» »

SOVA

SOVA

««
5 / 19
»»

krneki0001 ::

Opeter - slovenija moja dežela sigurno ne. Pomoje tut tiste dobre reklame, ko un ata piše na tablo ta stavek, ne bodo nikol vidl. Že sam sem ga težko našel, ko se mi je zaluštal ga pogledat.

Daedalus ::

Hehe, ko sm v eni drugi temi (katere nikakor ne najdem:( ) napisal zelo podobno, si se odzval dokaj drugače.
Zanimivo, kolk je na (tem) forumu debate in kontriranja zaradi kontriranja samega in koliko je dejansko različnih stališč in (namernega?) nerazumevanja.


Svoj čas sem drugače razmišljal, ja. Pa se pol malo oborožiš z izkušnjami, podatki, kako študijo, kako primerjalno študijo...pa spremeniš stališče, ker je staro očitno neustrezno glede na novejše podatke. Nič novega in nič napačnega. Ostali del posta pa - včasih postavim nasprotno stališče zgolj kot primer premisleka še s kake druge plati. Če to vidiš kot slabo, tud prav. Meni se ne zdi, se mi pa obenem zdi takle forum čisto primerno mesto za diskusijo in "testiranje" raznih pogledov in pristopov. Bistveno bolj recimo, kot moj faks.

Kar pa se tiče minimalne države - za Slovenijo zgleda ni druge rešitve. Ker kakorkoli obračaš, se bo politika, doker bo mela dovolj kapitala (dejanskega, v obliki prirejenih predpisov al pa v obliki politično nastavljenih sodelavcev v gospodarstvu), vpikovala vsepovsod. In edin učinkovit način, da to preprečiš je, da jo prisliš, da se odpove temu kapitalu. Zdaj, to se da naredit na več načinov...pri čemer najbolj radikalni skupno gledano tudi niso nujno najboljši. Ne rabimo novih revolucij, rabimo pa prisilit politiko v resen razmislek o lastnem obstoju in delu. Komu služi, naprimer - državi (kot skupnosti ljudi, kjer bi naj obstajali kar najboljši pogoji za življenje in delo) al parcialnim interesom? To je eno tako, temeljno vprašanje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vajenc ::

Pomoje tut tiste dobre reklame, ko un ata piše na tablo ta stavek
Uf to so bili časi, ko so bili slovenci zedinjeni imo prvič in zadnjič v zgodovini. Sedaj smo pa spet partizani pa tabeli in/ali levi pa desni. In ker nismo zakonsko sprejeli pregon bivših komunistov (ki bi bil protiustaven btw) se sedaj nek skesani komunist želi maščevati vsem povezanim z bivšim sistemom, pa četudi to pomeni diskreditacijo obveščevalne službe. Ali pa le, kot je že nekdo ugotovil, želi s to aferico prikriti ostale aktualne probleme v državi. Morda pa prej ni vedel, da obstaja črni fond na Sovi in želi sedaj reči bobu bob? = LOL

drejc ::

tajne službe v SLO ne potrebujemo


Tako sova kot cia sta javne sluzbe...del javne uprave...v sluzbi ljudstva oz preko njih izvoljene vlade.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Vajenc ::

Tako sova kot cia sta javne sluzbe...del javne uprave...v sluzbi ljudstva oz preko njih izvoljene vlade.
Bravo, sedaj pa če povežeš še tajno, boš hitro ugotovil, da se tajno ne more financirati iz javnih sredstev, ki morajo biti javno prikazani. Pa ne moreš rečt, da nisi vedel, da sova dela tudi tajno. In to ne kot bivša UDBA in VIS, ampak bolj kot CIA, BND ...

ThinMan ::

To vse ima politično ozadje. In tisti ko pravijo da niso vedeli o obstoju sove znotraj sove lažejo vsem nam v fris. Vsi so vedeli kaj se dogaja...


lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

_marko ::

borchi:
Sej veš, da se ne gremo po tem postopku... potem tebe nebi blo več na forumu :8)

Drugače pa ti trdiš, da je črni fond zakonit! Ne jaz, tako da si ti ne zmišljuj, ti govoriš, da je CIA financira SOVO,... itd..
Se bi skidal? :\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

borchi ::

@_marko: še enkrat, kje sem trdil, da je cia financirala sovo? še enkrat, glede "črnega" fonda in zakonitosti sem rekel, da je toliko zakonit, kot je sova sama.
l'jga

Keyser Soze ::

Rajši vprašajte kakšnega tujega strokovnjaka, kako se izvaja nadzor nad OVS. Pa še našo vlado peljite s sabo na en šnelkurs. Ampak sedaj itak ni važno, ker bodo ostale službe preprosto odklopile našo iz svoje mreže. Tako zdajšnjo Sovo kot morebitno novo Sovo. JE postalo več kot jasno, da tajnost ne more biti zagotovljena niti s strani najvišjih v naši državi.
Pa ni panike, itak je praksa, da se pri nas štihamo v hrbet.

