» »

Potni stroški

Potni stroški

chrush ::

Pozdravljeni!
Doma sem iz okolice Maribora (oddaljen 30 km iz mesta). Zaposlen sem na Vrhniki. Po cesti je razdalja cca. 185km v eno smer. Naši nadrejeni nam izplačujejo stroške prevoza na delo in iz dela glede na U R E D B O o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov. Plačujejo nam stroške javnega prevoza. Pa poglejmo kje se začne spor:
Delovni čas traja od 7:30 do 15:30 - 8 ur.
V Mariboru moram po njihovi teoriji na vlak ob 3:30, le ta prispe v Ljubljano 6:16, kjer moram na avtobus do Vrhnike hrib ob 6:30, ki prispe 7:00. Do Maribora mi plačajo zmanjšano kilometrino za 30km, ker z javnim prevozom ne morem priti do 3:50 v Maribor. Iz postajališča Vrhnika hrib do delovnega mesta je še 2km, kjer ni možnosti javnega prevoza in dobim spet zmanjšano kilometrino.
V obratni smeri imam avtobus iz Vrhnike hrib do Ljubljane 16:19 do 16:49, potem pa vlak do Maribora 17:50 do 20:28.
Po tem takem moram od doma zjutraj ob 3h in pridem domov ob 21:30.
Sedaj vas sprašujem, ali je to dovoljeno z zakonom. Ali je prevoz na delo in iz dela počitek? Kajti vsakdo ima pravico do 12-urnega počitka (ZDR). Kaj mi predlagate?
Prosim, če mi lahko pomagate!
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

WarpedGone ::

>> Kaj mi predlagate?

Zamenjaj službo.
Zbogom in hvala za vse ribe

bosstjann ::

Do Maribora mi plačajo zmanjšano kilometrino za 30km, ker z javnim prevozom ne morem priti do 3:50 v Maribor.


tole bi moral dobit ravno tako plačano

kixs ::

Dej neki povej, a se ti s sredstvi javnega prevoza vozis ali z avtom?

Bi rekel, da z avtom... torej vozni red vlakov/avtobusov NIMA veze s stroski in casom, ki ju porabis za to, da prides na siht. Vazne so samo cene teh sredstev za povracilo, ki so pac zakonsko dolocene.

Za delodajalca je pomembno samo to, da si ti na delovnem mestu ob dogovorjeni uri in da oddelas svoj delavnik in da ti povrne stroske prevoza.

Sploh ne vem kje imas problem!?

Ce te moti porabljen cas oz. premalo povrnjenih potnih stroskov, pa se preseli blizje. Bos pa za to placeval stanarino. Preveri kaj se ti bolj splaca. Nekateri zivijo v LJ, so prijavljeni nekje dalec proc in dobivajo precejsne potne stroske.

lp

chrush ::

Menjava službe oz. selitev trenutno ne pride v poštev. Res je, da se sedaj vozim z avtom, ampak za to porabim denar iz plače, kajti stroški, ki jih dobim povrnjene mi ne pokrijejo dejanskih stroškov. Poleg tega jih bodo sedaj še prepolovili. Zanima me, ali sem upravičen do zmanjšane kilometrine?
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

McHusch ::

Mogoče bi se lahko s kom peljal, če je kdo iz vaših koncev... Se izmenjujeta in prihranita 1/2.

chrush ::

Sedaj se vozimo 4., včasih 5. ampak smo raztreseni vse od Maribora do Šentruperta in to nikamor ne vodi. Mesečno mi izplačajo slabih 500€ potnih stroškov, zdaj jih bodo pa še prepolovili. To pomeni, da če se sedaj skupaj vozimo vsi, smo na pozitivni ničli, dokler ne pride do kake okvare vozila. Sam sem v letošnjem letu za nepredvidene servise porabil cca. 4500€ plus redni servisi. Pa še to, običajno se dogaja, da so kakšna usposabljanja in se morem voziti sam. Ker pač ni moj cilj priti domov ob 21:30 in vstati ob 2:30.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

tony1 ::

185 km v eno smer?

