Forum » Omrežja in internet » Katerega internetnega ponudnika izbrati?
Katerega internetnega ponudnika izbrati?
Buggy ::
Zadeva je cisto preprosta, je pa predpogoj da imas za to urejno infrastrukturo in v vukojebini je na voljo...za razliko od zabarjev
lepote mesta se samo se vecajo...najboljsa odlocitev je bila, da sem kot zabar zabarijo zapustil
lepote mesta se samo se vecajo...najboljsa odlocitev je bila, da sem kot zabar zabarijo zapustil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
d4vid ::
Rabim ugodnega ponudnika SAMO in IZKLJUČNO interneta. Hitrost ni važna, 1/1 Mbit zarad mene. Mora pa bit na RUNE optiki.
Kdo ve, je kak ponudnik, ki ponuja cenejše pakete za gasilsko društvo?
Neta sploh ne rabimo, a ker RUNE zahteva priklop, bomo pač priklopili, mam tako plan par stvari realizirat (zaslon za obvestila, odpiranje vrat prek telefona, kamere).
Tako da ni neke potrebe po pasovni širini.
Kaj predlagate?
Kdo ve, je kak ponudnik, ki ponuja cenejše pakete za gasilsko društvo?
Neta sploh ne rabimo, a ker RUNE zahteva priklop, bomo pač priklopili, mam tako plan par stvari realizirat (zaslon za obvestila, odpiranje vrat prek telefona, kamere).
Tako da ni neke potrebe po pasovni širini.
Kaj predlagate?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
starfotr ::
Na RUNE se priklopi, če so taki pogoji. In potem odklopite po 1 mesecu. Kaj ti pa morejo? A te bodo prisili, da imaš sklenjeno naročnino?
Pri nas je internet za gasilce speljan od sosedov, smo potegnili optiko. Škoda je, da PGDju odteka denar za nekaj kar ne rabijo 99,99 % časa.
Pri nas je internet za gasilce speljan od sosedov, smo potegnili optiko. Škoda je, da PGDju odteka denar za nekaj kar ne rabijo 99,99 % časa.
Ja saj to je res. Ampak ravno se koplje za optiko, pa nikol ne veš, kaj bo v prihodnosti. Digitalizacija gre naprej, enkrat bomo mogoč rabli optiko. Ali pa dobili kakšnega podnajemnika, ki rabi internet...
Pa če je možnost, gremo zraven ane.
Pa če je možnost, gremo zraven ane.
Zelo pametno je, da se gre zraven ob gradnji. Mnogo ceneje in lažje, kot naknadno.
Vendar bi jaz pustil priključek mrtev. Oziroma če je zahteva, da ste priklopljeni ob izgradnji, potem se priklopite za en mesec in odjavite.
Vendar bi jaz pustil priključek mrtev. Oziroma če je zahteva, da ste priklopljeni ob izgradnji, potem se priklopite za en mesec in odjavite.
Meni piše v pogodbi 600€ v primeru, da se ne priklopim v roku pol leta od izgradnje. Mogoče se da za gasilce zmenit drugače, se moram obrnit na rune. Če pač rune ne popusti, se bom obrnil na telekom/a1/..., če imajo mogoče popuste za društva.
Saj se priklopiš. Pa se nato odklopiš. To je to. Ne se prepustit nategom ekonomistov, ki nimajo pojma o omrežjih in je njihov edini cilj, da dobijo denar od EU.
DejchSLO ::
Vprašanje sicer ni za internet, je pa za mobitel naročnino. Ravno moram menjati mobitel, saj mi je star cel razbit pa tud baterija počasi pojenja in vidim, da majo na telekomu neko ugodnost za kupce samsung mobitela, tko mislim tega uzet, sam vidm, da majo tud olimpijsko ugodnost. 3 mesece zastojn naročnine. Sam a majo spet neko ugodnost sam za nove? Ve kdo?
rodzy ::
Pozdravljeni,
priklopili so nas na OŠO5, izbrati moramo ponudnika. Ali na tem omrežju lahko pričakujemo različno kakovost delovanja med različnimi ponudniki ali bi morali načeloma vsi enako dobro delovati v smislu izpadov, zatikanja,..?