P.S.: Glede proračunskega denarja... Lepo, da imajo naši državniki lahko butlerje na državne stroške in da Urška lahko leta z Janezom po bližnjem vzhodu. Se komu sanja koliko nas je stala ta avantura? Pa ni glih v protokolu, da je treba peljat s sabo ljubico.:\
OM, F, G!

drejc ::

da se tajno ne more financirati iz javnih sredstev, ki morajo biti javno prikazani


Aja, od kdaj pa to? Se prav vsa legalna prisluškovanja, zasledovanja, nadziranja osumljencev, tajnosti identitete posiljene žrtve, skrite lokacije kriminalistične službe za varovanje prič...to se vse financira iz Afganistana in Microsofta?

Ma daj ko streljaš take ti bo še kdo verjel. Najdi mi zakon kjer se tajno ne sme financirati iz javnih sredstev...pa si ti na glavo al kaj? Aja verjetno si mislil ilegalno, ne tajno. 0:)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

_marko ::

borchi: najdi si odgovore v svojih postih. Za fond si kar lepo trdilm da je ok, CIO pa TI nonstop notr vlečeš vedno in želiz zavajat.
Sem poiskal nazaj tvoje poste, ampak se mi ne da tukaj pogovarjat z forumašem tvojega kova, ki mu želim lepo odgovorit in se mu celo opravičim, da sem ga zamešal, potem mi pa ta pravi naj se skidam.
Bedak si zame. Jebi ga.

Pa če sam ne vidiš protislovja v tvojem zadnjem stavku, potem ti je težko pomagat..
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

A je kdo tukaj na forumu razen tepčka, ki misli, da naj in lahko SOVA deluje protizakonito?

Ali drugi mislite, da naj deluje zakonito, ampak da naj bo njeno delovanje tajno?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Thomas ::

Sova nima licence to break the law. To je jasno vsakomur, razen tistim, ki jo tako zavzeto "branijo".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Kaj se znaš ti lepše obnašat ali te mogoče hormoni mečejo. Ker če ja, bomo pač razumeli pa potrpeli, da mine.:|

P.S.: Vsak, ki pozna delovanje OVS, ve da so takšni fondi stalnica. Preprosto zato, ker ti to da prednost pred ostalimi državami. Zato, ker omogoča tajnost, ki jo transparentnost porabe ne omogoča. Kaj hočeš, da napišejo pri PZIu pod namen "plačilo Franciju Novaku za informacije glede Janeza Podleska"? Saj bi šlo, ampak ne prav dolgo.

P.P.S.: Ena mala pravopisna...
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

_marko ::

Kajzer... kaj se ti tu kuriš nekaj,...sej ni blo tebi namenjeno. Tisti, ki mu je bilo namenjeno že ve in si vsekakor ne zasluži boljšega odnosa.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Keyser Soze ::

Moti me zato, ker čedalje več tega zasledim tu gor. Če nimate živcev debatirat na kulturnem nivoju imate na voljo lokalni "pijanc" bar. Tukaj mi pa res ni treba spuščat takšnih bedastoč, ker nikogar ne zanimajo tvoji čustva do sogovornika. Izljubita se na privat.
OM, F, G!

Icematxyz ::

Dejansko z vidika pravnega reda bi lahko rekli da ima SOVA kot edina inštitucija v državi v določenih primerih pravico in zakonsko podlago da ravna "nezakonito" glede na predpise ki veljajo v naši državi. :D

Zanima pa me če ni bilo zakonske podlage za ta črni sklad a je bila v zakonu izrecna prepoved za ustanovitev le tega ali je pa to področje bilo neurejeno. Ker če zakon ni prepovedoval črnega sklada potem tudi obstoj le tega ne more biti kaznivo dejanje?

Jaz sem za to da se nepravilnosti uredijo ampak le na strokoven in temu primeren način.

Te predvolilne kampanje pa ne podpiram in jo odločno zavračam!

_marko ::

OK, bom naslednjič tepčku poslal privatno sporočilo, da je tepček... :8)

Nadaljuj debato in pozabi na te neumnosti....
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

->Dejansko z vidika pravnega reda bi lahko rekli da ima SOVA kot edina inštitucija v državi v določenih primerih pravico in zakonsko podlago da ravna "nezakonito" glede na predpise ki veljajo v naši državi.

