» »

Mercator - zaračunavanje za nazaj

Mercator - zaračunavanje za nazaj

Dr.S ::

Ma ljudje noro. Pri tem mesečnem obračunu so me pa pošteno udarli po denarnici.
Ker plačujem s PIKO so mi prišteli k marčevskem računu, kar nek decembrski nakup v vrednosti 200€, katerega sploh ni bilo (baje so imeli izpad in sedaj plačujemo za nazaj).
Kljub pritožbi mi trdijo, da je nakup bil in ker gotovo nimam spravljenih vseh njihovih računov naj grem v to trgovino in zahtevam račun.
In res danes bom to storil, me res zanima kaj mi bodo priložili.

Ima kdo podobno zgodbo, oz. kaj sploh lahko v tem primeru storim (denar mi tako ali tako kar direktno trgajo in računa)?

MadMicka ::

Če prav razumem, boš plačal tisto, kar si dolžan, samo z večjim zamikom in brez obresti, super :)

Edino, kar lahko narediš, je da preveriš, če to res drži. Dobiš od Mercatorja račun za 200 EUR in globoko premisliš, če si robo na njemu v resnici kupil ;)

Rasho ::

Zdj če bo to kaka nevsakdanja roba za 200€ pol to ne bo tko težko se spomnit. :D Če pa je špecerija pol si pa v ****.>:D
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!

kixs ::

Specerija za 200€ se pa tudi ne nabavlja vsak dan?

Ceprav decembra je vse mozno ;)

Zase vem vec ali manj za vse nakupe in bi se takega zneska takoj spomnil. Sicer pa vodim tudi vso evidenco ze od 2001 naprej. Je pa fino spremljat kako sem dolocene stroske optimiziral skozi leta in se zdaj kar nabirajo evercki :)

kmetek ::

prav vam je kaj pa hodite v jebeni mercator...lidl cenejši :)

Dr.S ::

Ja, če živiš na podeželju si za marsikaj prikrajšan (problem pa so trgovine).
Res bi bla konkurenca dobrodošla, ne pa da ima cela Škofja Loka in Poljanska dolina samo Mercatorje.
Pol se pa lahko grejo.
Tudi sam bi prisegal na Lidl, če bi bil bližje.

kmetek ::

enkrat tedensko prid k nam v kranj v lidla :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Bramac ^^ ::

Slabše trgovine od Lidla ni. Rajš plačam 3x dražje v Merkatorji kot da kupim neki v Lidlu k je tako sranje da loh sam še stran vržeš

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

Fensy šmensy

bond007 ::

Rajš plačam 3x dražje v Merkatorji kot da kupim neki v Lidlu k je tako sranje da loh sam še stran vržeš


No rečmo pri sadju praktično nimajo konkurence. Poceni in predvsem kvalitetno/okusno! Druga je pač tak, kot je - poceni pač.

opeter ::

Hofer ima super zadeve. Sicer pa pridi v Lendavo, pa poglej koliko različnih trgovin imamo. :D

Ne vem, če je še kakšno primerljivo slovensko mesto v smislu trgovina na prebivalca. Res pa je, da k nam hodi dosti madžarov in hrvatov nakupovat. Kot smo mi nekoč hodili v Avstrijo, na Madžarsko, pa tudi Hrvaško :))
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

whatever ::

Lidl je poceni in kul. Čist nič ne manjka izdelkom iz Lidla.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

wooted ::

tip neki vpraša, vi pa spamate.

ontoppic: res ej najbolš da greš tja in zahtevaš račun. če pa plačuješ s kartico pa poglej še izpiske. ne pride se glih nekje na podeželju v malo trgovino pa se vrže 200eur gotovine. be pa že vedu, če si kdaj dvignu tok:D

TESKAn ::

Hehe, pejte v Idrijo pogledat - imaš Mercator, Tuš, Euro Spin in Hofferja v gradnji, vse v radiju par kilometrov.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

koyotee ::

pomoje da so v radiju 1km 0:)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Mati ::

Sem izredno pozitivno presenečen nad eno rešeno reklamacijo v Mercatorju.
Pred dnevi sem kupil rezalnik papirja, katerega cena je bila 55 EUR.
Poleg tega sem imel cel kup hrane in na koncu plačal vse skupaj 113 EUR.

Ko sem prišel domov, se mi je čudno zdelo, da sem toliko plačal za hrano (58 EUR), zato sem vse zadeve šel ročno seštevat, ker seveda računa več nisem imel.

Nekako mi je šlo 30 EUR navzkriž. Šel sem nazaj v Mercator, da zadevo raziščem in poslovodkinja je hitro ugotovila, da stane rezalnik papirja 84 EUR in ne 55 EUR. Ko sva šla gledat na mestu kjer so spravljeni rezalniki smo ugotovili, da sem gledal na narobno zastavico s ceno, ker so bile res postavljene glupo. V bistvu so bile zastavice zamaknjene in je resnično izgledalo, kot da so rezalniki 55 EUR.
Zahvalil sem se ji in rekel, da bom vseeno obdržal rezalnik, ona pa mi je na vse načine hotela izplačati 29 EUR. Ko sem rekel, da ni potrebe, je rekla da se tako oni ne gredo in da bo Mercator kril strošek, ter mi dobesedno na silo stlačila 29 EUR v roko.