4500 EUR izrednih servisov? Kam voziš avto, k Zlatarni Celje? Vem, kaj pomeni vzdrževanje malo boljšega avta, ampak tole je pa noro... Prodaj ta jajca in si kupi 3 leta starega cliota 1.2 :\

Je pa zanimivo, gledam prvo pogodbo o zaposlitvi, ki mi je prišla na pamet (v njej basically piše, da mora delavec delati v vsaki PE firme, kakor se šefom sprdne), je pa notri pomembna omejitev: pod pogojem, da delavec za pot na in domov z dela ne porabi VEČ kot tri ure. Ne vem pa, iz kje so pobrali to cifro (je bila to šefovska dobra volja), iz kakšne kolektivne pogodbe (dvomim :\) ali mogoče Zakona o delovnih razmerjih (ohoho zelo dvomim :(). Ampak, vseeno, malo se pozanimaj...

samomas ::

Oprosti, ampak tebe nategujejo. Jaz dobim po zakonsko določenih stroških toliko kot ti, vendar imam še enkrat manj km ( 150 km dnevno).
Res pa je tudi, da je vse stvar dogovora. Po zakonu je, da če nimaš možnosti javnega prevoza, ti lahko plačajo zmanjšano kilometrino za dejanske km.
Malo zakonodaje: Uradni list 76/2007
14. člen
(povračilo stroškov prevoza na delo in z dela)
Delavec je upravičen do povračila stroška prevoza na delo in z dela najmanj v višini 60% cene najcenejšega prevoza
na delo.

In Finance.si Finance
Povračilo stroškov prevoza

Povračila stroškov za prevoz na delo in z dela se ne vštevajo v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, če je delovno mesto vsaj en kilometer oddaljeno od delavčevega običajnega prebivališča in sicer do višine stroškov javnega prevoza od običajnemu prebivališču najbližjega postajališča do mesta opravljanja dela (to je do mesta kjer se delo opravlja oziroma se začne opravljati). V kolikor delavec javnega prevoza iz utemeljenih razlogov ne more uporabljati, pa se v davčno osnovo ne všteva povračilo stroškov prevoza do višine 0,15 eura za vsak polni kilometer razdalje med običajnim prebivališčem in delovnim mestom (kilometrina). V skladu z uredbo je običajno prebivališče prebivališče, ki je najbližje mestu opravljanja dela oziroma prebivališče odkoder se delavec vsaj štirikrat tedensko vozi v službo.

Poleg stroškov javnega prevoza pa se v davčno osnovo ne všteva tudi kilometrina do višine 0,15 eura za vsak polni kilometer razdalje med običajnim prebivališčem in le-temu najbližjim postajališčem, če je postajališče oddaljeno več kot en kilometer. Vendar pa se zgoraj navedena pravila glede povračil stroškov za prevoz na delo in z dela uporabljajo le, če delavec nima pravice do uporabe službenega vozila, za katerega mu delodajalec zagotovi gorivo. V tem primeru se namreč povračila stroškov za prevoz na delo vštevajo v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

In se Racunovodja.com Racunovodja

Če bi bilo vse normalno, bi ti moral dobiti. 185x2x0,15x20 dni= 1110 EUR

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samomas ()

chrush ::

tony1 vozim passata v6 in mi je crknila najprej črpalka za gorivo potem odmične gredi potem servo,... in to vse v enem letu. Avto pa je nemogoče prodati, ker ni zanimanja zanj. Napako sem storil, ko sem ga kupil. Za drugega denarja ni, kerdita si ne mislim vzeti, ker ta služba je zelo na niti kot kaže, je pa zanimivo to kar je pisal sasomas.
Na te člene sem se že skliceval ampak neuspešno. Zdaj pa ne vem, če bi šel v tožbo ali ne? Dobim lahko veliko, veliko pa lahko tudi izgubim.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

jype ::

Zamenjaj službo.

intelček ::

zamenjaj sluzbo
čas je dnar
airsoft

BigWhale ::

Sej ne rabis it direktno v tozbo. Kak inspektorat za delo poklici. Naj oni potem delodajalca poklicejo...

Ce stvari niso po zakonih.

Good Guy ::

jah jst bi menu službo na tvojem mestu ker tok dolg se vozit je res kriza
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Good Guy ()

kmetek ::

fak jaz še jamram k mam 25km do šihta ti pa tok....MENAJ!!!!!!!

AlienGT ::

Če bi bil jaz delodajalec, bi pa najbrž tebe zamenjal, saj je dodatnih EUR 500 na mesec za tvoje potne stroške že EUR 6,000 na leto, kar pa spet ni tako malo. Sicer pa neuradno najemi kakšno manjšo garsonjero v bližini, pa se domov vozi le čez vikende.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AlienGT ()

Fizikalko ::

Si pa smešen, IMHO. Delodajalec naj ti plačuje ČAS, ki ga porabiš za vožnjo al kaj?

