» »

Hercules8500Le

Hercules8500Le

Cico ::

Prosim za pomoč. Osveževanje monitorja je ves čas 60 hr čeprav mi ponuja do 100 hr. Če dam nazaj staro kartico vse normalno dela pri 100 hr. Okna imam ME monitor pa Nokia 15

ChiefThunder ::

kokr vem, obstaja radeon refresh fix- mal goole uporab, lahko pa uporabiš tud tole...

lp
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Cico ::

Hvala za odgovor. Tist program ni združljiv z mojim računalnikom, eno napako povzroča. Jezi me, ker kartica podpira vse hitrosti do 100, monitor podpira do 120 hr. Kar koli označim, se nič ne spremeni, tudi novi gonilniki nič ne pomagajo z datumom 22. 3. Stara kartica pa se takoj sama naštela na 100 hr.

Paramedic ::

A ne moreš začasno kr v Win nastavit v zavihku monitor, na 100Hz? erjetno misliš, da ti samo v Winsih dela normalno, v igrah pa ne? Mogoče bi pomagal PowerStrip program?
End transmission.

Cico ::

Ravno v win nč ne prime razen navzdol na 56 hr Kje dobim ta program, ki naj bi pomagal?

LP

||_^_|| ::

uporabi PowerStrip!

Pizzicato ::

HERCULES 8500 - sem ga kupil v četrtek in sem do zdaj TOTALNO razočaran.

Imel sem enak problem z nastavitvijo frekvence. Nato sem probal z Powerstripom in je šlo na 100MHz. Nakar ugotovim, da če naložim ATIjeve driverje, se da frkevenco osveževanja nastavit tudi brez Powerstripa na 100MHz. Torej ne uporabljat originalne driverje HERCULES.

Mimogrede sem ugotovil, da je na tem Herculesu CoreClock 500 MHz, RAM clock pa samo 239MHz!!! Torej slabše kot ATI 8500LE!

OK. z navijanjem sem ga spravil na 285MHz coreclock in 250MHz RAMclock, kar se mi tud zdi zgornja meja za RAM (pri višjih frekvencah se po ekranu pojavljajo pikice...).

Imam pa še en problem - nerešen. Igre mi sicer delajo gladko, problem je v občasnem trganju slike in sicer ponavadi ob kakšnem zvočnem efektu... Poizkušal sem tudi z DisableVsync - pa je isto. Tudi pri nižjih resolucijah brez AA se dogaja isto.

KONČNO mnenje o tej grafični karti: PRej sem imel V3 3500 in v primerjavi zdajšnega stanja sem zelo razočaran. Igre mi sploh ne delajo hitreje, če pa vklopim AA je pa isto kot bi gledal diapozitive.

CollinMcRae 2 sploh ne dela, ...

Hočem kartico, kjeer bom lahko pri 1024x768x32 vklopil vse detajle in "cukrčke - AA, ...".

My system:
AMD TB 800MHz@960MHz, 256 PC133, 2xIBM v RAIDu, SB Live, HERCULES Prophet 8500,...
Bogo

strel ::

Jst mam sicer samo Radeon VE. Sem mel pa iste probleme kot vidva z novimi driverji. Glede osveževanja sem tak zrihtal da sem šel v register pa se odstranil ves del od ATI-ja pol je pa znal na novo nastavit. V igrah je pa tak da z približno eno leto starimi driverji dela vse OK . Tej tanovi so pa bol u kurcu. Recimo MOHA mi ne dela več, lahko pa tut da je to kaka fora novga directX-a.

Se pa jaz tudi zanimam za nahup onega Herculesovega 8500 LE (45K). Bi prosu še za kako mnenje več ...:D

Pizzicato ::

Hehe.. jaz ti ga prodam za 10% ceneje kot v trgovini. Bom dal nazaj Voodoo3 noter.:D
Bogo

tico ::

Ne vem kaj mate vsi take probleme s to kartico. Jaz sem jo dal v comp nalozil nove gonilnike od ATIja za win2k, malo poslihtal nastavitve in stvar spila, frkevenco v igrah mam 85MHz slika je super igre delajo gladko.

