» »

Avtozvočniki

Avtozvočniki

glinik ::

Namem imam nabavit ene avtorvočnike za nekje 20-30k sit. Zvočniki naj imajo ločen vikotonec in srednje/nizkotonec. Nisem še nič poslušal (ker so pogoji v trgovini slabši kot ...), vendar me mikajo JBL in Infinity (itak obadva proizvajalca spadata pod Harman ...). Še imate kakšne predloge?

Hvala.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

ReBi ::

zadnič sm se pelu z enim modelom je meu sony radio pa infinity zvočnike v zadni polici, pa dva serijska v sprednjih vratih. bil sem presenečen nad kakovostjo zvoka.

korposlav ::

Pozdravljen

Glede zvočnikov. Po mojem okusu in nasplošno..Alpine, kenwood, infinity,piooner, jbl to so kvalitetni zvočniki, najbolje je vzeti kaki sistem (sicer dražje ampak je kakovost, pač za nas ki nimamo ravno dnarja na pretek :) ) Glede kaki sony pa sem precej kritičen . Imam jih sam pa nisem ravno zadovoljen. Dosti pa je odvisno tudi od avtoradia, katera znamka je.

lp
Sašo G.

Jackal ::

Iz prve roke ti svetujem - drži se stran od MacAudio.
Kot drugo - 3/4 vloge pri kvaliteti zvoka ima montaža...

Pa nisi napisal kakšne velikosti naj bojo zvočniki (vsaj srednjetonec/midbass).

Ground Zero GZTC 165T -18k
Rainbow SLX 265 Deluxe - 31k pri Evolution
...


Če misliš kdaj nadgrajevati (priklop na ojačevalec), potem prideta v poštev zgornja sistema. V primeru, da ne boš priklapljal na ojačevalec, pa glej, da bodo imeli zvočniki čim višjo občutljivost (dBm) - malo pobrskaj tu. Namreč pri priklopu na radio razpolagaš komaj s 20-25W moči po kanalu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

maticm ::

Obvezno vzemi ločene in NE TROSISTEMCOV ali DVOSISTEMCOV! Igra precej bolje ti lahko zagotovim.
Čimdlje od Sony,... glej pa tudi kakšne švabske firme ala Helix, Hertz,...z le temi imam dobre "zvokovne" izkušnje. Je pa tako da JVC (moj) avtoradio da povsem drugačno barvo zvoka kot pioneer (moj prejšnji).
Če se že greš vlagat v avtozvočnike ti priporočam da si najprej urediš sprednji ( in ne samo zadnji) sistem. Ponavadi daje folk v zadnjo polico neke trosistemce in ...tist k pol kdaj sedi zadaj skor ogluši medtem ko tisti spredaj komaj kaj dobro sliši.
Če boš kdaj razmišljal - ali že razmišljaš o ojačevalcu je tudi odvisno kakšne zvočnike vzet, ker se ponavadi sprednji sistem priklopi na ojačevalec (skupaj z sub-om ali pač brez njega). Tko da je pač treba mal močnejše vzet (pa ne glej samo da piše 250W ali celo kW) :)

se strinjam z... Kot drugo - 3/4 vloge pri kvaliteti zvoka ima montaža...

upam da sem ti vsaj mal pomagal
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: maticm ()

glinik ::

MacAudio mi je dobro znana firma. Bili so ovalni 3 sist., nekje 150-200W. Sem jih imel v prejšnjem avtu, priklopljene na Phase Linear ojčavalec 150W in Becker Monza avtoradio. Ovalce sem imel na zadnji klopi. Spredaj pa sem imel neke 10tke. To je igralo zelo solidno.

Mati je nabavla nov avto, zato ga moram malo zvokovno "opremit" (Mazda 3). V vseh 4ih vratih so neki bedni zvočniki, avtoradio je beda od bede. 10 let stari Becker ima tak tuner, da glava peče. Problem je ker ga ne gre zamenjat. Prisilijo te, da uporabljaš njihovo bedno audio opremo.