Ali se preseli bližje ali pa menjaj šiht. Druge ni. Jokcanje tule ne bo pomagalo, IMHO je 500EUR daleč preveč za kakršnekoli prevozne stroške na delo. Če si pa pa firmi toliko vreden, naj pa plačo povšia. Stroške bi pa zakonsko omejil, ker tole je kvečjemu priložnost za pranje denarja.

Skratka - v življenju si zase odgovoren SAM, to vključuje tudi prevoz na delo. Ja?

samomas ::

Si pa smešen, IMHO. Delodajalec naj ti plačuje ČAS, ki ga porabiš za vožnjo al kaj?

Zakaj pa ne? Meni sicer za redno delo to ne pripada, niti ne bi bilo logično. Kadar pa me pokličejo naknadno ali v soboto in za manj kot 6 ur imam dogovor, da se mi šteje tudi čas vožnje.
Ali se preseli bližje ali pa menjaj šiht. Druge ni. Jokcanje tule ne bo pomagalo

Danes vsi govorijo o fleksibilnosti dela in da se bomo morali navaditi na to, da se bomo vozili 200 km. Se strinjam, vendar ne zastonj ali v lastno škodo.
IMHO je 500EUR daleč preveč za kakršnekoli prevozne stroške na delo.

Zakaj preveč? Sicer je 500 EUR veliko denarja in je lepo videti, ko ga dobiš. Vendar so dejanski stroški prevoza večji in ne pokrijejo vseh stroškov ( gume, servisi, amortizacija avta, bencin, cestnine,...)
Če si pa pa firmi toliko vreden, naj pa plačo povšia.

Od plače se plačujejo socialni in pokojninski prispevki + dohodnina. Kar pa s stroški nima nič skupnega in iz tega to ne more biti združeno.
Stroške bi pa zakonsko omejil, ker tole je kvečjemu priložnost za pranje denarja.

Stroški so že zakonsko omejeni in si preberi par postov višje. Neobdavčen del stroškov prevoza na delo je 0,15 EUR/km. Če ti firma plačuje več se za to razliko plača dohodnina.
Skratka - v življenju si zase odgovoren SAM, to vključuje tudi prevoz na delo. Ja?

No comment!

chrush ::

6000€ na leto, ko bi vi vedeli koliko denarja gre pa v prazno zaradi napačnih odločitev, pa zaradi tega nihče ne nastrada? Mogoče boste kdaj izvedeli cifre, ko me bodo dovolj razjezili, seveda pokrite z dokazi. Pa bo nova afera...
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

jype ::

Ma kakšna afera, no...

Denar se vedno izgublja tako ali drugače, poleg tega vnaprej nikoli ne moreš vedeti, katera odločitev je pravilna. Če nekdo ves čas sprejema napačne, se ga pač prej ali slej zamenja (ali pa gre podjetje prot hudiču).

Jaz mislim, da če si vreden toliko, da te firma obdrži in če si želiš ostati v firmi, potem komot rečeš direktorju da naj ti namesto jurja evrov na mesec zrihta nobel stanovanje za pol manj denarja v bližini firme.

chrush ::

jype , strinjam se s teboj glede podjetja, ne pa glede vojske, ker tam si za njih tako ali tako samo številka.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

kixs ::

Lahko bi ze najprej povedal, da si v vojski.

Za poklicne vojake bi pa naredil ameriski sistem. Vojasnica in poleg tudi stanovanjski kompleks za zaposlene.

lp

jype ::

kixs97> Za poklicne vojake bi pa naredil ameriski sistem. Vojasnica in poleg tudi stanovanjski kompleks za zaposlene.

A ni to jugoslovanski sistem? :)

chrush> jype , strinjam se s teboj glede podjetja, ne pa glede vojske, ker tam si za njih tako ali tako samo številka.

A ti si v vojski? Verjamem, da so tam reči drugačne, a jaz bi se vseeno lotil reči povsem poslovno. Če se ne želiš preseliti in ne želiš zamenjati delovnega mesta, si najami majhno sobico s tušem za prespat v neposredni bližini. Kadar se ti bo ljubilo, boš še vedno lahko šel domov, sicer boš pa prespal tam.

