» »

Nakup prenosnega racunalnika (apple, hp)

Nakup prenosnega racunalnika (apple, hp)

Alirio ::

pozdravljeni!

Odločam se za nakup prenosnega računalnika pa ne vem kaj kupiti. Na temu področju sem popoven lajk. Kaj vi predlagate? Odločam se med applom in HPjem. Uporaba bo večinoma poslovna, bi pa praw tako rad imel nalozeno multimedijo za prosti cas. Filmi, glasba, tja pa sam kakšno igro. Zanima me tudi kje se računalnik najbol splača kupiti.

hvala za odgovore.
lp.
Alirio
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

bluefish ::

igre v primeru Mac-a pozabi. Sicer bi se morda dalo kaj sčarati preko Parallels-a, vendar dvomim.

jamiroq ::

"sčarati" se da preko čisto običajne native windows namestitve z bootcampom. problem leži drugje: macbooki imajo le eno precej gnilo integrirano grafično, ki je za igre komajda primerna. macbook pro pa ima, otoh, geforce 8600m gt. je pa seveda cena toliko višja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jamiroq ()

kaj pa glede OSja na macu? Je windows ali kaj drugega? Ali se da windows namestiti brez problema???

lp

Zheegec ::

Windows se namesti brez tažav (kot že povedano zgoraj), samo če želiš dobro grafično, moraš pri obeh dati kar malo več denarja.

imata pa vsak svoje prednosti - HP ima boljša ohišja in več priključkov ter ponavadi tudi boljše ekrane (P, W in B serija), Apple je pa dosti lepši.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

privzeto je nameščen Mac OS X 10.5 Leopard. Več o njem si preberi tukaj. Lahko pa tudi enostavno namestiš XP ali Visto.

IceIceBaby ::

Zadnja leta sem precej menjal prenosnike. Imel sem 4 mace in 2 HPja. Maci so nasplošno narejeni boljše in so bolj ergonomični. Tako software kot hardware. Tudi zasloni so odlični na macih, po mojih izkušnjah boljši kot pri HPjih.

Po drugi strani so mi HPji všeč, ker za relativno malo denarja dobiš kvaliteten in stabilen računalnik. Sicer imajo v osnovi malo preveč smeti naloženih ampak, ko pospraviš default inštalacijo zadeva dela tako kot je treba.

Je pa težko posploševati HP ima zelo širok spekter prenosnikov. Tisti najnižjega cenovnega razreda so povsem nekaj drugega kot dražji primerki.

TheoryX ::

če kupuješ v sloveniji, potem sta obe znamki zelo dragi, apple še za odtenek bolj od hp...
če nameravaš kupit hp, se veliko bolj splača pogledat za kakšen "noname" laptop in boš za isto konfiguracijo dobil kar veliko manjšo ceno
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

ja, vendar pa imajo ponavadi noname prenosniki slabšo izdelavo, tudi servis ni kaj prida.

Gandalfar ::

Meni kot prednost Apple pomeni veliko, da imajo vsi enake elektricne napajalnike. Ce pozabis svojega doma je velika verjetnost da si lahko elektriko sposodis od mnozice drugih apple uporabnikov.

če seveda pri nas najdeš kakšnega :).

Rauby ::

Seveda jih. Dosti jih (nas) je. ;-)

za ceno tm okol 800€ kaj se naprimer da dobit doberga? (mislm dobrega verjtno prow ne pac tisto normalno) pa u kater trgovini. Gledano iz stališča Pisarna, Multimedija, Style. :) Style je na zadnjem mestu tko da bi se najprej oseredotocil na druge dve stvari.

hvala
lp.

IceIceBaby ::

Novega Maca za 800€ itak ne dobiš. Rabljenega se imho ne splača kupovat, ker imajo večinoma navito ceno.

Pri HP pa za ta denar dobiš kar spodobno mašino. Poglej malo ponudbo po spletnih trgovinah kaj se dobi.

Jaz sem pred kratkim kupil HP Pavilion s 14" ekranom (hotel sem malo manjšega), C2D 2.0 procesorjem, 2gb rama, 160gb diskom... Skratka, povsem spodobna mašina. Pro SO d.o.o. sem dal 650€. Poglej tukaj če ti kaj ustreza http://www.so-doo.si/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook vs Macbook PRO vs PC

Oddelek: Kaj kupiti
426825 (6173) Pyr0Beast
»

Mac vs. Pc (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
18413404 (10045) thezerox
»

Microsoft: Appli prinesejo skriti davek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
17313237 (8559) JayKay
»

Apple iMac. Ali se izplaca?

384221 (3119) Matty
»

3x HP prenosnik,katerga vzet!

382360 (1711) billy

Več podobnih tem