Pizzicato ::

Hercules je v petek dal na splet njihove nove driverje za to kartico. Bom danes popoldan probal... in jutri napisal.
Bogo

VASkO ::

klampfer, na takem procesorju si ne mores privosciti cisto vseh cukrckov, ce si pa mel prej voodooja pa to pove ziher vse (voodoo zjebe siistem, pol pa vsi krivite naslednjo kartico, ki se znajde v vasem racunalu. isto je bilo, ko so vsi sinfali geforce, seveda so vsi imeli pred tem v kisti voodooje) - drugace pa poslusaj ticota, njemu na enakem procu v 1280x1024 32bit dela vse lepo gladko z isto kartico

Pizzicato ::

Vasko, sej sem na novo WIN98SE naložil pa je isti šmorn... Ravno sem videl da se da Voltažo višat, da dobimo višje takte... Hmmm... kdo bi mi to lahko v SLO zlotal? Navodila mu dam zraven...
Bogo

||_^_|| ::

klampfer:

1. obstaja tudi voltage hack z navadnim svinčnikom.

2. da neboš skuru gpu/rame

tico ::

klampfer daj plis poslji mi navodila na mail matico@volja.net

Pizzicato ::

Tu je popoln opis s slikami...

www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overc...

A boš probal sam naret?
Bogo

Pizzicato ::

Vem, da lahko tud barvam s svinčnikom, samo mi to ni všeč, ker lahko takoj malo več pobarvaš, pol pa imaš hudiča...:'(
Bogo

VASkO ::

tisto je za ATIjevega radeona, kaj je herculesov enak?

tico ::

Sem pogledal tisti guide impresivno ni kaj vendar se tega ne bom lotil. Kartica za moje potrebe dela super in edino kar bom naredil je hladilniki za rame.

Stayerc ::

Folk dajte povedat kako delajo ti novi driverji za Hrculesov 8500LE, da vidim, ce se mi jih splaca DL-jat ali ne... >:D

LP


Pizzicato ::

Včeraj sprobal in nisem ugotovil nič boljšega!!!

Še ena fora:
Pri vseh driverjih (ATI in HERCULES) mi samo eden lepo brez dodaatnih programčkov uporablja tudi 100 MHz refresh rate.
In pri vseh razen pri enem mi refresh rate ne gre več kot 75MHz.

Torej ta dober driver, kjer zadeva dela je original ATI driver
4.13.7206. Kdor ima težave naj proba.

Še ne fora:
Ko sem dal kartico v kolegov PC in instaliral original driver (Herculesov) pa mi je refreh rate lepo delal na 100MHz. A mogoče ta Hercules ne mara ali AMD TB, ali ABIT KT7a ali celo SB Live?:\\

ŠE ENA FORA;
Default frekvenca RAMa na tej karti je 239MHz!!!;(

Včeraj sem brez dodatnih modifikacij z RAGE3D tweakom nastavil na 300MHz/250MHz. RAMa enostavno nisem mogel nastavit na več (artifaksi...).

My 3D MARK 2001SE (1024x768x32):
7400

ABIT KT7a, AMD TB 960MHz, 256MB RAMa pri 139MHz, 2xIBM 30GB v RAID 0,...
Bogo

tico ::

Niceboy povem ti lahko da mi driverji 6043 za win2k delajo v redu je pa res da nisem ravno testiral vsake verzije posebaj in meril rezultatov (ni cajta).

Cico za nastavit frekvenco idi na zavihek Displays in tam nastavi zeljeno freekvenco osvezevanja, meni ta nastavitev deluje potem tudi v spilih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tico ()

Muflon1 ::

Vsi ki pravte da vam slabo dela...
Kolk mate AGP Aperture size nastavljen v BIOS-u? če ga mate na 64MB in ne morte dat na 128MB menjajte plato kar razlika je 100% obvezno mora bit AGP aperture size 128 ali 256 drugače res ni razlike z Voodoojev preverjeno!!

Pizzicato ::

A ne sme bit na 64? Bom doma probal? V čem pa je fora tega apperature size-a?:\\
Bogo

Muflon1 ::

Na AGP Aperture size 64MB: Radeon 8500 se je grel ko svinja, v 3DMarku2001 pa je spravil iz sebe le nekaj čez 4.000 markov.