Verjamem, da bodo mesečni stroški nižji, pa tudi manj utrujen boš. Če se rešitev ne obnese, še vedno lahko zamenjaš službo kasneje.

kixs ::

Ce prav pomislim, imas prav, tudi v YU je bilo tako. In se mi zdi se najbolj pravicen sistem. Vojak naj bo vojak in vecinoma vedno prisoten in v "neki" pripravljenosti.

Vecina vojasnic ima se iz prejsnih casov dovolj kapacitet (razen tega, kar se je ze unicilo), da je to najbolj ekonomicno tudi za drzavo.

Definitivno pa bi morali stanovati vojaki v blizini vojasnic in v svojem domacem okolju. Ne pa, da se vozijo cez pol Slovenije.

Sicer pa clovek dela tako, kot vecina vojakov... vozi se 5 komadov v enem avtu in tako dosti profitirajo. Namesto 500€ stroskov, jih ima dejansko 100€. Ostalo je profit. Zdej pa ne joki vec! Ce bos zelel imeti vecjo placo, bos moral it delat v profitno organizacijo in res delat! Ce bodo se karte in sefi na tvoji strani, se bo tvoj trud zelo obrestoval.

Meni se NE splaca vozit vec kot pol ure na delo... pravzaprav se mi niti NE da. Skoda mojega casa za to. Se dobro, da imam zdej okoli 15 min v eno smer.

chrush ::

kixs97 nas se vozi skupaj 5 v enem avtu in verjemi, če bi bilo stroškov 100€ na mesec bi bil čisto zadovoljen. Če misliš samo kritizirati raje utihni, ker sploh ne veš dejstev.
1. Če se preselim bližje, potni stroški odpadejo, najemnino je pa treba plačat, torej bom dal spet od plače vstran denar za neumne stroške
2. Če se nas vozi pet vsak teden potem je stroškov (diesel+cestnina) 400€ mesečno, kaj šele amortizacija

ne mislite da bom "ljubil" domovino za vsako ceno. Pa še to, takih primerov je kar nekaj, tako da ne jokam samo jaz!!!
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Ted ::

Ti potni stroški so velika banalnost v Sloveniji. Podjetja bi morala imeti možnost, da bi zaposlenim namesto za bencin dala za najemnino in bi bil problem rešen.
Mah...

kixs ::

chruch:

dobro poznam te probleme, ker je tudi en moj frend zaposlen v vojski. Nedolgo nazaj se je vozil cca 100km v eno smer in dobro vem koliksen strosek mu je to predstavljalo in dobro tudi vem kako so si stroske razdelili med sabo, ker se jih je vozilo 4 v enem avtu.

Fora je samo v tem, da bi radi na stroskih tudi zasluzili. Sej "vojska" ni blond, da ne ve teh zadev. Problem je dodaten, ker bi ljudje radi bolje ziveli kot si lahko zasluzijo - samo poglej tvoj avto!

Resitev tvojega problema:

Prosi za premesitev kje blizje ali pa se RESNO pomeni z nadrejenim oz. clovekom, ki odloca o teh zadevah in NJEGOVIM nadrejenim.

Ted:

s tabo se popolnoma strinjam. Vendar podjetjem je veliko bolj v interesu, da dobijo nekega lokalnega delavca, ki po moznosti zivi se doma pri starsih. Prav tako imajo taki prednost pri zaposlitvi. Ce bom js dal prosnjo za delo in napisal pravi naslov, bom zelo tezko prisel zraven. Ce namesto stalnega napisem zacasnega v LJ, je takoj bolje.

Sranje je v vsakem primeru.

lp

ZLOky ::

Po eni strani jokaš zaradi "neplačanih" stroškov, ki ti nastajajo zaradi doooolge vožnje na delo in iz dela, preselit bližje se pa nočeš, zaradi "kao" dodatnih stroškov (mamina maza!!!). Daj malo preračunaj koliko moraš dati iz svojega žepa za te dodatne stroške. Omenjaš nekje 4500€ plus še ekstra. Deli to z 12 pa dobiš 375€ (oz. še več, kakor praviš). Se pravi če bi to pretvoril v najem stanovanja, bi lahko živel v zeeeeeellllooooo lepem najemniškem stanovanju/apartmaju/garsonjeri...

Samo zato, ker se ti lepo vidi dobiti 500€ za potne stroške je pa žalostno. Jaz sem recimo zamenjal službo in se odselil od "mamice" :D, ter zdaj skoraj že eno leto živim in delam v LJ. S trebuhom za kruhom. La.

