» »

Ubuntu sux

Ubuntu sux

1 2 3
4
5

poweroff ::

Ja, prvič.

Ko pa to ponoviš stotič je pa cena "goglanja" še vedno 100 EUR, cena 100 licenc za wintendo je pa...
sudo poweroff

WarpedGone ::

>> Ja, prvič.

Ne. Ob vsakem novem releasu se ponovi zgodba skeniranja forumov zakaj točno pa sedaj to oz. tisto (spet) ne dela. Redko je vzrok isti. Če pa že je, je pa sploh sramota, ker pomeni da se developerji niso niti potrudili zaflikat star in znan problem.
Nimajo pa problema trdit, da je stvar "perfect for laptop, desktop in server".

Po možnosti se zgodba fixanja ponovi tudi po vsakem upgradeu, ki je baje ful dobra stvar saj ti sitem upgradeanje ponuja kar sam. Ali je sedaj doktrina da NE izvajat upgradov?

Kakor obrneš maš rit zadaj - linux je še vedno nedodelana gnila jabka - polna črvov. Sej se jih da popecat in poflikat. Lepo bi blo če bi bilo to dovolj le enkrat - pa ni.
Zbogom in hvala za vse ribe

blaz87 ::

Ja saj pa večina jih še vedno drajsa stare xp-je. Pa je tudi zunaj že nova distribucija ala VISTA. Pa zakaj je vsi ne uporabljajo??

Ker ni dodelana!! Hvala bogu. Zakaj je XP dober? Ker je bil že XXX-kolikokrat popravljan. In zdaj dela zadovoljivo, dela dobro. Nimam besed.

poweroff ::

WarpedOne - to kar si povedal drži. ampak a za Visto (pa prej Xpje) pa to ni držalo? Saj imaš tam iste probleme, le da je razvojni cikel daljši in jih je zato količinsko manj.
sudo poweroff

Poldi112 ::

>In kateri potem NI hrošcat ? 8.04 ni. 7.10 (po tvojem pisanju zgoraj) tudi ni.
Tega da moraš instalirat sambo jaz ne dojemam kot hrosca. To da moras vmes odpreti konzolo je rahlo unfriendly, ampak vsak ki mu uspe instalirat win ali linux mu to ne bo problem. Ce pa tega ne zna bo pa itak rabil pomoc. Isto kot na win.

>A pricakuješ, da si bo folk vzel eno leto dopusta, izdelal spisek vseh mogocih in nemogocih distrotov in potem testiral vsakega ?
Pricakujem da bo folk ki zeli preiskusiti vprasal kaj se mu priporoca. Lahko pa tudi sam vse preiskusa. Mene ne moti.

>Avtor teme govori o 8.4 verziji, ki celo deklarirana kot LTS. 7.10 je bistveno boljša.
In povedali smo mu da je 8.4 zanic. Tega nihce ne zanika. Ce bi naredil domaco nalogo se 8.4 verzije ne bi sploh lotil. Windows-e tudi na slepo instaliras vsakic ko pridejo novi? In verjames vsemu kar ti ms rece?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

MrStein ::

Tega da moraš instalirat sambo jaz ne dojemam kot hrosca.

Jaz tudi ne.
Ampak ko napiše "Za to pa rabiš sambo. A instaliram?" in jaz mu rečem "Ja, prosim", pa potem vseeno ne dela, pa dojemam kot hrošč.
Canonical tudi.
Namreč kot hrošč številka 232634.

Pricakujem da bo folk ki zeli preiskusiti vprasal kaj se mu priporoca.

Torej kaj se mi priporoča ?
(pa ne želim "preizkusiti", želim "uporabljati")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Poldi112 ::

Instaliraj 7.10. In glede na to da si nov v tem svetu pričakuj da boš moral investirati kakšen dan za učenje in prilagajanje potrebam.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

MrStein ::

A ni boljšega ?
-> zgoraj omenjeni problemi + dejstvo, da sem na 8.04 čakal ravno zaradi problemov z 7.10

Saj veš, kot so Windows uporabniki upali, da bo z Visto vse boljše, sem jaz upal, da bo z 8.04 vse boljše ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Poldi112 ::

