» »

kako spremeniti IP računalnika ????

kako spremeniti IP računalnika ????

Alessio983 ::

hay , ali mi lahko negdo da naslov programa , ki bi mi spremeni IPračunalnika , ker vsak računalnik ima svoj IP , in imam omrežje ki si lahko na internetu dnevno 8 ur , vem da da gre s programom nastavit drug ip , in strežnik misli da si drug računalnik , in si spet lahko gor 8 ur , in tako dalje ...:D

LP

Mitch ::

Si pa optimist! To je tako, kot če bi si ti lastnoročno spremenil bivalni naslov in sedaj pričakoval, da bo vsa novonaslovljena pošta prišla na tvoj dom. Nekaterih stvari se pač ne da kar tako prelisičiti...

LP, Mitch

P.S. Ponavadi gre tako, da strežnik tebi dodeli IP številko in ne ti sam (DHCP). Če pa že vztrajaš pri spremembi IPja pa to storiš takole (Win XP): Start -> Nadzorna Plošča -> Omrežne povezave -> Povezava lokalnega omrežja (tvoja mrežna kartica) -> desni miškin gumb -> Lastnosti -> Internet Protocol (TCP/IP) -> Splošno -> Uporabi IP Naslov: -> IP Naslov. Tle si vpiši svoj nov IP naslov...

Alessio983 ::

ne mislim ta IP , ta ip tako lakho spreminjaš , to je IP omrežja ,js bi pa rad spremenil IP računalnika , to je sped drugo , pa vem da ga gre sptemenit , samo sem izbrisal tale program in ga ne najdem več :(

zee ::

? ?

ti verjetno misliš na spremembo MAC naslova mrežne kartice, zaradi česar boš posledično dobil nov/drugačen IP.

kje pa imaš takšno (debilno) omrežje?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Alessio983 ::

to debilno omrežje in še marsikaj drugega imamo v študentskem domu v MB(privat) :(

pa mislim da nebom dolog več ostal

zee ::

ti potrebuješ program, ki ti spreminja MAC naslov mrežne kartice. Upati je samo treba, da se ti ni treba prijavljati v mrežo, ker sicer ti ni pomoči (kar se interneta tiče seveda).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

StratOS ::

Daj povej na kakšen način si vezan v mrežo ?

Preko serverja,ruterja,ICS,switcha (oz. gatewayev) ter na kak način server dodeli IP klientu ( fiksen,DHCP, preko U/P za server ).

Si vezan wired ali wireless ?

Če imaš wired in dostopaš preko DHCP-ja brez posebnih dodelitev lahko IP na klientu spremeniš v skladu z nastavitvami na serverju, glej le da več mašin nima istega IP-ja.

Če imaš fiksno dodeljen IP preko ruterja/domene/serverja ( gatewaya ) IP klienta ne boš mogel spremeniti na klientu, potrebuješ uporabniksko ime in geslo za dostop in spremembo nastavitev na ruterju/domeni/serverju.

Če imaš wireless in brez MAC restrikcij ter avtomatskim DHCP-jem lahko ip klienta na mašini lastoročno spremeniš seveda v okviru nastavitev na serverju.

Če imaš wireless dostop z MAC restrikcijo klient dobi ( po večini primerov ) le vnaprej določen IP vezan za MAC klienta.

Mislim pa da se v tvojem primeru vezan na uporabniško ime in geslom na domeni za dodelitev povezave ( naj si bo časovna ali vezana na uporabnika, ni pa nikakor vezana na "klientov IP".

Če uporabljaš za dostop za net kakšen proxy server je pa stvar spet enaka oz. podobna.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Alessio983 ::

povežem se z wireless , po hodniku imamo več ruterjev , in se pač lahko povežem na kerega hočem , v sistem se moram prijaviti z up. imenom in geslom , problem je pa v tem da imamo vse zaprto na ruterjih , tako da lahko le brskamo na netu , preglejujemo maile , downlovdat pa ne gre torrentov , 2 krat sem jih že prelisičiv z nastavitvijo proxy-ja zdaj pa so še to onemogočili , ali ima kdo kakšno idejo kaj še se da storiti , v ruterju pa nič ne moreš ker je zaklenen ;(( , drugače nbi si že zdavnaj odprl porte

Dark Angel ::

Pa kaj se zdej buniš??? ;(( ;(( ;((

Sigurno si podpisal da boš uporabljal mrežo za take in take namene in za tako in tako ceno. P2P aplikacije pa brezžično mrežo čist zabašejo, če se par mašin obesi na isti router.

Tko da še enkrat si preber pogodbo in če ti kaj ni jasno povprašaj svojega sistemskega administratorja. Prav tako lahko njega prosiš za odprtje portov in če imaš dober razlog jih boš sigurno dobil. Če ti pa to ni všeč si pa zrihtaj drugega ponudnika interneta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372328669 (29125) ignats
»

IP WIFI kamera - spremenjen ip - ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
173315 (2849) refosk
»

Dinamični IP problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
334409 (3842) NeMeTko
»

Router NETGEAR WGR614 v6

Oddelek: Informacijska varnost
92494 (2340) StratOS
»

Triera kabel preko routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
202835 (2591) boych

Več podobnih tem