Ma nemoj.
Zakonsko podlago, da ravno "nezakonito"!
Potem je to zakonito, ali mar ne?


->Jaz sem za to da se nepravilnosti uredijo ampak le na strokoven in temu primeren način.

No, tukaj se pa strinjama.
Se vedno je pa boljše ta način, kot pa da se sploh nič ne ureja.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

Keyser Soze ::

E... Sova ne sme delovat nezakonito. Mislim, lahko, samo je isto sankcionirana kot vsak drug. Nezakonito lahko deluje le v tujini. Kar pa sigurno počne v 90%, glede na to, da je vohunstvo povsod kjer je meni poznano nezakonito oz. kaznivo.

Tole s črnim fondom bi pa pač morali izvesti tako, da ga ne bi mogli povezati z njimi. Preko neko "boogey" organizacije, katera potem financira ta nezakonita delovanja. Bodisi pri nas, bodisi v tujini. Tako delujejo te službe. Tudi v US of A.
OM, F, G!

Icematxyz ::

No saj kot sem napisal morda pa ni črni sklad prepovedan ker področje morda ni urejeno.

In potem nebo obsodb.

Ko jih tako ali tako ne bo.

_marko ::

->Tole s črnim fondom bi pa pač morali izvesti tako, da ga ne bi mogli povezati z njimi. Preko neko "boogey" organizacije, katera potem financira ta nezakonita delovanja.

Jaz nevem kaj ti želiš povedat. Ali naj SOVA krši zakon ali kaj?
Ali naj se zakon spremeni?

Meni se zdi prav hecno, da nekateri želite prikazat, da SOVA mora kršit zakon in imeti črn fond.


->Tako delujejo te službe. Tudi v US of A.

A se ti to zdi, ali boš podkrepil s čem?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Icematxyz ::

Ne to z črnim fondom jaz nebi rekel da je se sploh smisleno pogovarjati o zakonitosti.

To je bolj vprašanje "običajne prakse".

Pravniki se s tem zagotovo bi težko strinjali ampak prav zato pa so takšne agencije to kar so.

In ravno zato sem jaz prepričan da bo črni fond še naprej ampak po novem še pač bolj zakrit. In bo kategorija nastala vrjetno za "zavarovanje" proti takšnim primerom ki se dogajajo sedaj, na podlago katere se bodo lahko kasneje sklicevali in bo praktično isto stvar nemogoče dokazati ali karkoli doseči. Torej trenutno kaznivo dejanje se bo legaliziralo na nek način in še naprej obstajalo le za predvolilni boj se nebo ga moglo več uporabljati. V principu pa bo ista stvar le v drugi embalaži in pod drugo vlado.

_marko ::

Kako se vam pa zdi,
- da SOVA prisluskuje slovenskim mobilnim telefonskim pogovorom
- da razpolaga z državnim arhivom pred letom 1990?

Z obojim SOVA krši slovenske zakone. A se vam še vedno zdi, da mora SOVA delovati zakonito?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Keyser Soze ::

Malo povprašaj strokovnjake, ki se ukvarajajo z delovanjem varnostnih služb. Ljudi, ki delajo v varnostnih službah. Na žalost (ali veselje) so nam predavali ljudje, ki so delali te zadeve, o tem kako se to počne a nam nekako niso hoteli izdati detajlov ali pa kopij listih oz. morebitnih dokazov. Le zakaj?:\

Prosim lepo. Ti želiš, da ti jaz posredujem dokumente, katerih namen je ostati skriti pred obveščevalnimi aparati ostalih držav.

Tako kot sem rekel. Nekaj je praksa, drugo realnost. In če misliš, da se bo kdorkoli namenoma inkriminiral se pošteno motiš.
OM, F, G!

WarpedGone ::

Šnel kurs iz javne uprave.

MNZ (policija), MO(obramba) in SOVA (vemo kdo) imajo povsem zagotovljeno TAJNOST vseh izplačil. Komu so plačali kak račun na MF (ministrstvo za finance) nikoli ne zvejo, ker ti ne zapuščajo posamezne hiše sploh (razen izjemamo, na njihovo željo).
Na MF vejo le koliko je bilo v kumulativi namenjenga denarja v posamezen namen (materialni stroški, plače, etc). To je vse tako po zakonu in je objavljeno v uradnem listu kot del proračuna.

