» »

Problem z ghostom

Problem z ghostom

amaze646 ::

Imam prenosnik Dell Inspiron 6400. Odlocil sem se, da si z Norton Ghostom ustvarim sliko sistemske particije. Torej, na sveze sem namestil OS, nalozil vse driverje, vse programe. Na zagonskem cd-ju imam programe, ki laufajo v DOS-u (Memtest, Norton ghost 2003 ...). Resetiram racunalo in cd se zazene v dos nacinu. Potem sem v meniju izbral Ghost, da bi naredil image particije. Ampak, ko sem ga izbral, se le ta ni nalozil. Obtical sem v PC-DOSu in nisem mogel narediti nic drugega, kot resetirati racunalo. Ghost se ni nalozil. Morda ve kdo v cem bi lahko bil problem. Rad bi naredil sliko particije.

Disk: WD1200BEVS-75LAT0

Hvala
  • spremenilo: amaze646 ()

m.i.h.a. ::

omogoča tale ghost 2003 sploh bootanje iz dosa v sam program?
v verziji 8 gre brez problemov in vse kar rabiš je ghost.exe, tega vržeš na bootable cd oz disketo in bootaš

lahko pa poizkusiš tudi z Acronis true image ta je enostaven in mogoče bolj prijazen uporabniku, rezultati so pa isti

PS: tejle Dell-i imajo že rescue particijo, ampak ne vsi...torej, če jo vidiš v disk management oz v partition managerju lahko comp restoraš s pritiskom na kombinacijo tipk ob zagonu (Ctrl+F11, če se prav spomnem)

Edit: typo;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m.i.h.a. ()

amaze646 ::

Ok, sem resil. Nalozil sem si Norton Ghost 11.0.1 in zadeva dela tako kot je treba. Vseeno hvala za odgovor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ghost image in SATA disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
121749 (1502) alex32
»

Norton GHOST / windows se nočejo zagnati...

Oddelek: Operacijski sistemi
101659 (1527) cryptozaver
»

Kopiranje diska

Oddelek: Programska oprema
302529 (2143) Preseren
»

Prenos sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
111368 (1227) bozicek
»

Norton Ghost 2001 in WIN XP