Forum » Loža » Prosim za pomoč pri prevodu
Prosim za pomoč pri prevodu
aljazh ::
Zanima me, kako se v slovenščino prevaja glagol 'to mount' v smislu "Mount virtual encrypted disk as a real disk".
"Montirati" mi ne zveni najbolje, "vgraditi" tudi ne... pozna kdo kakšen boljši oz. splošno uporabljan slovenski izraz za to?
"Montirati" mi ne zveni najbolje, "vgraditi" tudi ne... pozna kdo kakšen boljši oz. splošno uporabljan slovenski izraz za to?
Je to splošno uporabljan prevod za 'mount'? Ker jaz 'priklopiti' razumem bolj v smislu fizičnega priklopa nečesa.
Ziga Dolhar ::
IMHO bo "Priklop" glede na (funkcionalni) pomen "mountanja" kar primeren prevod.
(Ne se preveč obremenjevat s "fizičnim" svetom - njegovo izrazje obstaja že precej časa pred softwerskim. Če izraz v virtualnem svetu predstavlja nekaj, kar je funkcionalno smiselno enako kot v fizičnem - je edino prav, da ga uporabiš. Pa čeprav se nekaterim "stikala" in "požarni zidovi" zdijo še tako napačni izrazi - pač ne pomislijo, kaj te naprave dejansko počno v obeh svetovih.)
(Ne se preveč obremenjevat s "fizičnim" svetom - njegovo izrazje obstaja že precej časa pred softwerskim. Če izraz v virtualnem svetu predstavlja nekaj, kar je funkcionalno smiselno enako kot v fizičnem - je edino prav, da ga uporabiš. Pa čeprav se nekaterim "stikala" in "požarni zidovi" zdijo še tako napačni izrazi - pač ne pomislijo, kaj te naprave dejansko počno v obeh svetovih.)
https://dolhar.si/
Bom potem uporabil kar 'priklopiti'.
Glede na to, da je besedilo namenjeno splošni javnosti, upam, da ne bo kdo iskal kakšnih kablov in vtičnic, ko bo hotel 'mountat' kriptirano particijo
Glede na to, da je besedilo namenjeno splošni javnosti, upam, da ne bo kdo iskal kakšnih kablov in vtičnic, ko bo hotel 'mountat' kriptirano particijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prevod (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 17539 (7265) | bosslipxx |
» | SHA1 hash - prevodOddelek: Programiranje | 4154 (3811) | darkolord |
» | Bliskovni pomnilnik se ceniOddelek: Novice / Rezultati | 9222 (7125) | kogledom |
» | Linux pomanjkljivosti (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10756 (9275) | poweroff |
» | Slovenjenje imen podjetij? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7290 (5884) | jrtjtejtt |