Hej, tudi mene so razočarali. Zato imam primarno mašino še vedno gentoo. S tem da je po mojim omejenih izkušnjah 7.10 zelo spodobna izdaja. En znanec jo ima zdaj par tednov in me še ni klical, kar je dober znak. In jaz jo imam na testni mašini in sem zaenkrat navdušen. Je pa tudi res da delam večinoma iz konzole, ker že znam. Edino sambo sem šel pa po tutorialu da bi videl kako izgleda za nekoga ki to prvič dela. In celo uporabil gui instalacijski program.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WarpedGone ::

Evo, najnovejša cvetka iz ubuntu sveta. Prejle me opozori, da so na voljo novi upgradi. Omenja compiz, kernel etc. Prav, do it. Vrže vn da neki ne štima in da bo treba partial upgrade narest. Ooook, ti že veš, do it. Vrže vn seznam kaj bo naredu: umaknu bo firefox-3 in ubuntu-desktop paketa. Poberem čeljust iz tal in si mislim "mojstri že vejo kaj delajo". Nekak stvar spravim do konca in - nobenega browserja več na mašini. Firefox 3 se noče več inštalirat, ker kao odvisnosti ne štimajo. Osveženo 3x iz uradnega ubuntu arhiva.

Tole pišem iz FF-2. Vsaj ta dela... Res ne vem kdo je dal tem ljudem za upravljat s tako občutljivo stvarjo kot je arhiv upgradov. Nekompetenca na kvadrat :| :| :|
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Dri3r ::


Jaz tudi ne.
Ampak ko napiše "Za to pa rabiš sambo. A instaliram?" in jaz mu rečem "Ja, prosim", pa potem vseeno ne dela, pa dojemam kot hrošč.
Canonical tudi.
Namreč kot hrošč številka 232634.


Sem si zaradi firbca namestil 8.04 in vzpostavil sharing v 3min. Nevem kaj tebe tako muči...
- klikneš na mapo > share, te vpraša če naj inštalira sambo.Potrdiš.
- Zaženeš servis z "sudo /etc/init.d/samba start"
- Dodaš uporabnika sambe z "sudo smbpasswd -a uporabniško_ime, vneseš geslo
- Ključen del-še vedno ne moreš dodati sharane mape brez root pravic, torej "sudo nautilus --no-desktop" odpre se nautilus okno z root pravicami, klikneš na mapo > share in dela. Preverjeno. Kje je kak bug? Mogoče to, da navaden uporabnik ne more dodati mape v share? Dobrodošel v svetu Linuxa....

LP
dri3r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dri3r ()

neett ::

WarpedOne hja :) http://ubuntuforums.org/showthread.php?... .... glej peti post

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neett ()

Daedalus ::

Ja, Ubuntu ma težave z zadnjim releasom, več kot očitno. Ko smo meli v Pipi predavanje enega izmed razvijalcev, sem mu rekel, da jih bo IMO tak release cikel povozil po dolgem in počez, ker je precej bedno vsakega pol leta razsut kodo do amena in pol to flikat, da nekak dela, pol pa maš pred sabo že spet novo izdajo, in tako naprej. No, seveda se ni strinjal, sam kot trenutno kaže, se jim je fino zalomilo. V Kiberpipi smo hteli uporabljat 8.04 kot workstation OS, pa gremo na 7.10, ker nam video related stvari (cinnelerra, pa še kaj) crkuje kot za stavo. Za linux delavnico pa še ne vem, zna bit, da bo tam tud 7.10 bolj aktualen, ker so nvidia restricted driverje pošteno zafurali - na mašinah, ki se hardversko minimalno razlikujejo, ponekod delajo, ponekod pa fašeš 640x480 resolucijo z vesa driverjem. Po dolmetanju restricted driverjev in inštalaciji z nvidia strani pa zadeve začuda delajo b.p.

Jaz zaenkrat odsvetujem 8.04 alltogether. Bom rajš še počakal na kak bolj konkreten updejt, pa se pol bolj podrobno ukvarjal s tem. Škoda časa za fixanje stvari, ki so en release nazaj delale b.p.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MrStein ::

Dri3r:

- Zaženeš servis z "sudo /etc/init.d/samba start"
- Dodaš uporabnika sambe z "sudo smbpasswd -a uporabniško_ime, vneseš geslo
- Ključen del-še vedno ne moreš dodati sharane mape brez root pravic, torej "sudo nautilus --no-desktop"

In oni dialog teh treh malenkosti ni znal narediti zakaj ?
Je avtor še bolj "tumast" kot jaz ?

