» »

Poden od podna: Hecules in R8500 LE

Poden od podna: Hecules in R8500 LE

1
2
3

tha_man ::

Stvar je taka: Hercules ima samo 1 ramdac, zato ne moreš uporabljat dveh *monitorjev* naenkrat. Mogoče se da na obeh imet *isto* sliko, sm ne morem bit siguren - definitivno pa ne moreš imet različnih slik na dveh monitorjih. Lahko pa te fore delaš z monitorjem in TV-jem. To pa ni uporabno za drugo kot za gledanje filma na TV.

Pizzicato ::

Prejšn teden kupil, danes ga pa prodam za 40.000,00 SIT (komplet z računom). Kdo prej pride ga prej kupi:D

Moj GSM: 041-732-347
Bogo

danielka84 ::

~Panter~
Hm, jest sem probou na tv-out gledat Divx, na monitorju sem pa mal pošto čekirou pa po netu brskou, pa je delal čist normaln. Sam u nastavitvah naštimaš Theather mode, tam pr overlayu, pa zalaufaš u Media playerju en filmček, na tv ti ga pa butne čez ceu zaslon.

Te že ma 2 RAMDACa, pa tud na njihovi strani piše "Multi monitor suport"!

Te ga že IMA (glede na panterjovo izjavo)
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

Pisk ::

klampfer: "Enostavno ne gre instalirat WIN XP."
Kaj sploh pomeni to?? To ni slovensko..... od kod si ti?
Kakorkoli že, važno da ti veš kaj imaš v glavi, če ti tako praviš potem zate bo že v redu.
Jaz vem da v winXP dela vse o.k.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pisk ()

Pizzicato ::

Pisk: WIN XP se ne dajo instalirat ker ob ponovnem zagonu računalnik "zmrzne"!. Nimam edini teh problemov. Preberi si par "topicov" in boš videl, da nekomu celo MS inženirji niso vedeli pomagat.

Mimogrede, včeraj sem dal karto ven in RIVA TNT2 noter. Vse kar se prej ni dalo instalirat, zdajle dela vredu (tako EasyCD creator, kot WIN XP, ...). Aja, pa Collin spet dela:D

Nekje sem zasledil, da imajo ti Radeoni probleme z starejšimi Athloni... kar bo verjeto držalo, ker vseh problemov nisem imel ko sem karto vstavil v P3 proc.
Bogo

tha_man ::

-Ripper-, preberi si moj prejšnji post!

danielka84 ::

~Panter~ a se lažeš, al je to reskaj si napisal?!?

tha_man: jas sem to sklepal iz njegove izjave!
Pa kje si to čul da nima 2, ker rabim en 100% zanesljiv vir:\\

ni-da-ni

tha_man ::

Panter je napisal da je na monitorju surfal na TV pa gledal film. To gre tud z enim ramdacom. Ne moreš pa na enem monitorju surfat na drugem *monitorju* pa počet kaj druzga. Za simultano uporabo dveh monitorjev ki kažeta različne slike potrebuješ 2 ramdaca. To da ima Hercules samo enega pa jaz sklepam po tistem kar piše na njihovi strani. VGA/DVI + sočasno TV out, ni pa omenjeno da sta tud monitorja lahko sočasno priklopljena.

danielka84 ::

hja samo kak boš pa ti delal na dveh monitorjih hkrati??
Če je on na monitorju surfal, pa klikal, na drugem pa je tekel film brez motenj, pol to pomeni, da kartica lahko prikazuje dve popolnoma različni sliki...

Painter, kaj pa resolucija na enem in na drugem?
ni-da-ni

Malecky ::

Loli na proc bote valil, blage o računalništvu ane?:))

Potegn si dol ORIGINAL HERCULES driveje pa ti bo vse delalo BP!

~Panter~ ::

Na žalost ma Herculesov radeon samo 1 ramdac, ampak filmčke še zmeri lahko gledaš na tv-outputu, na monitorju pa neki drucga počneš. Blo bi pa zlo uporabn met 2 ramdaca gor.:|

~Panter~ ::

Drgač je pa tuki en test od Herculesa: http://www.tech-report.com/reviews/2002...