Pa še to, večina nas Slovenceljnov porabi več kot zasluži. Oz. ima prevelike potrebe glede na svoje zmožnosti. Kupi manj potraten avto, preseli se v manj potratno stanovanje, (zamenjaj žensko za manj potratno, HEC >:D ), ostalo mislim resno.

Poznamo pa še mnogo veliko dosti ogromno takih, ki dobijo 500€ in več pa živijo okoli 40km daleč (sicer je treba priznat, da vse manj).

Preseli se bližje (pa boš imel hkrati MANJŠE stroške) in ne jokaj, ali si pa najdi službo v svojem kraju in tudi ne jokaj. V razvitih EURO državah stroškov prevoza in malice ne plačujejo spljoh (seveda imajo tudi večje plače), ampak to je že zgodba za drugo temo.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Vikking ::

chrush: po podatkih je okoli 1000 pripadnikov slovenske vojske ki so oddaljeni od službe 100km ali več. Kolikor je meni znano je SV organizirala svoje prevoze za te častnike, vojake... problem mislim da je bil predvsem prekmurje. Vendar se zadeva ni obnesla. Ker nobeden ni hotel ostati brez prelepega dohodka od potnih stroškov.

Vendar to SV stane tako veliko da so priprli pipico in tukaj je potem bunjenje vojakov in marsikateri izstop iz vojske prav zaradi tega. Po podatkih iz prvi šestih mesecih leta 2006 predstavljajo stroški nadomestila za prevoz na delo približno 9 milijonov evrov, kar pomeni delež med izplačanimi plačami in temi stroški 10% kar je zelo veliko.

samomas ::

Vsem, ki govorite o selitvi. Sam sem dobil ponudbo od podjetja za delo, ki je 75km daleč (pač tega profila ni v SLO). Ponudili so mi tudi, da mi zrihtajo stanovanje. Ker pa sem si ravno opremil stanovanje in začel na svojem, naj bi zdaj po vašem pristal na selitev zato, da oni ne bi imeli tako velikih stroškov z mano. Žal je tako, da če te rabijo bodo plačali vse in še več samo da si pri njih. Lastna izkušnja.
A pa še to. Če si samski in nimaš družine, sama selitev ni problem. O selitvi pa govorite, ko boste imeli družino in se morajo potem vsi člani prilagoditi temu.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samomas ()

WarpedGone ::

Koliko časa porabiš za vožnjo? Nebi raje vsaj del tega časa bil z družino? Samo vprašam...
Zbogom in hvala za vse ribe

koyotee ::

OT: V katerikoli temi, kjer je v igri denar, slovenci pač nemoremo mimo nevoščljivosti, zatu je tu toliko tistih, ki sprašujejo zakaj to, zakaj uno,...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

chrush ::

1. ne živim pri mami ampak sem na svojem
2. punca opravlja reden študij v mariboru
3. tisti, ki se vozijo v celje dobijo večje potne stroške

a ni to dovolj za jokanje?
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

jype ::

Je, ampak kakorkoli obrneš, bi ti jaz svetoval, da zamenjaš službo, ker se mi dnevno potovanje na tako razdaljo ne zdi smiselno.

Če to ni možno, seveda ostanejo druge. Omenil si tudi, da si se pripravljen obrniti na sodišče, kar ti odsvetujem, vendar je odločitev tvoja. Vsekakor bi ti svetoval, da se pogovoriš z nadrejenimi in jih vprašaš za mnenje.

samomas ::

Crash: glede na to, da si javni uslužbenec velja zate to. Dobro preberi, predvsem 2.člen in seveda tudi ostalo. Če ni po tem, bi šel v tožbo, oz. bi najprej zahteval, da ti pisno obrazložijo obračun tvojih stroškov.
Uredba
in še
Uradni list

in še en primer podoben tvojemu. Tožba

LP

Ted ::

Če ti delodajalec noče izplačevati potnih stroškov kot so predvideni se pritoži n Inšpektorat za delo. Vsekakor pa se ti splača (glede na to da delaš v SV) prositi za premestitev kam bližje, že zato ker imaš življenje v MB-ju. Je pa res da SV bolj ali manj le v manj razvitih delih Slovenije (Pomure, Podravje, Koroška, Zasavje) dobi rekrute za smešno nizke plače in morajo ti potem v službo na druge konce Slovenije, to je problem.
Kakorkoli, prodaj V6 passata in kupi malega poceni dizla ali pa daj 1000 evrov za predelavo na plin.
Mah...

kixs ::

koyotee:

ce mislis, da smo samo Slovenci nevosljivi, se po moje motis ;)

Vendar je neumnost zgubljat CAS za voznjo, ker CAS=DENAR. Poleg tega se ti lahko se kaj naredit, ker vemo kaj se dogaja na nasih cestah.