Mogoče to, da navaden uporabnik ne more dodati mape v share?

Pol pa naj lepo napiše "Sorry, to lahko samo root", namesto da te skozi tri dialoge vodi v prepričanje, da bo delovalo. Težko ?

Pa ne se preveč razburjat. ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mihec87 ::

Ok se moj problem z ubuntu. Ubuntu sem lepo upgradal na novejso verzijo..pa mi ne dela miška ter tipkovnica, razen na tipkovnici dela kombinacija tipk alt+f4.. Ma gdo kako idejo..ker se niti logirat ne morem not..

R33D3M33R ::

Med bootanjem pritisni Ctrl+Alt+F1
V konzolo vpiši svoje uporabniško ime in geslo, nato pa ukaza:

sudo apt-get install xserver-xorg-input-kbd

in

sudo apt-get install xserver-xorg-input-mouse

Nato vpiši:

sudo reboot now

in bi moralo delati. Resno upam, da nimaš pod repozitoriji vklopljenih nepodprtih posodobitev ali prerelease updates.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

mihec87 ::

Ok super hvala je delalo, sj je hotlo med cd od ubuntu pa je s tam dol dalo..

jype ::

Mene pa zanima, kje lahko online kupim in inštaliram magar na en usb flash disk ta ubersistem, v katerem vse dela (Windows al kako se mu že reče).

Ker zdaj me pa že zanima, če je res tako dober, kot nekateri pravijo.

BigWhale ::

Ne, poganjam tole, kjer med drugim piše tudi:

Svoj odgovor si lahko torej zatakneš v rit. Smrdi tako kot da bi od tam prišel.
Ne bentim, ker pač ne dela. Bentim, ker reklamirajo kako stvar super dela in ko probaš ugotoviš da ne dela. Potem ti pa še pametnjakoviči tvoje sorte utrujajo kaj se sploh oglašaš. Problem je v ZAVAJANJU. Ti še narišem?


Zavajanju? Kdo te je zavajal, en odstavek na Ubuntu strani? Mene je tudi MS zavedel, ko sem kupil Windows Vista, pa nisem mogel pretakati podatkov z mreze in gledati filmov, ter poslusati glasbe. Visto so SE BOLJ agresivno reklamirali in se bolj zavajali. Pa pol manj jokam kot ti. V bistvu sploh ne jokam, ker vem, da sem kupil software 'AS IS'. Nehaj uporabljati linukse, ker zgleda, da si prebutast za njih.

Ker zate stvari ne delajo. Ko eno tele si in se zaletavas v pretrda vrata. Save your head. Resno. Se posebej, ce ne razumes kaj pomeni alpha software. Isti si kot Microsoft, napol narejenemo programsko opremo opremijo z nalepko 'release version'.

Tako kot so pri MSju rekli, da bodo popravil problem z networkingom in diskom (da bizarnosti o pet minutnem razpakiravanju 5MB dolgega zipa ne govorim), tako bo tudi Ubuntu stvari zrihtal. Razlika je le v tem, da si ti Ubuntu dobil zastonj, Visto si pa placal, ce je nisi kar ukradel, kakor je pri nas v navadi.

Jah, taksna je ta software-ska. Nekaterim Vista dela out of the box, drugim pa linuksi. Meni je delalo oboje. Ti lahko se naprej bentis, samo bi bilo bolje, da bi za kaj koristnega porabil energijo.

V bistvu lahko vsi trije, Mavrik, MrStein in ti (ter vsi ostali, ki so glasni) pozrete godljo, ki ste si jo skuhali. Ubuntu 8.04 enostavno se ni production ready. Now suck it up and stop crying, ker ste hujsi, kot moj sin, ko ne sme risanke gledat. Ljudje so vam papih desetkrat povedali, da stvar pac enostavno ni zrela za uporabo.

