Forum » Pomoč in nasveti » mini omrezje
mini omrezje
megadeth ::
imam kabelsko povezavo na internet na katerem imam zaenkrat navaden PC. kupil pa sem še prenosnik in bi ga rad preko brezžičnega omrežja priključil na internet.
oba racunalnika bi prikljucil na HUB ki je prikljucen na internet kabel. kaj moram vkljucit v WAN prikljucek na HUB-u, da bo prenosnik zaznal brezžično omrežje? spodaj je tudi skica:
oba racunalnika bi prikljucil na HUB ki je prikljucen na internet kabel. kaj moram vkljucit v WAN prikljucek na HUB-u, da bo prenosnik zaznal brezžično omrežje? spodaj je tudi skica:
Are you feeling lucky? Google me!
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Gwanaroth ::
HUB sam po sebi ti ne omogoča brezžičnega signala, ker nima oddajnika/sprejemnika.
Da bi brezžično povezal tvoj prenosnik, rabiš access point ali wifi router (Linksys WRT54GL recimo).
Da bi brezžično povezal tvoj prenosnik, rabiš access point ali wifi router (Linksys WRT54GL recimo).
Lights often keep secret hypnosis..
gregaster ::
WAN = wide area network(sem se priklopi modem). Kot je bilo že omenjeno potrebuješ wireles router ali access point.
lp
grega
lp
grega
megadeth ::
... ki ga prikljucim na HUB(z navadnim omreznim kablom)?
Are you feeling lucky? Google me!
Gwanaroth ::
Če imaš router in 2 PCja, huba ne potrebuješ. Router vsebuje 4x LAN ter 1x WAN (modem) priključek.
Torej, modem v WAN, stacionarni PC v LAN, notebook pa itak brezžično.
Za router govorim to.
Da, PC in router z navadnim mrežnim kablom.
Torej, modem v WAN, stacionarni PC v LAN, notebook pa itak brezžično.
Za router govorim to.
Da, PC in router z navadnim mrežnim kablom.
Lights often keep secret hypnosis..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gwanaroth ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 570313 (7142) | c23po |
» | Router kot AP - ethernet dela, WiFi neOddelek: Omrežja in internet | 2776 (2604) | ziu |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3903 (3377) | NeMeTko |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8486 (7512) | Miha_T |
» | ADSL preko WLANOddelek: Omrežja in internet | 1486 (1330) | cekr |