Forum » Pomoč in nasveti » Problem z ghostom
Problem z ghostom
amaze646 ::
Imam prenosnik Dell Inspiron 6400. Odlocil sem se, da si z Norton Ghostom ustvarim sliko sistemske particije. Torej, na sveze sem namestil OS, nalozil vse driverje, vse programe. Na zagonskem cd-ju imam programe, ki laufajo v DOS-u (Memtest, Norton ghost 2003 ...). Resetiram racunalo in cd se zazene v dos nacinu. Potem sem v meniju izbral Ghost, da bi naredil image particije. Ampak, ko sem ga izbral, se le ta ni nalozil. Obtical sem v PC-DOSu in nisem mogel narediti nic drugega, kot resetirati racunalo. Ghost se ni nalozil. Morda ve kdo v cem bi lahko bil problem. Rad bi naredil sliko particije.
Disk: WD1200BEVS-75LAT0
Hvala
Disk: WD1200BEVS-75LAT0
Hvala
- spremenilo: amaze646 ()
m.i.h.a. ::
omogoča tale ghost 2003 sploh bootanje iz dosa v sam program?
v verziji 8 gre brez problemov in vse kar rabiš je ghost.exe, tega vržeš na bootable cd oz disketo in bootaš
lahko pa poizkusiš tudi z Acronis true image ta je enostaven in mogoče bolj prijazen uporabniku, rezultati so pa isti
PS: tejle Dell-i imajo že rescue particijo, ampak ne vsi...torej, če jo vidiš v disk management oz v partition managerju lahko comp restoraš s pritiskom na kombinacijo tipk ob zagonu (Ctrl+F11, če se prav spomnem)
Edit: typo
v verziji 8 gre brez problemov in vse kar rabiš je ghost.exe, tega vržeš na bootable cd oz disketo in bootaš
lahko pa poizkusiš tudi z Acronis true image ta je enostaven in mogoče bolj prijazen uporabniku, rezultati so pa isti
PS: tejle Dell-i imajo že rescue particijo, ampak ne vsi...torej, če jo vidiš v disk management oz v partition managerju lahko comp restoraš s pritiskom na kombinacijo tipk ob zagonu (Ctrl+F11, če se prav spomnem)
Edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()
amaze646 ::
Ok, sem resil. Nalozil sem si Norton Ghost 11.0.1 in zadeva dela tako kot je treba. Vseeno hvala za odgovor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ghost image in SATA diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1749 (1502) | alex32 |
» | Norton GHOST / windows se nočejo zagnati...Oddelek: Operacijski sistemi | 1659 (1527) | cryptozaver |
» | Kopiranje diskaOddelek: Programska oprema | 2529 (2143) | Preseren |
» | Prenos sistemaOddelek: Operacijski sistemi | 1368 (1227) | bozicek |
» | Norton Ghost 2001 in WIN XPOddelek: Pomoč in nasveti | 992 (917) | Marko007 |