Ampak ubuntu.com trdi drugace (za zjokat, vam povem)! Ja, MS je tudi trdil, da je Vista zrela za uporabo. Pa ni bila, vsaj meni je bila neuporabna. Komu je pa mogoce celo delala. Sej ves no. Rekl so, da bo delal vse. ZAVAJANJE! A se kak screenshot nalimam, k ne dela? ;>

WarpedGone ::

BigWhale:
Katera distribucija PA JE zrela za uporabo? Nobena? 7.10? Don't get me started...
Zbogom in hvala za vse ribe

Dri3r ::

MrStein>
Pol pa naj lepo napiše "Sorry, to lahko samo root", namesto da te skozi tri dialoge vodi v prepričanje, da bo delovalo. Težko ?

Spodnja slika prikazuje "dialog", ko hoče navaden uporabnik dodati mapo v share...poglej si malo kaj piše. Nevem komu dokazuješ stvari pri čemer je več kot očitno; da tega nisi še nikoli počel, ne znaš brat ali pa se ti samo ne ljubi.

 dialog

dialog


Citiram:
'net usershare' returned error 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error Permission denied. You do not have permission to create a usershare. Ask your administrator to grant you permissions to create a share.

MrStein>
Pa ne se preveč razburjat.

Se ne razburjam. Samo dokazujem ti, da se motiš.

LP
dri3r

Mavrik ::



V bistvu lahko vsi trije, Mavrik, MrStein in ti (ter vsi ostali, ki so glasni) pozrete godljo, ki ste si jo skuhali. Ubuntu 8.04 enostavno se ni production ready. Now suck it up and stop crying, ker ste hujsi, kot moj sin, ko ne sme risanke gledat. Ljudje so vam papih desetkrat povedali, da stvar pac enostavno ni zrela za uporabo.


Ja kaj za kurca sem pa te jaz napisal drugega no? Daj naslednjič pojdi spit kozarec vode da se pomiriš prej kot spet en tak bebav post napišeš.

Ali smo ti pa z resnico stopili na žulj?
The truth is rarely pure and never simple.

neett ::

BigWhale ma prav, enim dela vista v nulo drugim ne, enim dela ubuntu v nulo drugim ne, ste kot poslanci v parlamentu, koalicija proti opoziciji, zmenijo se pa ne nic, nikomur nic ne pase.

"Ampak ubuntu.com trdi drugace"
Ja kaj pa naj trdijo, oni dajo vun novo LTS verzijo, pa naj napisejo, evo tu je new version ki je za en kurac??

uporablam 8.04, pa so problemi, za1x so bli se vsi kolko tolko resljivi jaz pa kar ostajam na tej verziji, za1x zadostuje mojim potrebam, ce pa naletim na kak blem pa se kvecjemu kaj noevga naucim.
nevem no, veliko ljudi pravi da 8.04 ni to to, za moje potrebe za1x je ql

pri win je samo klik klik copy/paste kak dll ki majnka, download this instal this then restart pa zadeva dela, pri linuxu pa ni samo klik klit itd. je se kaj vec in to ma nek car:) pac jaz tak mislim.

No pa da se vrnem na bleme z 8.04 (prej sem rekel da so bli vsi kolko tolko resljivi, no tega se resujem:P) pred par urami sem htel spremenit velikost svoje ubuntu particije, bootal sem ubuntu iz live cdja, zagnal gparted, desni klik na izbrano particijo, resize/move, izberem novo velikost, in tu se pa zacne veselica, melje in melje cca 20-30min nakar vse freezne in to to :)
se je kak drug nacim da spremenim velikost in da z ostalim free spaceom nardim novo particijo al v cem je finta?

dela ::

 Ubuntu - zavajanje

Ubuntu - zavajanje



Ne drži, ubuntu ni popoln za desktop mašine, ki si jih lastijo WarpedOne, MrStein, Mavrik pa tudi moje "polgamerske" mašine in verjetno še čigave. Po drugi strani pa je popoln (očitno) za desktop mašine NEKATERIH uporabnikov. Nikjer ne piše, da VSEH.

