» »

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd

Kricert ::

Jap jaz sem na dreamhostu že nekaj časa in sem zadovoljen, čeprav sem videl tudi že spletne strani ljudi, ki z njimi niso bili zadovoljni. Predvsem majo supr uptime, dobro podporo (čeprav je veliko še nisem rabu), control panel imajo svoj in je boljši kot vsak drug panel, edin strani so včasih malo počasne. Drugače pa je tako poceni gostovanje možno pač če imaš kodo za popust, če bo kdo kupoval gostovanje na www.dreamhost.com lahko vpiše kodo ADI97, on dobi od tega 97 dolarjev popusta (ze eno leto pol pride cca 25 dolarjev z zastonj domeno vred), jst pa mam od tega tud korist, se pa drugač z affiliate ne ukvarjam, ampak na tak način sem tudi sam poceni kupil gostovanje pri njih.

JurijTurnsek ::

lahko daš link kake strani ki gostuje gor da dobim občutek o njihovi počasnosti?
http://www.slatnaskejta.com

mambli ::

Jest sem lih 2 dni nazaj stran pri njih postavil
Evo link, pa probej kakšen filmček dol dat : Povezava

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mambli ()

JurijTurnsek ::

kako pa ste plačali v ameriko?
http://www.slatnaskejta.com

AtaStrumf ::

Kreditna predvidevam, vsaj tako sem jaz plačal megabytehostingu, samo so se mi parkrat pokvarili šumniki, pa pol je stran kar zginila, ker so spremenili dns-e pa pozabli obvestit, pol, ko sem to porihtal so mi pa še uturili nek svoj index.html, da sem mislil da mi narobe preusmerja domeno, pol ko sem končno vse porihtal po enemu mesecu (support se ni oglasil, šele ko so hotli da plačam, so se začeli pogovarjat z mano, z interneta so tudi izginili) se mi je pa iztekel hosting 6 mesecev/$50 za 2GB placa/ene par GB prometa ne vem točno kolk, pa sem jim rekel adijo.

No zdaj rabim nekaj v slo, da lahk kakemu nepoštnemu potrkam na vrata, pa me zanima kaj priporočate. Kar sem najdu do zdaj mi je še najbolj všeč hitrost.si, se mi zdijo še najbolj profesionalni (glede na njihovo stran; oblika in hitrost) in nekako realni s ponudbo. Kaj pa vrli slo-techovci pravte?

turboslavski ::

A mogoče ve kdo zakaj na dreamhostu noče nobene domene regstrirat. Karkoli napišem- tut lasjdaslkdhas65asda vrže vn kao da je že registrirana.
Tnx

Vice ::

AtaStrumf hitrost je načeloma dobra, če uporabljaš svoje skripte. Z inštalacijo drugih ala joomla oscommerce... pa se ti lahko zgodi da boš naletel na težave z delovanjem, oni pravijo tako, če imaš problem s kakšnim modulom, skripto je ne uporabljaj ker ni dobra.

AtaStrumf ::

Tak odnos mi pa ni kaj preveč všeč, sploh ker bom valda kak drupal al pa joomla gor laufal, svojim skripticam, tudi če bi že kaj uporabnega skupaj spravil, ne bi zaupal, da mi ne bo kdo hacknil strani.

Tody ::

A kdo gostuje na www.hitrost.com ? Kakšne so kej izkušnje ?

Iskraman ::

Pri njih mam paket 100 in do sedaj nisem imel nobenih problemov. Nobenih nenapovedanih izpadov, vedno dela hitr, tud podpora je odlična...

Tody ::

thanks

JurijTurnsek ::

kaj pa http://www.mojplanet.net/

meni se gre za čimveč placa in prenosa, če je podpora mal slabša ne bom jokal...sam da ni nateg
http://www.slatnaskejta.com

moglasi ::

Mambli, probal link, dela hitro...

