» »

..::: PCFormat - Nesprejemanje kritike !! :::..

..::: PCFormat - Nesprejemanje kritike !! :::..

«
1
2

whatson ::

Hm sem rahlo zmeden. Pred nekaj minutami sem na PCFormatov (nova slovenska revija, ki bi naj naredila revolucijo med revijami) forum napisal naslednji post:


Sem naročnik Jokerja, redni bralec Monitorja, preberem tudi kar precej spletnih časopisov in mnogo drugega.

Sedaj pa k stvari. Kupil sem PCFormat in sem ob branju ostal hladen. Vidi se, da hočete "ubiti" konkurenco, ampak za to je treba narediti mnogo več.

- Manjka vam STROKOVNOST,
- Odstranite igre iz revije, oz jim posvetite le kako stran ali maksimalno 2
- Zmanjšajte količino slik (ker imate take, ki itak ne povedo ničesar) in se posvetite raje večji količini KVALITETNEGA teksta.
- Oblika revije je zgrešena. [b]Preglednost[/b] je "na nuli", članki so nesmiselno razmetani. Mislim, zmeda na vrhuncu. Za primer si vzemite Jokerja, ki je po mojem mnenju najlepše urejena revija zdaleč naokoli. Prava [i]user friendly[/i] revija. Tudi monitor je daaleč pred vami.
- Opisi programov s CDja/DVDja zasedejo preveč v reviji. Ker itak vsakega ne zanima vsak program in še folk je pametnejši kot predvidevate in kar hitro sam pogrunta to kar ga zanima/ če ga zanima.

Kaj ima konkurenca, kar vi nimate?
- poleg vsega naštetega zgoraj še...
- (kot sem že omenil) Strokovnost; nismo vsi dobili danes računalnika v roke. Saj veste kam ciljam.
- humor; vaš smisel za humor je preveč umeten in jaz bi ga ocenil za [i]wanna be[/i] humor.
- zanive strokovne rubrike
- in še kaj bi se dalo najti, a se mi ne da iti v podrobnosti...

Naj se še zaustavim pri spletni strani, ki pa je tudi vredna kritike. Poleg obetajočih naopvedi ste se temu skropucalu (ki je podoben crap kot PCgamer stran) posvetili maksimalno pol ure. Forum samo vnesena baza, konfiguriran in zamenjan logo (ciljam na to, da bi ga lahko vsaj malo preoblikovali in PREVEDLI v naš jezik), Anketa na prvi strani je neka komercialna kar pokaže vašo "profesionalnost".

Še najbližje ste reviji SoftWare Power (in pa PCG), ki pa živi od dinarja nadobudnih mladcev, ki pa slej ali prej ali izgubijo voljo do nabijanja iger in branja nezanimivosti, ali pa zaplavajo v strokovnejše vode. (kot sem naprimer jaz).

Tole je le dobronamerna kritika, ki vam je dala vedeti da mene, kot poznavalca slovenske računalniške scene, niste prepričali da bi vam naslednji mesec takisto navrgel tistega jurja.

Pa lep pozdrav.


Ko sem oddal sporočilo mi ga je moderator (nek Nikola ali nekaj podobnega) izbrisal. Ker sem mislil, da je še kaj drugega narobe sem odprl isto temo v drugem oddelku. In zgodilo se mi je isto. Kmalu za tem sem dobil Prvat sporocilo, v kateri mi je dotični moderator povedal, da naj neham pošiljat to sporočilo na forum in da si je prebral kritiko in da pač to nebo objavljeno na forumu. Kmalu za tem me je bannal iz foruma.

Sedaj pa dragi soforumaši, soforumašinje presodite, ali sem res napisal kaj tako žaljivega in neprimernega, ali neutemeljenega. Mislim, debata ob taki kritiki je zmeraj pozitivna ne pa negativna.

Zanima me vaše mnenje. Če menite, da je taka kritika res neprimerna se opravičujem temu moderatorju in celotni reviji. Hvala.

Thomas ::

Jest vsak dan na svoj račun tukajle kaj takole ostrega požrem. Z nasmeškom.