 Vista - zavajanje

Vista - zavajanje


Ne drži, ob uporabi viste delo s starejšimi računalniki ali računalniki le z enim kosom "eksotične" strojne opreme gotovo ni bolj zabavno ali enostavno, tudi nekaterim gamerjem vista ne diši ravno. Bolj zabavno, enostavno in varno od česa? Menda ne od vseh OS na svetu hkrati? Po drugi strani pa NEKATERIM uporabnikom (očitno) vista res naredi delo z računalnikom zabavnejše, enostavnejše in bolj varno. Nikjer ne piše, da VSEM.

Edit: Pravzaprav piše - YOUR PC - lastim si pa lahko mašino z 256 MB RAM, recimo.

Za zavajanje gre v obeh primerih ali pa v nobenem. Pri vsakem OS se najdejo široke obljube. Osebno imam raje, da me zavajajo, ko ni vpleten denar, če me že morajo. Tudi čas je pomemben, drži, a kaj, ko ga je po mojih izkušnjah nemalokrat potrebnega več ravno za postavitev povprečno uporabnega WinXP sistema kot Ubuntu 8.04 z enako funkcionalnostjo - že pri namestitvi dveh HP tiskalnikov prihranim toliko časa, da lahko tačas v synapticu odkljukam vse programe in ostale pakete, ki jih želim, zadevo potrdim in si grem po kakšen prigrizek. Ko pridem nazaj, lahko začnem delati z računalom. Pri win bi me na tej točki čakal prvi dialog z možnostjo next, za njim pa še naslednjih 30. Pri 3D grafiki (bolj zaradi driverjev kot česa drugega) je pa win v ogromni prednosti IMO. Mi ne rata ugasniti ET, brez da bi Ubuntu potem zamrznil, recimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

desperados ::

Pa ne vem od kje vam vsi ti problemi, furam 8.04 server in dela ko šus (na prenosniku imam opensuse). 15 letni sestrični (ki nima pojma o računalnikih nič) se sesujejo winsi, ker sem slučajno pri njej pozabil ubuntu cd sem ji rekel naj ga uporabi kot live dokler ne pridem in poštimam. Ampak je sama brez zapletov naložila ubuntu in ga uporablja, sama je brez problemov porihtala wlan, drajverje za grafično naložila, amsn ker ji je ljubši kot pa pidgn... Ter zdaj zadevo srečno uporablja.

Na windowsih ne zna narediti nobene od naštetih zadev, stalno se ji sesuvajo, ne potrebuje pa nobenega program, ki deluje izključno na windowsih.

Je pa res večina je odvisna od konfiguracije računalnika, da neka zadeva dela druga ne... So mi pa absolutno windowsi vedno požrli več živcev kot pa Linux. Če nekaj kupim pričakujem, da dela tukaj windowsi pogorijo po celi črti. Na Linuxu se pa pač zavedam, da če nekaj ne deluje samo od sebe (kar pa ponavadi v večini primerov deluje) je potrebno nekaj znanja in potrplenja, da urediš. Je pa razlika v tem, da na Linuxu ko enkrat nekaj dela dela skos, kar za windowse po svojih izkušnjah ne morem trditi.

Ubuntu ima razvojni cikel dolg 6-7 mesecev(to je nekako izvor njihovih problemov), ampak vsakih nekaj let izdajo LTS za katero je malce dalša podpora(posodobitve,...) torej znotraj te izdaje bodo le varnostne posodobitve za vse paketke, to pomeni da bo stalno recimo firefox 3 ne bodo pa šli na recimo 4. Zadnja 3 leta sem fural 6.06 server skos stabilno(no ja skor pač porodni bugi so bli...), tako da tudi sedaj jih je nekaj, ampak se bodo odpravili.

Za vse tiste, ki šimfate Linux pač raje KUPITE windowse in jih potem šimfajte. Pri Linuxu pa če ti nekaj ne paše pač ne uporabljaj ali pa naredi tako, da ti bo odgovarjalo!

jype ::

Sem poskusil namestit Windows Vista, pa ne deluje. Baje potrebujem nekakšen floppy (bom vprašal babico, kaj to je), ampak ga moj računalnik žal nima. Zato sem izdelek vrnil v trgovino in po obilnem kreganju tudi dobil denar nazaj.

Spomnite me, ko zadevo popravijo.

bluefish ::

@jype: sarkazm -o- meter vključen.

