» »

Plače informatikov v javnem sektorju

Plače informatikov v javnem sektorju

1
2
»

Daedalus ::

Si v napačni službi. Zamenjaj. Resno - mene začnejo službe, kjer mi sistem dela omejuje možnost učenja in spoznavanja novih tehnologij, pa vsaj malo igračkanja z njimi, kmal dolgočasit. In pol menjam delovno mesto. Ne vem, zakaj bi moral ratal neambiciozen lenuh, ker to okolici morda celo bolj paše, al pa zakaj bi se pustil j*bat v glavo, ker so okoli mene pač ljudje z drugačnimi nazori...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tomi ::

Razmišljam o menjavi, samo trenutne ne najdem motivacije zaradi slabih izkušenj, ki me spremljajo zadnji dve leti.
metrodusa.blogspot.com

vasquez ::

To je precej čudno, da te ne zaposlijo zaradi izkušenj. Ponavadi je ravno obratno, da brez izkušenj ne moreš dobiti dela. Verjamem pa, da je lahko previsoka izobrazba problem. V moji bivši firmi nismo zaposlovali magistrov, ker je bil direktor prepričan, da bodo samo filozofirali.

jype ::

vasquez> ker je bil direktor prepričan, da bodo samo filozofirali.

To sem tudi jaz že videl. Sicer sem tudi že videl magistra, ki je samo filozofiral, ampak od tistih magistrov, ki jih poznam, je ta edini tak. Žal je po drugi strani tak "direktor" precej pogost pojav.

Najslabše je, ko se "stari mački" spravijo k micromanagementu. Vse ti narekujejo, ko ne dela, si pa ti kriv. No, jaz nisem bil - nisem do konca delal.

BluPhenix ::

Tomi, brez zamere, ampak zadnji teden v vsako tako podobno temo tlačiš povezavo do te slabe izkušnje in počasi že najedaš. Če te ena taka stvar tako potolče, se resno malo zamisli nad tem, kaj hočeš delati in ali sploh kaj želiš doseči. Pač življenje, tako kot zaposlitev je polno klancev navzdol in ovir in če te ena tako potolče, da jo siliš praktično povsod, potem mogoče stvar ni zate. Če te tako prizadane, potem raje ne razmišljaj o privatnem sektorju, ker tam se slabe izkušnje dogajajo vsak dan.

Če ti služba ni všeč jo menjaj, ampak prej dobro premisli, če si resno pripravljen sprejeti vse, kar menjava složbe prinese s sabo.

Sicer pa se mi zdi da je naslov teme plače informatikov v javnem sektorju, tako da ne vem kaj delajo sodniki in med. sestre tukaj.

Z informatiki v javnem sektorju imam nekaj izkušenj in moram reči, da so mešane. Od takih ljudi, ki so obvladali zadeve, do takih, ki so kljub "ej stari toliko dela imamo pred predsedovanjem evropski uniji" imeli čas 4 ure gledati, kako so naši fanjte montriali plazme in delali avdio inštalacije. Skratka imaš take, ki delajo, imaš pa tudi veliko takih, ki fušajo in se ne sekirajo, plačani pa so oboji isto. Drugi v privatnem setorju nebi ravno dolgo preživeli. Polek tega pa vem za marsikaterega uslužbenca v javnem sektorju (tudi informatike), ki med svojo službo porihta še svoje privat podjetje in delo.

EDIT: pa prosim ne govorit, da se ljudje ne zavedamo, da brez javnega sektorja ne gre. Seveda ne gre, ga je pa potrebno korenito optimizirati. Služba, kjer uslužbenec cel dan čaka, da pride nekdo naročiti osebno izkaznico oz. podaljšati vozniško dovoljenje, med tem pa bere časopis ali pa gleda v zrak je neoptimizirana služba in v takem načinu nepotrebna in potratna.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Tomi ::

BluPhenix: za prvi del glej ZS, za ostalo pa takole: tema je začela deviirat, ko se je začela tematika plač. Kar je glede na razmere čisto logično.

Da ne bo težav, tukaj ostanejo informatiki, ostala debata pa se seli v:
Javni VS zasebni sektor
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Pizzicato ::

BluPhenix: Tvoj komentar "Služba, kjer uslužbenec cel dan čaka, da pride nekdo naročiti osebno izkaznico oz. podaljšati vozniško dovoljenje, med tem pa bere časopis ali pa gleda v zrak je neoptimizirana služba in v takem načinu nepotrebna in potratna." si zasluži javne graje. Očitno že dolgo nisi urejal ne osebne izkaznice, ne vozniškega dovoljenja, ker če bi, bi se takoj spomnil da si moral čakati v vrsti pred šalterjem (pa ne zato, ker referent bere časopis, a ne?).;(
Bogo

Mavrik ::

Ne, sem pa jaz moral čakati zato ker je bil na kavi.
The truth is rarely pure and never simple.

Tomi ::

Javni VS zasebni sektor

Tole naj res ostane za informatike.
metrodusa.blogspot.com

drejc ::

Kake so plače linux in z-os adminov v javni upravi?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

dronyx ::

drejc je izjavil:

Kake so plače linux in z-os adminov v javni upravi?

Te boš pa zelooo redko srečal v javni upravi. Tudi če bi jih, je to plača okrog 1000 - 1200 € (plus hrana in karta za vlak), kar je gospodarstvu povsem nekonkurenčno. Jaz v zadnjih 15 letih takega človeka še nisem srečal. Resno.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovno mesto prihodnosti: Svetovalec za podnebne spremembe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010819 (8996) Phantomeye
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26745737 (39857) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531136598 (127896) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20781915 (77499) lexios
»

Manjšanje plač v javnem sektorju? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12034410 (32105) nobodyelse

Več podobnih tem