» »

..::: PCFormat - Nesprejemanje kritike !! :::..

..::: PCFormat - Nesprejemanje kritike !! :::..

1
2
»

whatson ::

še enkrat: Prosim ne se spuščat v Joker vs. PCG (G=F)... Ker nas bodo potem vse polovil in ustrelil. :D

Joke... sam res... dajte se raje posvetit PCFju :)

cahahopie ::

Dami ... slike povedo več kot 1000 besed skupaj. Vsak bo ob dobri sliki rekel Wau! To seka! Gremo kupit! Enako ključna beseda (ki je bila z veliko napisana) govori o celi igri. Človek lahko samo prebere tisto in že ve kaj lahko pričakuje od igre, brez, da bi šel brat celoten opis. In te ključne besede/stavki ..tudi pritegnejo bralca k branju. Je pa že lepše če je več slik in malo teksta s pravim bistvom. Nikoli me niso privlačli dolgi razvelečni teksti. To me moti pri Jokerju.... preveč nakladanja.
PCG je zame rulal.. imam 31 številk PCG (od julija 99 naprej in še eno od julij 98). In imam malo nostalgije. Kar milo se ti prigodi, ko listaš po kakšni leto, dve stari številki in prebiraš - "Noro! Gta2 je odzun!" al pa "Kaj je novega v Windows98"....res kul! In zdaj ta PCF... ne vem no... saj bi naj špile prerasto.. a kot sem rekel, PCG sem včas kupoval izrecno samo bolj zaradi iger, če se mi jih je zahtlo... in da sem kaj novega s tega področja zvedel... tega je v ta novem bolj malo. Drrgač je pa kar kulsko malo o še o drugih .. bolj "realnih" stvareh zvedet.

Sergio ::

Ne bom tukaj sodil, ampak meni se zdi prenasičenost s kičem v revijah, četudi namenjenih mlajšim, grda.

Jokerjev design je superioren, za to jim gre vsa hvala, saj revija pri preglednosti dobi čisto desetko.

Vsebine obeh revij ne bom sodil.

Bi pa priporočal PC Formatu - naj se osredotočijo na informacije. Šele nato barvanje in slikanje.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

NikolaJ ::

No, pa še nekaj besed od mene, ki se tičejo kritik na PCF forumu. Če je le-ta kritika utemeljena in ne navadno pljuvanje po našem izdelku, bo vsekakor ostala na forumu (ali pa celo objavljena v reviji). V večini primerov smo vedno bolj veseli prave kritike s predlogi za spremembe ali popravke, kakor preprostega posta, v katerem kdo zapiše, da naša revija vlada in to je to. Če pa gre za "dobronamerno" kritiko, v slogu zgornje, pa verjamem da bi stežka našel urednika, ki bi bil tako zaljubljen v "demokracijo", da bi to pustil na lastni strani.

Veseli pa me, da se znova pojavljajo namigi o 'totalitarizmu' v našem uredništvu - dandanes se mi resnično zdijo že kar zabavni.

Sergio ::

Nikola: Ako ciljaš na mojo kritiko, vedi, da z njo nisem mislil nič slabega in če mi pustiš minuto - naj jo utemeljim.

Upam, da se strinjava, da je primarna naloga kakršnegakoli občila posredovati informacije. O nečem novem - novice, članki, testi, uvodniki, zgodbice, križankem, in tako dalje.

Pojdimo na tiskane dnevne revije. Meni je od vseh najbolj všeč Dnevnik, saj ima, vsaj zame, najlepšo strukturo, font, preglednost, velikost, razdrobljenost. Vidi se, da se osredotočajo na informacije.

Ne pravim, da to pri vas ne drži, nikakor! A vseeno gre meni jako na živce, če berem (dober) opis igre, nato se stran prelomi, a potem v morju slikic ne vem, kje se tekst nadaljuje.

Zgodilo se je že tudi, da je slikica prekrila del teksta, tako da nisem mogel prebrati zadnjih dveh črk celotnega stolpca.

V vsakem primeru bi uredništvo PC formata prosil, naj se odrečejo megalomansko-superiornim slikam za ozadje, ter malo simplificirajo celo zadevo.

Spet - to ni mišljeno kot brezsmiselno blebetanje po vaši reviji. Je dobra, ni kaj. Ampak bi bila lahko še boljša. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

NikolaJ ::

Nisem mislil na tvojo kritiko, temveč na prvo, ki je začela ta topic. Kritike, kot so slednja, so povsem na mestu in jih sprejemamo. Pa čeravno jih je v tem konkretnem primeru težko izpeljati - to bi pomenilo popolno grafično spremembo izgleda revije.

Ziga Dolhar ::

Nikola, tole vašo obrazložitev je moč videti na prav vsakem koraku. Naš folk je pa res grozno butast, da si po stoterem branju tega ne more zapomnit, ne?