Sem tudi sam že preizkusil Ubuntu in je namestitev potekala neboleče. Sam sistem je bil nemudoma pripravljen za delo. Žal pa je edina stvar, ki me je oddaljila od daljše uporabe linux-a, moja totalno nepodprta brezžična mrežna kartica Belkin.
Zadeve sem se ob pomoči Neowin-a in Ubuntu foruma lotil z ndiswrapperjem, žal neuspešno. Menjava kartice pa se mi samo zaradi eksperimentiranja z linux-om zdi neokusna, poganjanje le tega preko vmware pa mi ni preveč všeč (poleg vsega se sam gostitelj zaganja dlje časa zaradi dodatnih navideznih mrežnih povezav, ki jih doda program).
Morda spet kdaj drugič.

luli ::

Jype : Kje točno si potreboval disketnik? Ali si se znova zlagal?

MrStein ::

Ker zdaj me pa že zanima, če je res tako dober, kot nekateri pravijo.

(v tej temi, in tudi sicer) se Windows najpogosteje uporablja s strani linux fanatikov, da se preusmeri pozornost s pomanjkljivosti linuxa.

Recimo tvoj primer. Kaj ima veze s topic-om ?
Če te res zanima (kar te ne), vprašaj v Windows delu foruma. Ali poguglaj. Ali pa mogoče velja argument fanatikov : če ga niti najti ne moreš, si mogoče preneumen za uporabo Windows-a ??? (še enkrat, to je "njihov" priljubljen argument, ne moj. Sploh ni moj.)

BigWhale:
Ubuntu 8.04 enostavno se ni production ready.

Čak mal. Kaj zdaj ? Ni ready, ali pa smo neumni ???
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Daedalus ::

poganjanje le tega preko vmware pa mi ni preveč všeč (poleg vsega se sam gostitelj zaganja dlje časa zaradi dodatnih navideznih mrežnih povezav, ki jih doda program).
Morda spet kdaj drugič.


Uporabi virtualbox, ki ti ne naserje enega kupa dodatnih servisov in podobnih hecov na računalo, pa bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bluefish ::

sem ga tudi preizkusil, pa je imel neko misteriozno težavo z zaznavanjem omrežja. Krivec, ponovno Belkin.

BigWhale ::

Ubuntu 8.04 enostavno se ni production ready.

Čak mal. Kaj zdaj ? Ni ready, ali pa smo neumni ???


V bistvu oboje. Ker prvega ocitno ne razumete, po tem, ko vam 20 ljudi to pove.

Samo se mi zdi, da je sedaj problem v ZAVAJANJU.

Seveda.

jype ::

luli> Jype : Kje točno si potreboval disketnik? Ali si se znova zlagal?

Vista očitno ne podpira 3ware in Areca RAID krmilnikov (drugih žal nimam) in zahteva gibki disk z gonilniki.

In pomni: Jaz nikoli ne lažem!

MrStein> (v tej temi, in tudi sicer) se Windows najpogosteje uporablja s strani linux fanatikov, da se preusmeri pozornost s pomanjkljivosti linuxa.

Sem samo želel pokazat, kako je Ubuntu pravzaprav bistveno naprednejši sistem od Windows, za katerega nekateri tako radi trdijo, kako vedno deluje brez vsakih težav.

In pomni: Linux nima pomanjkljivosti!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

MrStein ::

BigWhale:
V bistvu oboje. Ker prvega ocitno ne razumete, po tem, ko vam 20 ljudi to pove.

Ne, to prvo sem razumel 20 minut potem, ko sem ga instaliral.
Edine tole me je potem malo zmedlo: Ni res! Neumen si! Meni vse delaaaaa !!!!

Prav imaš, neke vrste zavajanje je to, zgleda.

jype:
zahteva gibki disk z gonilniki.

Nope. Nič ne zahteva. Dovoli pa. Mogoče celo predlaga (ne vem dočrkovno, ker nimam pred sabo).
In se nič ne omeji na gibke diske. Ali diske sploh.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

luli ::

Vista NE ZAHTEVA gonilnikov več na disketi. Lahko jih naložiš z USB-ja, DVD-ja ali kakšnega drugega medija.
Kot sem predvideval VISTE niti naložit nisi poskušal, temveč si se kot je v tvoji navadi preprosto zlagal.
A kdaj priznaš svojo zmoto?

jype ::

MrStein> In se nič ne omeji na gibke diske. Ali diske sploh.

