» »

Telemach kabelski internet - cudna tezava

Telemach kabelski internet - cudna tezava

poga ::

Zivjo! Imam en prav cuden problem. Pred kratkim sem zamenjal racunalnik, od starega pa sem obrzal mrezno kartico - tako, da mi ne bi bilo treba "moriti" telemacha in spreminjati MAC addresse. No vceraj sem koncno sestavil novo masino in instaliral XPje, SP-1 in ostale driverje, tu pa se pojavi moj problem - povezava na internet ne deluje.

Ko sem pri starem racunalniku nalozil XPje, je internet VEDNO delal od samega zacetka, tokrat pa zadeva nikakor noce delati.

Danes sem klical na TM, kjer so preverili, da imajo se vedno pravo MAC addresso. Ker je ta pravilna, mi tudi oni niso mogli pomagati in povedati, kaj bi lahko bilo narobe. V TCP/IP nastavitvah imam skoraj sigurno vse nastavljeno prvilno (obtain IP automatically), firewall je izklopljen, driverji za mrezno so nalozeni, in tudi mrezna in morem se lepo povezeta (utripanje luck na mrezni). Zakaj pa internet ne deluje????

"ipconfig /all" pravi, da ima mrezna kartica dodeljen IP 192.168.220.223? Od kje je ta IP???

A je ze kdo imel taksen problem? Vsakrsna pomoc dobrodosla...

PoGa

perci ::

probi izklopit firewall v xpjih

Maršal ::

Probaj zagnati racunalnik z Knoppix-om (dobis ga na slo-tech strani), imel sem isto tezavo , problem je bil v windowsih , ko sem disk sformatiral in ponovno nalozil XP-je je vse delalo OK.

Tiger ::

Modem si že resetiral?

undefined ::

Poga, imaš mogoče spodaj levo v system tray ikonco, ki ti nakazuje prekinjeno povezavo z mrežo? Če je temu tako, poskusi v nastavitvah mrežne kartice iz Autosense nastavit na Twisted Pair. :)

Highlag ::

Ko sem jaz dobil nov modem (Prej Nemo zdej Thomson) se mi je spremenilo tudi način pridobivanja IP številke računalnika. Prej sem imel IP naslov fiksen in je bil vpisan v nastavitvah za mrežo. Z novim modemom pa se mi naslov določi avtomatsko s pomočjo DHCP servisa.

No v glavnem. Ker prej nisem rabil DHCP klient servisa sem imel servis izklopljen. In nov modem se nikakor ni mogel uspešno povezati z Telemachovim serverjem. Ko sem servis zagnal je zadeva pričela delat.

Drugače pa poskusi še z:
V command prompt napiši: ipconfig /renew
Če imaš vse prav nastavljeno ukaz zahteva ponovno dodelitev naslova z DHCP strežnika.
Rezultat je izpis naslova Default gateway-a in tvojega IP naslova

undefined ::

NeMo modem tud dobi informacije preko DHCP serverja, je pa res, da, če želiš, lahko uporabljaš en in isti IP v nedogled, vendar se zna zgodit, da komu v subnetu DHCP določi tvoj IP in pride do spora (izpada). :)

Highlag ::

@ Iceman

Imaš prav ne vem zakaj Nemo nebi tega znal. Mislim da to itak ni odvisno od modema. Sam meni je Telemach ob priklopu modema tako nastavil mrežne nastavitve. No to je blo cca 3 leta nazaj al pa še več:D.

poga ::

Hvala vsem za odgovore. Na zalost sem vcerj ene 2h probaval vse mozne nastavitve, pa zadeva se vedno ne dela.

Tole vse sem probal:

- izklopiti in vklopiti firewall (po defaultu je pri novi instalaciji XPjev firewall tako izklopljen, tako da to skoraj sigurno ni bil problem)
- racunalnik zagnati z Lindows demo OSom, ampak ker imam HDD na SATA vodilu, ta cisto pri koncu javi eno napako in se na zalost graficni nacin ne zazene). Pod "root-om" na zalost ne vem kako bi probal ce inet deluje
- modem Thompson (DOCSIS) sem resetiral, odklopil iz vticnice, pregledal kable - vse deluje
- povezava na mrezo ni prekinjena (link med mrezno in modemom se vzpostavi)
- DHCP servis 100% laufa
- probal sem dati tudi "repair connection" in pa ukaz "ipconfig /renew". v obeh primerih je bil rezultat sporocilo, da IP stevilke NI bilo mogoce spremeniti
- mrezno kartico sem prestavil v razlicna PCI vodila