Kakšen dodaten črni fond naj še nuca SOVA? Čemu? Da še en pred drugim skrivajo kaj se gredo?
Za vsak denar, ki ga sova prejme 'od zunaj' mora vlada vedet. Ker sova je predstavnica države oz. vlade. Če vlada tega ne ve, je to država v državi. Nezakonito. Nikjer ne piše, da mora vlada vedet vse detajle. Mora pa vedet za obstoj in sumo. Denar mora na eno postavko, lastna dejavnost.
Zbogom in hvala za vse ribe

_marko ::

->To je bolj vprašanje "običajne prakse".

Ne, ne sme razpolagati z neproračunskimi sredstvi po zakonu. Noben državni organ nima te pravice.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

leinad ::

Resnica je, da nihče od tukaj ne ve v resnici kako tajne službe drugod delujejo in bol kot ne nakladate, ker... hja tisti "tajna" ni kar tak za hec, verjetno kdaj pri pridobivanju pomembnih info že prekoračijo zakon AMPAK, da pa krši zakon zaradi Drnojevih vaških vračev, zdravilcev karkoli že so, to pa je bedarija odobravat.
Svoje mnenje o Janšinem načinu izvedbe tega pa sem že izjasnil.

_marko ::

Kajzer, jaz ti pač na lepe oči ne verjamem.
IMO ti neveš kaj dosti in pač tako sklepaš - zdi se ti logično. Kar pa IMO nima dost veze z realnostjo.

To, da pa ti noben ne pove pa na more biti argument. Ugibanjem pač nebom verjel.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

->Resnica je, da nihče od tukaj ne ve v resnici kako tajne službe drugod delujejo in bol kot ne nakladate,

Točno. Ampak nekateri hočejo opravičevat nelegalno delovanje SOVE z svojo nepreverjeno predstavo o neproračunskih virih denarja.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Icematxyz ::

Da to je pa zdaj vprašanje ja kaj sme SOVA in kaj ne. In kot sem rekel takšna praksa bo zagotovo še obstajala naprej in zagotovo bodo se sprejeli ukrepi da se zaščiti nadaljne vlade proti izkoriščanju iste teme v predvolilne namene.

Tuje službe z isto "običajno prakso" pa ali že imajo to urejeno ali pa še to bodo uredile sedaj ko so videle v kaj jih lahko neurejenost tega področja privede.

Ugled SOVA pa vsekakor pada. S tem da jaz ne trdim sploh da ni opravičeno da se kršitve izsledi in kaznuje.

Jaz trdim da je to predvolilni boj in da se zato žrtvuje tudi ogled agencije SOVA. Zaradi sebičnih političnih ambicij se žrtvuje ogled slovenske varnostno obveščevalne agencije in izrablja se to ustanovo za predvolilni boj!

Kaj če se zgodi isto kot z rdečim križom?

Koliko čaa je že od afere in kakšen ogled ima ta organizacija? Enak nič. Ali še majn.

Vsakdo ki pa ločuje to temo od predvolilnega boja pa je ali zaslepljen ali pa sam politično angažiran in tako opredeljen da mu to odgovarja. To je vsa zgodba okoli te teme in vse kaj drugega je brezsmisel v teh razmerah.

Icematxyz ::

Pa samo dejstvo da se je to VSE hotelu pripisati Drnovšku mislim da vse pove.

Edini dokaz o nepravilnosti ki bi bil vreden razmisleka in bi povezal Drnovška z to zgodbo je letalska vozovnica za 800 evrov.

Pa še ta nepravilnost je uvržena in nikoli ne bo videla sodišča saj ni povezave in dokazov da bi Drnovšek to vozovnico naročil.

Novinarji pa sram jih je lahko kako nizko so padli in kako so delali na to temo. Kot da je Drnovšek največji zločinec. Hujši od kakšnega vojnega generala ki je izvajal genocid.

Fuj pa taki novinarji.

Škoda le da nimamo nagrad. Novinar ki to ni. Prav vsi bi si jo zaslužili. predvolilni hujskači.

Keyser Soze ::

Je že res, da imajo lahko dokumenti oznako TAJNO, ampak dokument še vedno obstaja. Tudi sam izvor sredstev je lahko dokazljiv oz. sledljiv(naročnik). Zgolj pogledati je treba od kje je prišel priliv (s katerega računa) in imamo mednarodni problem.

Kot sem rekel, transparentnost na področju OVS je največji trn v peti vseh. Kako lahko zagotoviš preglednost zadev, katere morajo ostati tajne oz. neznane večini.

Pač, kot sem rekel. Mi smo bili primorani verjeti na besedo našim eksternim predavateljem (uslužbencem OVS) brez dokaza.

