» »

Omrežna povezava med notebookom in navadnim PCjem z ganymede822+??

Omrežna povezava med notebookom in navadnim PCjem z ganymede822+??

tamarasi ::

Pozdravljeni,
prosim za pomoč kako z notebookom najti drugi PC v omrežju, na katerem bi shareala file. Torej, da imam dostop do fileov na PCju tudi iz notebooka.
Na notebooku imam OS Vista Business na drugem PCju pa XP SP2. Imam siolovo širokopasovno ADSL povezavo, modem ganymede822+. Najprej me zanima če ta modem, ki ima kao več funkcij, tudi kot usmerjevalnik, omogoča takšno omrežno povezavo, brez še kakšnega switcha ali routerja (ker tega ne bi nabavljala). Oba comp.sta namreč priklopljena na isti modem, vsak v svoj socket, torej je vsak zase povezan z internetom in net dela na obeh brezhibno. Jaz pa potrebujem še povezavo iz enega comp. torej notebooka na drug PC za dostop do datotek na tem comp. Je možno to izpeljat prek lan omrežja kot 'workgroup' ali podobno, da se oba zaznata, oz. kako naj to izpeljem, če se da kar preko modema, na katerega sta oba priklopljena? Si moram modem kako posebaj nastavit za to varianto? Pa baje, da Vista ne prepozna računalnika v omrežju, če ta uporablja XPje, zato sem si tud XPje updateala s programom microsofta oz. dodatki, ki naj bi to omogočal, vsaj na microsoftovi strani pravijo tako:)
Prosim, če ima kdo izkušnje s tem, bi prosila za natančna navodila za nastavitve. Vem, da morta imet comp. vsak svoje ime, ime delovne skupine pa isto, no tu se pa potem neha:)

V naprej hvala za odgovor!

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1794571822 (112) blink
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15544186 (19726) imallears
»

Rabil bi malo pomoči pri vzpostavljanju povezave med računalniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
81557 (1428) 5er-->
»

router ter nastavitve SIOL ADSL

Oddelek: Strojna oprema
158587 (8346) nodes
»

Homenetwork