» »

DVD pekač - problemi

DVD pekač - problemi

aiwa ::

Kupila sem nov DVD pekač za prenosni računalnik. Bere CDje in DVDje normalno. Potem sem hotela zapečt DVD (z Nerotom in kasneje tudi drugimi programi) in mi stalno javlja napako (takoj ko začne pečt) "session fixation error". Nesla sem računalnik na servis kjer sem kupila pekač in serviser je vstavil DVD od druge firme kot jih imam jaz in DVD se je začel snemat (na hitrosti 4x).Snemanje sva prekinila in poskusila z mojim DVDjem in je spet peklo (na hitrosti 2,4x)-in spet sva prekinila po parih minutah. Potem sem mislila pač, da je treba peči na nižji hitrosti. Ko sem doma spet dala pečt na nižji hitrosti, potem pa po polovici javilo error in nič ni pisalo zakaj in kak error je. S poskušanjem različnih varjant sem uničila že ogromno DVDjev. Mi zna kdo poevdati v čem je problem? Je možno, da je pekač zanič?

blackbfm ::

DVD pekač mora (!) pečt na maksimalni hitrosti (pač kolikor podpira medij) se pravi tam okoli 16x 18x itd. ok, zdej nevem kako je na prenosnikih predvidevam da isto kot na navadnem računalniku.

Lahko je kaj narobe z:

1) napajanjem..se pravi da je kriv napajalnik
2) osnovno ploščo
3) IDE oz SATA kablom na katerega je priklopljena DVD enota
4) operacijskim sistemom..kakšen virus?

Prva in najlažja stvar ki jo lahko probaš je ta, da svoj pekač priklopiš na drug računalnik in tam poskusiš kaj zapeč. Če tudi tam ne bo delalo potem je kriv pekač, sicer pa je nekaj s tvojim računalnikom.

Glede na to da ti bere cdje in dvdje normalno je velika verjetnost da nekaj ni u redu s sistemom..se pravi da bi kakšen format in ponovna inštalacija windowsev znala pomagat.

aiwa ::

1. če je kriv napajalnik ne vem, ampak pri starem pekaču je vse normalno delalo
2. za osnovno ploščo velja isto...ne verjamem, da bi se z zamenjavo pekača kar pokvarila
3. ...
4. virusa pa ni, sem pregledala s programom

Svoj pekač ne morem priklopit drugam, ker je notranji in paše samo na moj prenosnik. Vse bolj se nagibam k temu, da je nekaj narobe s pekačem. Poskusila sem še zapeči podatkovni DVD in je bilo isto - po parih minutah javilo napako. Zdaj grem zamenjat pekač, upam da bo potem delovalo. A ima še kdo kakšno idejo, kaj bi še lahko bilo narobe?

ST-777 ::

".....Zdaj grem zamenjat pekač, upam da bo potem delovalo. A ima še kdo kakšno idejo, kaj bi še lahko bilo narobe?"

Lahko da je na optični glavi tvojega pekača drobna smet, ki sicer omogoča branje DVD-ja ne pa tudi zapisovanje.

Zakaj nekaj minut zapisuje in potem javi napako, kot si omenila, je morda razlog v tem, da smet ni vedno na istem mestu in se občasno premakne in zakrije optično glavo.

Na tvojem mestu bi optično glavo vseeno poskusil očistiti, preden bi stari pekač zavrgel. Usmerjen curek zraka proti o. glavi bi morda pomagal. Sicer pa v računalniških trgovinah prodajajo pribor za čiščenje optičnih glav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem s peko dvd-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
51289 (1018) nokaut240
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496102916 (27425) nuclear
»

Moteče ustavljanje/preskakovanje dvd filma

Oddelek: Zvok in slika
111746 (1603) charlotte
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282383 (1674) dean444
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )