» »

trženje programa

trženje programa

Beezgetz ::

Živijo ,

Kako je kaj, če hočem tržiti moj program preko moje spletne strani?

Če ima kdo izkušnje s tem, ali če kdo kaj ve o tem kako se tej reči streže, bi bil zelo hvaležen.

Lep pozdrav, Beezgetz

bluefish ::

boš mogel biti malo bolj točen. Ga želiš prodajati preko neta, ga le predstaviti,...?

Beezgetz ::

Hej BlueFish, živijo!

Program sem naredil v visual c#-u. Neke sorte kalkulator.
Rad bi ga prodajal preko spletne strani, ki sem jo naredil z visual web developer-jem.

Zanima me, kako je prodaja izvedljiva s tehničnega vidika, plus kako je z državo (davki, prijava, in te stvari. Jaz sem brezposelna oseba).

Kaj natančno bi še rad vedel? Bom dopisal, sam vprašaj.

Hvala lepa,

Beezgetz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Beezgetz ()

bluefish ::

aha, glede tega ti jaz žal bolj težko pomagam, ker se ne spoznam ravno na "pravne" vidike tovrstne prodaje :8) .

Beezgetz ::

Živijo BlueFish,

ok, tenx.

Kaj pa s tehnične plati? kako naredim web-komerc?

Beezgetz

bluefish ::

sicer obstajajo že narejene spletne trgovine (žal se imen trenutno ne spomnim), vendar pa niso ravno primerne za integracijo v obstoječo stran. Je pa na voljo kar nekaj skript (malo poglej po hotscripts.com). Vsekakor pa počakaj še na kakšno mnenje, sa se na tovrstne zadeve ne spoznam tako dobro.

Beezgetz ::

BlueFish,
sem čekiru sajt k si predlagal. En kup skript! Hvala


Kaj pa menite ostali glede mojega problema?

Hvala

Beezgetz.

bluefish ::

sem se sedaj spomnil na eno trgovino - OSCommerce.

LapD ::

En izdelek tlačit v OSC bi bla pa res neumnost. Zapeči par cdjev pa jih pošiljaj okol s plačilom po povzetju.

Beezgetz ::

živijo LapD,

Po pošti? hm... je za razmislit. Toda, pol ga lahko distribuirajo naprej...
Jaz sem imel v mislih, da bi si folk zdaunloudal, ker je dokaj majhen. Zip je velik cca 260 kb. pri prvem zagonu bi moral vnest kodo, ki jo zgeneriram jaz, na podlagi številke njegovega hard diska in procesorja.

@BlueFish
bom sčekiru os Comerc, hvala.

Beezgetz

#000000 ::

Za en program prodajat, res ne rabiš met webshop-a, nardiš stran daš možnost za dl programa, demo ipd.

Beezgetz ::

Živijo #000000

OK, kul, torej DL.

Hvala vsem!

Beezgetz

bluefish ::

ja, za samo en izdelek je OSCommerce res prevelik. Tako bo verjetno res dovolj to, kar je napisal #000000.

bozjak ::

predlagam, da v program vdelaš trial in nato za vpisat serial (koda naj bo npr neka matematična funkcija npr, tako da si boš lahko nove izmišljeval). Potem daš na strani kar exe file (ne rabiš nobene spletne trgovine), kode pa prodajaj npr s pomocjo paypall-a in to je to. Še najmanj komplikacij imho.

EDIT: Vidim da je #000000 to že predlagal... oops.

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bozjak ()

marvin42 ::

s temle ne bom odgovoril na tvoje vprašanje, pa vseeno: rekel si, da si naredil neke vrste kalkulator? Če ni to res nek extrasuperzmilionfunkcijinnovihuporabnosti kalkulator, potem bo težka s kakšnim zaslužkom, glede na to da obstaja malo morje zastonjskih kalkulatorjev.
Mostly Harmless

Tody ::

Pravno gledano ne smeš ti nč trgovat z bilo čem. Bi mogu bit kak s.p. al pa kej podobnega, ker bi država hotela svojih 20 %.

Zdej, če je to one time deal potem se bi dal neki zmučkat drugače bo pa kr neki uradnega odpret.

Kaka opcija je tudi da preko katerega podjetja delaš, ker za en produkt če vzadaj ni kake večje ideje je tudi smotan odpirat SP

Beezgetz ::

Živijo,

jah, grah,... država... (kje ste anarhisti?!?!?!?! Pero, Grega!!! ah, ...)

