» »

Izbira smeri na FE

Izbira smeri na FE

Opeka ::

Lep pozdrav

Odlocam se med mocnostno elektroniko(elektroenergetika) oziroma TK za program UNI
Ta post je skoraj kopija mojega vprasanja na forumih FE, ker pa se mi zdi da ste na slo-techu tudi starejsi ljudje z ze pridobljenimi delovnimi izkusnjami bi povprasal se vas.

TK:
Zanima me tezavnost TK(veliko ljudi s katerimi sem se pogovarjal so mi potozili) ali je res da se da na tk veliko opraviti z raznimi projekti, seminarkimi ipd. Ali je veliko programiranja (poleg matlaba ki mi verjetno ne uide)Ali je studij zanimiv in interaktiven?

EE:
Kot sem razbral je to lazja smer kot TK? Kaksne so moznosti zaposlitve, drugje kot v velikih podjetjih(ELES, Elektro LJ, ipd) Kaksne so kaj place v tem sektorju (pozanimal sem se za elektro gorenjska iscejo sodelavce za 1000 EUR neto kar se mi zdi odlocno premalo)

se splosno:Katero smer mi priporocete, ce bi se odlocil da se bom bolj usmeril v projektivo(sibki tok) in katero ce bi rad delal oziroma se ukvarjal bolj z ljudmi(moznosti hitrejsega napredovanja ceprav je to bolj odvisno od mene in firme v kateri delam)?
Ceprav je tole vprasanje bolj zvito iz konteksta in je nanj verjetno najtezje objetivno odgovoriti, bi vas vprasal katera smer je najlazja?

Hvala za, upam da izcrpne, odgovore

cila22 ::

Sam se absolvent na elektroniki-UNI. Glede smeri ti svetujem, da si izbereš tisto kar te zanima, ker tisto se tudi človek najlažje uči. Na moji smeri dobiš zelo širok spekter znanja, ki ga lahko marsikje uporabiš, vendar samo teoretično, verjetno je na drugih smereh tudi bolj malo praktičnega znanja. Prakso se naučiš doma s hobiji ali pa kasneje v službi. Začetne plače nikjer ne pričakuj visoke, v kolikor nimaš kakšnih specifičnih znanj ali pa ogromno izkušenj, najprej vzemi tisto iz česar se boš največ naučil. Ker s končanjem fakultete se tvoje pravo šolanje šele prične. Večina štromarjev, predvsem energetiki mislijo, da bodo po končani fakulteti "bog i batina", ampak danes toliko kot znaš, toliko veljaš.
Kdor visoko leta,ne pade daleč od drevesa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466366402 (28594) nejc_nejc
»

FRI vs FE (strani: 1 2 3 )

10125914 (20705) Invictus
»

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )

16452861 (31372) Unknown_001
»

FERI - VS (strani: 1 2 )

699574 (7655) root987
»

Perspektivnost študijev (strani: 1 2 )

766849 (5479) mare_

Več podobnih tem