» »

Kako do spletne strani?

Kako do spletne strani?

Beezgetz ::

Živijo,

Sem se me napotili iz Programiranja, saj naj bi tu našel odgovore ki jih iščem. :)
Prebral sem prve štiri teme, o tem kaj in kako, pa sem še bolj nameden. :8)

Sem tudi iskal po tem forumu (pogrešam 'išči' okence...), toda ure so minevale, in jaz še zmeraj nisem našel nobenega tutoriala, ki bi mi bil jasen. :'( (Poleg tega, da me pošiljate tja od koder sem prišel, bi prosil še linke o morebitnih tutorialih, ki sem jih spregledal ;) )

Ustvaril sem C# aplikacijo, ki bi jo rad objavil na neki web strani. Web stran sem naredil v google pages, toda ko sem hotel aplikacijo objavit na web-u, mi je C# sporočil, da ta web nima Front page extensions. 8-O ;(

Skratka, katera vsa orodja rabim, da ustvarim in vzdržujem nek website? (aha, sem brezposelna oseba, tko da naj bo po možnosti vse zastonjsko, če ne gre drugače, pa imam nekega frenda z obvezo čez oko in papigo na rami :D , ki mi je dolžan uslugo...) Kako rokujem s temi orodji, da objavim aplikacijo na netu? Kako inštaliram ta FrontPage Extensions na googlePages web site-u? Ne rabim prav nič fensi, toliko da lahko ljudje zaženejo aplikacijo z neta.

Menim, da sem zastavil že zadosti začetniških vprašanj |O , tako da vas prosim bolj resnih odgovorov.

Hvala, Beezgetz.

Tody ::

Hm C# bi rad spravil na net... Kaj pa dela ta programček ? Ker če dela kaj zlonamernega potem bolje zate da ne :)

Nisem prepričan ali se zna C# sploh pogovarjat na tak način.


Uglavnem folk dela z PHP ali ASP kjer spletni jezik poskrbi za interakcijo z uporabnikom, sprejme podatke (vnos kake forme, besedila), kakega pošlje (email). Seveda zna vpisat tudi v bazo in vrjetno se bi dal narediti tudi da podatke posreduje naprej ali pač tvoja aplikacija da prebere podatke iz baze.

Splet poganjajo spletni strežniki, recimor Apache skrbi za HTTP standard ki nam omogča prikazovanje raznoraznih stvari.

Na FTP strežnikih pa hranimo raznorazne datoteke, SQL strežniki pa nam hranijo baze podatkov.


Front page podaljšek ti mora omogočiti ponudnik prostora več o tem pa

si preberi tukaj

Beezgetz ::

Živijo Tody,

Ha ha ha, program je hud, to bom vzel kot kompliment. V tem biznisu ki sem, je zelo priročen, saj kolegi uporabljajo excel šite (khm, .. sheet-e). Je kalkulator za izračun distribucije teže, običajno na dveh točkah... Napisan je v C#, ker so mi ga predlagal, da je še najbolj enostaven za deblo kot sem jaz... In če bi že vedel sestavit kaj zlonamernega, potem ne bi brskal po forumih za odgovore...

Sem pa zdej zasledil 'točen postopek izdelave določene strani' na tem forumu, pa me zanima, ta joomla. Prvič, kako se točno napiše, imam oboje joomla in joomlo v googlu, bi pa stavil na a.

Razlaga je dokaj razumljiva. Tenx. Moja aplikacija nima kakšne baze podatkov, saj ni potrebe.
Glede strežnikov pa ne štekam, a to ne more bit na mojemu računalniku shranjeno, recimo deločim giga za web in tko... Al mora bit nujno na indijancu, da http dela? In ta ponudnik prostora, brez njega ne gre?

Pa pustimo to, jst se red ne bi ubadal še s tem (že C# mi dela sive kravžlje), mogoče me napotiš na nek link na tem forumu, da čimbolj enostavno pridem do web sajta?

Drugače je pa tisti link ODLIČEN (med tem pisanjem mal čekiram okrog), in zgleda da sem našel neko free web hoster, ki podpira FP extenšne... grem čekirat

Hvala, Beezgetz

Tody ::

Uh ja... to je podobno temu k me je sošolc pred mnogimi leti vprašal če vem kje se kupijo ta nezapolnjiv disk na katerem je internet.

Internet je zgrajen na strežnikih (ki strežejo podatke ) zato ti NUJNO rabiš nek servis ki bo na zahtevo, dajal podatke. ČE si strežnik postaviš doma si tudi ti ponudnik prostora, v večini primerov se to dela samo za testne verzije za kako resno uporabo se pa nekje najame prostor. To je zdej v razredu 1 gb za 20 eur al pa kaj takega in celo par eur za kakih 100 mb.

Če rabiš samo spletno mesto ki bo ponujalo recimor .zip datoteko ki bo vsebovala tale tvoj programčič potem tukaj nerabiš ne FP podaljška ne nič drugega in bodo google pages čisto zadosti.

Če pa hočeš da folk uporablja tvoj programčič online, boš pa moral najprej narediti formo torej vnosno masko prilagojeno za web standard. Z C# nisem še delal tako da ti neznam povedat kako bi to kar direkt naredil.

Joomla pa je samo CMS, ki ti priskrbi sistem za urejanje vsebine, torej neke vrste "portal" da se tebi ni treba ukvarjati z tem ampak samo namestiš, izbereš kako naj izgleda, ter kje naj bo kaj in že imaš spletno stran, ki jo je lahko urejati. Pri tvojem problemu pa ti pomaga bore malo odvisno od namena :)

Sorry na tem forumu ni nobenga bolj uporabnega linka od stvari ki si jih že prebral in ki sem ti jih zdaj napisal.

Beezgetz ::

V oddelku programiranje so me napotil, da si inštaliram IIS, kar sem pravkar naredil, pa bom probal to. Vsaj za poskusno verzijo.
Zakaj pa ni dobro imet web na domačem računalniku?

Lep pozdrav, Beezgetz.

Tody ::

Zato ker nimaš vedno prižganega računalnika in zato ker ko se ti 10 ljudi obesi na stran, ti zafilajo tvojo linijo in potem si ti nesrečen, ker nemoreš neta uporabljat pa oni ker morajo čakat da se stran naloži.

Potem je še tukaj stvar varnosti...

ISS je isto ko apač :)

Beezgetz ::

aha, aha... :\

GRAH!!! :( ta iss je neki neprijazen

Torej, hosterji. Bom probal najdt kej uporabnega.

Hvala Tody,

LP Beezgetz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264579 (888) Netrunner
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376286900 (10192) hariscorale
»

Optimalno gostovanje za joomlo?

Oddelek: Izdelava spletišč
476271 (3803) jelly
»

trženje programa

Oddelek: Izdelava spletišč
322107 (1337) Beezgetz
»

[visual c#] inštaliranje aplikacije iz interneta

Oddelek: Programiranje
151244 (975) Beezgetz

Več podobnih tem