zalmanom toliko po plati?

Hvala za odgovore in lep vikend

kixs ::

Napajalnik je kriv. Verjetno ni nic s seboj odnesel, ker se je to meni 3x zgodilo z LCPower.

lp

Hehe, pa lih LCPower je bil :)

No, hvala za odgovor ;)

solatko ::

Če si vse prov priklopu, potem plati ni nič, če pa si kakšen konektor falil (težko, ampak na silo pa gre), je šla tudi plata, ko boš razkopaval preglej priklope, najbolj nevarno je 24 pinski in 8 pinski.

Vuli ::

ja, eni imate pa res srečo.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

nejko8 ::

ker model od LC-ja je pa bil?

Model napajalnika je: LC6550G V2.0 - Giant, s 14cm zrakomlatom.
No, sedaj sem pač kupil drugega, sicer enak model a z 12cm in zadeva laufa v nulo! Napajalnik je bil in hvala sreči, da samo to!

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je kar naenkrat crknil

Oddelek: Pomoč in nasveti
345977 (4994) solatko
»

Računalnik se ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
398935 (8382) Pšenični