» »

[WinXP] Problemi z WU in mreznimi nastavitvami

[WinXP] Problemi z WU in mreznimi nastavitvami

Liker ::

Stvar je sledeca:

1) V moji edini non linux masini je pred casom poniknila plosca in sem jo pac hitro nadomestil. Problem je bil ker je prejsnja imela nvidia chipset, nova pa intelovega. Posledicno se windowsi niso vec zbudili. Ker je format diska (edine particije) odpadel, zaradi kupa nekih development orodij & podobne sare, sem naredil repair installation. Sicer vse lepo in prav, a sedaj Windows Update ne deluje vec. Pred 'popravilom' je bil OS polno posodobljen, po repairu, pa so vse posodobitve nekam izginile. Ko so se po nekaj urah vse lepo prenesle, je 'namestitev' odletela ze pri prvem popravku in sicer WGA. Posledicno mi ne pusti namestiti tudi ostalih posodobitev. Sklepam da je 'repair' unicil informacije o teh popravkih v registru, kljub temu da so datoteke fizicno ostale na racunalniku. Sedaj pa je zadeva v grid locku. Ce ima kdo kaksno idejo kako to resit (brez reinstalacije), se priporocam.

2) Pred kratkim sem v to isto masino namestil brezicno mrezno kartico. Deluje sicer super, problem pa je ker ne glede na to kaj nastavljam v TCP/IP nastavitvah, mrezna kartica pri vsakem svezem zagonu dobi vsakic isti fiksni naslov (tisti ki ji ga je dhcp prvic dodelil), gateway (prehod) pa je vedno nenastavljen. Posledicno mreza ne deluje kot bi zelel (milo receno). Jaz sicer lahko na roke nastavim vse od IP-ja, subneta, gatewaya do dns streznikov, (ali pa dam da dobi vse to preko dhcp) pa bo to stanje ostalo le do naslednjega reseta.
Potem bo spet tisti isti 'fiksni' IP in nic gateway-a...
Kartico mi sicer poganja Asus wlan control center, kjer sem tudi sprobal vse od dhcp do fiksnih nastavitev, pa ravno tako ni nic ucinka.
Prav tako sem ze menjal PCI rezo (in posledicno so se gonilniki sveze namestili), pa ni nic pomagalo...
BTW: mrezna je povzrocala tezave ze pred menjavo plosce, tako da to dvoje niti ni povezano.

Saj ce se mi bo dalo spet iti Don Kihota, bom v kratkem 'spet' klical MS support in ugotovljal da verjetno vedo o stvari manj kot jaz...

P.S.: Winsi so legalni, da ne bi kdo kaj ugibal da so to travniski simptomi, gre pa za XP Pro SP2.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1820581276 (1295) -=Tomaz=-
»

Zaradi mreže se mi tresejo možgani

Oddelek: Pomoč in nasveti
173104 (2120) Cervantes
»

Vista - "Local only" mrežna povezava?

Oddelek: Operacijski sistemi
352409 (1762) r0Kk
»

kako spremeniti IP računalnika ????