Glede paketa - potrebujemo minimalno ali srednjo programsko shemo za 2 TVja, pri internetu pa tudi mislim, da nam bodo zadoščale že osnovne hitrosti. Mobitelov načeloma ne rabimo, če pa bi bila ugodna ponudba bi v paket vključili 2 mobilni številki.
Katerega operaterja priporočate? Po hitrem pregledu sta Telemach in A1 cenejša oz. ponujata več za isti denar, po drugi strani pa naj bi bilo manj težav s T2 in Telekomom.
Kdo ima najboljši TV vmesnik, so kakšne bistvene razlike?
priklopili so nas na OŠO5, izbrati moramo ponudnika. Ali na tem omrežju lahko pričakujemo različno kakovost delovanja med različnimi ponudniki ali bi morali načeloma vsi enako dobro delovati v smislu izpadov, zatikanja,..?
Glede paketa - potrebujemo minimalno ali srednjo programsko shemo za 2 TVja, pri internetu pa tudi mislim, da nam bodo zadoščale že osnovne hitrosti. Mobitelov načeloma ne rabimo, če pa bi bila ugodna ponudba bi v paket vključili 2 mobilni številki.
Katerega operaterja priporočate? Po hitrem pregledu sta Telemach in A1 cenejša oz. ponujata več za isti denar, po drugi strani pa naj bi bilo manj težav s T2 in Telekomom.
Kdo ima najboljši TV vmesnik, so kakšne bistvene razlike?
Bolfenk ::
Pozdravljeni, očitno so vsi na dopustu zato bom svetoval Telemach,ki je kupil T2 in s tem pridobil njihove optične povezave,ki so bile do sedaj na koaksialcu .Lahko boš izbiral med koaksialnim in optičnim kablom za enako ceno . Tako so meni obljubili ,ker imam koaksialca .Preveri za svoj kraj .
Scaramouche3 ::
Veron ::
sbawe64 ::
če imaš optiko
t2
https://www.t-2.net/optika-ftth
dsl
https://www.t-2.net/xdsl
a1
https://www.a1.si/internetni-paketi
telekom
https://www.telekom.si/internet
Telemach nisem gledal.
Ponudba je šla v PM.
t2
https://www.t-2.net/optika-ftth
dsl
https://www.t-2.net/xdsl
a1
https://www.a1.si/internetni-paketi
telekom
https://www.telekom.si/internet
Telemach nisem gledal.
Ponudba je šla v PM.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
MrStein ::
Scaramouche3 je izjavil:
Samo net?
Kak let nazaj sem izbral A1.
Moraš kupit router ali dobiš zraven?
Še nedavno si dobil zraven. Tudi pri drugih ponudnikih. Dvomim, da so to spremenili.
Glede paketov, trojček/dvojček/četvorček je pogosto cenejši kot goli internet. Ali zelo blizu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Dromar ::
Mene pa zanima, kako poteka priklop optike v bloku, če v stanovanje še ni napeljan kabel. V stanovanju je bil ob vselitvi samo TV, ki je bil priklopljen na navadno anteno in pa telefon, prejšnja lastnica ni nikoli imela interneta, pa tudi blok je starejši. V stanovanju sem doslej imel samo Hoferjev mobilni router in tist njihov paket za 15eur na mesec, zdaj pa rabim hitrejši internet zaradi dela od doma. So za to predvideni tudi kaki posebni stroški?
vinkop ::
kaj pa mobilni internet 5G,A1, Telekom ?? Koliko si oddaljen od baznih postaj ? Jaz bi najprej testiral to varianto, ker če se obnese na tvoji lokaciji, ni potrebno nobenega fizičnega posega.