Ker imam na plati integrirano LAN kartico, bom danes probal pri TM zamenjati MAC addresso, pa bom videl ce bo kaj bolje. Probal bom se ST linux (upam da bo tale verzija delovala z SATA vodilom). Shit pri TM-u je samo to, ker vem da danes ob 15h ne bo za dobiti nobenega tehnika vec. Jaz sem pa do 16h v sluzbi...

Upam, da se bo dalo s TM-om zmenit, da mi pustijo obe MAC stevilki oktivni, tako da bom zdajle med prazniki lahko zadevo vsaj dodobra testiral.

bom porocal v tejle temi, ce slucajno odkirjem resitev.

lp,
PoGa

SasoS ::

ipconfig /release
ipconfig /renew

To bi moglo zresetirat in nastavit pravi IP...

poga ::

SasoS: kaj pa pravzaprav tale ipconfig /release naredi? A je to enako kot ce das na disable in potem enable device v device managerju?

SasoS ::

Po defaultu DHCP client zahteva isti IP kot ga je imel prej (samo pošlje DHCP request). Če ga DHCP server ne zavrne (oz. včasih se kaj zatakne) bo potem client mislil da je dobil lease čeprav ni v pravem subnetu. /release sprosti IP in client ob naslednji zahtevi najprej naredi DHCP DISCOVER da dobi od serverja veljaven IP in šele nato request. Ako disable in enable device naredi tudi release pa ne vem...pomoje da ne.

poga ::

no sem probal se /release ; /renew ampak na zalost nic ne pomaga... TM mi je danes popoldan zamenjal MAC addresso (s tisto na osnovni plosci), ampak se nisem imel priloznoti sprobat, ce deluje. Ce ne bo nobenega odgovora od mene do ponedeljka, potem ni delovalo...:'(

undefined ::

Zakaj ne pokličeš ISPja za pomoč? Saj so tam zato v službi. :)

poga ::

evo vikenda je konec, inet pa se vedno ne deluje... IceMan, hvala za predlog - sem jih ze 3x klical pa mi nihce ne zna pomagati...

Ok, danes sem ugotovil, da je definitivno problem na mojem novem racunalniku.... Vzel sem sluzbeni laptop in inet deluje cisto brez problema. Zgleda da je problem nekje na moji osnovni plosci - drugo dvomim da bi lahko bilo lahko (grafika, ram, ....). Torej imam Abit-ovo plato IS7, bios verzija 16. Ce ima kdo to plato in uporablja inet preko kabelskega modema, naj mi prosim pusti sporocilo (privatna sporocila).

Kaj bi bilo torej lahko narobe? Zakaj mi sistem (to je zdaj ocitno) da napacen IP?!? Plata ima ABIT-ov Softmenu in mislim da je tam vse pravilno nastavljeno (kot ze receno se dogaja isto na PCI mrezni kartivi in integrirani mrezni kartici).

Ima mogoce kdo kaksno idejo, kaj lahko se probam? Danes mislim probati se s kaksno drugo verzijo BIOS-a.. mogoce je tu problem...

Se celotna konfiguracija: ABIT IS7, 3Ghz P4, 1 Gb DDR 400 ram, WD 200 Gb SATA HDD, ATI Radeon 9800, mrezna kartica Realtek + 1 Gbit integrirana na plosci (+ostale malenkosti - CD-ROM, DVD+RW, floppy).

lp,
PoGa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T2 sprememba ip

Oddelek: Omrežja in internet
183108 (2900) OmegaBlue
»

preverjanje net povezave z dos batch ukazi

Oddelek: Programiranje
173611 (1951) amigo_no1
»

fiksen ip/dinamicen ip - kako spremeniti

Oddelek: Omrežja in internet
235096 (4503) mazupan
»

Ne dela internet na enem računalniku

Oddelek: Omrežja in internet
133870 (3666) imagodei
»

problem z IP

Oddelek: Omrežja in internet
51351 (1215) TEDY

Več podobnih tem