» »

Mimovrste

Mimovrste

««
9 / 91
»»

Engineer_ ::

čakaj. tvoje naročilo je šlo skozi?! In ko bi ga mogli odpremiti so ti prekinili naročilo?

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Seveda sem, na mail.

Tako je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

oh, sem razočaran. Nekoč je bila mimovrste top internetna trgovina v sloveniji.

Zdaj pa beremo take reči.

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

Engineer_ je izjavil:

kolk let nazaj je to bilo?

trnvpeti je izjavil:

Engineer_ je izjavil:

kolk let nazaj je to bilo?

preden so odprli tiste fizične trgovine v lj in mariboru. Od takrat gredo navzdol.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Meh, mene je pri njih minilo nakupovanje, ko so pričeli z zaračunavanjem osebnega prevzema.

bluefish je izjavil:

Meh, mene je pri njih minilo nakupovanje, ko so pričeli z zaračunavanjem osebnega prevzema.

te ni ze prej, z visjimi cenami, kot drugje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

niso bile nujno višje kot drugje. Pač je bilo treba preveriti reči. Ampak vseeno so bili vedno kul, se je dalo vedno vse zmenit. Pač nekoč.

Odvisno od artikla. Nisem kupoval le računalniške robe.

bluefish je izjavil:

Odvisno od artikla. Nisem kupoval le računalniške robe.

tezko najdes artikel, oz ga ne, da ga bos dobil na mimovrste ceneje ali pa vsaj z isto ceno

sedaj pa spletna stran, joj, prej si vsaj kaj nasel

ja, zdaj je pa res tako ja, imajo cene iste kot drugod ali pa celo višje.

O iskanju artiklov pa niti ne govori. Ne najdeš nič, večine starih artiklov pa niti ni gor.

Saj razumem da gre za prenovo, ampak bi se jo morali lotiti malce bolj profesionalno. Objaviti ko bi na testnem strežniku delovalo 100%.

Zgodovina sprememb…

trnvpeti je izjavil:

tezko najdes artikel, oz ga ne, da ga bos dobil na mimovrste ceneje ali pa vsaj z isto ceno
Nisem nekdo, ki bi besno pregledal deset trgovin za evro ali dva razlike.
Še enkrat, ne gre se za računalniško robo.

bluefish je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

sej nisem nikjer omenil racunalniske robe

mitja73 ::

Počasi se bomo morali navadit da se vsaj pri resnih blagovnih znamkah tudi spletne trgovine držijo priporočenih maloprodajnih cen. Časi ko je nakup preko spleta bil bistveno cenejši od nakupa v klasični trgovini so minili.
Proizvajalci pa to brez težav nadzirajo in tudi udejanijo preko porabatov, bonusov in marketing denarja.

D3m ::

bluefish je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

Ta 2€ si izgubil, ko si šel gledat drugam.
|HP EliteBook|R5 6650U|

mitja73 je izjavil:

Počasi se bomo morali navadit da se vsaj pri resnih blagovnih znamkah tudi spletne trgovine držijo priporočenih maloprodajnih cen. Časi ko je nakup preko spleta bil bistveno cenejši od nakupa v klasični trgovini so minili.
Pri nas morda res. Tujina je bistveno bolj konkurenčna.

še vedno je nakup preko interneta v povprečju v sloveniji minimalno 10% cenejši kot v fizični trgovini.

Če govorimo o Comshopu pa je razlika med fizično trgovino in internetno vsaj 20%, če ne več ;) :D

kako comshop prezivi?

D3m je izjavil:

Indeed.
Najbolj mi je hecen folk, ki namensko obišče fizično trgovino, nato pa na internetu kupi za nekaj € razlike in se sam pri sebi hvali, kako je privarčeval.

To je sedaj vprašanje. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

saj ne preživi, saj povsod zapirajo trgovinice, so odprte samo še v večjih mestih.

ce bi bilo 2eur...

mihor ::

mitja73 je izjavil:

Proizvajalci pa to brez težav nadzirajo in tudi udejanijo preko porabatov, bonusov in marketing denarja.