Zdaj razmišljam da bi sprednji sistem porihtal. Upam le, da ima avtoradio pre out. Uporabil bi zgoraj omenjeni Phase Linear ojačevalec. Kakšne velikosti paše srednje/nizkotonec, to še moram pogledat. Malo me skrbi, kam bi se montiral visokotonec. Se zadeva kako prilepi ali kaj takega?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Jackal ::

Če si malo ustvarjalen, jih lahko vgradiš v sprednje stebričke - klik Drugače jih lahko pa priepiš kam na armaturko.

Pa tudi radio se more dat zamenjat. Če je tak, da je sprednja plošča radia tudi večji del armaturke, potem morajo imet na servisu takšno plastiko, ki je namenjena za vgradnjo navadnega (neoriginal) radia.

glinik ::

Kolko si mi povedali na Mazdi, sploh ni možno vgradit drugega radia. Zdaj še morem preverit če to drži ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Jackal ::

Možno, da je podobno kot pri Citroënu - problemi z elektriko. Se spomnim kakšni problemi so bili pri montaži radia v C3, ker ima vso elektriko speljano preko centralnega računalnika.

Defender_X ::

V cliotu je isto ma zakodiran avtoradio pol,ko pa daš drugega not pa neki čip za avtoradio na centralni elektroniki menjat,da sploh dela radio

maticm ::

Skratka za avtoradio ne bi smel biti problem. Za priklop pa rabiš itak samo 12V in maso (po želji še kontakt od ključavnice) za spomin, vklop in maso. Ostale šare ti ni treba priklapljat. Seveda je druga zgodba če želiš ohraniti konektorje...
Problem, ki sem ga pa opazil, da imajo novi avti vsi na ISO konektorju zamenjana kontakta za vklop in spomin in se radio ob zasuku ključa vedno resetira saj nima spomin več +a. Kdo kaj več ve o tem? Je to mogoče kakšna Blaupunktova "fora"?

glinik ::

Vedno bol razmišljam, da bi zamenjal avtoradio, saj je tuner res pod vsakršnim nivojem. Ne vem kaj si mislijo pri Mazdi. Naredijo zelo soliden avto, potem pa tak šit od radia namontirajo. Kaplja čez rob je pretirana cena CD enote (50k sit) oz. MP3 player (100k sit). Za 100k sit imaš takšen radio, da GLAVA PEČE !!!! Na multifuncijski volan bom rade volje pozabil, še posebej ko bom gledal NOV RADIO priznane znamke ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jRk0 ::

Rainbow SLX ali CSX ti priporocam. dosti bolje kot kak jbl :)
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

Mi lahkk opišeš kako igrajo napram JBLju?

Hvala.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Smorny ::

V cliotu je isto ma zakodiran avtoradio pol,ko pa daš drugega not pa neki čip za avtoradio na centralni elektroniki menjat,da sploh dela radio


To pa prvič slišim! Imamo doma 3 cliote, pa ni tega problema, moj je imel original radio not z tipkami ob volanu... buče!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Jackal ::

Sicer ne v vem, kako je pri Cliotu, mam pa izkušnje, ko sem montiral radio v C3. Kot prvo sta bila zamenjana trajni + in + preko ključavnice.
Kot drugo + preko klučavnice ni čisto to... namreč ko vzameš ključ ven, je napetost na tem plusu še kakšnih 30 sekund. V tem času lahko poslušaš radio, odpiraš okna itd... potem slišiš klik - verjetno rele in se zadeva izklopi. Vendar če odpreš vrata se spet pojavi napetost na tem +.
Tako da definitivno imajo to nekako zvezano preko računalnika.

jRk0 ::

glinik, sam mam tudi Lanzar Cadmium ki so novi stali 60k sit. In Rainbow SLX za 1/3 te cene igrajo izvrstno :)

16ka je zlo dobra, zdrzijo ful moci, precej nizkih tonov zmore (v dobro izoliranih vratih), tweeterji pa ti lepo svileno nezno zapojejo :)

Sicer so mi bolj vsec postali Titan dome od novega sistema, ampak predvsem zarad elektronske glasbe, vcasih znajo kar prevec zasikat v uho...


