» »

server

server

XPSISTEM ::

Hm rabil bi pomoč namreč najprej bi se rad podučil o ftp in html serverjih. Prosim za kak uporaben link v slo...

Pa še pojasnilo server bi si postavil (po možnosti seveda) za lastno in še klubsko internetno stran+ftp upload in download kolegov....

Kaj mi priporočate grejem se za sistem win server3 kako pa je z hardverjem
Razmišljam o :
1,7 pentium
160hdd
512 rama

Najlepša hvala, z zanimanjem bom prebral poste...

BluPhenix ::

Kaj o HTML serverjih boš bolj težko našel, išči o HTTP.

Sicer pa za postavitev strežnika imaš temo na vrhu te izbe.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

xeon ::

server s taki hardwerom ti bo ok deloval za kako spletno stran, ki nima nekaj velik obiskovalcev, (ftp)če bo pa par ljudi vleklo neke velke datoteke..bo pa štekal.
Če maš nekaj denarja, boš zelo enostavno postavil server z Win 2000 Server, brezlicenčno se bolje ne igraj pri sereverjih..
Zastojn pa imaš linux+apache.. si pa omejen pri asp straneh, jih pa lahko nadomestiš z php stranmi.

z linoxi se nebi upov glih ... tko da bom kr na winsih ostov.... čist konkretno naprimer 5 strani ki so velike 50 mega (ena) + ftp vlečenje dol :
- ali bi na hitrosti pridobil z raid hdd ji? al je to samo becup...
Hvala.

raid maš sam za zrcaljene enega diska, tko da če se en disk pokvari ti server še kr dela, to je back up. Pridobil bi nekaj malega če bi ime skazi (SCSI) disk. sej drugače za tako stran nebo neki problemov, moral bi delat ok. linuxi drgač niso nč strašni, mal drgač ko pr winsih, sam ka smo bolj navajeni windowse, zato nam zgleda enostavneje.

danes sm dobil nekej podatkov o t.i. virtualnih mašinah mi zna kdo kaj več razložit? Čemu služijo, zakaj sploh je prednost...?

h!

No od tam ki dobiš te podatke, probaj zvedet tud kaj to je! Kaj ti beseda "navidezna mašina" pove. To več sploh ne spada pod ta naslov. Raje najem web hosting, dans je to zlo pocen, pa se ne boš rabu ubadat s takimi rečmi..

sej te zastopim, sam men je to zdej čez zimo hobi tko da bom ostal pri temu.

Zanima me tudi če bi bil server povezan preko wirlesa a je kej extra težav. (saj mi službeni ruter ne pusti povezave)

še vedno čakam na pojasnila... hvala.

#000000 ::

vmware recimo al pa ms virtual pc

server boš zelo teško postavil, če boš mel povezavo prek rutarja, ne glede če bo wireless al ne. prek wirelessa pa še itak dvakrat več dela...

Atos ::

No, nevem zakaj bi tako težko bilo uredit server če je za rutE(!)rjem (Rutar je namreč trgovina). Preko wirelessa pa je težava lahko samo v namestitvi gonilnikov, če maš kaj ekstremnega, drugače tudi to ne. Je pa drugo vprašanje kako bo to delovalo. Večina takih stvari se vse dela preko kablovja.

EDIT: aha. Vidim da je govora o Windows. Potem tudi wireless ne bo problem. Pa vseeno boš tudi tu moral nastaviti da ti dohodni promet na port 80 in pa 21 usmeri na ip od strežnika v lokalni mreži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Atos ()

Ales ::

Ne vem, kaj tolko kompicirate... Omenjeni hardwer je čeeeez glavo dovolj za eno tako spletno stran (tudi za 50 takih bi bil, če ne za več). Uporabi operacijski sistem, s katerim boš imel najmanj preglavic. Win 2003 bodo ok, če se na linux ne spoznaš.

Strežnik je seveda lahko povezan na net preko wirless povezave, zakaj pa ne bi bil?? Router moraš nastaviti tako, da ti bo promet za odprte porte pošiljal na tvoj strežnik. Za katere porte vse je pa odvisno od tega, kaj vse boš imel na strežniku (web, ftp, mail, ...).

Še dober firewall in antivirusni program poči na strežnik, pa je.S programi za virtualizacijo pa niti ne bi ukvarjal v tem primeru, ni potrebe, pomoje... Sej kaj več za povedat tukaj niti ni. Postavi zadevo in uživaj...

Atos ::

seveda da je wireless dovolj :) sem sam tudi nekaj časa mel tako, vendar mi je na vsake tolko časa kartica nekaj zmrznila pa sem jo moral resetirat. Problem je lahko potem tudi sprejem. Po moji hiši je namreč obupen za kake večje stvari, ki rabijo več pasovne širine in glede na to, da misli met ftp sem pač to rekel :)

končnoo :) hvala! Malo uspodbudnih ... no zdej pa na delo ko bo čas pa vas še kej bolj konkretnega vprašam l.p.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376297592 (20884) hariscorale
»

Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
749467 (5948) levaky
»

Strežnik za faks (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
594485 (3015) kmarjan
»

clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Operacijski sistemi
23016663 (8202) Gapi
»

Svoj server,kako? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
718930 (6680) jackorsen88

Več podobnih tem