» »

Vaše mnenje o SLO računalniških revijah

Vaše mnenje o SLO računalniških revijah

«
1
2

PALOMINO ::

Torej, zanima me, kakšno je Vaše mnenje o SLO računalniških revijah, so dovolj kvalitetne, so predrage, najdete v njih kar pričakujete, nad katero ste najbolj razočarani, katera Vam je najbolj pri srcu? Odkar imate internet še kupujete revije z računalniško tematiko ali najdete vse potrebne informacije na internetu?
Lepo bi prosil, če poleg Vašega mnenja napišete še Vašo starost.

Vnaprej hvala vsem!
  • spremenilo: PALOMINO ()

||_^_|| ::

Včasih sem mel naročenih ene par, pa sm pa tja sm še kakšno kupu. (zarad demotov, pa kakšni testi itd.) Zdej pa nimam nč, razn rač. novic. Pa še to nevem zakaj. Zarad križanke najbrž:)))
Vse potrebne in nepotrebne info. najdem na netu.

starost: 18

PALOMINO ::

Skrajno zanimivo, že 30 ogledov teme pa samo 1 zapisano mnenje...
Čudno zelo.
Se bojite zapisati Vaše mnenje? Upam, da ne...

Mr.B ::

Včasih sem še kakšno , kupu. Sedaj pa so itak oslarija , razen če se zadovoljiš z reklamnim opisovanjem.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

McWolf ::

Js mam naročene Rač. novice, sam tam not piše use kar je pisal tle na slotech al pa drugot, jih mam pa zarad fotra da se mal osveži o compih. Učas sm biu na PcGamer naročen, sam zdej k so ga pa začel srat z PcFormat pa ne več, prej k je biv sam za igre je blo zlo dobr k sm ga kupvau od začetka. SWP kupm velikrat k mi je ful dobra revija k use pokrije, pomoje najbolša u slo se bom vrjetn kr naroču, Joker je še kr ga učas kupm, ostalih pa sploh ne povoham, ok mrbit Pc&Mediji sam tko tko mrbit ena na pol leta kupm.

star: 15
Go tell it on the mountains!

tha_man ::

Joker mi je všeč čeprav včasih že malce pretiravajo z neračunalniškimi temami, poleg tega pogrešam več opisov programja (je pač predvsem igričarska revija). Nanj je naročen sosed.
Monitor je zakon, a pogrešam opis kake igre. Berem ga v službi.
Naročen sem na Računalniške Novice, ker so mi ble včasih kul pa tud poceni so, ampak so res samo to: novice. Razni testi v njih so 90% zanič in me včasih kar glava boli ko preberem kak debilizem ali totalno reklamni opis. Verjetno se bom odjavil.
PC & Mediji so kul ker je v njih tud hi-fi in take zadeve, a računalniški del je preveč namenjen začetnikom, saj mi testi ne povejo čisto nič novega. Bil včasih naročen.
Moj Mikro mi je trenutno še najbolj kul, zdi se mi veliko boljši kot pred nekaj leti, čeprav še vedno ne dosega Monitorja. Mi je pa vseeno nekako všeč, in sem nanj tud naročen.
PC Gamer mi ni bil preveč všeč, PC Format mi je bolj in ga občasno kupim.
Win.ini mi je bolj tako-tako.
PC Magazine je premajhen da bi se ga splačalo kupovat (par ur preberem vse z reklamami vred).


Na splošno je Internet dovolj če iščeš samo informacije o točno določeni zadevi, a revijam se vseeno ne mislim odpovedati. Ni lepšega kot na mizi zagledati novo revijo, nato pa se lepo zlekniti na kavč in jo v miru prebrati. Noter je vedno tud kaj takega kar na internetu sploh ne bi opazil (ali pa ne bi kliknil na link), ker me ne bi zanimalo). V reviji stvar vseeno preberem, in velikokrat mi ni žal.

starost: 23
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

kuntek ::

Na Monitor in PC&Mediji sem naročen že od samega njihovega začetka. Pred leti sem prebiral tudi MojMikro (moja prva računalniška revija, ki sem jo redno kupoval) in WinIni. Drugih SLO računalniških revij pa ne kupujem nikoli.
Monitor je z njihovo strokovnostjo najboljša računalniška revja na SLO trgu. PC&Medije pa berem še zaradi drugih stvari, kot so zabavna elektronika, igre, itd...
V SLO nam primankuje ena dobra revija, ki bi bila namenjena samo programerjem, ampak ne vem, če je naš trg dovolj velik za samostojno revijo.

