» »

Zaposlitev na S&T

Zaposlitev na S&T

veget_25 ::

Ker na sedanjem delovnem mestu kljub specializaciji delam samo tajniška dela , gledam za zamenjavo zaposlitve.

Veliko možnosti imam na podjetju S&T, le problem je v tem, da bi se dnevno moral voziti v LJ iz NG.

Ker je odločitev težka, me zanima, ali kdo dela na S&T in kakšni so delovni pogoji tam? Bi se dnevno vozili po 100 km v službo?

Gonzales2 ::

Odvisno če se ti splača. Jaz sem se vozil iz Krškega v Lj vsak dan, ampak sem stem imel dobro plačilo in lepo delovno mesto. Je pa zlo naporno in od dneva nimaš nič kot delo. :'(

Karaya 52 ::

Živela centralizacija! Počasi imam dovolj takšnih zgodb.

Apple ::

S&T sux kot delodajalec... Ne držijo besede, itd...
LP, Apple

veget_25 ::

Kakšne slabe izkušnje z njimi?

Apple ::

Tako kot sem napisal, da je ena in edina izkušnja z njimi bila slaba: pri njih beseda/obljuba ne velja...

In to je en veeeeelik razlog, da sem jih odj...
LP, Apple

Loki ::

urg, 100km (v eno smer) je huda, upam, da imas dober avto (pa ne golfa) in predvsem varen avto. bos pa seveda zagonil cel dan, razen ce ne bos imel kaksnih aktivnosti v ng (prosti cas). sam verjetno nebi, oz. bi se preselil nekam v relativno blizino, ce bi bil ze tako dober siht.
pa tudi povracila za potne stroske ne boste dobivali vecno (ve kdo, kako bo s tem?)
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

krneki0001 ::

S&T dela za nas in je tam par ljudi, ki se vsak dan viozijo iz NG v LJ. Bi se moral z njimi zmenit in bi se skupaj vozili. Za prevoz vsak dobi polno plačano, pa če si razdelite, bo kr nekaj viška denarja. Plače pa niso ravno velike, tako da ti bo tisto kar ostane od prevoza prav prišlo.

veget_25 ::

S specializacijo in mednarodnimi priznanji delam na zdajšnjem podjetju kot "tajnica" - pišem mu maile, delam powerpointe itd.

Če bi imel možnost se zaposlit v NG bi to naredil, ampak žal temu ni tako...

Gandalfar ::

kaj s&t pocne?

V-i-p ::

Gandalfar, mislim da bo tole.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

krneki0001 ::

Od programiranja do svetovanja - vsaj za nas.

veget_25 ::

Ima bogato paleto storitev, jaz pa se zanimam za področje informacijske varnosti.

Gandalfar ::

palsit ti ni kul?

BigWhale ::

Bemtis, cist vsako podjetje pr nas je ze vodilno! Sedaj pa poslusaj nasvet modrega cloveka... ;)

Jaz sem se dnevno vozil iz Mb v Lj. Precej casa, ko so mi znizali potne stroske sem presedlal na vlak. Vstanes 10 do petih, se obleces, obujes rolerje in rolas na zeleznisko postajo. Iz Tezna v Center (po mariborskem asfaltu je to zlo dobra anti-celuliticna vibro masaza) in potem na vlak. ICS me je pripeljal v dobri uri 45 v ljubljano. Potem spet obujes rolerje in iz zelezniske postaje rolas v BTC, kjer si v sluzbi. Malo pred osmo si v sluzbi (tista Smartinka se pa vlece kot creva). Ko je konec sluzbe rolas najprej iz BTCja na zeleznisko postajo (na moc se trudis, da ujames vlak, ki gre 16:45), potem se peljes v Mb. Tam pa spet rolas iz centra na Tezno (dva klanca, eden od europarka proti baumaxu in drugi od podvoza na ptujski cesti do tezna sta prava pozivitev, sploh ce piha veter v obraz).

