Forum » Zvok in slika » Video iz interneta
Video iz interneta
Guti ::
Zdravo!
Mene bi zanimalo ali je mogoče kako shraniti video na disk iz rtv-ja
http://www.rtvslo.si/tednik/arhiv.php
hvala!
Mene bi zanimalo ali je mogoče kako shraniti video na disk iz rtv-ja
http://www.rtvslo.si/tednik/arhiv.php
hvala!
Take me down to the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Where the grass is green
And the girls are pretty
Guti ::
kak pa to gre z vlc-jem
Take me down to the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Where the grass is green
And the girls are pretty
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Guti ()
samomas ::
Na rtv slo odpreš posnetek, ki ga želiš gledati. Na posnetku klikneš desni miškin klik - Lastnosti in tam je povezava, ki jo skopiraš.
Odpreš VLC - Datoteka - Odpri - Omrežje in izbereš HTTP/HTTPS/.... in prilepiš povezavo.
V istem oknu označiš Pretok/Shranjevanje in greš na Nastavitve. Izbereš Datoteka in določiš ime, na dnu pa še nastaviš kodeke zapisa.
Upam, da bo šlo...
Odpreš VLC - Datoteka - Odpri - Omrežje in izbereš HTTP/HTTPS/.... in prilepiš povezavo.
V istem oknu označiš Pretok/Shranjevanje in greš na Nastavitve. Izbereš Datoteka in določiš ime, na dnu pa še nastaviš kodeke zapisa.
Upam, da bo šlo...
pizdarija1 ::
samomas fina zadeva
Katere kodeke pa naj naštimam?
metoda zvijanja
slikovni kodek, bitna stopnja, merilo
zvočni kodek, bitna stopnja, merilo
kodek podnapisov, prekrivanje podnapisov
Oz kaj naj tukaj vpišem?
Katere kodeke pa naj naštimam?
metoda zvijanja
slikovni kodek, bitna stopnja, merilo
zvočni kodek, bitna stopnja, merilo
kodek podnapisov, prekrivanje podnapisov
Oz kaj naj tukaj vpišem?
samomas ::
Če me spomin ne vara sem uporabil:
- Slikovni kodek mp4v - 1024 - 1
- Zvočni kodek mp3 - 192 - 2
S slikovnim kodekom se malo poigraj, pač pustiš pol minute teči in prekineš ter testiraš.
Ko vpišeš ime datoteke mu daj tudi končnico (lahko kar mpg), če ne jo vpišeš naknadno. VLC ti bo odpiral ta fail brez problemov, za ostale predvajalnike pa ga moraš testirat oz. ponovno pretvorit (tudi z VLCjem lahko). Greš na Datoteka - Čarovnik - Prekodiraj/Shrani v datoteko in določiš nek drugi kodek (divx, mpeg2,....).
LP
- Slikovni kodek mp4v - 1024 - 1
- Zvočni kodek mp3 - 192 - 2
S slikovnim kodekom se malo poigraj, pač pustiš pol minute teči in prekineš ter testiraš.
Ko vpišeš ime datoteke mu daj tudi končnico (lahko kar mpg), če ne jo vpišeš naknadno. VLC ti bo odpiral ta fail brez problemov, za ostale predvajalnike pa ga moraš testirat oz. ponovno pretvorit (tudi z VLCjem lahko). Greš na Datoteka - Čarovnik - Prekodiraj/Shrani v datoteko in določiš nek drugi kodek (divx, mpeg2,....).
LP
aljaz-selmer ::
Predvaja mi že. Samo potem imam probleme s shranjevanjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz-selmer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri je najboljši media player? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15604 (7929) | Map |
» | 720p in 1080p ne popolnoma gladkoOddelek: Zvok in slika | 3512 (2864) | OK.d |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17386 (10271) | GrimReaper |
» | VLC Stream preko interneta (in skozi routerjev NAT)Oddelek: Zvok in slika | 3049 (2803) | Paramedic |
» | Dual-audio film, izbira zvokaOddelek: Zvok in slika | 806 (733) | ender |