_Mortal_ ::

Mal primerjave Hercules-ovega Radeon-a in Gigabayt-ovega. Kot vidite v q3 čisto pogori:







Za celoten test klik
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

kuglvinkl ::

Could more ATI-based Prophets be coming? (by zgornji test) Khm, dobro vprašanje...
Your focus determines your reallity

_Mortal_ ::

Remember that the 3D Prophet FDX 8500LE's box art didn't specify a memory clock speed? There's a reason. Although ATI specifies that the 8500LE's DDR memory run at 250MHz, our 3D Prophet FDX 8500LE's memory ran at only 238MHz. I emailed Hercules to see what was up, and apparently they've had some problems with motherboard compatibility with the card's memory running at 250MHz. Hercules is working on a slightly different board design to alleviate the problem, but they've lowered the memory clock a little for now.

Evo vam zgoraj razloga zakaj ne deluje na 500 MhZ
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

kuglvinkl ::

Torej imajo poboje iz zgornjega testa prav. Neki JIH jebe.

Še enoo mnenje:

On one hand, Hercules' 3D Prophet FDX 8500LE excels in 3DMark 2001SE, where its full DirectX 8.1 implementation shines. On the other hand, in Quake III, Serious Sam, and GLMark, performance is nothing special—even poor at low resolutions.

So what's the problem? Probably drivers, specifically for OpenGL. That's what I'm suspecting, given the kind of behavior that ATI-based cards have exhibited in the past. Were this a review of ATI's Radeon 8500LE, I might be harsher. However, this is an examination of Hercules' implementation of ATI's chip, and there's only so much I can penalize a card manufacturer for ATI's drivers, which are improving

Heh, če so res driverji, potem se splača počakati na 3D Prophet FDX 8500LE Rev. 2 :D in seve nove driverje.
Your focus determines your reallity

TheJack ::

_Mortal_: Splača se test včasih tudi prebrat, ne le grafov pogledat...

The low scores on the Hercules Radeon are due to a driver bug and since the card was returned to the distributor after we had finished evaluating it, we didn't have a chance to test it out with the new drivers.
Bonis nocet, qui malis parcit.

rap3r ::

ej grega s kerim programom pa navijaš radeona? A je že kdo probu flashat bios z original od ati
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

||_^_|| ::

jst sm flashu bios od LE z retail biosom če ti to kej pomaga:)

rap3r ::

V čem je pa razlika? jz sm zdej flashu z GPu 290 ram 255un ram clk cas1 pa dela supr pa še nč se nepregreva-gf2 ti-skor si lahk jajca gor speku:D
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Malecky ::

Js sem navijal z Rage3D tweak, ki dela dobro sam kšn bug se še najde. Radeon je bil za prodajo tko da sem samo malo testiral 3 dni pol ga vzel ven. Kmalu dobim Gigabyte R8500 pol bom pa veretno flashal bios z novim ORIGINAL retail biosom od Gigabyte-a.

eland ::

Sem že dal isto stvar pod temo Na pomoč: Imna še kdo probleme z igro RTCW? Inštaliral že 4krat pa ne dela...Imam ta nove driverje...Half-life mi dela brez problemov.Skoz mi daje ene notepade -Error log - neki Sushi :\\ HELP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

rap3r ::

Ja fol mam herculesa 8500 le in mam sledeč problem k sm že ene 10flashu bios-spreminju sm frekvence mi je napisal error erase in probam še ene 3x in isto in sm reku ok najbrž je že flashu in jz resetiram comp in vidi začne piskat tko nekako pipipiiipi no uglavnem noče mi naložit novga roma probu z originalnimi, modiciranimo...noče...kako rešiti problem!Aja ma mogoče kdo za posodt PCI kartico da bi pol saj zaslon vidu?Če ma kdo in je iz bežigrada/šiška bi prosu da me maila
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

tico ::

piskanje ne obeta nic dobrega. Ves oz. bi moral vedet da med flashanjem biosa ne izklapljat/resetirat compa.
Po moje ce si imel sreco lahko naredis naslednje: priskrbi graficno na pci tolko da lahko prides v winse in flashas bios radeona z originalnim (ne resetirat compa medtem ko dela:| )
in upas da ti je uspelo.
Ce pa nisi imel srece je karta zanic in lahko samo upas na garancijo, pa ne povedat da si flashal bios.