U bistvu sem brezposelna persona, in glede na to da mam čas, sem začel mal programirat. Ne vem če bi prodal toliko kopij, da bi lahko živel od tega, nekaj bi zagotovo šlo, saj sem dobil pozitivne feedback-e, rad pa bi, da se ve, da sem ga jaz spacal skupaj.
Kako je pa s tem?

Lep pozdrav, Beezgetz.

LjubimPeezde ::

Pa res, a se da zvedet kaj ta kalkulator ponuja da je vreden prodaje?
Kolk nivojev pa je nad tistim scientific kalkulatorjem ki je v Winsih denimo??

gorjanc ::

Poglej si tole: http://www.clickbank.com/index.html

Sicer si stran vzame neko provizijo vendar oni skrbijo za vse tehniče stvari od prevzema denarja do dostave izdelka. Še ena velika prednost je da podpira tako imenovane affiliate kjer drugi ljudje promovirajo tvoj izdelek za določen procent vrednosti prodanega izdelka.

Beezgetz ::

Ola,

Hmm, človeška radovednost.
off topic:
Ni to za vas, ampak evo...
Predstavljajte si klopco v parku, na dveh betonskih nogah. Če se trije različno težki osebki usedejo na njo, koliko je obtežena vsaka od obeh nog?
Drugi primer; miza na štirih nogah. Na mizo postaviš lonec vroče juhce. Koliko je obremenjena vsaka od štirih nog?
No to lahko programček kalkulira ( in še marsikaj drugega), je pa zasnovano za 'entertainment industry'. Sem deset let delal na vseh večjih koncertih po Slo in širše (ne samo odre, ampak višinska dela, aluminijaste konstrukcije). Gre za obremenitev strehe (konstrukcije) na štirih nogah, ali za trase, ki visijo, običajno na dveh verigah iz strehe, če vse skupaj zelo poenostavim (je pa še marsikaj zraven). Za računanje uporabljam Newtona, srednja šola.

No, kako bi temu rekli kot neke vrste kalkulator?

LjubimPeezde? marvin42? Kaj mata za dodat? Sta preveč ozko gledala? Glejta da vas ne zanima preveč, saj si bosta naložila na krožnik več kot lahko pospravita. V nadaljnje vaju prosim da se držita teme vprašanja, in mi ne smetita po nepotrebnem, ter podata svojo izkušnjo ali ekspertizo na zaprošeno pomoč. Po možnosti naj vam bo to vodilo za vse forume.

No, zdaj ko veste vse, kaj predlagate?

Lep pozdrav, Beezgetz

Beezgetz ::

Hej Gorjanc, živijo!

Zgleda zanimivo....
Bom si bolj podrobno jutri ogledal, zdaj grem na trnfest u kud-a...

Hvala!

Tody ::

Nekje sem se že pogovarjal stabo, mogoče prebral na netu nevem ampak, ti svetujem, da če imaš kakega kolega ki se ukvarja z prodajo, da če prodaš zadevo da ti on napiše račun, ti pa mu daš za pivo odvisno od tega koliko bo tega...

Kar se tiče tehnične izvedljivosti pa nevem, bi mogu naprej poiskat tržno nišo ali pa na dost velko oglaševat med strojniki in ljudmi ki to delajo.

Bolj ko boš omejeval program slabše bo. Nekdo ti pošteno plača tvoj program ampak če ga vežeš na hardware to pomeni, da ko bo človek zamenjal disk ali mu bo disk odletel bo moral ponovno tebe kontaktirati da mu daš kodo.

gorjanc ::

Poglej tudi tole stran podobno kot prejšna: http://www.2checkout.com

Ice-Heki ::

Zelo zelo zanimiv program.
A obstaja opcija kakšne predstavitve? Npr. pdf predstavitev na mail?

Beezgetz ::

Živijo

Hmm... ok, tu si lahko ogledate pdf. Klik

Tody
Kako bi pa zaščitil program pred nezaželenim kopiranjem?

Hvala, Beezgetz

toliko o hladnem pivu v kud-u...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Beezgetz ()

Tody ::

Dejansko ne moreš :)

Če recimor pogledat Adobovo macromedio (pa oni so OGROMNO podjetje z ogromno denarja) nekateri pravijo da je cel hudič tisti registrirat in klicarit v ameriko. Seveda če se ti sesuje disk in ne ugasneš aktivacije prej moreš postopek ponovit ni pardona !