So pa eni bolj občutljivi ... morš zastopit.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OrlyTM ::

LOL :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Matek ::

Edina stvar, zaradi katere bi rad bil Hrvat, so računalniške revije. Razmišljem, da bi se naročil na Bug al pa VIdi, obadv zakon. Ko oni delajo veliki test, je not 60, 70 kartic, ne pa po 8, kot pri nas. Pa veliko bolj strokovni so. Yeah, well.:O
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

whatson ::

Ja, na Bug sem pozabil! Tudi meni se dopade; zelo. :D

matter ::

To jim rajši pošlji mejl, ker s tem jim potencialne stranke odbijaš. Moraš pa vedt da ma vsak svoje mnenje, in to kar si ti naštel ni kritika ampak mnenje (čeprav meje med njima ne poznam), ki pa je za izdajalce revije malo nereklamna. Lahko da si poznavalec revij, ampak mislim da pa se ne spoznaš na trg "povpraševanja" oziroma na to kakšne revije ljudje radi kupijo, kaj jih privlači. In mislim da se v nekaterih tvojih kritikah mnogo ljudi s tabo ne bo strinjalo.

Malo pomisli, da ljudje ki izdajajo revijo plačujejo za reklamne oglase (poglej navzgor :) ) ti pa z enim postom na njihovi strani vse podreš.
Saj nikjer piše da ne smeš, ampak mislim da bi bilo bolj efektivno če bi jim poslal mejl, ker lahko si tudi zaposlen pri kateri sorodni reviji, in jim s tem zvabljaš stranke in delaš reklamo za Jokerja in Moniror, ki sta odlični reviji btw.
Intepretacij je veliko, zato lahko pričakuješ marsikaj in ne bit presenečen nad njihovim ravnanajem.

za primer; jaz sem poslal mejl siolu, kak se odnaročim od siol paketa, češ da bom uporabljal voljo do možnosti adslja v mojem naselju.
Odgovora kajpak ni bilo in tudi nisem presenečen saj sem res napisal iskreno, ampak nespametno, čeprav bi morali odgovorit.
Pomisli kaj bi ti naredil v tem trenutku.

Kritiziraj s pametjo bi jaz reku, ne pa na način ki si ga ti uporabu, s tem da si po nekaj kritikah subjektivno kritiziral naslednje kritike, ter mislim da pretiraval.

Vsak svojo rit ščiti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

Primoz ::

Reklame gor niso plačane ampak vključujejo našo reklamo v reviji... ali mi lahko kdo pove, če je reklama notr?
There can be no real freedom without the freedom to fail.

kuglvinkl ::

Če ti je bannal msg: jebiga, so pač kreteni, katerim bi založniki požrli žlahto, če bi vedeli, kakšno skropucalo je revija, da ne omenjam foruma. Krtitika ni bila neprimerna. Je že tako, da je lažje slediti nekemu začrtanemu debilnemu konceptu, kot pa upoštevati kritike in revijo izboljšati.

Matter: zakaj hudiča pa naj bi jim poslal mail? So ga nemara plačali za strokovno mnenje in oceno revije? Sploh ni vprašanje ali mu lahko bannajo msg na forumu ali ne (za tiskano izdajo so druge finte o obveznem objavljanju odgovorov, ampak zdaj ne bi o tem). Seveda mu lahko. Mnenje je tako objavljeno v drugem mediju in je prišlo do )precej številčne) javnosti. Svoboda govora!

Glede HR revij: pograbil sem PC Chip. Zdi se mi povsem v redu, OK malce pretiravajo s slogom jezika. Kaj pravite, Bug ili nešto?

Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

whatson ::

Primoz: Mislim, da ni reklame. Moram kasneje pogledat, če se motim.

matter:
Z nekaterimi stvarmi se strinjam. Z nekaterimi pa se ne morem. Vseeno je mnenje
To jim rajši pošlji mejl, ker s tem jim potencialne stranke odbijaš.
A ni to smisel izmenjave mnenj? ... Raje pobruham neko stvar,... (in me ima še VSAK na forumu pravico spokritizirat in skamenjat) in s tem prihranim dinar kakemu pubecu. :D

Freedom of speech... vsaj na internetu:). In mislim da nisem pretiraval.