Se pa strinjam, da tisti delodajalec, ki te bo NUJNO potreboval, bo dal vse, da te dobi in se vec. Se pa spet vprasam, ce je to v vasem interesu, da se vozis 1 uro in vec v eno smer?

V mojem interesu je, da dobim cimvecjo placo in da imam cimblizje do sluzbe oz. mojih interesnih dejavnosti. Saj s tem dobim vec svojega "prostega" casa, ki ga lahko porabim po svoji svobodni izbiri in ne, da se rabim se 1 uro vec vozit. Voznja je VEDNO izguba, tako denarja kot casa (cas=denar).

Vse lahko imamo, samo casa ne! Tega se ljudje premalo zavedamo.

lp

AngelOfDeath ::

Voziš se z avtom kjer za vzdrževanje in porabo rabiš direkorsko plačo ?

kupi si golfa 2 pa ne joči.
edit: Slovnica

Smorny ::

moja ugotovitev: voziš avto, ki ga ne dohajaš s svojo plačo. Ampak, prioritete imamo različne...

Jaz imam cliota 1.5 dci. Vozim se vsak dan 43*2=86 km v službo v MB. Povprečno dobim 142€ potnih stroškov in tankam za 88€ na mesec (vsa vožnja). Letno mi torej od potnih stroškov "ostane" 650€. Zavarovanje (kasko) je 720€, amzs 37€, servisi in gume me stanejo še ca 500€ letno. Torej iz plače dodam še malo čez 600€ letno, oz. 50€ mesečno. (vse izdatke beležim, tako, da so številke realne).
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

misso ::

Poišči si stanovanje v Ljubljani ali kolici službe in bo še najcenejše prišel. ni treba se vsaki dan voziti proti domu, vzdrževanje avtomobila, itd, itd.

p.s. sam poišči stanovanje, prijavljen pa boš vseeno bil v Mariboru, zato ker pride najemnina za stanovanje malo cenejša če nisi prijavljen.

gzibret ::

Ja, jaz tudi glasujem za garsoniero na Vrhniki. Najemnina je cenejša, kot v Ljubljani, prijaviti se ti ni treba, potne stroške vseeno dobivaš, domov pa tudi vseeno lahko greš, kadar ti paše.

Pa še kakšno ljubico iz Vrhnike boš lahko imel ;)
Vse je za neki dobr!

nastyboy ::

Problem je v naši miselnosti, da "moraš" ostati v rodnem kraju. Američani pa se preselijo tudi po 2000 km zaradi službe. Vsak z osnovno šolo mora znati toliko matematike, da si zna zračunati kaj se mu bolj splača, vzeti stanovanje v bližini službe ali pa vožnjo do službe. Da ne omenjam še možnosti nesreč, večjo obrabo avtomobila, živci, čas, utrujenost... Ne pričakuj da boš od potnih stroškov dobro živel. Potni stroški ti naj bi pokrili točno to kar ime pove. Kakšno plačo imaš vidiš šele takrat ko si v bolniški in kar naenkrat ni potnih stroškov, dodatkov, nadur... Že če bi delal v bližini, bi te 4 ure ki jih nameniš vožnji delal in bi definitivno več zaslužil. Finančno bi tudi prišel bolje čez. V glavnem, vsak naj bi v življenju par služb zamenjal, že zaradi tega da ne stagniraš. Glede na tvoj primer bi razmislil malo. Pa sam ne se bat. Moj kolega je tudi šel iz vojske prav zaradi potnih stroškov, pa ima sedaj še boljšo službo. Sicer pa .. življenje je tvoje. Dobro razmisli kaj boš z njim.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prevoz na delo - zaplet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15625489 (10985) Mavrik
»

potni stroški

Oddelek: Loža
172100 (1191) val46
»

Regres, prevoz, malica - smisel? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15831426 (26510) Invictus
»

rekordne cene bencina...vsak v svojem avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5710527 (9031) Pithlit
»

Plačevanje stroškov prevoza po fakultetah

Oddelek: Loža
143644 (2962) St235

Več podobnih tem