» »

Acer Aspire 7520G in Windows XP

Acer Aspire 7520G in Windows XP

sokol28 ::

Pozdravljeni. Sem čisto nov uporabnik tega foruma in se že v naprej opravičujem, če sem se narobe lotil povpraševanja glede mojega problema. Upam da ne boste preveč jezni če nisem postavil vprašanja na pravi forum. Imam namreč zgoraj omenjeni prenosnik. Kupil sem ga pred kratkim. Na njem je bil prednaložen operacijski sistem Windows Vista Home Premium. Meni se je zdela Vista prepožrešna in sem se odločil da na prenosnik namestim stare dobre Windows XP. Našel sem tudi vse driverje za svoj prenosnik in zadevo lepo uredil in namestil. Sedaj imam pa en problemček. Nikjer ne najdem software za TV tunner ki je vgrajen v ta prenosnik. Driverje sem našel za TV tunner, software pa ne. Tako da sedaj niti ne znam in ne morem zagnati TV tunnerja, da bi lahko gledal ali posnel kakšno oddajo. Je pa res da ga tudi na Visti prej nisem znal skonfigurirati, da bi dobil kakšen program. Ali je to zato, ker je digitalen ali sem le kaj narobe delal? Mi lahko prosim pomagate najti software za TV tunner ki bi deloval na Windowsih XP in mi daste navodila kako to skonfigurirati da bo delala zadeva. Mislim pa da je v prenosniku vgrajen interni TV tunner znamke AverMedia A310 MiniCard DVB-T kartica.

V naprej hvala in lep pozdrav vsem

Alen
Alen

ant ::

pa si 100% da tale acer sploh ima tv tuner, ker se mi zdi, da nimajo vsi tuner iz te serije.

LP

ender ::

Prav programa za tuner ne poznam (poizkusi, če lahko namestiš kar software, ki je sicer namenjen Visti), lahko pa tuner preizkusiš z Media Player Classicom - v menuju File izbereš Open Device in potem v seznamu Video svoj TV tuner. Programe lahko potem spreminjaš tako, da desno klikneš na video, izbereš Filters in poiščeš tunerjev filter.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

t0mekk ::

Če ti bo v pomoč...7520g model ima dvb-t tuner, to se pravi podpira digitalni signal. V Sloveniji sicer nekje lovi Slo1,2,3 (samo zvok) in še par hrvaških..a je zelo slabo podprto zaenkrat. Junija naj bi stekla digitalizacija rtvs-ja. Zato brez panike..srečen bod da ti xpji laufajo na tem modelu, ker sem bral da ma folk ''entavžnt'' problemov z xp-ji na 7520g. Pač počakat bo treba da ta signal pri nas uštimajo in to je to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27565730 (23438) k4vz0024
»

zunanji tv tuner

Oddelek: Kaj kupiti
72534 (1570) drejc
»

Pretvorba laptopa v MMC

Oddelek: Zvok in slika
71367 (1139) damirez
»

Računalnik ob televizorju