In tudi nisem zaposlen pri nobeni od navednih revij :). Mislin, da je to še najmanj verjetno in še najmanj kaže na to. LoL.

kuglvinkl: LoL (again) >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: whatson ()

Primoz ::

Torej... povejte, a je reklama al je ni... pa ne me pripravit do tega, da si grem celo kupit to revijo.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

kuglvinkl ::

Še dve cvetki iz njihovih pravil Foruma:

Svoboda govora je mit! 8-O
Vse zagovornike demokratične svobode govora vabimo, da s svojimi žaljivkami zabavajo mimoidoče pred slovenskim parlamentom, nato pa še zaposlene na policijski upravi.

Predlogi za izboljšanje revije so dovoljeni in zaželjeni
Neargumentirano primerjanje PC Formata z drugimi revijami (že omenjeni SUX in ROX) pa ni dovoljeno. Prepovedano je tudi oglaševanje konkurenčnih revij.

Mi je slabo postalo, ko sem hotel spisati komentar, tako da bo izostal...
Your focus determines your reallity

whatson ::

Primoz ti povem kasneje,... kaksna reklama bi pa morala biti ? Ista kot je bila v Jokerju? Ker take ziher ni not.

kuglvinkl: To so verjetno sedaj dodali. :) Kar je za pričakovat. So že sami videli da so poraženi. >:D :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Primoz ::

1) reklama bi morala bit enaka... saj ce je ni np (ker ni Nikola nikoli eksplicitno rekel, da bo... ocitno sva mela prejsnji mesec v PCG in mu potem od 1.3 nismo več dolžni nič)...

2) Ali vas pravila iz PCFormata ne spominjajo malo na S-T pravila... primerjava: na st ni demokracije : svoboda govora je mit
:))
There can be no real freedom without the freedom to fail.

kuglvinkl ::

V moji stroki si zanesljivo pridobiš jeklene živce, ampak takale stvar, to me pa totalno odpizdi. Bom zdajle še nekaj poizkusil.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Hej Primož, mene ne. Ker tukaj velja freedom of speech. Ko smo se zandnjič menili z ITSom, mi je Sergio rekel, da je urednik Jokerja zahteval, da se brišejo vsi posti, ki so negativna kritika. Kakor se spomnim, jih je Serž gladko odjebal. Če bi bilo drugače, bi vas verjetno kdo drug...

In ta famozni prvi člen... Ta je dovolj, vsi ostali so nepotrebni ali pa obratno.
Your focus determines your reallity

Ziga Dolhar ::

Ehh, novo ime gor ali dol, problem -- uredništvo -- ostaja.

kuglvinkl ::

Hotel sem linkat ta thread na njihov forum. Mail mi jebe, tako da mi ni uspelo. Morda kdo drug?

In pazite ta odgovor admina:
Das_bot: brisanja ali bana se nikar ne boj, saj se odkrite kritike ne bojimo. Tvoja je v večini kakovostna in spada med tiste zaželjene. Slabe točke bomo vzeli na znanje (nekatere so nam žal že poznane), hvala pa tudi za pohvale.

Vsekakor berljivo samo v povezavi z gornjim kontekstom.
Your focus determines your reallity

Primoz ::

Febotu sem kratki odgovor ze vsebino "ne" poslal jaz... samo... na S-T se vaša svoboda govora tud malo zatira... recimo, če boste v tej temi začeli versko vojno PC(G)F-Joker - bo zaklenjena... pa če se kdo malo preveč z warezom zajebava... tudi stvari zginejo. Drugače pa... na ST boste vedno lahko povedal vaše mnenje, dokler bo to mnenje in ne reklama (bistvo vseh verskih vojn in warez postov).
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Ikarus ::

Se mi ne zdi nič žaljivo napisano. Če se pa njim zdi žaljivo in nesprejemljivo za na en forum (kako malo šele pride pripomb v tako revijo), potem to slejkoprej pomeni, da ne marajo nobene kritike, da ne marajo napredovati in da so verjetno že dali vse od sebe in dosegli svoj povprečni maksimum.

Kakorkoli že - to, da so ti takle benigni prispevek zablokirali, že pomeni, vsaj zame, da revija ni kaj prida.