So pa moji sošolci videli dotične prisluškovalne naprave. Par let nazaj. Na žalost sem sam zamudil tisto predavanje. :D
OM, F, G!

borchi ::

> Za vsak denar, ki ga sova prejme 'od zunaj' mora vlada vedet. Ker sova je predstavnica države oz. vlade. Če vlada tega ne ve, je to država v državi. Nezakonito. Nikjer ne piše, da mora vlada vedet vse detajle. Mora pa vedet za obstoj in sumo. Denar mora na eno postavko, lastna dejavnost.

oni od zunaj pa nočejo da politiki kar po defaultu dobivajo poročila od kod denar. ker politiki so pregovorno čvekavi. janšo poglejte. seveda pa se lahko v vsakem trenutku "posveti" ljudi, da se seznanijo z zadevo. ampak taki svečeniki so zavezani molčečnosti. nekakšen NDA. vse ti bomo pokazali, ampak če kaj prileze ven, so posledice znane. zato je janša brskal na skrivaj. nobenega NDAja ni hotel podpisat, da lahko sedaj čvekajo okrog. tako kot je ščvekal o prisluhih pogovorom nekaterih domačih politikov s tujimi diplomati. tako kot so znosili udbine sezname na intenet...

od 1.2.2007 (z ustanovitvijo delovne skupine z oznako tajnost) pa je imho vse čisto. no, malo je že čudno, da se tajna delovna skupina tako rada nastavlja mikrofonom.

dober zakon o obveščevalni službi rabimo. da ne bo vsakokratni premier arbitrarno določal zakonitost in nezakonitost...
l'jga

borchi ::

> dober zakon o obveščevalni službi rabimo.

in pa predvsem prakso, ki je pač ne moremo nabrati po bližnjicah.

ravno danes sem bral neko razpravo, ki se je vnela, ko je cia dala ven razlago njihovih "zasliševalnih" metod za forced confessions. mučenje, pravijo nekateri. ampak ti, ki se ob tem razburjajo, bi se smejali, če bi videli zgroženost nekaterih nad "črnim" fondom.

poraba iz "črnega" fonda je pa drugo. kar naj malo namatrajo drnovška oz. odgovorne.
l'jga

luli ::

Po moje je najboljše, da SOVA začne prisluškovati vsem komunikacijam v Sloveniji. Naj si dela beležke vseh strani, ki jih gledate in napravi seznam potencialnih nevarnežev. Lov na kriminalce se bo zelo poenostavil. Sicer pa itak ni problema, saj polovica državljanov ( sami sebi pravijo levica, čeprav razen leve roke ne premorejo nič levega) to podpira.

drejc ::

da Urška lahko leta z Janezom po bližnjem vzhodu.


Sam da se to ve, pravilno da se ve...o Oreščkovih seansah na naš račun se pa ne sme vedet praujo leviralci na TV...tako nad predsednika pa že ne, pa čeprav je res.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

WarpedOne> Kakšen dodaten črni fond naj še nuca SOVA? Čemu? Da še en pred drugim skrivajo kaj se gredo?

Naj razložim: "črni fond" sploh ni treba, da je ilegalen, le njegova vsebina praviloma izhaja iz ilegalnih (a v tem primeru izjemno odobrenih, za potrebe varnostno obveščevalne službe) poslov, v katere se mora taka organizacija vplest (na primer ilegalna preprodaja orožja, drog, ljudi in podobne šare), če želi pridobivati informacije, zaradi katerih dejansko obstaja.

Ne pravim, da je naša SOVA ravnala tako, ker se mi tudi sanja ne. Vpogled v to ima skupina ljudi, katerih dolžnost je, da pazijo, da se vsako posamezno vprašanje sredstev take agencije razreši v korist države.

poweroff ::

Zanimivo, desničarji. Zdaj se zavzemate za civilni nadzor nad državnimi organi. V drugih debatah pa pravite, da se ne sme javno pisat o delovanju tajnih služb, npr. NSA.

Ampak OK, govorimo o SOVI. Ponavljam vprašanje: imate jajca SOVI poslati kopijo mojih vprašanj? Ali pa se bojite da bo SOVA postala preveč transparentna? Ali zagovarjate samo tisto, kar počne s SOVO Janša, ali si upate zavzeti lastno stališče (in tvegati da ne bo "usklajeno" z vlado)?

Na jetra mi gre to desničarsko opravičevanje kakršnegakoli ravnanja vlade, hkrati pa desničarji sami nimajo jajc ukrepati. Še enkrat: kdo od desničarskih zagovornikov transparentnosti bo poslal SOVI ZDIJZ zahtevek?
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Sam da se to ve, pravilno da se ve...o Oreščkovih seansah na naš račun se pa ne sme vedet praujo leviralci na TV...tako nad predsednika pa že ne, pa čeprav je res.