Pri meni se je!

luli> A kdaj priznaš svojo zmoto?

Ne morem! Ker se ne lažem, hkrati se pa tudi ne motim, je seveda nemogoče, da bi zmoto priznal.

luli ::

Da ne boš trosil laži še slika!
 SLIKA

SLIKA

jype ::

Da ne boš trosil laži še par podatkov:

Mojega SATA kontrolerja, na katerega je priključen SATA DVD pogon, Windows Vista ne podpira.

Mojega USB kontrolerja Windows Vista ne vidi, če ni vključen "Legacy" način.

Moje mrežne kartice (Intel MT PRO) Windows Vista ne podpira, ali pa zaradi kakšnega drugega meni nerazumljivega razloga ne deluje.

V Linuxu seveda vse deluje brez težav, tako na Fedori, OpenSuSEju in Ubuntuju.

Seveda lahko jaz s svojim znanjem inštaliram Visto kamorkoli, WarpedOne, ki se na računalnike ne spozna, na primer, pa tega ne more.

Mavrik ::


V bistvu oboje. Ker prvega ocitno ne razumete, po tem, ko vam 20 ljudi to pove.

Samo se mi zdi, da je sedaj problem v ZAVAJANJU.

Seveda.


To je bilo večini ljudi jasno nekje do petega posta. Zakaj točno nam govoriš to, kar že dolgo vemo in pri tem še žališ vsepoprek? Kaj bi rad povedal?

In ja, problem je v zavajanju. Sicer po mojem mnenju ne zavajanju s strani razvijalcev (marketingarji itak pri vsakem produktu bluzijo v tri krasne in če to resno jemlješ ti ni pomoči), ampak s strani ljudi kot si ti in ostalih članov Linux squada na tem forumu, ki trosijo neresnice in laži okoli. Če bi bilo malo kritične distance bi bilo flamewarov precej manj (in ne, MENI VSE DELAAA111!!! ne spada pod kritično distanco).

Jure: Ah, torej ti ni trebalo meti diskete za RAID kontroler. Glej no glej. Ti si pa tako na veliko se drl da jo rabiš.

Je pa zanimivo kako linuxaši začnete takoj Windows ven vleč ko kdo kaj grdega o vašem preljubem sistemu reče. Pod črto je v bistvu zgleda da problem v tem, kaj ljudem pomeni "zasnonj". Nekateri so zaradi cene 0€ pripravljeni odpustiti ogromno bedarij operacijskemu sistemu, za nas druge pa je preprosto zastonj ena alineja pod pozitivnimi stranmi Linuxa, kot je visoka cena alineja pod negativnimi stranmi Windowsov. Nekateri mate dovolj časa oz. je vaš čas tako malo vreden, da si lahko privoščite googlanje in usposabljanje stvari, ki na ostalih operacijskih sistemih delajo normalno brez večjih naporov. Drugi smo raje skašljali tistih 100€ za licenco, zato da smo lahko prepričani, da bo kos hardwara za domačo uporabo zagotovo delal pod operacijskim sistemom ter da bomo meli dostop do daleč največje baze programske opreme.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

jype ::

Mavrik> Jure: Ah, torej ti ni trebalo meti diskete za RAID kontroler. Glej no glej. Ti si pa tako na veliko se drl da jo rabiš.

Če mi pa ne dela brez!!!11

(V navodilih za kontroler celo piše, kater direktorij s CDja z gonilniki naj skopiram na disketo!)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

luli ::

Prav zanimivo te je gledati, ko se loviš na lažeh.
Katero plato pa imaš?
To s CD oz. DVD pogonom je malo za lase privlečeno. Če ti ga ne zazna, kako si potem sploh lahko začel instalirati?
USB so šebolj zanimiva zadeva. Do zdaj še nisem videl tako eksotičnega kontrolerja, da ga vista ne bi zaznala!