Še eden, ki je "prišparal jurja". :-)

whatson ::

LordNinja: Se strinjam; popolnoma (again). :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

kuglvinkl ::

Na S-T se ne počutim prav nič utesnjeno :D . Če se bom, bom že obelodanil. Skratka, le tako naprej!
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

whatson ::

Ja, ta forum je cool in je precej nepristranski, kar se mi dopade.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Tr0n ::

whatson, tvoja "kritika", ceprav to tudi je, vsebuje zaljivke in zanicljiv odnos. Se vidi, da nisi prvic kritiziral to revijo ali urednistva in so te verjetno ze siti.

Moj nasvet: vec objektivnosti, in nikoli ampak res nikoli ne hvali revij kot so Joker pred urednikom PC Format-a :).

cekr ::

Glede na to, kaj sem videl na PC forumovi strani, bi rekel, da jim manjka lektor - to je samo ena od opazk, ki sem jih na hitro opazil. Ostalo ne bom komentiral, ker revije še nisem imel v rokah. Na splošno bi pa o slovenskih revijah rekel, da jim manjka kar precej. Izjema tu je lahko le Monitor.
Najbolj me pojezi, ko nek tip naredi test nekega izdelka, npr. kartice potem pa zateži, da žal ni mogel do kraja preizkusiti, ker ni imel na voljo dovolj dober stroj, ali pa da mu je zmanjkalo časa. Dobro, rečem potem pa čakam naslednji mesec, če bo tip nadaljeval test, o testu ni ne duha ne sluha. Tak primer je revija WIN.ini. Umam, da so po enem letu od kar revije ne kopujem več vsaj malo uredili. Raje vidim, da testa ni, kot pa da težijo s takimi brezveznimi štosi.

Kot sem nekje zasledil, naj bi se pri nas čez nekaj časa pojavila slovenska izdaja PC-MAGAZINA. Bomo videli.

Tr0n ::

Pa se nekaj.

"Freedom of speech... vsaj na internetu"

Haha, yeah right! Iluzija!

whatson ::

TrOn: To uredništvo sem kritiziral prvič. Odnos je res zaničljiv. Priznam. Ampak sem vse utemeljil in dal možnost (kot sem že omenil) da me skamenjajo. :D

Em, konkurenco je v vsakem primeru treba primerjat (hvalit, mogoče), pa naj bo proti temu "sam papež". Pač naj se g. urednik postavi na realna tla. Ker očitno mu to ni prvi spodletel izdelek.

Sem pa jasno zapisal da je kritika argumentirana in polna predlogov za izboljšanje, kar pa je njim v korist.

ToniT ::

Primož: Reklame ni! Sem šel pogledat vso revijo skoz in NI REKLAME.
Slo-tech ni niti omenjen med zanimivimi stranmi (rubrika dodaj med priljubljene).

Zdaj pa nekaj glede revije:
Revija je kopija angleške revije - oblika in članki. Dodane so slovenske stvari - nič posebnega. Brez veze se je razburjati okrog tega. Še zmeraj imaš to možnost, da ne kupiš revije.
Glede foruma: forum je njihov in imajo pač svoja pravila oz. možnost, da ne sprejemajo kritike - pač dokaz njihove preofesionalnosti.

Ziga Dolhar ::

Lep čas (ok, pol leta... ) sem bil naročen na PCF UK ter bil z njim relativno zadovoljen: nivo revije se mi je zdel višji od PCGamerjevega,revija pa mi je delovala kot kombinacija Monitorja in Jokerja. Sedaj pa moram videt še slovenski izdelek...

BendeR ::

Mi lahko kdo pove kak se reče uradni strani Pc fomrata?Jaz najdem samo ono pcformatslo.net tam pa piše da je to začasna stran in da bo uradna na voljo od 5 marca ssamo ni pa nobenega linka do nje .

McHregec ::

Primož vaše reklame ni sem še jaz pogledal. PcGamer je bil boljši. Opisov iger je zelo zelo malo. Vse skupaj je tako brezveze nametano. Potem pa imajo še na radiu reklamo v stilu kao neka nova revija, potem pa urednik reče:
Če niste zadovoljni z revijo vam vrnemo denar
nekaj v takem stilu. Sam šoder.
Destroyer Of The Worlds.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: McHregec ()

TheJack ::

Tud jaz sem si revijo kupil in sem grozno razočaran. Slog oblikovanja je sicer na videz lep, ampak kaj ko je razmetan in totalno nepregleden.
Tudi nad vsebino sem razočaran, a o tem kdaj pozneje. Bi pa rekel le to, da je oseba, ki je delala test graf. kartic polpismena, saj tako zmedenih stavkov, nepravilne rabe besed, nepravilnega besednega reda v stavkih in splošne dolgočasnosti in ponavljanja besed, že dolgo nisem videl. Ni dovolj, da se spoznaš na tematiko; le-to moraš znati tudi smiselno (in po možnosti v zanimivem slogu) preliti na papir.