Lahko to pričakujem od Lidla, kjer edino Ariel ni ponaredek. Kupite enkrat Snickers v Lidlu :D.

Dr.S ::

To mi je všeč. Odziv.
Jutri grem do poslovodkinje Mercatorja v Kranj, pa bomo stvari prišli do dna.

Bom pa opravil tudi standarni nakup, v Lidlu da vidim razliko.
Zanimivo je tudi to, da kljub neštetim akcijam in popustom, nakupi postajajo zmeraj dražji.

Zgleda, da boo treba začet svoj kruh pečt, pa na vrtu več pridelat.

krneki0001 ::

Jst v trgovine s hrano za prašiče ne hodim(lidl, hofer, leklerk, hardi), ker v trgovini, kjer imaš na isti polici TV in kruh ne moreta biti ne kruh in ne TV dost kvalitetna. Poleg tega tudi v nobeni štacuni ne kupujem hrane, kjer so napisi v jezikih tretjerazrednih evropskih držav(grabljice in podobna čudna pisava). Deklaracija mora pa biti v slovenščini, če je ni izdelka sploh ne vzamem(razen kruha in podobnih zadev, ki so resnično slovenskega porekla).

Kar se pa tiče merkatorja imam pa jaz same pozitivne izkušnje z njimi.

Dr_M ::

Tuki v Lj imamo boga in pol s temi stacunami.
V Mercator se hodi izkljucno samo po svez kruh in jogurt (njihova znamka). V shoping se hodi v Leclerca, kdaj tudi v Interspar. Raznih Eurospinov, Lidlov, Hoferjev se na veliko izogibam (tako ali tako so glupe stacune, nimas kej pametnega za kupit).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Bramac ^^ ::

Fensy šmensy


Ma ja, to kar ma Lidl je res sam hrana za prašiče. Izmed par ducat izdelkov, jih je le nekaj celo užitnih in dobrih, večina pa tok zanč da skor bruhaš sredi kuhinje. Edina konkurenca Merkatorju je lahko samo Spar in Tuš. Po kvaliteti pa samo Spar. Se strinjam, da če veš kaj kupuješ v Lidlu in je tisti izdelek dober se splača, če pa vzameš kej novega kar še nisi probal je pa itak loterija. V Merkatorju je načeloma vse dobro..

Tear_DR0P ::

Jst v trgovine s hrano za prašiče ne hodim

a smo hoh a:D

lidl ma precej dobro zelenjavo - so pa enkrat tudi ugotovili, da ima najvecji delez beljakovin v mletem mesu - temu slednjemu bi sicer rekel propaganda - ampak sadje in zelenjavo so pa sposobni ponudit po nižjih cenah in boljše kakovosti, kot pa merkator. je pa res, da ima lidl mnogo več trgovin, in da pač lažje posluje po ekonomiji obsega.

seveda naš vrli nebivedu pozablja, da ni več trgovine, ki ne bi prodajala vsega, razen lokalnega ponudnika, ki ima nekako 3.5x večjo ceno od vseh ostalih
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

krneki0001 ::

Tear_DROP zelenjavo in sadje kupujem na tržnici pri vedno enem in istem šiptarju(me že pozna in vedno dobim odlično zelenjavo in sadje, ostalo hrano pa v merkatorju ali šparu, če pa kupujem tehniko jo grem pa iskat v specializirane prodajalne(pa ne kake bigbange in podobne trgovine). Še vedno pa je na policah v merkatorju kr dobro ločeno kaj je hrana in kaj je tehnika, kar za lidl in hofer ne morem trditi.

Poleg tega lahko narediš en test. Sam sem ga in sem videl razliko.
Kupi jogurt v šparu in potem pojdi iskat isti jogurt v lidla ali hoferja. Doma ju odpri in probaj. Tisti šparov za 15 centov dražji ima bolj povhn okus in je gostejši, tisti iz lidla, ki je pa zelo ugodno in poceni, je pa sama voda in skoraj brez okusa. Oba jogurta sta od istega proizvajalca, samo na enem so deklaracije v nemščini, italjanščini in še parih zahodnoevropskih jezikih ter slo, na tistem v lidlu pa v grabljicah in še parih vzhodnoevropskih jezikih ter slo. In zakaj je potem taka razlika, če naj bi bilo v lidlu tako kvalitetno?


Vsi jemo hrano zaradi okusa, ker nismo tok revni, da bi pojedli vse kar dobimo. In če okus ni pravi, pa tudi, če je ceneje, jaz tega ne bom jedel.