V glavnem, Vsakogar ko bos vprasal in je slisal Rainbow SLX, bo navdusen nad njimi za taksno ceno:) Mogoce sem res malo prevec z glave rekel o JBL, ampak ne vem no...=)

Jaz sem Rainbow SLX gnal z 2x175rms ojacevalcem (ceprav majo deklariranih 60rms) lepo prilicno zaprtim in so noro dobro igrali :) CSX so pa malenkost bolj odzivni, za manj mocne ojacevalce. Z veseljem bi ti dal za poslusat v mojem avtu, ampak so mi na zalost ukradli vse razen radia pa sprednjega sistema...radia pa niti ven ne dobim, ker je vse zvito...:S
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

jRk0,

daj greva midva na ZS :)

Da še opišem svoj okus glasbeni okus ... Čimbolj se oddaljujem titanovih in podnih visokotoncev, saj so preostri. Soft dome tweterji so po mojem okusu. Bas/srednjetonec naj bo z čimmanj popačenji, seveda je tukaj najvažnejša inštalacija zvočnika v vrata.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

jRk0 ::

http://www.rainbow-car-audio.de/

Mel sem se sub od Rainbow, SLC 300 v kompresiji in ceprav ma 180rms-a sem ga s 500rms glih prav pognal :)
Rainbow podatke o moci pise pri x-max, kar pomeni da sub takrat igra zelo nizko, in glede na to, da je takrat upornost precej vecja od 4 ohmov in da so podatki o moci ojacevalcev pri 4 ohm in 100Hz, to pomeni, da realno res zmore "le" 180 rms-a, ampak prakticno to pomeni, da rabis kar mocnejsi ojacevalec za popoln izkoristek :)

Plus za zanimivost, najboljsi Rainbow sistem stane 2 miljona SIT :)
You fuck up once, you loose two teeth.

jRk0 ::

aja, sicer nisi povedal, ampak sklepam, da bos kupil 16cm mide :) nekam jih bos ze stlacil :)
You fuck up once, you loose two teeth.

kokos25 ::

jrko:

Kokr jz vem, stanejo sam sprednji sistemi 2mio sit...kakorkoli, jz mam v passatu JBL 100RMS zadaj, spredaj hertz 80RMS, u gepeku pa magnat woofer...2xkenwood ojačevalca in kenwood avtoradio 9524...špona k hudič, pa čeprav bi mel rad vse enake ferme not...pa nimam;( drgač pa ti priporočam JBL ali Kenwood...rainbow pa sploh priporočam, sam dnar je tle problem...:D

jRk0 ::

Malo narobe sem se izrazil :) Res je, samo sprednji sitem stane toliko, (3-way zvocniki spredaj). Moral bi malo bolj detajlno napisat =)
You fuck up once, you loose two teeth.

Black Metalc ::

Kupujem avtozvočnike pa ne vem kaj izbrati. Avtoradio bo pioneer DEH-2820MP, avto pa je clio z mislim da 13 cm spredaj na vratih in se prostoroma v armaturi, zadaj pa bi dal se zvocnike v polico. Naj povdarim da ojacevalca ne bom imel, zato tudi ne mislim odsteti ne vem koliko denarja za zvocnike, okoli 10-15k za sprednje in prav toliko za zadnje zvocnike.
Hvala.

Black Metalc ::

A res noben ne ve?

kokos25 ::

hertz pri zalazniku jih dobiš
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Avtoradia

Oddelek: Zvok in slika
483295 (957) Twixz
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453106 (2572) T0RN4D0
»

Nakup radia in zvočnikov za v avto

Oddelek: Zvok in slika
324634 (4268) EvilDare
»

Ozvočenje avteka (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
747449 (6246) _Tom_
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525758 (4164) dunker

Več podobnih tem