Oprosti, ampak a lahko že enkrat nehaš pisat neresnice? V klasični štacuni je nakup inherentno dražji, ker moraš v ceno artikla vračunat še najemnino in/ali vzdrževanje fizične trgovine, plače zaposlenih, varovanje, vračunat kraje in še marsikaj. Tako da nikoli ne bodo cene preko spletne trgovine enake, razen če imaš res pohlepne lastnike, ki nabijajo dodatne marže!

bluefish je izjavil:

D3m je izjavil:

Ta 2EUR si izgubil, ko si šel gledat drugam.
Indeed.
Najbolj mi je hecen folk, ki namensko obišče fizično trgovino, nato pa na internetu kupi za nekaj EUR razlike in se sam pri sebi hvali, kako je privarčeval.

razlike med fizično trgovino in internetno ni 2 eur ampka tam okoli 20 %. Pri ssdjih še bistveno več. Tako da če greš v fizično trgovino pogledat kako izgleda in potem naročiš preko interneta ti je še vedno ostalo dovolj da najdražjo pelješ na večerjo, toliko si privarčeval. :P

vseeno pa je dejstvo da med internetnimi trgovinami mimovrste ni več pri najboljših ponudnikih, kar je naravnost bedno.

Zgodovina sprememb…

Engineer_ je izjavil:

bluefish je izjavil:

D3m je izjavil:

Indeed.
Najbolj mi je hecen folk, ki namensko obišče fizično trgovino, nato pa na internetu kupi za nekaj € razlike in se sam pri sebi hvali, kako je privarčeval.

razlike med fizično trgovino in internetno ni 2 eur ampka tam okoli 20 %. Pri ssdjih še bistveno več. Tako da če greš v fizično trgovino pogledat kako izgleda in potem naročiš preko interneta ti je še vedno ostalo dovolj da najdražjo pelješ na večerjo, toliko si privarčeval. :P

Bullshit.
|HP EliteBook|R5 6650U|

dokaži.

Recimo zunanji disk samsung je v big bangu stal 125 eur, na enaa pa 95 eur. Večerja za 30 eur pa je zelo okusna ;)

Zgodovina sprememb…

Ti dokaži.
|HP EliteBook|R5 6650U|

mihor je izjavil:

mitja73 je izjavil:

Oprosti, ampak a lahko že enkrat nehaš pisat neresnice? V klasični štacuni je nakup inherentno dražji, ker moraš v ceno artikla vračunat še najemnino in/ali vzdrževanje fizične trgovine, plače zaposlenih, varovanje, vračunat kraje in še marsikaj. Tako da nikoli ne bodo cene preko spletne trgovine enake, razen če imaš res pohlepne lastnike, ki nabijajo dodatne marže!

Preberi celoto !!!
Cen ne nadzirajo trgovine, ampak proizvajalci ! Njim pa ni v interesu imeti prebelikih razlik med spletom in klasiko, samo minimalno razliko želijo imeti in so to tudi že dosegli praktično.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: alsl ()

To je sicer res, ni pa zakonito, in slej ko prej se bo nekdo zaradi tega opekel.

Utk je izjavil:

To je sicer res, ni pa zakonito, in slej ko prej se bo nekdo zaradi tega opekel.

Kaj ni zakonito ????
Nekateri tule res nasmejite, pa verjetno še nimate 1 delovnega dne.

Uvoznik ali proizvajalec ne more določat maloprodajne cene, samo "priporočeno", in ne sme kakorkoli kaznovat tistega, ki ne upošteva njihove priporočene.

mihor ::

Utk je izjavil:

Uvoznik ali proizvajalec ne more določat maloprodajne cene, samo "priporočeno", in ne sme kakorkoli kaznovat tistega, ki ne upošteva njihove priporočene.

Pred par leti so v Leclercu napovedali akcijo za nek fotoaparat, na dan akcije pa je bilo v trgovini samo sporočilo, da uvoznik ne dovoli prodaje artikla po tako nizki ceni, ali nekaj podobno neumnega. Se kdo spomni tega?

technolog ::

To je zelo nelogično.

Utk je izjavil:

Ne more določat maloprodajne cene *!*!**!

Pa kej ti živiš ?
MPC ceno določi proizvajalec in se jo resni trgovci držijo in zato tudi dobijo bonuse, finančne nagrade in porabate. Nihče jih ne kaznuje če se ne držijo, samo niso nagrajeni.
Začni delat kje v relanem svetu, da spoznaš kako stvari tečejo vsepovsod po svetu.