Nope, ne samo da se ve. A veš koliko stane eno tako potovanje. Račun za Urško je ene par razredov višji od tistihle seans. Ampak "fuss" okoli tega ni bil par razredov višji. Kje pa. Folk je bil čisto zadovoljen, tako kot je zadovoljen s tem, da gredo expenses za večerje in oblekice z janezove kartice dol. Tiste, ki jo dobi od države. Pa se ne bo nihče zbunil. Ker je nujno treba jahat opozicijo pa čeprav ti tvoji ves čas serjejo po glavi. Milo rečeno.

Pa da ne bo pomote. Tudi meni se zdi malo neumno tole z zdravilci. Že zaradi tega, ker nekako ne vidim koristi te dejavnosti. Pa vseeno nisem tako "politično korekten v svojo smer", da bi sedaj vpil skupaj z vlado v en rog in opozarjal samo na napake nasprotnikov. Kar se tiče pa SOVE. Imajo vse inštrumente, da s tem opravijo tiho in diskretno, če je bilo kaj fundamentalno narobe in v škodo države. Javni diskreditacija in antipropaganda se mi zdi bolj gestapo varijanta reševanja problemov.
OM, F, G!

poweroff ::

S Keyserjem se strinjam. Lahko bi zbrali dokaze, podali ovadbo na tožilstvo in na sodnem procesu zaprtem za javnost izvedli sojenje.

Druga možnost je javna objava podatkov, diskreditacije in javno razkrivanje vseh domnev in informacij. V prvem primeru se SOVA prevetri. V drugem primeru se uniči.

Načeloma jaz s tem nimam zelo velikih problemov, ker imam veliko raje policijo kot tajne službe. Čeprav priznavam dejstvo, da je tajno službo dobro imeti. Problem je, če se potem ustanovi zasebna tajna služba. Tam pa vlada nima pristojnosti.

Tajno službo v tajni službi se da "razhajkat" s pravnimi sredstvi. Zasebno tajno službo pač veliko težje.
sudo poweroff

luli ::

Matthai : Stalno bluziš, da pri Janši velja, kdor ni z nami je proti nam. Potem pa vse tiste, ki ne razmišljajo tako kot ti potisneš med desničarje. Kaj sploh je desničar?

A ne pomeni biti desničar odobravati vse metode varnostno obveščevalne službe (saj veš iskanje morebitnih teroristov)?

Ne vem, zakaj si predstavljaš, da si levičar?
Kolikor mi je znano ne uporabljaš javnega prevoza ampak kar v veliki meri onesnažuješ okolje. V svojih knjigah govoriš o varnosti ( priznam, bral jih nisem, ker ne mislim prebirat knjig nekih kvazi vsevednih fdv-jevcev, ki si mislijo da poznajo tematiko in probleme celega sveta), na forumu pa pišeš hvalnice SOVI, ki ima na vesti kar nekaj dejanj. Polna usta so te demokracije ampak na žalost le do enako mislečih.

Torej če sem
1. Proti vojni v Iraku in spoh proti vmešavanju Amerike
2. Proti SOVI (pač vem nekaj več kot ti)
3. Proti zakonom, ki CIGANOM dajejo bolše možnosti kot jih imam sam
4. Proti ljudem, ki so proti CIGANOM zaradi rase same

Sem torej po tvoje DESNIČAR? Zanimivo, v podjetju kjer delam (dosti simpatizerjev SDS) me imajo za LEVIČARJA.
V resnici si oboji lahko podate roke, saj ste ekstremisti, ki vam je politika zameglila zdrav razum.

Zraven tega mi sploh niso jasne vaše vrednote. Torej če dobro povzamem tvoje razmišljanje! (kvazi) Desničarji so za tajne službe v ZDA in proti tajnim službam v SLO, (kvazi) levičarji pa ste proti tajnim službam v ZDA in za tajne službe v SLO. Metode tajnih služb pa so jasne obojim.

Razsvetli me!

jype ::

luli> Kaj sploh je desničar?

V tem primeru oseba, ki se ne strinja z Matthaijem.

poweroff ::

Razsvetli me!
Oprosti luli, ampak ti si ali neumen ali pa zavestno lažeš. Ti bom razložil zakaj mislim tako.

