» »

Povezava na wireless na javnem kraju

Povezava na wireless na javnem kraju

Slovencelj ::

Pozdravljeni!

Dobil sem prenosnika, ki ima že prednaloženo Visto. (le-ta mi ni všeč, zato si bom naložil XP)
V Visti sem pogruntal kako se povežem na nezaščiteno povezavo (npr. na faksu). Kako pa to naredim v XP?

Najlepša hvala za pomoč in lp

Jakka ::

Če si v Visti pogruntal, boš tudi v WinXP. Saj ni noben problem, le par klikov (verjetno zelo podobnih kot v Visti).

Jah ni lih tko... Pr Visti neumno klikneš na "connect to" in te potem vpraša, če bi izvolil imeti wireless, širokopasovno ali pa preko telefona. Nato klikneš, da si želiš wireless in ti sam najde vir - ti samo še enkrat klikneš in to je to. Pri XP pa tega nisem našel - HELP ! :)

roli ::

Imaš dve opciji, ki so odvisne od tvoje mrežne kartice. Ena je ZeroCOnfig od windows sistema eno je pa program od mrežne. Če od mrežne ni nobenega programčka greš v control panel -> Wireless network wizard in nastaviš to kar bi rad. Vsaj zdi se mi, da je nekaj takega. Ali pa je samo wireless network... Tam nekje potem daš scan in ti najde vsa omrežja, ki so ti navoljo.
http://www.r00li.com

Jakka ::

Če ne nameščaš kakšnega posebnega programja za mrežno kartico, je zadeva v WinXP zelo enostavna.

Ob uri najdeš ikonco za wireless mrežno kartico, enkrat levo klikneš nanjo, v oknu klikneš na refresh network list, počakaš, da najde brezžična omrežja v okolici, si pravega izbereš in klikneš na connect. Pa si povezan.

Je res težko? :)

hvala :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5214160 (8318) ramiz?!
»

Lan Driver problem

374598 (3238) enjst
»

Problemi z mrežno kartico

6931 (815) AndrejS
»

wireless mreža

Oddelek: Kaj kupiti
333054 (2262) pujsek_
»

Računalnik ob zagonu 5 minut zmrzne,a je problem ADSL?

Oddelek: Pomoč in nasveti
241659 (1312) Urajmal

Več podobnih tem