25

PALOMINO ::

Bi si morda želeli popolnoma brezplačno elektronsko revijo, ki bi pisala KVALITETNO predvsem in samo o igrah, stran bi bila dnevno ažurirana, najnovejše napvedi, opisi, ekskluzivne novice iz sveta iger...
Možnost downloada demov...

Pogrešate kaj takega?

Airskull ::

ja pol pa nared nek tazga ne?
Drugač sem jest učasih kupoval pcgamer pol k so ga pa začel s pcformatom se ga ne pipnem več. Zdejle kupujem Monitor in Joker, ki se mi zdita najbolj vredne svojga denarja, še sploh Monitor. Bi se naroču sam moram prej zbrt tok keša skupi.
Po svetu sejem zdravje in dobro voljo že: 16 let:D
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Airskull ()

PALOMINO ::

Če bi morali reči, tole je pa najboljša SLO revija o računalništvu bi rekli da je to...
napišite zraven še kakšen argument zakaj se Vam določena revija zdi najboljša.
In pa morda še, se Vam zdijo cene tovrstnih revij previsoke?

Airskull ::

monitor, ma zanimive in predvsem strokovne članke in stane manj kot 1k sit.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

tha_man ::

Ma ja, kot pravi Grim, kombinacija Monitor + Joker je najboljša, na žalost tudi najdražja. Najboljše SLO revije nimam, ker vsaki nekaj manjka. Če bi v izbiro vzel še tuje revije, mi je bil do sedaj najboljši hrvaški Bug, ki v bistvu nekako združuje vsebino Monitorja in Jokerja.

Aja, v vseh računalniških revijah (in internetnih straneh v stilu Tom's Hardware ipd.) pa pogrešam kakšen članek na temo glasba in računalnik. S tem ne mislim samo na občasni test zvočnih kartic, ampak opis glasbenih programov, nasvete in take zadeve. Tudi v testih strojne opreme ni glasbena plat sistema (razen kakega kodiranja mp3jev :\ ) nikjer omenjena. Le Moj Mikro ima kako stran ali dve posvečeno temu. Videu in nasploh grafiki vsepovsod posvečajo ful več pozornosti ;(
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

Matek ::

Jaz sem naročen na PCF z DVDjem, in se mi zdi boljši kot je bil PCG, sam ne vem če bom podaljšal naročnino. Boms epa sigurno ko mi bo poteklo naročil ali na Monitor ali na Bug, ker bug sem vidu ko sem na morju kupo da ma naročilnico za inozemstvo, in niti ni tak fejst drag.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

burekar ::

Včasih naročeval Megazin, ki je bil daleč nad Jokerjem. Potem so se pa spremenil v PC&mediji ter postal porazni.
Jokerja prebiram(ga naročuje kolega)- zadnja tri leta občuten padec kvalitete.
Računalniške novice so bolj ali manj cajtnge- katerih zaradi neta ne rabim.
Splača se pa Moj Mikro ali Monitor, ampak zaradi neta ne berem teh stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: burekar ()

PALOMINO ::

Vsa čast Burekar.
Spomnil si nas na nesmrtni Megazin, ter zapisal resnico o Jokerju - padec kvalitete je očiten.


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PALOMINO ()

CaqKa ::

imam jokerja pa vcasih sem še imel moj mikro...vsekakor se mi zdi naročevat na take revije bedasto...cdji/dvdji ki so prilozeni.. bah sej mam kabelski internet. kar se prebere v njih je vsaj dva tedna ze prej bilo na internetu. kot zadnja točka... sej si lahko te revije v knjiznici sposodiš.

PALOMINO ::

Burekar in Caqka - prosil bi vaju za mail naslov.
Posredujeta mi ga lahko na moj MAIL
Hvala.

Gandalfar ::

oba imata mail v profilu. Use it :-)

Luka Percic ::

Že tri leta sem naročen na Joker, včasih dobim v roke tudi SWP in PCG. No Joker mi dopade totalno, zaradi njihovega sloga pisanja (meni je všečen, nekaterim pa brezvezen), zaradi ne računalniških besedil (vedež). No, mojo odvisnost od Jokerja lahko potrdi že to, da ga preberem celega. Kar se tiče cene; je draga (Z DVDjem okoli13.000sit na leto), vendar se mi zdi vredno. Jo pa vsekakor ne priporočam ¨naključnim bralcem¨. Kar se tiče padanja kvalitete-kakor za koga! Meni se zdi da (sicer počasi) celo viša!
PALOMINO; lako nam bi povedal, saj vidimo, da nekaj naklepaš (mišliš ustanovit internetno računalniško revijo?)