Dromar ::
Hvala za predlog, vendar se ravno zaradi tega odločamo za fiksni internet, da bi imel optiko. Kot rečeno, imam trenutno Hoferjev modem in pač hitrost ni zadosti za naše potrebe. Tudi hotspot na telefonu ni dovolj.
z3ro ::
Pri meni je bilo tako da so optiko potegnili od Telekomove omarice preko obstoječih kanalov na hodniku v tretje nadstropje, nato preboj v stanovanje in potem do modema. Nobenega problema.
pwn3rrr ::
Verjetno imate po hodnikih napeljane glavne dovode za optiko (pozanimaj se od koga so, če je od Telekoma, se nanj lahko priklopijo tudi od T2, A1... edino Telemach mora potegniti svoj vod). Preboje in kanale od skupnega hodnika do lokacije modema najbolje da urediš sam, operaterji ti bodo mastno zaračunali, če bodo to delali oni... tako da potem ostane samo še optični kabel, za katerega pa nisem prepričan ali ti ga ob priklopu potegnejo "gratis" ali ga moraš plačat (v primeru plačila bi rekel, da je lahko hitro par 10EUR). Najbolje, da se pozanimaš direktno pri operaterjih...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pwn3rrr ()
Trubar ::
Verjetno imate po hodnikih napeljane glavne dovode za optiko (pozanimaj se od koga so, če je od Telekoma, se nanj lahko priklopijo tudi od T2, A1... edino Telemach mora potegniti svoj vod). Preboje in kanale od skupnega hodnika do lokacije modema najbolje da urediš sam, operaterji ti bodo mastno zaračunali, če bodo to delali oni... tako da potem ostane samo še optični kabel, za katerega pa nisem prepričan ali ti ga ob priklopu potegnejo "gratis" ali ga moraš plačat (v primeru plačila bi rekel, da je lahko hitro par 10EUR). Najbolje, da se pozanimaš direktno pri operaterjih...
T2 je meni za 1€ z voda na cesti do bajte in nato v dnevno sobo speljal. Pojdi se menit osebno v poslovalnico.
Storija gre nekako takole: Preko prodajnika po telefonu sem se ze vse zmenil, da si pridejo ogledat in bodo nato dali predracun oz. nekaj podobnega. Potem pa sem ponakljucju cakal kolega ravno pred T2 poslovalnico in sem sel vprasat neke malenkosti ter s tem pridobil enako ponudbo za manj €.
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
MrStein ::
Mene pa zanima, kako poteka priklop optike v bloku, če v stanovanje še ni napeljan kabel.
Pri meni najprej potegnili optiko po hodnikih. Potem, ko sem naročil, pa so prišli in luknjo v zid zvrtali, da so kabel v stanovanje potegnili.
Posebnih stroškov ni bilo, vsaj spomnim se ne. Mogoče par evrov. (torej premalo,da bi si zapomnil)
optika: Telekom
ISP: A1
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
icemare ::
Zdravo,
optika se bo vlekla do hiše pa me zanima, katerega ponudnika samo interneta (brez vezave) se splača danes vzet.
Hvala za mnenje!
optika se bo vlekla do hiše pa me zanima, katerega ponudnika samo interneta (brez vezave) se splača danes vzet.
Hvala za mnenje!
Veron ::
35eur/mesec ja A1 internet 500/100
27eur/mesec je T2 internet 50/20
Odvisno kaj rabiš od hitrosti
27eur/mesec je T2 internet 50/20
Odvisno kaj rabiš od hitrosti
icemare ::
Super hvala za odgovore. Verjetno bom poskusil z A1, če dobim brez vezave (BTW ve kdo kakšni so penali, če vezavo prekineš?). Drugače pa T2, malce več recimo 100/20 ali pa 500/100.
PINki ::
T-2 ima trenutno akcijo na paket oranžni kjer je med drugimi storitvami vključen tudi internet 500/100 za 29,99€. Dve leti z vezavo.