Zgodovina sprememb…

AlienGT ::

Sicer nisem nek zagovornik tehle "poceni" trgovin, je pa res da so v Nemčiji testirali primerljive prehrambene izdelke iz različnih trgovin in je bil pravzaprav Hofer na prvem mestu po kvaliteti (žal nimam linka).

Praviloma tudi ne kupujem v tej trgovini za dnevno porabo, vendar sem enkrat zanalašč kupil tam jogurte ki jih nekateri precej hvalijo in moram reči da je bil okus pravzaprav zelo dober, tako da nimam pripomb in sem ga pripravljen še kupiti.

O nakupovanju TV in ostale tehnike v tovrstnih trgovinah pa imam seveda tudi sam preveč pomislekov da bi se spravil v nakup pri njih, čeprav je bila na tem forumu kar precejšnja debata o nakupu hard diskov, svoje mnenje si pa ustvarite sami.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

jrtjtejtt ::

Jst zaradi lenobe večinoma kupujem v Mercatorju (50 m stran od doma) in Šparu (200 m stran od doma), pa tud če bi diskont bil bliže, ne vem če bi kaj kupoval tam. Sem bil samo enkrat, ko je bilo ostalo zaprto, pa nisem našel nič od tega, kar sem imel na seznamu za kupiti. Kupujem pa vedno iste stvari.

Je pa velika razlika med diskonti v Slo in v tujini. Seka je bla tle v lidlu (LJ), pol pa v gorici (vsaj islim da v gorici) v italiji, desetkrat bolje založeno in sevada bolj kvalitetno robo imajo.

BigWhale ::

Zadnje case pojem veliko veliko tune. V Hoferju je dalec najcenejsa. Odvisno od proizvajalca ampak je tudi vec kot 1 EUR na konzervo razlike v ceni. Kar se hrane tice v Hoferju se nisem kupil take stvari, ki ne bi bila dobra. Ok, ni res. Ene hrenovke so ble zanic. Potem je se mleko z 0.5% mm, najcenejsi v Hoferju za okrog 0.69EUR. Doma ga porabimo liter, do dva na dan. Isto mleko iz alpskih mlekarn stane v Sparu 1.15EUR.

Drugace pa povprecen nakup v Hoferju stane 40EUR v Mercatorju/Sparu pa vsaj 50EUR.

šernk ::

smo imeli tudi mi v merkatorju problem enkrat ko nam je narobe koristila pike in smo šli vprašat na informacije kjer je takoj brez kompliciranja šla do tiste blaganje in nam vrnila mislim da celo 1 € več kot bi bilo potrebno



Je pa velika razlika med diskonti v Slo in v tujini. Seka je bla tle v lidlu (LJ), pol pa v gorici (vsaj islim da v gorici) v italiji, desetkrat bolje založeno in sevada bolj kvalitetno robo imajo.


ravno pred enim mesecem ko sem bil zadnjič v lidlu v italiji sem ugotovil da ko gremo tja kupimo le dve različni znamki prehrane (barilla in ferrero). kakovost teh stvari je ista kot v slovenskih trgovinah le da je pol ceneje. pri nas v lidlu pa še nikoli nisem bil saj bolj zaupamo slovenskim rečem. v hofer sem šel pogledat le ob otvoritvi če imajo sploh kaj, od takrat me pa ne vidijo več.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BigWhale ::

Zakaj pa kupujes Barilla makarone, ce bolj zaupas slovenskim recem? Kupi Mlinotest!

Scorpia ::

Kar se tiče te pike, nisi/te edini ki so vam obračunali za december. Problem se je pojavil, da niste dobili obračun za zadnja tri dni v decembru. Pa da ne govorim kolk je folk kupoval tista tri dni in koliko jih je šokiranih, ko so dobili račun domov ta mesec. Karkoli boste naredili, vam ne bo uspelo ker ste porabili denar. Pač ste bili januarja, feb. toliko bolj veseli ker ni tak hud račun prišel, ta mesec pa jezni. Zato bo treba začeti voditi evidenco, tudi če je na računu manjši znesek od pričakovanega.
////

šernk ::

Zakaj pa kupujes Barilla makarone, ce bolj zaupas slovenskim recem? Kupi Mlinotest!


ker so mi precej boljši kot od mlinotesta. in zakaj se vpičite ravno v vsako dlako, pa naj bo še tako majhna??>:D

te dve znamki ki sem jih navedel sta redni izjemi ostalo pa je 99% slovenskega porekla
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

koyotee ::

Še en glas za Barilla, pa naj bodo kupljeni v slo ali ita
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

krho ::

Potem je se mleko z 0.5% mm

To ni mleko, to je obarvana voda...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

BigWhale ::

Krho, ne trapaj no... :)

Barilla 'polnozrnati' makaroni so samo na 1/4 polnozrnati. Se z Mlinotestovimi niti primerjati ne morejo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
347103809 (40267) zmaugy
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28255427 (40195) cholt45
»

Kje kupujem in zakaj

Oddelek: Kaj kupiti
434628 (3908) fosil

Več podobnih tem