Torej najbolje se je držati trial verziji za 30 dni. Zadevo usposobiš z vpisom ključa, lahko pa narediš da ti ta serijska številka javlja ping vsak dan ali pa kaj takega, ko boš videl da zadeva dvakrat javlja enako pač prek interneta ugasneš vso zadevo. Kako se to naredi nimam pojma sem pa videl da je to mogoče :)

Ice-Heki ::

Bolj ko kompliciraš z zaščitami, hitreje zgubljaš uporabnike - če lahko uporabnik program samo namesti na računalnik in deluje bo zelo vesel, če pa se more cel dan ukvarjat z enimi brezveznimi ključi, klicarit vse okoli, da dobi vse informacije, pa kmalu začne razmišljati o alternativi.
Moj predlog: Vsak kupec naj podpiše pogodbo, kjer bo pisalo, da je on kupec, da kupuje 1 licenco, ki jo ima lahko nameščeno na 1 računalniku. V tej pogodbi naj bo omenjena tudi serijska številka ter posledice, če kupec program namesti na več računalnikov, kot mu je dovoljeno. Ti pa potem naredi, da se program ob nameščanju poveže na tvojo stran in preveri, če je bila ta serijska številka že aktivirana -- če se da naj program to naredi čimbolj diskretno.

Drugače pa kot je že Tody rekel:
Dejansko ne moreš :)

Se popolnoma strinjam - vedno se lahko najde nekdo, ki bo znal / želel razbiti tvojo zaščito in to mu bo prej ko slej uspelo (hm, večino programov se lahko dobi tudi brez licence, kajne?)

marvin42 ::

Beezgetz: ne vem zakaj si postal užaljen in še rahlo nesramen... moja pripomba je bila povsem na mestu, tako kot še mnoge me je pač bolj podrobno zanimalo kaj si ustvaril... nič drugega. Če misliš prodajati svoj program, bo moral za PR skrbeti nekdo drug ;)
Mostly Harmless

Beezgetz ::

@marvin42: Kaj je že vprašanje?

Drugače sem dobil zadosti relevantnih odgovorov. Programa se ne splača kaj preveč hudo ščitit. Če ga nekdo rabi, bo odcolu postavljeno ceno, v zameno za izdelek in support.

Drugače pa za solo izdelek država ne gleda koliko si bom nagrabil pod nohti, ampak koliko skrivam v roki, tko da za začetek ( do par sto starih čukov) ni panike dilat preko paypal-a in podobnih firm. Če gre stvar za med, potem tudi s.p., d.n.o., d.o.o. ni za zanemarit.

Vsekakor pa naj bo izdelek kakovosten, s help datotekami, update-i, in online support-om, saj bo pripomoglo h dobremu imenu izdelka.

hja, mogoče, kot predlaga marvin42, tudi PR osebje ne bi škodilo.

Hvala vsem za izkazano zanimanje in pomoč

Beezgetz

c3p0 ::

Za zaščito ti svetujem program Armadillo. Zaščito je zelo težko razbiti, odpadejo nedeljski crackerji. Ta boljšim pa ne boš zanimiv, razen če program postane zelo razširjen. Popolna zaščita je seveda utopija. Vsebuje tudi web aktivacijo in trial mode z več načini (čas, št. zagonov itd.).

Beezgetz ::

Živijo Sago,

Misliš The Armadillo Software Protection System ? Sem probal DL sam neki ni potegnil.

A sem se sploh spravil na ta pravega? je to freeware, trial?

Hvala,

Beezgetz

c3p0 ::

http://siliconrealms.com/armadillo.shtml

Ne vem kaka trial politika je zdaj, jaz sem delal s staro verzijo.

Beezgetz ::

Hvala Sago. Ga bom sčekiru.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Video na web strani

Oddelek: Izdelava spletišč
91493 (1413) Beezgetz
»

video capture program za tutoriale

Oddelek: Programska oprema
8894 (824) Beezgetz
»

Kako do spletne strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
61260 (1066) Beezgetz
»

[visual c#] inštaliranje aplikacije iz interneta

Oddelek: Programiranje
151244 (975) Beezgetz
»

[visual C#] kaj vse rabi imeti, recimo, Šved, da mu dela moja (Slovenska) aplikacija

Oddelek: Programiranje
121866 (1446) Beezgetz

Več podobnih tem