BTW... da mi PCF SLO spravite na nivo onega angleškega. (dobronamerna misel)

Zgodovina sprememb…

NikolaJ ::

Da veš, da se tudi meni že zdi nesmiselno pisati vedno iste zadeve, ampak zdi se mi, da večina bralcev tega topica za to ne ve. Morda bi si moral kakšno templato omisliti, v katero bi vstavil najbolj pogoste odgovore, nato pa uporabljal le tri tipke - Ctrl, C in V.

pozorhudmaček ::

Dodal bi edinole komentar na whatsonovo "kritiko". Če bi odrezali zadnji in sprednji del, bi to lahko bila(kritika, namreč), vendar je drugače povsem preveč lastnega hvalisenja in nepotrebnega bluzenja.

pozorhudmaček ::

Bannanje ni bilo potrebno, saj je bilo to daleč od nepotrebnega pljuvanja in žaljenja po samih avtorjih.

amati ::

Revijo sem kupil in prebral.
Sama zasnova revije mi je všeč, vendar sem še zmeraj mnenja, da bi bilo potrebno uredništvo zamenjati (mogoče bi bilo dovolj zamenjati glavnega urednika?).
Kar je prevedeno iz originalne revije je OK, članki tipa "fwd fwd"(oddaja davčne napovedi) in "zona somraka", pa sodijo v Anteno, ali v kakšno podobno revijo.
Ko je bil PCgamer še živ, sem kupil nekaj številk (slovenščina je vseeno bolj "komot"), potem pa sem kupoval le še Italijanski PCgamer, ker je bil za kakšne tri stopnje boljši.
Glede kritike na forumu; sploh ni bila nič posebnega, je pa terjala odgovor, kar bi bilo za sposobnega urednika mala malica.
To, da je bil post na forumu pobrisan, pa kaže na to, da urednik ni kos svojemu delu. Ali pa je enostavno prelen, da bi kaj izboljšal pri reviji.

Sedaj se mi vsiljuje primerjava z revijo Joker, a ne bi o temu... Priporočil pa bi uredniku PCformata naj jemlje kritike resno in naj se zamisli nad svojim delom.


btw: zelo rad bi prebiral hrvaško revijo Bug v slovenščini

McNato ::

Danes smo dobili še eno računalniško revijo, tokrat konkurenco Monitorju. PC Magazine v slovenščini. Se že veselim sočnih komentarjev John C. Dvorak-a. Ga je morda kdo že prelistal?

J.

McHregec ::

Khm se mi zdi, da izide šele aprila.
Destroyer Of The Worlds.

NikolaJ ::

Amati, z veseljem bom prisluhnil tvojim komentarjem in predlogom za izboljšavo. Zamenjava lenega glavnega urednika zaenkrat ni v planu...

cekr ::

Mislim, da smo danes končno po dolgem času, dobili časopis, ki je vrede svojih 690 sit.
V reviji je samo tisti, kar je potrebno, ni pa nepotrebnega balasta.
Razen opisi iger, ki niso potrebni, ostalo pa je OK.

Matek ::

cekr, katerega misliš?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

whatson ::

cekr: In to je? (grem kupit, da bom lahko spet komentiral) ;)

tha_man ::

Včeraj sem si za foro kupil Bug, in sem resno navdušen nad njim. Ena redkih revij, pri kateri mi je 90% vsebine *res* zanimive (večina ostalnika pa so reklame). Pa še dost poceni je, sploh če gledamo velikost (skoraj 200 strani + cd!).

Naslednji teden si kupim še PC Format, me resno zanima kako mi bo všeč. PCG mi ni bil preveč (oz. je bil Joker v splošnem boljši). Sam ne igram več toliko iger. Sicer me še vedno zanimajo, le da ne toliko da bi kupoval primarno igričarsko revijo kot je Joker. V Monitorju pa iger npr. sploh ni, kar mi spet ni všeč. Bug je zakon kombinacija vsega po malem, in trenutno za moje zahteve najboljša računalniška revija. Seveda ga še vedno lahko izpodrine PCF :D Ali mu bo uspelo? ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

cekr ::

Sorry, sem pozabil povedat katero ravijo PC-Magazine.

whatson ::

Ok, grem kupit. Imajo kak website?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaše mnenje o SLO računalniških revijah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
667448 (5744) bluefish
»

PCFormat (SLO) izgleda obupal?

Oddelek: Loža
286944 (4634) mat3jc3k
»

JCT in Mn3njalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15820745 (13545) Gr0unD Zer0

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13016821 (13182) OwcA
»

Prvi PCFormat za Slo-Techerje zastonj

Oddelek: Novice / Obvestila
304247 (4247) eland

Več podobnih tem