Na AGP Aperture size 128MB ali 256MB: Kartica se ni več pol tolko grela, v 3DMarku2001 pa je performace zrasel na okrog 8.000 markov.8-O kr razlika a ne?:D
Sicer sem moral za to menjat plato da sem dobil tako ki je podpirala 128 MB in več AGP Aperture size (to so predvsem takšne z viinimi nabori) kajti dosedanja Abit SE6 (Intelov nabor) je mela AGP Aperture Size lahko samo 32MB ali 64MB. Zato še enkrat:

VSI KI PRAVITE DA VAM RADEON 8500 NE DELA V REDU SI PRESTAVITE NAJPREJ V BIOSU AGP APERTURE SIZE NA 128MB ALI 256MB PA BO VSE DELALO KO RAKETA!!!

Pizzicato ::

Heh... sem dal na 256, pa dela isto kot prej!>:D
Bogo

Muflon1 ::

Poskusi dat na 64MB pa boš vidu razliko:D Drugače med 128MB in 256MB pa ni razlike

miranpozar ::

Mah... sem premaknil iz 64 na 128 in je isto kot prej. 3DMark2001SE: 4.500 tock.
Abit BE6v2, PIII coppermine @875Mhz, 384MB RAM, Hercules FDX8500LE.

Tudi jaz ne morem nastavljati osvezevanja (je konstantno na 75Hz). Pravkar DLjam nove driverje in bom porocal, ce je kaj boljse.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

miranpozar ::

update: novi driverji ne popravijo problema z osvezevanjem! Jebeni ATIjevi driverji! ;((

VASkO ::

kaj ce pa je tvoj ultrastari BX cipset in njegov AGP 1.0 kriv za tako nizki score?

Muflon1 ::

Tako je... pa še nekaj vsem pametnjakovičem ki se bunite da vam Radeon 8500 ne dela dovolj hitro. Na vsakem spodobnem računalniku da ta kartica v 3d marku 2001 okrog 8.000 markov. Če dobite 4.500 markov za to niso krivi gonilniki za karico!!! Že Celeron okrog 1.000 MHz je sposoben poganjati karico nad 7.500 tko v vednost. Če imate 64MB AGP aperture size in ne 128MB prav tako pozabite na visoke številke. nad 7.500 mora dobit vsak z kolikor toliko spodobnim računalnikom. Dodatno hitrost in FPS-e pa dobite če izklopite Antialiasing in Wait for vertical Sync.
Pa nehite že klet čez to kartico ker je trenutno najboljša izbira glede na price/performance (vsi nVidia freaki požrite se!:D )

Stayerc ::

bizi10 kje se pa to vklaplja in izklaplja??

LP

rap3r ::

Jz mam celeron 1100 cas2 ram 256 tis agp size morm še pogledat pa dobim 5300 pa mam cuv4x-e asus plato z via čipsetom!Pa un buffer mam tud ogasnen pa sinc tud
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

rap3r ::

Ej fol k fočm inštalirat ati original driverje pa čeprov prej deinštaliram herculesove mi prav: this display driver is not compatible with the display adapters installed on your system!Pa kukr sm reku tastare dol vržem pol pa ni nobenih več gor! Tud v info deriktoriju jih zbrišem pa so za win 2000 in jz mam win 2000!;(
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Muflon1 ::

Niceboy: To se vklaplja in izklaplja v Display Properties- >Settings -> Advanced->Direct3D (in pa OpenGL)

Rap3r: Ta problem z gonilniki...poskusi druge gonilnike
Drugače mam pa jaz Celerona 1.2, na plati Abit VH6R in 256MB RAM-a. Dokler sem v BIOSu mel AGP aperture size na 64MB mi je dal ven 4.500 markov ko sem prestavil na 128MB mi je dal takoj ven 7.900 markov. Pol pa še mal izpiliš nastavitve in overclockaš celerona pa je 8.000+ tu!:D

rap3r ::

Probu in mi od herculesa usi delajo sam dobim sam 5300 pik tud če naštimam na 256 oz sm mel že prej! Noben od ati gonilnikov se mi pa noče inštalirat in mi tist napiše! Kdo ve kaj je to?;((
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

rap3r ::