Vsepovsod po svetu zaradi takih stvari proizvajalec slej ko prej dobi kazen, volkswagen recimo, opel, itd. Sej jaz vem, da se tako dela. Samo pravim, da to ni niti prav niti zakonito.

harmony ::

harmony je izjavil:

Do jutri bo bolje:

Prvi dnevi prehoda ne bodo ravno popolni, zato vam za potrpežljivost in prijaznost do 8.4. podarjamo brezplačno dostavo za vse nakupe.

Sicer ne pise katerega leta. :)

Salabajzeri.

Dobrodošli v prenovljeni trgovini z nasmehom in novem procesnem sistemu, ki vam bo prav kmalu ponudil prijetne novosti. Prvi dnevi prehoda ne bodo ravno popolni, zato vam za potrpežljivost in prijaznost do 15.4. podarjamo brezplačno dostavo za vse nakupe. Hvala, ker ste z nami!

15.4. sigurno, ampak se zmeraj ne katerega leta. Mogoce 2015?

technolog ::

Če ne piše letnice, se smatra najbližji dan s tem datumom. A ni to logično?

Utk je izjavil:

Vsepovsod po svetu zaradi takih stvari proizvajalec slej ko prej dobi kazen, volkswagen recimo, opel, itd. Sej jaz vem, da se tako dela. Samo pravim, da to ni niti prav niti zakonito.

To je povsem zakonito, ker dobiš bonus če narediš nekaj.

Ne. Bonus je stvar posla med prvo in drugo firmo, ne sme bit pa odvisen od posla druge firme s tretjo, ker prvo firmo to čisto nič ne briga.

Utk je izjavil:

Ne. Bonus je stvar posla med prvo in drugo firmo, ne sme bit pa odvisen od posla druge firme s tretjo, ker prvo firmo to čisto nič ne briga.

Ne razumeš, žal !
Trgovina dobi bonus, porabat, dobi marketinški denar če se drži priporočenih maloprodajnih cem.
Na kratko Samsung ne oglašuje na Mimovrste če se ne držijo dogovorjenih cen za telefone ali tiskalnike, ...

Jasno. Ampak to ni zakonito, kapišo? V Evropi ne.

Utk je izjavil:

Jasno. Ampak to ni zakonito, kapišo? V Evropi ne.

To je povsem zakonito. Samsung se povsem sam lahko odloči ali bo oglaševal na MImovrste ali na BigBang.
Kje piše da mora oglaševati pri obeh ???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mitja73 ()

Seveda lahko oglašuje kjer hoče. Ne sme pa tega pogojevat z maloprodajno ceno.
Pazi da ne boš glih zdej prišel do tega, da je umor dovoljen, če ti ga ne dokažejo.

A bi lahko videli kake konkretnejše zakone?

http://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/del...

Od 6. člena naprej, recimo.

Utk je izjavil:

Seveda lahko oglašuje kjer hoče. Ne sme pa tega pogojevat z maloprodajno ceno.
Pazi da ne boš glih zdej prišel do tega, da je umor dovoljen, če ti ga ne dokažejo.

Saj ne pogojuje, samo če nimajo prave cene potem jim reče da nimajo zaloge in jim ne morejo izdobaviti, ......

shadeX ::

hejlin je izjavil:

Meni se je že zgodilo v enem hipermarketu, da je imel izdelek na polici precej nižjo ceno kot na blagajni. Čeprav je bila njihova napaka, so sami poskrbeli, da je zame obveljala cena s police in ne tista na računu.

Hmm. Meni se je pa v trgovini zgodilo to da je imel artikel (šlo se je za hlače) na polici (in na etiketi) ceno 9€, na blagajni pa je bila napaka očitna (39€). Sicer sem vedel da tiste hlače ne morejo imeti tako nizke cene razen če bi bile fejk. Blagajničarka me je odslovila..

harmony ::

technolog je izjavil:

Ne.

harmony je izjavil:

technolog je izjavil:

Ne.

Tudi ti in jaz nisva rojena enkrat tam 12.3. al pa 24.8.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Pomemben je kontekst.

m0LN4r ::

@D3M
Kartuša compshop ali mimovrste, _spletna cena_ 27EUR.
V fizičnem comshopu pa 37EUR. BB fizična pa 39,90

Ker sem rabil nujno sem kupil v fizični štacuni.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()
««
9 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste zaračuna osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31755513 (21710) V-i-p
»

Mimovrste drazji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14351744 (32566) PoStrah
»

enaA vs. Mimovrste (strani: 1 2 )

8030686 (22012) technolog
»

Mimovste - osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

368174763 (159593) zoot

Več podobnih tem