Na koncu prides domov ob kakih 18:50. Spomladi je fajn, ker ni prevroce, poleti je noro rolanje domov po 35 stopinjah celzija. Jeseni te precejkrat ujame dez in prehodi za pesce so mokri prav prijetno spolzki. Pozimi je rolanje od -5 naprej skoraj nemogoce. Meni so se zacele delati ledene svece okrog ust :P Naucis se kar nekaj vescin, nekaj pomembnejsih: Uporabljanje kandelabrov za bliskovito spreminjanje smeri/spremembo vektorja premikanja, vseh mogocih nacinov (hitrega) zaviranja in morda se najpomembnejsa stvar, sonozno odrivanje in pristajanje z ritjo na havbah avtomobilov, ki bi te sicer povozili (vozniki, ki zavijajo levo v kriziscih ponavadi pozabijo, da preckajo prehod za pesce/kolesarje), hkrati pa se naucis prijaznosti, da soferju, ki se zacne dreti nate prijazno ponudis telefon, da poklice policijo na tvoje stroske, ker si se mu ti usedel na havbo.

No, na koncu sem, takrat, ko sem izvedel, da dobim prvega otroka vso stvar nehal pocenjati saj se mi je zdelo skoda casa.

Sedaj, ko imam ze dva otroka sem se odlocil za podobno stvar, vendar se sedaj vozim le po potrebi, ostalo delam doma.

Kaj je bistvo vsega tega?

Ce ne bos imel bistveno vecje place in kritih stroskov prevoza potem se ne spuscaj v kaj taksnega. Po zakonu ti je delodajalec dolzan placati minimalni strosek prevoza na delo. Ponavadi je to mesecna vozovnica za potniski vlak. Ce ti bodo krili celotno pot z avtom in se cestnino za avtocesto, potem si zbarantal ze kar precej. Moras pa vedeti, da bodo pa stroski z avtomobilom vsekakor vecji, kot ce bi se vozil 20km vsak dan.

Vsekakor pa vztrajaj, da bo to zapisano tudi v pogodbi, ki jo bos sklenil z delodajalcem.

Loki ::

jah ok, samo kaj imas potem od lajfa, ce gres ob 5, prides pa ob 7? pa se samo 8h delas (ce bi bil v mb, bi bilo to 13-14h dela efektivno in vecjo placo)
I left my wallet in El Segundo

veget_25 ::

S palsitom že sodelujem na področju predavanj, več pa vsaj zaenkrat ne potrebujejo...

LeQuack ::

Veliko podjetij rabi in tudi hoče dober IT kader, samo plačat jih nočejo dobro. Namesto, da bi vlagali v ljudi, da bi z veseljem delali, šparajo ravno na njih. Denar pa seveda gre v vse druge smeri.
Tako to je v Sloveniji. Najbolje pa so oglasi za delo, kjer mora biti vsaj 10 alinej. Če nisi tu pri nas delodajalec, si praktično izvisel. JE pa precej držav, kjer so inžinirji cenjeni.
Quack !

kopernik ::

Čist odvisno, kako gledaš :-) Marsikatero podjetje ali ustanova (tovarne, javni zavodi - od bolnic do živalskega vrta, itd.) gledajo na IT kot na vrečo brez dna, kar se denarja tiče. Skoz neki vlagajo, koristi pa nobene :-) Dejansko se tako gleda na informatiko ...

misso ::

Tisko kot je bilo zgorej napisano preračunaj si koliko te bi prišla vožnja. Pa ne računat da se boš še iz kakšnemu vozil ker lahko se kmalu zgodi da ker odpove službo pol si pa v riti.

Če nisi ljubitelj dolgih vožen ti tudi nevem kakšna plača nepomaga. Se boš kmalu naveličal voziti in boš prišel pred izbere ali se vpreseliti v bližino zaposlitvenega mesta ali pa zamenjati službo.

Pa toliko povem da vožnja utruja nisem očetu verjel dokler nisem sam sprobal. Morel sem peljati eno robo iz LJ proti gorišnici. Ko sem nazaj prišel in domov sem šel sam spat. K drugače se kar rad kam peljem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povrnitev stroškov poti samo v primeru nakupa vozovnice (1.1.2020) (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802113673 (86878) Pika na i
»

Vožnja v službo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10815184 (10597) Alien123

Povabilo na službeni razgovor

Oddelek: Loža
335679 (4143) zee
»

Potni stroški

Oddelek: Loža
419082 (9082) nastyboy
»

TGV novi rekorder med vlaki (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7311118 (8797) Vantage

Več podobnih tem