Dr_BigHead ::

Luka Veliki: PCG dobivaš? Starega? al PCF?

CaqKa ::

če bo prišlo do zlorabe imejla bi lahko admini malo sankcionirali... itak mam na hotmalu polno spam maila ki se ga nikak ne znam rešit...
gandalfar: če pa onemu ne kapne na pamet kje so mailnaslovu pol mu tudi ti nerabiš povedat ;(

tha_man ::

Če nočeš da drugi vidijo tvoj email ga pač skrij :\
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Luka Percic ::

Dr_BigHead; Bivši sošolc je bil naročen na PCG pa mi je enih par številk posodu, vendar mi ni bila preveč všeč (kot celota). PCF pa nisem še bral.

Kaboom ::

pc&mediji tonejo zadnje leto... joker zadnjih par (kar se vsebine tiče), drugeče se še mi po stilu vedno dopadejo... monitor je po vsebini najboljši, opisi pa vse... strokovno, nepristransko...
nemški PC Welt - prek 300 strani včasih 6DEM s CEDEjem 8-O sami dobri opisi, vse kar si zamisliš, to te res celi mesec zaposli na WCju :D
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

tha_man ::

to te res celi mesec zaposli na WCju


Še posebej če bolj slabo znaš nemško :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

deggial ::

Pred leti sem kupoval vse od Monitorja,Moj mikro,Megazin in Joker.No,sčasoma sem posamezne revije opuščal in sedaj sem ostal
samo pri Jokerju,ki mi še najbolj ustreza,glede na mojo uporabo računalnika.Kar se njegove kvalitete tiče,pa je ogromen napredek
glede na njihove začetke pred desetimi leti,imam namreč vse številke.

Kaboom ::

mene ne zato "ker bi bolj slabo znal nemško" (mislim da se na maturi niso precej zmotli ko sem jo dobo štiri)... poleg tega je v računalništvu dosti uni-izrazov, ki so boljši v originalu (pač angleščini)...

aja, pa starost : 19let
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

A.J. ::

Jaz sem naročen na Software Power. Zdi se mi, da nekako zajemajo največ stvari (ne gre se mi ravno za dolge opise iger). Včasih dobim od frendov kakšno drugo revijo, vendar mi nobena ni všeč (preveč opisov iger, preveč bluzenja).

Starost: 16

[Eraser] ::

PCFormat je zakon ker pokriva vse ne sam igre......
Narocen sem na SWP vendar ne bom podaljsal ...nekako je slabsi proti PCF....

Tomi ::

Še vedno sem naročen na Jokerja, ker se mi nekako ne da odjaviti, pa DVD je kar kul, predvsem trailerji za filme.
Je pa res, da je šla kvaliteta Jokerja strašno dol, in da ga preberem samo še 10-20%. Po drugi strani, je pa kar nekako kultna revija.
Poleg tega pa preberem še vse ostale v kakšni knjižnici.
metrodusa.blogspot.com

CaqKa ::

kdo pa sploh bere opise iger in se pol odloči za nakup? a ni bolje biti sam svoj sodnik in si igerco 'sposodit' ? ali pa da vsaj demo preigraš.. tak privrženec k eni igri pa že nisem da bi jo igral kar nekaj časa... okej drugo so izjeme kot je recimo q3 ki ga pač maš vedno inštaliranega da greš malo preko neta pogledat in sprostit agresijo

Dami ::

Naročen že 6let na joker in slabo leto na Monitor (btw, kdaj naj bi dobil položnico za monitor, ker je še nisem?:D ).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

BaRtMaN ::

Ufff...
Na začetku sem redno kupoval SWP še z disketami in pol še nekaj številk s CDji.
Pol so ble Rač. novice.
Pol PC&mediji, na katere sem se naroču in sem naročen še zdej. Res jim je kvaliteta MOČNO padla, ker poskušajo zajet čimveč, a za ceno kvalitete. Tkole je najbolš rečeno: viša se kvantiteta člankov, a manjša kvaliteta. Upam, da se bo z preureditvijo revije v Escape kaj uredilo, sicer se odjavim (BTW, zadnje leto dobivam revijo zastonj. Zakaj? Nimam pojma.).
Naročen sem tudi na Joker z DVDjem, saj me v njem pritegne jezik, kakšne bolj eksotične teme, DVD, itd.
Monitor prebiram občasno, prav tako Moj mikro, odvisno kdaj fotr prnese.
PCFormat sem kupil 1. številko (jst degen. Ali pač?) in mi je bla kr neki. Opazu sem opazno posnemanje Jokerja. Pr njih so mi bli všeč edin zastonjski programi.
Pa še starost: 16.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

CWIZO ::

Naročen na SWP že več kot leto. Je res vredu revija ker pokrijejo vse, samo članki sami bi lahko bili dalši.
Prejšni mesec sem se naročil tudi na jokerja (prej sem ga kupoval), všeč mi je zato ker kvalitetno opišejo en špil...

