» »

Ima Slovenija prevelik javni sektor?

Ima Slovenija prevelik javni sektor?

1
...
3 4
5
»

galimim ::

Še mojih 10c.
Dejstvo je da imamo zelo velik javni sektor. Vendar pa je večji problem kot velikost neučinkovitost in nesposobni ljudje na vodilnih položajih. Nesposobni so ker so politično nastavljeni, kar pomeni da niso usposobljeni za vodenje sektorja (naj spomnim na Podobnika ki je bil minister za okolje in prostor, tip pa je bil po izobrazbi zdravnik!!!!). Posledice so, da se zmanjšuje zaposlene na napačnih mestih in potem zadeve obstanejo in vsi kritizirajo, kako se v tej državi nič ne zgodi. Če dela 1 človek to s čemer bi 3 imeli polne roke dela, potem ni čudno da se čaka in čaka da se zadeve premaknejo.
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

luli ::

Brane2 ::

denisbegood je izjavil:

Kopernik
Ta privatnik dela z minimalnim dobičkom (poznam računovodjo), dalje prikazuje si minimalno plačo, mislim, da nekaj dobi na koncu leta še od države nazaj, ker so mu preveč trgali. Poznam jih vsaj deset, ki imajo minimalne plače (2 imata jahte...)
Ko sem delal hišo, samo elektrikar mi je izstavil račun (taki so bili časi 10 let nazaj, verjetno je sedaj isto). Zidarija brez računa velik privatnik (šiptar), vodovod brez računa prijatelj, ostrešje brez računa les iz njegovega gozda, asfalt brez računa neke kompenzacije, okoli 230(dvesto trideset) tovornjakov zemlje bez računa, pesek brez računa............Malo sem bil na profitu jaz veliko pa verjetno oni, in ne mi govorit, da plačuje privatnik za zdravstvo, ali jaz ne? Verjetno veš, da imamo največjo obdavčitev plač na sveu. Država je nesposobna in noče se spuščat v to. Razlog je pa ta, ker politiki, privatniki in ostala bagra(vsa čast izjemam)delajo tako kot jaz. S tem da sem ogoljufal državo za male denarje, oni pa za ogromne. Jaz sem garal in goljufal, da nekaj ustvarim, oni pa ne garajo in goljufajo, da nagrabijo.



Torej je kriva predvsem država. Če se kriminal bohoti, kdo pameten bo računal na prekrškarje, da bodo odnehali sami od sebe ?
Ja, folk je kriv za posamezne prekrške, ampak za celotno stanje je kriva država.

Kar se preostanka tiče, je tvoje gledišče malo čudno.
Kot bi plačal kurbo, po fu*u bi pa nanjo omalovažujoče gledal kot na žival. Češ, jaz fu*am za denar semterjta, ona pa stalno, pras**a ku**irska.

Če je vodovodar utajil davek, je na drugi strani utaje N takih posameznikov, kot si ti.

Nima smisla javkat o morali drugih, ko pa ni države, ki bi poskrbela, da se v splošnem splača biti moralen in zakonit.

Morala je privzgojena in ravno tako te lahko prevzgojijo, če si za upoštevanje zakonov glede na okolico kaznovan.

Enkrat, dvakrat...N-krat boš naredil "pravo stvar", potem ti bo pa prej ali slej do*izdilo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

monster-x ::

denisbegood, ne vem, zakaj se toliko razburjaš. Okej, tisto, da se ne izda računov je utaja davkov. Ampak ne vem, zakaj se buniš glede minimalne plače. Jah, sej to je čist legalno. Temu se reče davčno izogibanje, ki ni kaznivo. Izplačajo si minimalno plačo, ker je pač manj obdavčena, pa še manj prispevkov plačajo (ja, tudi prispevke se plača), vse ostalo pa si lahko dajo ali na firmo kolikor gre ali pa si izplačajo dobiček, ki ga ustvari njihova firma, ker je pač manj obdavčen. Zakaj bi plačeval več, če ti ni treba?

Pa tudi dobiček se da močno znižat ... samo enega solidnega računovodjo si najdeš in se malo poigra z izkazi. Če se da, zakaj bi plačeval državi toliko več? Ti dobiš isto ne glede na to, ali plačaš državi več ali manj.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Karaya 52 ::

Ta država gre v prepad, po zadnjih komentarjih je to jasno. Zdrava pamet je nekatere že zdavnaj zapustila, moralnih vrednot pa tako nikoli niso imeli. Ob prevzemu podjetij (Laško, SCT) postanejo oportunistični legalisti ljubosumni in glasni. Ko podžupana MOL posnamejo pri korupciji, ga po tihem odobravajo ali gredo celo v frontalni napad, ker vedo da so sami isti poden. Za Golobiča bi se nekateri forumaši pred avtobus vrgli, vse je bilo legalno, uradniško čisto, kaj mu pa morejo? Se zlaže prvič, pa drugič... pa kaj, vse je v skladu z zakoni, neumen bi bil če tega nebi izkoristil. Preganjanje židov je bilo legalno, pa danes ni pametnjakoviča ki se hvalil z izpolnjevanjem zakonov Tretjega rajha. Čakanje na državo je izgovor, ljudje smo država in mi volimo politike in ko bo interes, se bodo stvari uredile. Do takrat pa dobrodošli na Balkanu.

sidd ::

En pameten človek še vedno pravi slednje:

Slovenija, balkanske manire, bizantinska zvitost :D
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sidd ()

perci ::

Pa tudi dobiček se da močno znižat ... samo enega solidnega računovodjo si najdeš in se malo poigra z izkazi.
Z izkazi se ti ne smeš nič igrat. Morjo bit taki kot so predpisani. To, da evidentiraš fiktivne potne naloge in si posledično izplačuješ kilometrino ter dnevnice, to da na službene stroške potuješ na drug konec sveta z izgovorom, da gre za poslovno potovanje, izdajanje fiktivnih računov prijateljskih missing trader firm...to ni legalno. Kapiš?

lexios ::

Svašta! Čigava ideja je pa opusti vojsko in vojake prekvalificirat v socialne delavce?:) Pa kdo se tu zaje...
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovno mesto prihodnosti: Svetovalec za podnebne spremembe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010819 (8996) Phantomeye
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26745737 (39857) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531136598 (127896) poweroff

Več podobnih tem