» »

vrednost aplikacije pisane v php

vrednost aplikacije pisane v php

cirrus ::

lp,
za nekega s.p.-ja(spletno gostovanje, registracija domen, itd...) sem spisal sistem. stvar bazira na registraciji uporabnika, kateri dobi preko pošte pdf dokument s povzetkom njegovega naročila.že pri sami izpolnitvi obrazca avtomatizem preverja različne faktorje (affiliate koda, koliko časa se stranka veže s pogodbo, ..) in se na podlagi tega generira tudi osnutek računa.avtomatizem potem to naročilo pošlje v adminov kotiček(admin dobi notifikacijo po pošti), kjer lahko admin naročilo zavrne, ali pa ga prestavi v bazo uporabnikov. če se naročilo poviša med uporabnike se potem začne sledenje njegovemu statusu, torej kakšen paket ima stranka, kdaj bo paket potekel, koliko časa ima do poteka domene, admin in stranka pa ob kritičnih datumih dobita na mail obvestilo, tako da je same administracije čim manj. vsaka stranka ima tudi svoj kotiček, kjer lahko spreminja nekaj osnovnih nastavitev (nima nobene veze s cpanelom itd), ter ima tudi osnovno vendar zadovoljivo orodje za affiliate. admin ima tudi obrazec preko katerega preverja koliko časa ostaja do izstavitve računa stranki, in je tudi preko tega obrazca na mail primerno obveščen. pri izdelavi sem se popolnoma prilagajal želji naročnika, glede na njegove zahteve sestavil ogrodje baze, vpeljal šumnike v pdf reporte, zaščita proti injectionu,.... imejte v mislih, da tukaj seveda pride še ogromno nekih drugih malenkosti. stvar je preprosta za postavitev, import baze, ter nekaj konfiguracije preko ločenega php dokumenta, okoli 20 spremenljivk,...

sedaj pa ne vem koliko je sistem vreden. delo je preko študentskega servisa, naročnik administrira okoli 150 uporabnikov, tko da mislim da mu bo tole precej olajšalo živlenje, saj drugače večino "delavnika" preživi pred bazo in gleda če je komu pozabil izstaviti račun.

koliko bi vi računali?

SasoS ::

3000 EUR + stroški SŠ. Če ga bo odneslo na rit se zmeni za manj, drugače boš vedel za drugič da si računal premalo ;)

cirrus ::

haha, kako si vedel, da razmišljam o precej manjši cifri:) porkaš, bi se pa hmal orngi nate*nu

Pesimist ::

20 euro pa roka. Zakaj bi bla ta aplikacija vec vredna kot allmighty windows :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

SasoS ::

Zato ker so custom rešitve vedno dražje. Naroči avto po meri pa vprašaj koliko bo stal...če bi M$ ciljal Windowse za enega uporabnika, bi stal nekaj 10bn dolarjev.

Opkow ::

In zato ker bo stranka uporabljala aplikacijo s katerim si bo precej olajsala delo in sluzila denar.
Ce mu je tako tezko dati toliko denarja, potem pa naj se kar na roko preverja stvari in riskira za kaksno tozbo od stranke, ki ni dobila pravocasno obvestila o poteku domene. In jo je drug prevzel.

Ce se gre za 1x storitev ne bi sel pod 2500 EUR.
Druga moznost je, da zaracunas 1000 EUR + 30 EUR na mesec za vdrzevanje. V to se ne steje vecje spremembe v kodi, kot so dodatne storitve, funkcije ...

Je pa vse odvisno od tebe, koliko znas prepricat stranko. Vendar se ne podcenuj, sej ne kuhas paste v menzi.

xeon ::

izdelava takšne aplikacije v računalniškem podjetju stane OD 150000 sit ali 650 €. Sam to je stara cena, pred inflacijo, pomeni da komot lah zračunaš kot je rekel Killer!

cirrus ::

ma ku*c bom za drugič vedu:) zej se neče več premaknt, 600€ + neki placana serverju sm si izboru. no za prvič je tut tolk dobr:)

SubOrbit ::

cirrus: pa tip je iz tržiča?

bluefish ::

hm, če ima 150+ uporabnikov, potem je tole precej stiskaško. Seveda pa bo verjetno vedno lahko našel kakega študenta, ki bo to naredil še za manj denarja. Hja, kar je je.

imagodei ::

Ja, samo prvič, ko se mu bodo pojavile težave (ki se verjetno bodo - no app is bug free), se mu boš lahko nasmehnil in zahteval 100 EUR samo za to, da se usedeš in pogledaš, v čem je problem.

Ali naj pa išče koga drugega, ki bo brskal po tvoji kodi. :D
- Hoc est qui sumus -

cirrus ::

ne ni iz tržiča. še dobr da nism nobene vrstice komentarja napisu:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

edavki.durs.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
35984345 (8891) Buggy
»

Spletna stran - pridobitev izvorne kode

Oddelek: Pomoč in nasveti
445431 (3699) Ales
»

Outlook 365 stalno sprašuje za IMAP geslo

Oddelek: Omrežja in internet
487205 (5910) tony1
»

Napad na Citigroup izkoristil trivialno luknjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6118396 (14673) ABX
»

Nateg, blef, neumnost...? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
754450 (3060) JOKER

Več podobnih tem