Poznaš tisti slovenski pregovor "Laž ima kratke noge."?

imagodei ::

oj, vidva,

dejta o lažeh in podobnih zadevah na ZS, prav?
- Hoc est qui sumus -

jype ::

luli> Katero plato pa imaš?

Supermicro nekineki.

luli> Če ti ga ne zazna, kako si potem sploh lahko začel instalirati?

Windows ga ne zaznajo. BIOS je povsem zadovoljen z njim.

luli> USB so šebolj zanimiva zadeva. Do zdaj še nisem videl tako eksotičnega kontrolerja, da ga vista ne bi zaznala!

Verjamem ja. Jaz tudi še nisem videl računalnika, kjer ubuntu ne bi deloval perfektno, ampak eni ga imajo!

luli> Poznaš tisti slovenski pregovor "Laž ima kratke noge."?

Seveda, ampak sem že itak jasno povedal, da jaz ne lažem in se ne motim. Mislim, da o tem ne more biti več dvoma!

luli ::

Itak smo te našli.

Supermicro nekineki.
Ja eni so tudi s tem zadovoljni. Ti si že med njimi.

imagodei : Nisem OS fan. Debata kdo ma večjega me niti ne zanima (vem pa, kdo ma najkrajšega). Sam uporabljam tako Linux kot Windows. Noben ni popoln in noben ni preslab. Vsak je za neko stvar dober. Še bolj kot Windows fani me pa motijo tisti, ki lažejo. Za dobro informiranosti je potrebno tiste kljukce na forumu izpostaviti ali pa brisati njihove prispevke.

WarpedGone ::

>> Seveda lahko jaz s svojim znanjem inštaliram Visto kamorkoli, WarpedOne, ki se na računalnike ne spozna, na primer, pa tega ne more.

Ti se očitno fino spoznaš.
Mi usposobiš rotacijo zaslona v compizu? Po možnosti še, da bo že sam zaznal zasuk zaslona, da ne bo treba še knofov lovit na obrnjeni sliki. Mi usposobiš še avtomatsko rotacijo wacom digitajzerja? Da ne bo treba z miško klikat skripte, preden stylus prav zafunkcionira.

Seveda pričakujem da bo rešitev zdržala/preživela tudi običajno nadgradnjo compizda, wacom drajverja, xyz componente sistema.

Plačam ti 24 ur dela. Put up or shut up.
Zbogom in hvala za vse ribe

MrStein ::

jype:
Jaz tudi še nisem videl računalnika, kjer ubuntu ne bi deloval perfektno, ampak eni ga imajo!

Če ti dam ime modela, se boš sprehodil do trgovine, da ga vidiš ? ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

WarpedOne> Mi usposobiš rotacijo zaslona v compizu?

Z veseljem.

Inženir-dan je 500 ojro + ddv, urna postavka (če ti je ljubša) pa 90 ojro + ddv.

Seveda bo vse, kar sproduciram, prosto (pod pogoji ustreznih odprtokodnih licenc) dostopno tudi drugim.

MrStein> Če ti dam ime modela, se boš sprehodil do trgovine, da ga vidiš ?

Seveda ne. Taki računalniki ne obstajajo (če jaz tako rečem).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Poldi112 ::

>Seveda pričakujem da bo rešitev zdržala/preživela tudi običajno nadgradnjo compizda, wacom drajverja, xyz componente sistema.

Ti si moraš preimenovati nick v Alice, ker očitno živiš v čudežni deželi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

preem ::

kdo je rekel da linux nima pomanjkljivosti? seveda jo ima, uporabnika :P

jype ::

Poldi112> Ti si moraš preimenovati nick v Alice, ker očitno živiš v čudežni deželi.

Ah, saj če commitaš upstream bo to potem delovalo vsem.

Če so to zrihtal za OLPC, zakaj pa ne bi še zanj?

Samo naj pošteno plača, če sam ne zna.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
797130 (5044) opeter

Vista ali Linux? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Operacijski sistemi
22813944 (9273) OmegaBlue
»

Izšel je Ubuntu 8.04 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14516105 (10309) Jst
»

ubuntu guest na vmware workstation 6

Oddelek: Operacijski sistemi
81048 (970) pozitron
»

Prihaja Ubuntu 8.04 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
15714037 (9762) zee

Več podobnih tem