» »

Router + nova externa antena

Router + nova externa antena

skico ::

Pozdravljeni

Dobil sem en star router Netgear WGR614 v6, sedaj pa bi ga rad porabil za povezavo s prijateljem. Ampak.. Router sva dala na vidno točko, in poskrbela da načeloma nič ne bo oviralo signal, ampak nažalost sva preveč oddaljena en od drugega. Signal sicer doseže tja do 25%, v povprečju je 18%, vendar to ni to..

Sedaj sva razmišljala da bi zamenjala zunanjo anteno z drugo močnejšo. Pa smo spet tam.. antena ni izmenljiva! :( Sem pa gledal slike drobovja in gledam da bi se teoretično dalo zamenjat zadevo. Spodaj sem pripel link do slike z drobovjem routerja, kjer se lahko vidi priključek za anteno na boardu. Kolikor sem gledal je ta priključek enak ali pa zelo podoben tem priključkom ki se uporabljajo za interne mrežne pri notesnikih. Ali imam prav?

slika: slika boarda

V glavnem.. Prosil bi vas za nasvete kaj lahko naredim, oz kaj naj kupim da bi pojačal signal? Verjetno bo potrebno novo anteno ter nekak konverter iz tega mini priključka na tega "običajnega".. Ideje prosim :) (Samo prosim brez idej o novem routerju)

Hvala že vnaprej!

lp

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

heh, dobra ideja, samo vseeno mi nekako bolj diši druga močnejša antena.. (pod pogojem da se jo da priključit)

lp

ideje, ideje, + še več pametnih idej :)

jespren ::

Rabiš tole:
 Pigtail

Pigtail

Dobiš tukaj. naprej je menda jasno.8-) Lp
Kam sem že dal.....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569886 (6715) c23po
»

Wireless WIFI antena

208312 (7551) hodor
»

FON (strani: 1 2 )

917965 (3304) svejk
»

Sredi Ljubljane ni mogoče do interneta prek bakra (strani: 1 2 )

5414341 (11704) x.sci
»

"nateg stoletja" ali "še mene bi bilo sram.." (strani: 1 2 3 )

10110894 (6434) Tody

Več podobnih tem