Forum » Kaj kupiti » kATERE SENNHEISER SLUŠALKE
kATERE SENNHEISER SLUŠALKE
UNIVERZUM ::
Glede na to da mi iskalnik slo-techa ne najde nobene teme (ne na domače, ne na službenem pc) pod iskanim pojmom slušalke (čeprav vem da obstaja), odpiram novo temo.
Zanima me sledeče. Ali je opazna razlika pri zvoku med modeloma 555 in 595. Oziroma ali dražji model upraviči toliko višjo ceno. In ali se iz slušalk, ko jih imaš na glavi sliši kaj ven.
Sam osebno opazim razliko med mp3 in cd kvaliteto zvoka na kvalitetnem ozvočenju, nisem pa ravno nek strašen audifil, ki sliši vsak vzdihljaj v komadu.
Uporabljale se bodo na zvočni x-fi fatal1ty.
Če na tem forumu obstaja že podobna tema pa prosim za link.
Zanima me sledeče. Ali je opazna razlika pri zvoku med modeloma 555 in 595. Oziroma ali dražji model upraviči toliko višjo ceno. In ali se iz slušalk, ko jih imaš na glavi sliši kaj ven.
Sam osebno opazim razliko med mp3 in cd kvaliteto zvoka na kvalitetnem ozvočenju, nisem pa ravno nek strašen audifil, ki sliši vsak vzdihljaj v komadu.
Uporabljale se bodo na zvočni x-fi fatal1ty.
Če na tem forumu obstaja že podobna tema pa prosim za link.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
- spremenil: UNIVERZUM ()
jype ::
Jaz razlike ne slišim. 595 naj bi imele manj harmoničnih popačenj (0.1% vs 0.2%), a pri teh številkah je _popolnoma vseeno_, če ne boš sedel v studiu.
Ker so to slušalke "odprtega tipa", kar pomeni, da ljudje okoli tebe slišijo, kaj poslušaš, ti pa slišiš tudi zvoke iz okolice, so popačenja še toliko manj slišna, če nisi v zvočno kontroliranem okolju.
Oba modela lahko le toplo priporočam - sam sem vzel 555, ker so malenkost lažje in cenejše.
UNIVERZUM> In ali se iz slušalk, ko jih imaš na glavi sliši kaj ven.
Beri zgoraj: ja, se, če imaš navito glasnost, kar precej.
Ker so to slušalke "odprtega tipa", kar pomeni, da ljudje okoli tebe slišijo, kaj poslušaš, ti pa slišiš tudi zvoke iz okolice, so popačenja še toliko manj slišna, če nisi v zvočno kontroliranem okolju.
Oba modela lahko le toplo priporočam - sam sem vzel 555, ker so malenkost lažje in cenejše.
UNIVERZUM> In ali se iz slušalk, ko jih imaš na glavi sliši kaj ven.
Beri zgoraj: ja, se, če imaš navito glasnost, kar precej.
Tac20 ::
Jaz sem takrat prebral vse mozno od 555 in 595 ter je baje zvok zelo podoben, vsekarko pa ne odtehta denarne razlike v ceni glede na kakovost samega zvoka, jaz sem jih poslusal v trgovini in sicer 595 pa so ble ok, ampak sem potem vzel HD265
UNIVERZUM ::
Tega sem se bal, da se sliši v okolico. Zato sem 5.1 sistem zvočnikov zamenjal za trenutne slušalke, ki pa so se po 4 mesecih že polomile. Krš za 50€.
Ja nič, grem jutri v Lj da še sam preverim kakšen je zvok. Mi je en frend reku da jih lahko v xxx trgovini preizkusim.
Ja nič, grem jutri v Lj da še sam preverim kakšen je zvok. Mi je en frend reku da jih lahko v xxx trgovini preizkusim.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SlušalkeOddelek: Kaj kupiti | 5557 (2673) | Primorec |
» | Katere Slušalke (headphones) ?Oddelek: Kaj kupiti | 3389 (2403) | Brane2 |
» | Slušalke Sennheiser (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11685 (9644) | delfinus |
» | Slušalke 100 slušalk vedno isti problem...kaj kupit?Oddelek: Kaj kupiti | 2816 (2213) | Bellzmet |
» | [Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 12946 (10529) | Trancedeejay |