Fantje bi radi delali revijo, ki bi dosegla tudi malce resnejše bralce, kot jih je PCGamer, ampak takole pak ne bo šlo.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

JurijTurnsek ::

tist je njihova trenutna stran, dokler jim ne odobrijo domene pcformat.si...

drgač, pa so kritike povečini dobre, sm njihov humor mi je všeč, ne pa jokerjev humor...pa joker mi kurac od revijo-moje osebno mnenje..
http://www.slatnaskejta.com

BendeR ::

Te pa bom še jaz povedal moje mnenje o PCF:

Revija je SUPER:D
Le opisi strojne opreme bi lahko bli bolj obsežni in podrobni.To da je opisov iger manj je dobra poteza saj so opisi dobrih iger v PCG zavzele le prve strani opisov pol pa so prostor zavzele le še 2 razredne igre katerih opis pa itak ni noben prebral ko je vido oceno spodaj.

Sicer pa tudi Joker ni slaba revija!!!!Meni osebno je pač PCF boljši kaj pa si ostali mislijo o njej pa je drugo.Sicer pa tudi mnenja ostalih na naši šoli ne odstopajo dosti od mojega.Lahko si predstavljate ko sem 5 marca prišo v šolo in so vsi na klopeh listali po PCF:D Btw šola je SERŠ Mb.

whatson ::

Ok mislin da je fajn da se pojavlajo mnenja; pač vsake oči majo svojga malarja.

Samo res ne da bi spet nastal Joker vs. PC(X) fight...

Dajte se rajši hvaljenju/pluvanju PCFormata posvetite.

Thomas ::


    lani je slepar starino še prodajal
    nosil škatle, meril platno, trak na vatle




letos se dela pametnega s svojo hot šot revijo.

Poznamo take.

Ti mu pa zjebi znanje piškavo whatson ... in razveseli Holmesa.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

"Lani je slepar starino še prodajal
nosil škatle, meril platno, trak na vatle..."

ampak graščine si pa zgleda, da letos še ne bo kupil ;) .

||_^_|| ::

Če bi vse slovenske rač. revije skupi združu bi mogoče dubu kej podobnega BUGu. Pri nas so revije enostavno premalo obsežne. Mislm da bi ful sekal če bi skupi potehnu Monitor & pc&medije pa še kanček jokerja. Problem pr nas je da so revije enostavno premalo obsežne.

whatson ::

Thomas: hehe, yes indeed :)

cahahopie ::

No jaz folk z PCG/PCF dobr tak prek mejla poznam in vem, da je Nikola tam ate, mama, urednik in administrator v eni osebi. Torej totalitarizem.
Tisto glede kritik me čudi... tole je razumna kritika, ki sem jo jaz spisal... (samo morate dodati še magično besedo na koncu):
>>No.. revija res navdušuje. Veliko boljša od pokojnega PCG. Sicer ima še malo napak (zakaj še enkrat opis Medal of Honour in str. 15- članek od Alošje, slika pa od Jima).

Forum je kr..kr... sicer pa niti ne tok dobr. Tale phpBB 2.0 ima tud napak.
No... vsaj spomnal so se uvest malo JavaScripta za smajlije in za urejanje. Pa seveda dizajn je bolši. No pa slike zravn accountov, ki bi se lahko uploadale (ne pa da morš islat plac na netu) iz clientovega računala...in v čem je bistvu tage subjecta?

Pejđ pa je boljši od prejšnega. Sam je spet nekam socialen. Dajte dobit enga webmasterja, ki se dobr spozna na svoje delo.