Ej tisti k mate probleme naštimat 100Hz pejte na display properties pa kliknte advanced pa pol tm zavihek displays pa en monitor ugasnte tko da mate sam enga to tko nardite da v leve kotku un krogc prtisnete in rata rdeč pol morte met en napis monitor siv drug pa črn in unga črnga kliknte tm k piše monitor in se vam neki odpre pol mate pa v desnem kotu maximun refreshrate pa dejte na 100Hz ker mate najbrž na 60! Tko sm jz naredu in k pogledam na monitorju pod display frekvenci mi napiše 1024x768 100HZ! Tko!8-)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

_Mortal_ ::

Probu in mi od herculesa usi delajo sam dobim sam 5300 pik tud če naštimam na 256 oz sm mel že prej! Noben od ati gonilnikov se mi pa noče inštalirat in mi tist napiše! Kdo ve kaj je to?

Q7:Where can I find drivers for my Partner Product?A7:Most Partner Product manufacturers offer driver updates through their website or the support contact information that accompanies the product. Additionally, ATI offers reference drivers that will install on all Partner Products.

It is recommended that drivers from the manufacturer of the Partner Product be used before trying the reference driver. Feature enhancements provided by the Partner Product manufacturer will be lost when using ATI reference drivers. ATI reference drivers are provided as an alternative solution for customers and are not supported by ATI. Reference drivers are located here.


Q11:Will ATI Retail drivers work with my Partner Product? A11: No. ATI Retail drivers are designed for products “Built by ATI” only. Reference drivers are available for “Powered by ATI” partner products for download.



Pejt na Ati-jevo stran in uporab refrence drajvers ne pa drajvere za orginal Ati-jevo kartico
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

eland ::

Vprašanje: Ima še kdo poleg mene probleme z igro RTCW? Danes sem jo inštaliral že 4 krat in mi noče nalovdad pa bog! In to me res jezi, ker to je moj Numero 1.!

Pizzicato ::

Tale finta za osveževanje na 100HZ ne drži. Sem sam probal pa je bilo isto.

Kot sem rekel, namestit je treba ATI jeve driverje.

Glede tega, da driverji niso kompatibilni z karto:
Odstrani vse driverje in daj v začetni fazi ATIjeve gor, ker če boš dal enkrat Herculesove, pol z ATIjevimi več ne bo šlo "prek".
Bogo

rap3r ::

Ta finta k sm jo povedu mi dela tako z herculesovimi driverji kot tud z ati probu sm pa kr ene 6 verzi tko da men use delajo!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Pizzicato ::

Hmmm... men se pa zmeraj bolj zdi, da tale karta ni glih 100% kompatibilna z ostalo periferijo.

Sej, zakaj pa je pol Hercules spustil RAM na 238MHz, a ne?!?!
Bogo

kamilo ::

Kartica mi dela v counter strike-u in rtcw normalno..Uporabljam win xp , jezi me samo to ta refresh rate 60hz...Z radeon tweakerjem sem ga spravo na 85hz v counter strike, samo go sem ga naslednjič pognal mi pa je vse zjebalo kot da imam na 43hz interlaced...Pol sem pa moral odinštalirat radeon twekerja..pa sem spet tam ko sem bil 60hz v igrah.Ima kdo kako rešitev??
AJa pa še nekaj se komu dogaja da na cajte ima črte npr. v raziskovalcu "krive"??Uporabljam pa original driverje iz cd-ja.
Mašina pa je:
1800 xp athlon
512 ddr ram
MSi KT7-2 turbo
40 maxtor 7200 rpm
plextor ide 24/10/40
cd rom 52 x
;(
Lp

Pizzicato ::

Daj gor ATIjeve driverje pa bo šlo na 100MHz.

Ali pa kupi drugo karto:D
Bogo

rap3r ::

Probi to če ti bo delal-men dela!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje GeForce FX 5900XT (NV35XT)

Oddelek: Navijanje
111348 (994) Sami
»

Razočaran na računalnikom! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533440 (2586) kajzer
»

Poden od podna: Hecules in R8500 LE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1427366 (4591) rap3r
»

Izšel je: 3DMark2001 SE

Oddelek: Novice / Grafične kartice
111550 (1550) Jebiveter
»

DirectX8 in nv7.27

Oddelek: Zvok in slika
141716 (1415) sleby

Več podobnih tem