_Beast ::

Lahko kdo priporoča gostovanje za Joomla portal? Natančneje Slovenski kemijski portal kemija.org ... prosim za strokovna mnenja... po možnosti Slovensko gostovanje?
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

stjalone ::

Pozna kdo gostovanje na http://www.servage.net/ ? Obljube so ok, kaj pa resnično delovanje?
Sedaj gostujem na strežniku v Slo (Hitrost), s katerim sem bil čist zadovoljen. Ampak v prihodnje bom potreboval večji prostor, več domen,.. ki pa je v Sloveniji še predrag.
Lp

_Beast ::

Hmmm zanimivo tole, lahko še kdo poda svoje mnenje?
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

Tody ::

baje da omejuje povezovanje z bazo nekaj časa nazaj so pisali uporabniki uporabi iskanje

_Beast ::

MySQL and PHP run on separate physical machines. This MAY cause some problems, as other users say (personally, don't had any)


Bi to znal biti problem? Mislim da ne?
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

_Beast ::

Zelo lepo in podrobno napisan vtis: Klik!
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

JurijTurnsek ::

kako pa je kaj s temi kuponi? ima kdo kodo?

pa kako se plača? mord klik podpira bank transfer?
http://www.slatnaskejta.com

Tody ::

Nope ne podpira samo po sloveniji lahko plačuješ. Razen če maš proklik.

_Beast ::

Kaksnimi kuponi, to ne rabis, kar se tice placila, sem jaz placal preko banke, oziroma gres na banko in reces, da bi rad placal na te in te podatke. Nujno naj bo zraven referencna stevilka, da bodo dol vedeli, da si ti placal in ne bo zapletov...


Od 1.1.07 smo v EU bancnistvu, tako, da nakazovanje ni problem...


L.p.
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

JurijTurnsek ::

No teh refferal kod je kod smetja na netu, prednost pa je da dobiš še 2. 5gb zravn... Tisti ki te reffera pa 2 mesca brezplačnega gostovanja...

Pri kliku pa je tudi ta možnost naročilo čezmejnega plačila, plačila v tujino ali prenosa tuje valute na račun pri drugi banki v sloveniji

Mislim da bi to moralo biti to...
http://www.slatnaskejta.com

Zgodovina sprememb…

Trdi ::

Imam katastrofalne izkušnje s serverji lociranimi v ZDA in bi rad naše nekaj slovenskega, čeprav imam še eno leto zakupljen prostor v ZDA. To je katastrofa, ne morem več tega trpet ;((

Rad bi HITROST in dober UPTIME. Iščem in iščem po netu in ne najdem enega samega samcatega ponudnika, ki bi ponujal hitrost. Vprašam za primer strani in dela počasi za znoret. Kaj je s tem hitrost.com? A lahko kdo kakšen primer strani da z njihovih serverjev?

Če poznate kaj hitrega in spodobnega, kar na plan z besedo.
Trdota d.o.o.

overlord_tm ::

Tale stran je hostana na hitrost.com.

Zdaj bo kakega pol leta ... zaenkrat je bilo samo eno popovdne downtimea zaradi tega ker jim je odpovedal en kos HWja v serverju. Kar se hitrosti tiče se mi zdi zadovoljivo, sploh recimo hitrost ko brskaš po serverju prek FTPja je neprimerljiva z ameriškimi.

Trdi ::

Odlično, hvala. V naslednjih dneh bom malce čekiral to stran. Vsi smo že čisto živčni z bednimi izgovori Amerikanosov.
Trdota d.o.o.

Samsung06 ::

lp

Mi lahko nekdo da par linkov do gostovanj, ki podpirajo:
1) asp.net
2) ms sql 2005
---------------
Dodatno:
3) min 100Mb (seveda cim vec bolje) :)
4) server v Sloveniji (hitreje boljse) :)



lp

Luzhy ::

Kateri slovenski host priporočate za hostanje Postnuka ali e107?

matjash ::

za e107 priporočam hitrost.com, prej sem mel tud joomla portal pri njih (imajo tudi namenski strežnik) pa majo skoz vključen "safe mode:on" - in sem jih moral za vsako inštalacijo modulov klicat, zato sem postavil novo stran na e107 in zaenkrat nimam problemov. Drugače pa majo v redu support, izpade v 2h letih bi lahko preštel na prste.
... bolje pozno kot nikoli.