Revija pa RULA!
<<
Glede revij. One in druge...
Jaz kupim revijo zato, da imam kaj brat ko ležim v postli in še kaj čudnega zvem. V bistvu pa se najdejo vsi ti testi in "male šole" tud na netu.
PCF je definitivno boljši od PCG. Zato whatson ni vedel kaj je to v bistvu. To je samo novi PCG. Licenčni PCF od PCF UK. Jaz sem PCG prerastel (ker me tok ne zanimajo špili), zato rabm kaj resnga. Seveda pa ne spet tako resnga kot je Monitor (povejte mi, zakaj bi jaz rabil kamero, ki je vredna 200k? Zakaj bi jaz rabil črtalec črtne kode za 100k?... ravno zato mi ni všeč Monitor).
PCF ravno zadovolji mojo potrebo in ima precej profesionalen izgled kar za Joker ne bi mogel trditi.
Revija je še kr... forum je v izdelavi... pejđ pa sux.:D
Ta star in ta nov...

amati ::

uredništvo na PCformatu bi bilo potrebno zamenjati,pa bi bila revija ziher boljša!

Dami ::

Jst sn že šesto leto na jokerju (sn neki grozil da se bom letos odjavu sam se enostavno nism mogu:8) ) in že nekaj mescev na monitorju. Drugega ne kupujem, včasih pa si sposodim kake rač. novice in PCG pri frendu. PCG nism nikoli maral. Enostavno ni segel do kolen Jokerju, PCFormat pa je itak isto sraje. Razlika bi se poznala če bi celo uredništvo zamenjal.
Kar se pa forumov tiče morm priznat da si nism predstavljal da ti lahk kej takega nardijo. Ja zakaj pa pol je forum in zakaj piše da so kritike dobrodošle?? Sam zarad lepšega?? Ok, za PCformatov forum (in prejšni PCG) me itak boli *****, kr ga tak nikol niti povohal nism. Tud jokerjevega nism obiskoval (zakaj le če pa mamo Slo-Tech), sam sn vseen verjel da je na višjem nivoju k PCG (sej so eni pravl da so sam osnovnošolarčki gor k nimajo pojma in kr neki bluzijo). Sam da bi ti Febo zbrisal kritiko iz foruma? I find this hard to believe. Kot že rečeno, veseli me da na slo-techu takih kritik ne brišejo (ali pa tudi?).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Primoz ::

Če bi mi brisal kritike proti nam... eh... pol jih ne bi bilo toliko, kolikor jih je. :))
Pa kritika mora biti... ker če še niste opazili... če besedilo kritike kolikortoliko diši po kakšni pametni argumentaciji... se prej ali slej poskušamo popraviti.
Aja... še nekaj... neargumentirano (vsak tako on pravi) pljuvanje po Jokerju... brišejo tudi pri Jokerju.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

whatson ::

Nekaj dosti folka je proti uredništvu PCGja oz PCFja... (zdi se mi da je to, to: Nikola Janković, Nebojša Janković, Boštjan Uršič) :\ :D ...

Novo vreme, stare dileme? :)

p.s. nič osebnega, samo konkretni prepis.

poweroff ::

Ka se tiče teh kritik kar ne morem verjeti da so nekateri tako primitivni da ne prenesejo kritike. Jaz osebno sem mnenja da je treba kritiko prenesti, pa tudi če je neupravičena, seveda pa je treba napisati kakšen odgovor.

Bi bilo pa fino če bi na Slo-Techu začeli malce zbirati take informacije - katere firme so grozile zaradi kritik (in zahtevale da se posti brisejo).

Bi bilo dobro vedet ko bom naslednjic kupoval racunalnik!

whatson ::

Matthai: se strinjam.

Naj še enkrat poudarim. Jaz proti uredništvu in reviji nimam ničesar. Imam le izoblikovano mnenje o prvi številki in kup predlogov kako bi jo bilo mogoče izboljšati. Menim tudi, da je vsaka nova revija dobrodošla, saj le ta prisili konkurenco k boljšemu delu in postavi nove smernice v razvoju.

Revija pač ni naredila "revolucije na računalniškem nebu", ampak je le ena prejšnja revija menjala obleko,... a telo revije je še itak zarjavelo.

Tudi uredništvu dotične revije se opravičujem, če sem jih kakorkoli užalil, a vseeno upam, da bodo spremenili odnos do kritik. ;(

ahac ::

Ah, Nikola je en (bom reku l4m3r, da ne bo prehudo), ki misli da je najvecji car, ker je urednik in brise vse resne kritike.
To ze od zacetka PCG foruma.

