» »

Javni VS zasebni sektor

Javni VS zasebni sektor

Tomi ::

Nadaljevanje teme Plače informatikov v javnem sektorju. O plačnih razlikah istega delovnega mesta, potrebnosti in racionalizaciji ter ostalem.
metrodusa.blogspot.com

BluPhenix ::

Iz prejšnje teme:

Pizzicato>BluPhenix: Tvoj komentar "Služba, kjer uslužbenec cel dan čaka, da pride nekdo naročiti osebno izkaznico oz. podaljšati vozniško dovoljenje, med tem pa bere časopis ali pa gleda v zrak je neoptimizirana služba in v takem načinu nepotrebna in potratna." si zasluži javne graje. Očitno že dolgo nisi urejal ne osebne izkaznice, ne vozniškega dovoljenja, ker če bi, bi se takoj spomnil da si moral čakati v vrsti pred šalterjem (pa ne zato, ker referent bere časopis, a ne?).;(

Ne, ko sem šel prijaviti začasno prebivališče, približno pol leta nazaj nisem čakal v vrsti, ker ni bilo nobenega pred mano. Sem pa videl, da je odložila časopis, meni uredila začasno prebivališče in ponovno začela brati časopis.

Čakal pa sem že marsikdaj ja. Tako kot je nekdo pred mano napisal v prejšnji temi, da pridejo s kave, da se po telefonu s prijateljico pogovorijo kako je bilo na smučanju, da se s sodelavko pogovorijo kako kilave plače imajo, celo da pridejo nazaj v službo, ker so morali nekam nujno skočit ... potem pa zveš, da imajo polek javne uprave še podružnico zavarovalnice in da med delovnim časam sklepajo tudi zavarovanja. To pa ja. Pri nobenem od privatnikov, ki jih jaz poznam, si kaj takega ne more privoščiti noben zaposleni.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Pizzicato ::

BluPhenix: Takole pavšalno pisati je bolj težko konzumirati. Prosim napiši konkretno katera delavka, katera UE in kdaj, seveda na ZS. Take stvari je potrebno na glas povedati, ampak konkretno z imeni. Dokler pa temu ne bo tako, se nikoli ne bomo znebili fušarjev, ki mečejo slabo luč na celotno državno upravo. Na dan z besedo.
Bogo

Thomas ::

Privatization državne uprave bi lahko šel precej daleč.

Vsaj ene 3/4 dela bi lahko prevzeli privatniki, po moje.

Ostanek državne uprave bi bil potem pa lahko tudi zelo dobro plačan.

V to smer razmišljajte!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> V to smer razmišljajte!

Saj razmišljamo.

Poleg tega je tudi četrtino, ki ostane, povsem enostavno razkosati na 3/4 avtomatiziranih reči in 1/4 profesionalnega dela.

Ampak preden 3/4 preselimo v zasebni sektor, je treba narediti zelo jasna in rigorozna pravila in najti team odličnih inšpektorjev - zasebnikom se mora opravljanje teh reči dobro izplačati, hkrati pa jim mora država zelo od blizu dihati za ovratnik, da se slučajno ne pregrešijo na račun kvalitete.

No, takšne vrste reformo jaz čakam, odkar sem dal prvič delat osebni dokument. Banda nesposobna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odjava stalnega prebivališča

Oddelek: Loža
3611595 (6759) St753
»

LPP in stalno prebivališče (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12016061 (13586) Ramon dekers
»

Plače informatikov v javnem sektorju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6029631 (25926) dronyx
»

Delodajalec zbira podatke o svojih zaposlenih. Katere lahko ?

Oddelek: Problemi človeštva
356664 (5006) BlueRunner
»

Stanovanjski problem mladih! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
668362 (6962) Mati

Več podobnih tem