Alexius Heristalski ::
Če boš vzel paket oranžni na T-2, ob podpisu pogodbe predloži mojo številko kupca 0013631375, prosim. Da še bonus poberemo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
T-2 ima trenutno akcijo na paket oranžni kjer je med drugimi storitvami vključen tudi internet 500/100 za 29,99€. Dve leti z vezavo.
Sem potem klical za to ponudbo in so mi dali 1000/200 internet, tv XL shemo in mobilno številko maxi paket. Vse za 29,99€ pa še 1. mesec je položnica 1€.
WALSH ::
Je šel kdo na Telemach. Trenutno imam internet+TV+mobilno na A1 in sem brez vezave, ter plačujem za vse to cca 55€ (Osnovni TV+net = 36€ in mobilno = 19€). Mika me ponudba Telemacha, kjer bi imel boljši internet + TV za 15€ na mesec za eno leto (potem pa 34€/mesec) + če prestavim mobilno telefonijo, mi dajo 1 leto brez naročnine (1€) in potem naslednje leto 20€ - ali pa 2 leti za 10€.
Je kje kakšna boljša ponudba za nove naročnike? Optika pri nas ni možna.
Je kje kakšna boljša ponudba za nove naročnike? Optika pri nas ni možna.
dejanslo ::
Kaj je komu uspelo naročiti preko t-2 e-naročilnice? Obljubljajo 100€ dobropisa, ampak jim nekak v enem tednu ni uspelo zrihtat, da bi prišel preko preverbe naslova (error 500). Prodajniki na liniji pa ti seveda tega ne morejo ponuditi. A bo delalo, ko več ne bo pisalo za 100€?
There`s More Than One Way To Do It
pwn3rrr ::
Sem potem klical za to ponudbo in so mi dali 1000/200 internet, tv XL shemo in mobilno številko maxi paket. Vse za 29,99€ pa še 1. mesec je položnica 1€.
Te pa potem lepo "ocurijo" pri ostalih stvareh, namreč v tem paketu ni vključenega časovnega zamika (6€/mesec), vzameš še Smart app za TV (3€/mesec) + še en dodaten sprejemnik za 2. TV (5€/mesec) in prideš lepo na ceno 44€/mesec.
AndreAS ::
Zdravo, tole ponudbo od t-2 tudi sam gledam. Tole je potem 29.99 za 24 mesecev? Ali samo kakih nekaj. Potem pa veselo 70+
Lp.Andrej
Lp.Andrej
AndreAS ::
Hvala, včeraj želel naročiti in ni delalo več, danes druga shema L namesto XL ....
Zgleda prodali preveč " poceni " .
Čakam na novo ponudbo. Sicer sem jim mail včeraj poslal da ne gre naročiti , mogoče bodo kaj ukrenili.
Lp ,Andrej
Zgleda prodali preveč " poceni " .
Čakam na novo ponudbo. Sicer sem jim mail včeraj poslal da ne gre naročiti , mogoče bodo kaj ukrenili.
Lp ,Andrej
dejanslo ::
Online obrazec T-2 še zmeraj ne dela. Ne vem, jebe$h takega ISP, ki ne zna porihtat ene forme (ali imeti držo, da bi jo vsaj izključili).
There`s More Than One Way To Do It
bm1973 ::
Online obrazec T-2 še zmeraj ne dela. Ne vem, jebe$h takega ISP, ki ne zna porihtat ene forme (ali imeti držo, da bi jo vsaj izključili).
Kolikor so meni rekli, so na T-2 samo še support tehniki, ki pazijo, da vse skupaj kolikor toliko dela...
Pametni inženirji so že zdavnaj spizdili...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 108501 (2032) | Vm1999 |
» | Telemach kupuje T-2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 14098 (1565) | gb39 |
» | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 81966 (24371) | Tilen |
» | T-2 ukinitev TV-ja zaradi previsokega računa (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22774 (12680) | Bellzmet |
» | Kateri Trojček vzeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12027 (8886) | Daliborg |