eland ::

Ima še kdo poleg mene probleme s RTCW al' ne?

rap3r ::

Sej nism reseteru med fashanjem napisal je error erased pres 1 to finish in je pol finish!Se že javljam prek radeona :D sm ga na slepo flashu pa mi je ratal
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

rap3r ::

Ej folk keri drivrji vam delajo najbolš od herculesa al atijevi in kera verzija oz a kdo ve kje so primerjal verzije(ati) pa da so tud tanovi ne sam tastari?!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

tico ::

rap3r kaj ti si flashal herculesovega radeona le z biosom retail radeona?
Pa je kartica delala z retail biosom?

_Mortal_ ::

Q7:Where can I find drivers for my Partner Product?
A7:Most Partner Product manufacturers offer driver updates through their website or the support contact information that accompanies the product. Additionally, ATI offers reference drivers that will install on all Partner Products.

It is recommended that drivers from the manufacturer of the Partner Product be used before trying the reference driver. Feature enhancements provided by the Partner Product manufacturer will be lost when using ATI reference drivers. ATI reference drivers are provided as an alternative solution for customers and are not supported by ATI. Reference drivers are located here.


Q11:Will ATI Retail drivers work with my Partner Product?
A11: No. ATI Retail drivers are designed for products “Built by ATI” only. Reference drivers are available for “Powered by ATI” partner products for download.

Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

rap3r ::

Ne ej tico sm sm z enim programom prebral trenutn rom in ga shranu na disk pol pa ga modificeru z drugim programom da mam 275GPU in 250RAM pa še DDR cas sm naštimu na ultra-beri cas1!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Mr.B ::

sicer če slučajno ne veste , je bi hercules kupljen od firme ,ke se začne na G (mislim da je gulemont al neki takega) Pač so ohranili le ime , ostalo pa je bolj katastrofa. Probajte njihove volane.

S prvo serijo kartic so vedno težave.Počakajte na revizijo , tako da se popravijo problemi. Sej so bile podobnre težave tudi Nividinimi karticami.

Jaz bom kar lepo počakal na gigabytovega radeona , pa bomo videli kaj se bo dogajalo potem.

Sicer kolikor od vas , ki ste napisali , da imate težave , imatr herculesa na intlovem chipsetu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

rap3r ::

A kdo ve kje je kkšn članek ki pove kako dvigneš voltažo rama na herculesu 8500 le?:\\
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

_Mortal_ ::

isto kot RAdeon-u LE ker je isti PCB sm druga barva na x-bitlabs maš to
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

eland ::

Glede na to da me ignorirate vam mora zadeva delat naravnost super? Mi lahko kdo prosim odgovori, če ima probleme z RTCW oziroma, če je problem z driverji kartice? Počasi postajam že obupan :(

_Mortal_ ::

kirays samomor ni rešitev
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

eland ::

Pomisli, kako bi bilo teb, če bi čakal na kartico mesec in pol, vmes bi bil brez abakusa, ko bi dobil zadevo, pa ti niti Half-life ne bi delal. Še screensaverji od kartice mi ne delajo, oz. so mi delal 1 dan in nič več! Mislim da bi tud ti iz kože najraj skoču...
Vem da si specialist za ATI, kaj tole pomen:
; ATI Sushi Error Log
; Created Sun Mar 31 20:36:43 2002

[N:\1Sushi\RunTime\IniParse.cpp] (line 26): Cannot open sushi.ini
[N:\1Sushi\RunTime\Main.cpp] (line 262): ERROR! Sushi.ini does not contain any scenes!

Tole je zmeri, kadar hočem nalovdat špil al pa kadar naj bi se vklopil screensaver.