Bil pa sem naročen tudi na RN, sam sem se odjavil ker kot so že dejali vse kar je tm notr zveš že na internetu + tisti testi so debilni.

Starost 15 und pol:D
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

CWIZO ::

Drugo pa včasih kšn Monitor preberem ker so OBSEŽNI in KVALITETNI prispevki notr.

Všasih kupim PCFormat in Klik drugo pa ne.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

divac ::

Jaz sem narocen na Jokerja in na Racunalniske novice. Torej na Jokerja zato, da se malo sprostim in nasmejem, na racunalniske novice pa zato, da zvem se tisto, kar sem pred dvema tednoma spregledal na internetu. Drugace pa nisem narocen na nobeno revijo. V bistvu me je dolgo casa mucilo, da bi se prijavu na angleski PC MAGAZINE, ampak sem po tistem, ko sem vidu slovensko razlicico obupal.

Ziga Dolhar ::

Jah, tudi jaz sem na začetku kupoval nemalo revij, danes pa sem "zgolj" pri Jokerju.

Njihov stil se mi dopade (kar je verjetno rahlo opazno v mojem novičevju, kali?), vsebina prav tako, ne morem pa mimo odobravanja morda že pretiranega cinizma, ki se od onega 'klišejskega' (kot ga jaz dojemam) v drugih revijah zelo loči. Morda pa večino vtisa naredi že sam podpis avtorja.

Slabo leto sem bil naročen na angleški PCF, ki se mi je zdel zelo v redu (nekako kombinacija Jokerja in Monitorja, morda Win.inija), pa še v angleščini je. Kar pa so iz imena PCF naredili tam v Mariboru (ki je, kajpada, del Slovenije ;)), pa se mi zdi čisto .

Palomino, taka stran bi bla kul, ampak da se le ne bi ponovila slo-owca zgodba, ko imamo na spletu dvajset "Computer users of Slovenia"-like strani, ki so vse bolj za en k.......... >:D

andrej ::

ok, bom pa se jaz pristavil moj piskrcek. Slovenskih revij ze kar nekaj let ne berem prevec jih pa samo malo prelistam.

Se iz starih casov sem narocen na Monitor, druge revije pa dobivam. Drugace pa sem narocen vecinoma na tuje revije; nemski c't, ki je zame najboljsa racunalniska revije, brez pristranskosti in z objektivnimi, lahko recem skoraj znanstvenimi clanki. Res odlicna. Potem se narocen na ameriska Windows .NET Magazine in Official XBOX Magazine [zaradi DVD-ja z demo spili], Ciscotov Packet [zastonj] in Ciscotov The Internet Protocol Journal[zastonj]. Pred leti sem tudi redno prebiral tudi ameriski PC Magazine, nemski Chip, PC Welt, hrvaski Bug, Vidi, itd zdaj pa ni vec casa pa niti interesa, ker so vecinoma revije prevec splosne.

O slovenskih revijah pa ne bi dajal komentarja, ker bi bil zelo pristranski. Saj, od cloveka, ki je napisal blizu 200 clankov za slo rac., in ki prakticno pozna stanje, pri vecini zaloznikov ne mores kaj drugega pricakovat. al pac:P

andrej ::

aja, glede Interneta pa itak da je spremenil pogled na revije.

Se bolj se zadeva spremeni, ce znas brat online Help. 3/4 revij bi blo cisto brez veze, ce bi folk prebral navodila.:D

footprint ::

Moje mnenje o SLO računalniških revijah je:
"Prebereš eno prebereš vse."
Polega tega pa ugotavljam da iz revij ne potegnem skoraj nič če res kaj rabim grem v knjižnico in vzamem knjigo. V vseh teh letih dela z računalnikom mi je angleščina ratala tolk normalna da se že skor ne zavedam a berem v slovenščini ali v angleščini. Poleg tega pa a imamo kakšno revijo, ki bi govorila o Linux-u ali kakšnem drugem operacijskem sistemu kot Microsoft? Svet elektronike, vendar revija za hrdwareaše in vse na windowsih.