Luzhy ::

Hvala ti. Edino to me zanima kateri paket se nejbolj splaca mi vzet? Ne potrbujet kaj posebej velike pa me zanima ce je nejbolj osnovni paket z 100 mega dost?

rok15 ::

Ali pozna kdo kakšno gostovanje na windows strežniku (podpora za .asp, .aspx) z neomejenim prenosom podatkov ali vsaj 100 gb/mes. Prostora pa približno 100 mb. Dobro bi bilo tudi če je strežnik v Sloveniji ali vsaj v Evropi.
LP

rok15 ::

Sem opazil da nekateri ponudniki ponujajo najem virtualnih strežnikov, pa me zanima kakšne so kaj prednosti pred navadnim gostovanjem.
Če se odločiš za najem virtualnega strežnika kako veš koliko mhz procesorskega časa potrebuješ in koliko ram-a. Bi znal kdo vsaj približno ocenit koliko bi recimo potreboval za stran, ki bi imela 100 gb prenosa na mesec.

habermas ::

VPS je vmesna varjanta med shared in dedicated.

Prednost pred navadnim - verjetno mislis na shared - je v obnašanju hostinga kot da imaš zakupljen svoj server. To se pravi sam upravljaš z njim in imaš več pravic kot na shared accountih.

Druga prednost je tudi da lahko gostiš neomejeno število domen (no tudi nekateri shared to ponujajo ampak le kot add-on domene).

Glede procesorja in rama: virtual private server si resurse deli z ostalimi uporabniki na fizično istem strežniku.
Nisi povedal kakšen tip strani boš poganjal. To nima velike veze s prenosom (bandwidthom), ampak s tem kolko tvoja stran obremeni server - imaš veliko baz, php strani, skript, procesov, ki se stalno generirajo, ali maš statično stran, na kateri ni velike interakcije in uporabniki le gledajo in vlečejo dol stvari?

Če boš porabil preveč procesorske moči te bodo opozorili in te napotili na večji paket ali dedicated server.

Drugače pa boš sam videl - če nameravaš poganjat le 1 stran v joomli ali wordpresu ali podobnem je shared dovolj pa vzemi takega z unlimited domenami - da boš lahko testiral. Po mojih izkušnjah maš lahko tudi do 10.000 obiskovalcev na dan pa bo shared hosting delal ok. TO pomeni kar precej dohodkov, če boš imel kak adsense gor al pa oglase. In potem boš sam videl kdaj je čas za prehod zmogljivejši paket/server.

mark1z ::

ByetHost
--------------------------------------------------------------------------------

Visit: ByetHost
http://www.byethost.com/
(Click above to go to this free web site hosting service.)
Interests: Personal, Business.
Free Web Space: 100 MB - 250 MB.
Forced Ads: No ads (bannerless).
Your Ads: Allowed.
Upload: FTP, Browser.
Editor: Basic.
Scripting: PHP.
Pre-Scripts: Script collection.
Your URL: Top-level domain name, or Subdomain.
Other Features: MySQL databases.

POP3, Web-based Email, and Forwarding.

Bandwidth limit 20,000 - 30,000 MB/month.

Free website statistics.

Addon domains.

File size limit 10 MB.

VHCS control panel, Zantastico.

30-days Inactivity limit.

Instant free hosting activation.

roli ::

Jaz Bayethost uporabljam že kako leto in so zanesljivi. Morda pride enkrat na mesec (ali pa nikoli) do kake manjše težavice vendar pa je odpravljena zelo hitro. Najprej so imeli oglase pa so jih preden sem prišel na njih že odstranili, pred kratkim so jih spet imeli (banner spodaj) ampak so jih sedaj spet odstranili.