VASkO ::

imas DX8.1 instaliran pa si se kaj prevec igral z menjavanjem driverjev? odstrani vse in se enkrat nalozi, zatem pa se dx8.1.

Senitel ::

Sushi je drgač 3D engine od ATI-ja, na katerem tečejo vsi njihovi demoti. Sicer se mi pa niti sanja ne, kaj naj bi to delalo zraven ob loadanju špilov :\\.

_Mortal_ ::

Nebi se smel prenajedat v japonskih restavracvijah z Sušijem. Mislim logika.>:D

Glej zdej moj problem vsaj 20 ljudi na slo-techu je kupilo herculesa jz prosm da mal opišejo če vse v redu dela probleme in te stvari. Veš kok jih je odgovoril 0!!!!!!!!!!!!
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

eland ::

DirectX8.1 je gor, inštaliral sem driverje že vsaj 5-krat in mi vseeno vse, ampak res vse zmrzuje. Sorry Mortal, takrat nisem imel mašine doma, če ne bi ti odpisal. Kot vidiš imam resne probleme. Vse kar mi ostane je da na novo vse instaliram - od Win dalje. Na katerem Win imate vi in vam ne delajo problemov z špili? MOHAA in RTCW so obvezni, poleg Half-life seveda.
Na splošno - a vam dela al ne? Ste zadovoljni al' ne? Bo tud Mortal vesel teh odgovorov...
P.S.: Slo-tech je pri meni roza barve8-O , vse ostale strani so normalne. Je to nov koncept al je sam moja kartica mal gejiš...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

danielka84 ::

...zadnja vrstica...

LOL:D :D :D
ni-da-ni

_Mortal_ ::

KIrayls pir drugih je tud roza ne se bat. Kere winse pa maš.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Prjatu ::

kiralys: pomoje tebe še zmer mal driverji jebejo :D :D :D :D
Something else is controlling me!

eland ::

Na sveže Win98SE, driverji dol sneti s Herculesa včeri. Po rezultatih bi moral glih na teh Win sekat, pa glih ne...Proc je 900 Athlon, neOC.Možno da se proc. in LE nimata rada?
No Prjatu, pr' teb pravš da seka sto na uro al kaj? Pa napiš mi sistem če ti, prosim...
P.S.: Pol je Slo-tech dons en velik prih, če prov razumem?
:\\
No dobr, glavn da je ta prvo, ker kdo pa ima rad pretople karice. Sam še to bi se mi manjkal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

rap3r ::

Men dela čist ok! Mam celeron 1300 256 cas2 rama na 119 sam se mi zdi dadobim mal pik-6400 komi! Mam win 2000!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

VASkO ::

danes je kolegu crknil Herculesov 8500 sam od sebe in to nenavit - dobil je ultra funky-psychadelic barve po vsem zaslonu - mislim, da je RAM sel

eland ::

K' bi vsaj men šla, bi vsaj vedel pri čem sem. A drugač mu je delal O.K.?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

tico ::

Jaz sem tisti, ki mu je crknil Hrecules radeon.
Sem pognal glexcess (test za openGl) comp je zastekal in ko sem ga znova prizgal je bila slika divja nic se ni dalo razbrat v glavnem psychadelic:).
Kartica je drugace 14 dni sluzila svojemu namenu (10-12 ur nabijanja spilov na dan brez problemov).
Jutri se bom zmenil Z Mlacomom kako in kaj.

eland ::

Kateri OS pa si imel gor?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

tico ::

win2k SP2.
Niso gonilniki ce imas to v mislih, ker je slika sfukana ze tako ob zagonu.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbral bom med temi karticami, toda katero?

Oddelek: Kaj kupiti
311316 (965) Dr_M
»

Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
33018883 (11515) sharp
»

Grafične kartice

Oddelek: Strojna oprema
221706 (1164) Clemento
»

Hercules8500Le

Oddelek: Pomoč in nasveti
442249 (1450) rap3r
»

ATI8500 vs. GF3Ti200 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
1589407 (6328) VASkO

Več podobnih tem