1.) Ne vem, zakaj si predstavljaš, da si levičar?
Jaz si nič ne predstavljam. Niti ne trdim kaj takega. To trdi Thomas in nekaj ostalih desničarjev. Pa da sem komunist, pa anarhist, pa celo kot desničar sem bil označen tudi. To je pač zgolj njihovo mnenje. Ti pa ga očitno veselo ponavljaš. Poleg tega sem samo omenil desničarje. To pa ne pomeni, da sem jaz levičar. Razen za tiste, ki svet gledajo bipolarno. Kot večina zaplankanih Slovencev.

2.)Kolikor mi je znano ne uporabljaš javnega prevoza ampak kar v veliki meri onesnažuješ okolje.
A delaš v SOVI da veš toliko o meni? Ali pa samo nekaj "sklepaš" na podlagi nekih govoric? Poleg tega uporaba vrste prevoza nima nikakšne zveze s SOVO (razen če se voziš s SOVINIM službenim avtom).

3.) V svojih knjigah govoriš o varnosti ( priznam, bral jih nisem, ker ne mislim prebirat knjig nekih kvazi vsevednih fdv-jevcev, ki si mislijo da poznajo tematiko in probleme celega sveta)
Če mojih knjig ne poznaš, potem tudi ne moreš vedeti kaj in o čem pišem ter na kakšnem nivoju tematiko obravnavam. Glede na to, da sem od priznanih in relevantih strokovnjakov za področje o katerem pišem dobil dobre recenzije, sklepam, da si poln predsodkov in si si mnenje ustvaril na podlagi predsodkov in ne dejstev.
Je pa res, da vse knjige pač niso za vse ljudi. Ne more 5-letni otrok brati filozofskih knjig. Mora pač še malce mentalno odrasti.

4.) na forumu pa pišeš hvalnice SOVI, ki ima na vesti kar nekaj dejanj. Polna usta so te demokracije ampak na žalost le do enako mislečih.
To je po mojem mnenju ključni dokaz da si ali neumen, ali pa lažeš. Na forumu sem VEDNO pisal kritično o SOVI. Objavil sem par precej kritičnih novic o SOVI. Pred časom (ko Janša še ni niti fantaziral o vladni komisiji) sem objavil novico o tem, da je SOVA nezakonito prisluškovala. Za razliko od forumaških desničarjev, ki samo kot papagaji ponavljajo kar pravi Janša, sem že pred leti od SOVE skušal pridobiti nekaj podatkov o njihovem delovanju, s katerimi bi se dalo videti kako dobro sploh delajo. Podatkov niso dali, pa sem se pritožil. In ja, bilo je tudi nekaj manjših pritiskov. Verjemi, da ni prijetno, ko se začne tajna služba "zanimati" zate.
Hkrati sem dobival precej kritik od raznoraznih "desničarjev" da kaj se grem, da SOVO pač rabimo in ali se Slo-Tech sedaj bori proti tajnim službam.

Zato pričakujem, da se za izjavo da pišem hvalnice SOVI opravičiš ali pa prosim moderatorje da preverijo ali si s svojim pisanjem kršil Pravila in si zaslužiš naziv.
sudo poweroff

poweroff ::

In ponovno: ponavljam vprašanje. Bo kdo SOVI poslal kopijo mojih vprašanj ali ne?

Ja, pisati po forumih si vsak upa. Vprašanje je, kdo od vas "anonimnežev" se upa izpostaviti SOVI neposredno z imenom in priimkom?

Velja za vse, ki imate sedaj pola usta kritike (ki je sicer po mojem mnenju proti tajnim službam vedno potrebna).
sudo poweroff

_marko ::

Pa dobro no Mathhai!

Očitaš drugim, da vidijo svet bipolarno.
Po drugi strani pa ne dopuščaš SAMO kritike SOVE brez dodatnega osebnega posredovanja.

A kaj naj za vsak kurac kaj se pogovarjam na forumu začnem aktivno sodelovat.
A je kaj narobe, če človek mnenje pove.

Še enkrat:
SOVA MORA DELOVAT ZAKONITO!!!

In od tega nebom odstopil niti za promil. Pa zarad tega ne mislim pisat SOVI pisem.
Me ne gane tako močno. A ti ni to jasno.
(sem pa kurcal Lahkovnika pred množico ljudi in kasneje na 4 oči, ker je po mojem mnenju po nepotreben bil proti reformam in tako zaviral hitrejši razvoj države)

Kaj bo naslednič, ko boš komentiral, da je hrvašli premier nepošteno ravnal glede meddržave meje? A se boš sam vključil v debato pa mu poslal par vprašanj. Komot ti jaz ta vprašanja napišem takrat.