Drugače pa je strežnik hiter!
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

rokiii ::

Evo za vse vas, ki izdelujete spletne strani, magari če delate samo php, ali pa uporabljate vse troje našteto:
- Apache
- Php
- Mysql

Kot že veste obstaja veliko free serverjev, veliko tujih ter malo slovenskih. Tuji in slovenski so ponavadi počasni, ali imajo safe mod on, ter v večini primerov nadležno oglaševanje. Spletno stran *postavi.si* (prej tisa) so postavili študentje Pedagoške fakultete smer matematika in računalništvo. Skratka pri njih ponujajo free gostovanje vsega zgoraj našteto in okoli 50mb prostora za posameznike, ter okoli 150mb prostora za neprofitna podjetja in organizacije. Najboljša stvar je ta, da nimajo oz. ne zahtevajo nobenega oglaševanja.

Pri njih mam gostovanje že skoraj leto in morm rečt da so super!

Link:
http://www.postavi.si

Lp, rokiii

habermas ::

Za vse tiste, ki plačujete preveč za domene.

Hosting Residence

Desno zgoraj izberite v drop down meniju evre, pa bo kot doma...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: habermas ()

Gandalfar ::

Teli so se zmeraj 1 dolar drazji od gkg.net

Gost ::

Imate kake izkušnje s tushosting.si?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

turboslavski ::

Pardon!

Zgodovina sprememb…

ArisD ::

Dejansko imam jaz izkušnje z tushostingom.

V njihovem datacentru imam postavljen windows 2003 strežnik z namenom gostovanja spletnih strani. Do sedaj nimam pripomb vse deluje kot mora in so korektni. Edino pred 2-3 mesece je bil s strani SioLa problem z dostopom do IP-številk tushosting datacentra in je dejansko bil problem v Siolovi strojni opremi. Izpad je trajal cca. 16 ur.

Aris.
[edit moderatorja: odstranil link spam]

Zgodovina sprememb…

rok15 ::

Ali ima kdo izkušnje s hosteurope.de. Predvsem se zanimam za VPS, ki imajo precej ugodne cene (linux-10€, windows-15€).

marS ::

Kaj pa tale: My Speedy Host? Baje je hiter in zanesljiv?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Tero ::

Jaz bi pa potreboval tele zahteve:
čim več prometa (nekaj 100GB na mesec)
čim več prostora(kakih 100gb)
čim večja hitrost( po možnosti v slo)

Potreboval bi pa samo statične strani.

Gre se za to da bi lahko userji downlodali (legalne) filme in glasbo in na splošno velike fajle.

Torej kakšne ideje?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Gandalfar ::

Ni SLO je pa dreamhost files forever, mogoce nekaj kar ti bo zanimivo za pogledat: Files Forever - DreamHost

popster ::

ve kdo kodo za popust pri www.gigaspark.com?? :P

bmandl ::

Pozna kdo spletno gostovanje, ki ustreza tem pogojem:

- hosting v tujini ali Sloveniji (odvisno od cene)
- cena max 40€ (v dolarjih pač pretvorjeno v 40€)
- neomejen mesečni prenos
- vrsta gostovanja: VPS ali deticated (mala verjetnost deticated zaradi cene)
- dovolijo gostovanje torrent trackerja (kar zadeva tudi strojno opremo-mora biti dovolj zmogljiva)

Upam, da sem naštel vse, če se kdo kaj spomne, glede trackerja, da manjka, pa naj sam upošteva.
Hvala in Lp

t0mekk ::

thule-web.com - 10000mb 29,99€/mesec...1000-emailov, 100baz, zastonj domena itd...server lociran v ZDA. Zaenkrat brez problemov, vsaj kolikor pravijo uporabniki. To pa verjetno največ šteje.

bmandl ::

To je navadno shared gostovanje. Še enkrat preberi moj post in premisli, ali je takšno gostovanje primerno za moje zahteve.
Lp

FrEaKmAn ::

ljudsko

za 40EUR ne boš dobil nič uporabnega, obstajajo neki dedicated serverji, samo so preko 100-150EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FrEaKmAn ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8623251 (2068) Lonsarg
»

Gostovanje spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
233816 (1113) starfotr
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8014250 (8066) Netrunner
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8516388 (7308) next3steps
»

Spletno gostovanje

Oddelek: Omrežja in internet
426591 (5697) techfreak :)

Več podobnih tem