PCF bo pa izgubu vecino bralcev PCG. Itaq so ga bral v glavnem otroc, ki jih zanimajo samo spili...

hehe, pa v PCF ene 2x pise, da cez par let ne bo piratstva. LOL
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ahac ::

Aja, reklame pa 100% ni, razen ce sem totalno slep.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

cahahopie ::

Kak bi rekel... stara revija PCG je bla samo za špile in špile... špile, špile... novejši PCG (od 50 št. naprej) je bil že bolj ramigan in konkurenčen Jokerju (za nekatere celo boljši). Toda brez neke forme kot, da se nebi vedelo kaj pravzaprav hočejo. PCF pa je veliko bolj profi. je pa res, da je ena velika slikanica.:D
Da malo še pokritiziram... na PCG so admini in moderatorji...podn. Saj veste tisto stvar z hackenjem foruma. Pejđ od PCG je itak suxal... nov je boljši. Forum tud (ker je pač phpBB 2 tak dober..:D ).

Na forumu pa se je itak vedno nahajalo ljudstvo z največ 14 leti. Mene nova revija kar navdušuje, je ravno prav zame. Nekaj malo iger, zadosti hardwara, nekaj interneta, nekaj malih šol, itd... tud PCG je poprej nasploh navduševal z svojimi malimi šolami. Recimo šola DeusExEdit-orja v dveh številkah. Pa šola flasha, dreamweaverja, max payne editorja, OF editorja... mel so tud določene nagrade.. kar pa je blo bolj jalovo.

CD gamer ni bil bohvekaj. DVD gamer pa z konkurenčnim Jokerjevim ploščkom prav podn.:D

PCF je ok. Sam folk na forumu ni na moji inteligenčni ravni. (rečeš kritiko pa te začnejejo pljuvat z neutemeljenimi imbecilnimi izpljuvki...). Al pa fora "Joker sux! PCG rulz!" ... to npr. Haloo?? Še huje je pa "PC rulz! Konzole sux!".... no comment.

OldSkul ::

Me se zdi revija super dosti boljša od PCG!
Noter je vsega po malem in se mi zdi zelo uravnovešena!
Mislim da Jokerja sploh kupoval ne bom več!:\

Dami ::

Če noter ni reklame, zakaj pa ste pol tu na s-t meli njihovo (tist 5. marca, revolucija itd...)?
Aja, PCF je res slikanica, še bolj k PCG. Joker ma špile opisane na eni al pa dveh straneh in texta je tam ogromno. Kaj mi tu pomaga če je špil na štirih, če pa so not same brezvezne slike. 2 sliki na špil sta čist zadosti (če sta pametno izbrani, tako da res pokaže iz kakega testa je špil-grafika pa to). Ostalo je pa treba prebrat. In tu se lahk pcg in pcf skrijeta pred Jokerjem. Ful so me pri PCG motli oni vlki naslovi med textom (en del ključni del besedila napisan 5x večje). Kaj mi to nuca, itak bom prebral (enako opažam v urednikovih člankih monitorja). Zgleda da nimajo kaj za pisat in pol poleg slik mečejo na stran vse živo, sam koristno ne. Pa tud drugač je revija ful zmešana. Ene novičke spodaj, pa levo, pa desno, pa po celi strani pomešano in pol s barvnimi kvadratki označeno, da se ja ne meša z ostalim itd. Res me zanima kdaj bo prišu dan k bo Joker resnega konkurenta doblo. Mogoče pa bojo one Hrvaške revije začele prodirat tud k nam. Če so res tak dobre k pravite, me pa res zanima kako bi blo pol stanje.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaše mnenje o SLO računalniških revijah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
667075 (5371) bluefish
»

PCFormat (SLO) izgleda obupal?

Oddelek: Loža
286867 (4557) mat3jc3k
»

JCT in Mn3njalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15820022 (12822) Gr0unD Zer0

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13016388 (12749) OwcA
»

Prvi PCFormat za Slo-Techerje zastonj

Oddelek: Novice / Obvestila
304126 (4126) eland

Več podobnih tem