Še ena. Ko sem prebiral eno revijo in je bila slika ene reportaže s sejma se je prav lepo videl menu z disketko, ki ti jo prikaže če želiš v IE6 shraniti sliko. Sam mislim, da ti ljudje sploh ne preberejo kaj pišejo kontrolira pa tud ne vem če jih kdo. Vedno bolj razmišljam, da bom odpovedal vse in se naročil na kakšno tujo revijo čeprav dvakrat dražjo.

razočarn:'(
Footprint

suse80 ::

Meni se pa zdi, da tule eden dela brezplačno anketo...
In jo že ima brez truda...
Za koga.. pa ne vemo.

OldSkul ::

Jaz sem naročen na SWP, kupujem pa samo še Monitor občasno pa PCF, druge revije so mi beda,tud Joker je med njimi.

Jackal ::

Naročen sem na (bivše) PC&Medije ampak kvaliteta res pada. Priložen cd je pa porazen. Edino včasih se najde kak dobr videospot gor. Včasih so meli tut zelo dober stip, ki ga je risal mojster Kastelic. Res zelo dobro. Odkar pa Kastelica ni več pri njih, je strip beden.
Drugače včasih kupim monitor. Je res strokovna revija, samo majo pa na vsaki drugi strani reklamo.
Drugač pa dobim tut Microsoft INFO... Kot registriran uporabnik M$ programov. Totalna reklama za M$... Pa vedno dobim dva. Oba dva dobim na isto ime in istočasno - nč jasno - pač M$. Uporaben edino za podlago, če kaj režem z olfa nožem, da ne mize razrežem :D

Aja... Tut js dobivam PC&Medije zastonj zadje leto !?!
Starost: 21
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Ziga Dolhar ::

Jackai: hehe, dve številki zapored sem dobil v celih 3 izvodih. Ekonomika :]

BaRtMaN ::

Aja... Tut js dobivam PC&Medije zastonj zadje leto !?!
Jackal: jst sem dobu položnco v petek (dec 01-nov 02), tko da mislm da jo boš tud ti. Odjyvu se bom po tazadnem plačanem Escapu. ;((

freejack ::

Zdi se mi da Slovenija nima neke univerzalne revije,.. Ena bolj vleče na SW, druga na HW, tretja kaj druzga kot igre še slišat noče...Ne vem,..kupujem tu pa tam katerokoli revijo, ki mi pač pade pod roke, večinoma zarad kakšnih opisov, sam je to bolj za okvir, kot pa da bi verjel testom v revijah. Naročen sem edino na R. Novice, pa niti nimam ideje zakaj, sicer pa zakaj pa ne,..vedno se najde kaj pametnega, da te zaposli celih 5 minut, pa mal okvirne cene komponent pa to.Najboljša rač. revija, ki sem jo kdaj bral ali kupoval, pa je bil hrvaški BUG. Polno vsega, kar si si zaželel, vse je blo not. Pa se ne spomnem kdaj so jo nehali prodajat,..če bi jo še,. bi jo 100% kupoval, mah kaj,.naročen bi bil. :D

andrej ::

si ziher, da so ga nehali prodajat pri nas?

tha_man ::

Ja, Bug je tud men do sedajj najboljša računalniška revija sploh. Kupil sem ga nazadnje pred par meseci, menda ga niso res nehali prodajat :'(
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Azz_Kikr ::

Joker rules. Specifičen način pisanja, ogromno (tudi neračunalniških) tem, debate, otkačen strip, duhovitost na višku ipd. Morda res ni izključno računalniška revija, je pa vsekakor najzanimivejša od le-teh.
LP
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

__Devil__ ::

:D:D.. sem bil naročen na SwPower par let pa mi je bla zakon. odkar pa mam net pa jo ful redko kupim..

lp! :P
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenske računalniške revije - še obstajajo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5315432 (13263) Phantomeye
»

Katere računalniške ravije berete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
588119 (4633) gregyk
»

Nova anketa: še kupujete revije, namenjene vsebinam o informacijski tehnologiji?

Oddelek: Novice / Ankete
324119 (3022) opeter
»

Katero revijo

Oddelek: Loža
342156 (1871) bluehacker
»

Racunalniske revije..? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
526275 (5845) --Switch--

Več podobnih tem