Kaj pa, ko boš ugotavljal, da se v Rusiji kršijo človekove pravice. Takrat boš pisal, da je to nevem kako slabo?
A boš šel v Rusijo red delat?

A boš vedno za vsako stvar, ki jo za hobi komentiraš na forumu se aktivno vključeval!?!?

Težko te je za razumet!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

jype ::

_marko> (sem pa kurcal Lahkovnika pred množico ljudi in kasneje na 4 oči, ker je po mojem mnenju po nepotreben bil proti reformam in tako zaviral hitrejši razvoj države)

Ni bil _proti_, hotel je, da so reforme _drugačne_, kar bi bilo veliko bolje kot zdaj, ko _jih sploh ni_.

Mu dam prav. Pa tudi tebi, ko ne odstopaš od tega, da mora SOVA delovati zakonito. Jaz tudi enostavno ne vidim, kako bi lahko katerakoli državna, paradržavna ali nedržavna institucija bila izvzeta iz zakona.

Po drugi strani pa mora tajna služba imeti zakonite možnosti za uporabo sicer nezakonitih metod in sredstev, ki se za vsak primer posebej odobrijo vnaprej.

krneki0001 ::

Marko
A je kaj narobe, če človek mnenje pove.



Na tem forumu je to že problem če poveš svoje mnenje (tukaj na tem forumu bi moral biti ovca in blejati z ostalimi), če pa stojiš za svojim mnenjem si pa al desničar, al levičar, ali komunist in podobno, če pa dolgo časa stojiš za tvojim mnenjem dobiš pa persona non grata. SIcer ne vem kdaj so mi mojo odvzeli, ampak ...

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Po drugi strani pa ne dopuščaš SAMO kritike SOVE brez dodatnega osebnega posredovanja.

A kaj naj za vsak kurac kaj se pogovarjam na forumu začnem aktivno sodelovat.
A je kaj narobe, če človek mnenje pove.

Ni narobe. Celo zelo prav je. Problem je le, da so praktično isti ljudje prej zagovarjali kakršnokoli delovanje tajnih služb, samo da nas "ščitijo" pred """teroristi""", sedaj pa so na hitro obrnili ploščo. In to ne zato, ker bi nenadoma začeli razmišljati drugače, pač pa zato, ker kot ovce sledijo vladi.

To je problem, čredni nagon. Danes si vsak upa pljuvati po komunizmu in Titu. Leta 1980 so pa na ves glas vzklikali "živel Tito" in "živela partija".

Poleg tega je luli napisal, da jaz zagovarjam SOVO, kar je grda laž.

SOVA MORA DELOVAT ZAKONITO!!!
In od tega nebom odstopil niti za promil. Pa zarad tega ne mislim pisat SOVI pisem.
Me ne gane tako močno. A ti ni to jasno.

No, pod to se jaz prvi podpišem. Zato je najmanj nesramno od enega lulija, da mi očita da SOVO zagovarjam. Ampak saj od človeka, ki je poln predsodkov in to tudi priznava kaj drugega ne moreš pričakovat, ne?

Kar se pa tiče človekovih pravic je pa stvar taka, da finančno podpiram Amnesty International in se včasih udeležim tudi kakšne njihove akcije.

Za razliko od nekaterih, ki vedno SAMO debatirajo (pa še to ponavadi le takrat, ko je povedati svoje mnenje varno) in NIKOLI nič ne naredijo.
sudo poweroff

Thomas ::

> Problem je le, da so praktično isti ljudje prej zagovarjali kakršnokoli delovanje tajnih služb, samo da nas "ščitijo" pred """teroristi"""

Problem ste ljudje, ki teroriste dajete v narekovaje. Teroristi so in naloga tajnih služb je, da zbirajo podatke o njih.

Naloga tajnih služb pa ni, da bi se šle kakšne nezakonite posle, brez nadzora oblast.

Podobno kot je naloga vojske, da gre v mirovne misije v Afganistan, pa tudi da tam strelja Talibane, kadar situacija tako zahteva. To je čisto OK.

Ne bi bilo pa OK, če bi vojska naredila naprimer neko posojilno službo, naprimer.

1+1.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
5 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SOVA še vedno skovika na vaših žicah

Oddelek: Novice / NWO
3711163 (7318) zmaugy
»

Pregon novinarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5813053 (11407) ZaphodBB
»

Jansa - Sanader (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9813697 (10519) mtosev
»

Ustavno sodišče odločilo v zadevi SOVA

Oddelek: Novice / Zasebnost
175899 (4985) poweroff
»

Ali lahko zaupamo nadzornikom?

Oddelek: Novice / Zasebnost
323965 (3206) poweroff

Več podobnih tem