» »

LCD TV ali LCD monitor

LCD TV ali LCD monitor

Invictus ::

Pozdravljeni

Na temo LCD TVjev je bilo že kar veliko rečenega tukaj. Jaz imam drugačno dilemo.

Ker imam T-2 TV, imam v osnovi že izhod na S-Video in ne potrebujem tunerja ter ostalih pritiklin televizije, ki jo ločijo od monitorja.

Zdaj me pa zanima ali je bolj logično kupit en 27" monitor za ceno okoli 700 EUR ali TV istega cenovnega razreda. Glede na to da ima
monitor ločljivost 1900x1200, TV pa le 1366x768, bi bila logična izbira monitor. Vendar pa se mi dogaja da pri gledanju Divx filmov
slika le ni taka kot bi morala biti. Nekako se mi zdi da pri veliki ločljivost in celostranski sliki kvalitetea le ni tako dobra (preveč čudno
interpoliranih kockic).

Glede na to da je večina Divx filmov boljše kvalitete ločljoivosti 720 x 480, bi najbrž bil bolj smiseln nakup TV-ja, saj se tako slika poveča
je za slabih 2x, ne pa za skoraj 3x kot pri monitorju.

Kot drugo vprašanje pa naslednje:

Kateri TV-ji podpirajo VGA vhod?

Večina jih podpira samo HDMI, kar je isto kot DVI. Problem so samo glupi proizvajalci laptopov, ki ne vgrajujejo DVI vhoda v svoje
računalnike. Ni pa treba razpravljato o konverterjih, ker se pač ne obnesejo (preslabi ali predragi). V takem primeru je ceneje kupit kar
extra škatlo, ki ima DVI ali HDMI izhod (nekatere mama plate to že imajo).

Kaj je vaše mnenje?

Amateur4ever
  • spremenil: Invictus ()

Yohan del Sud ::

Aj, kaj drugega kot par pojmov ne bi znal razjasnit v popolnosti, ampak za začetek... Razlika med DVI in HDMI. Hja oboje je digitalni standard za prenos multimedijskih podatkov. In tu nekje se zadeva neha. DVI prenaša samo sliko (v ločenih barvah), HDMI pa tudi zvok (podrobnosti mi niso znane). Po novem vem da obstajajo HDMI tudi monitorji (tisti z zvočniki) z enotnim kablom (ok na računalniški strani se loči posebej za zvok)... Po drugi strani... Resolucija je resolucija. Če ima monitor 1900x1200 in je film full HD... Do sedaj nisem imel problema, razen črnega traka gor in dol.
www.strancar.com

Mavrik ::

Yohan: HDMI = DVI + digitalni zvok + HDCP
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
83751027370 (22768) KTr1sk
»

27" monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7021953 (14141) scipascapa
»

lcd tv resolucija?!?

Oddelek: Zvok in slika
141899 (1361) CaqKa
»

24 inch lcd