» »

Leadtek Winfast TV tunerji

Leadtek Winfast TV tunerji

roli ::

Danes sem končno uspel namestit TV Tuner Leadtek Winfast TV2000XP Global in do računalnika potegnil anteno.In kaj sem ugotovil po končanem skeniranju (ki je trajlo kake 15 minut): Da se sploh ne,da premikat kanalov (kanal 1,2,3..) in,da je slika hmm OGABNA! Lepo konča skeniranje in najde veliko preveč kanalov.Hočem uporabne premaknit naprej in jih lepo razvrstit,ko ugotovim,da se ob prenosu kanala iz mesta 20 na 1 prenese le ime ne pa tudi frekvenca.Kar pomeni,da je za kanal 1 meni pisalo,da je SLo1 v resnici pa je bila Slo1 na kanalu 1.Slika pa je tudi zelo ogabna.Naš kraj ima namreč zelo slab antenski sprejem vendar pa je na TV slika programa čisto OK.Medtem,ko na tej TV kartici slika sploh ni bila OK.Oziroma je sploh ni bilo.Namreč slika pri nekaterih kanalih s slabšim signalom kar izgine in nastane samo prazen zaslon.Kanali z boljšim sprejemom pa so kar OK.Seveda uporabljam priložen program.Najnovejši iz spletne strani namreč sploh ne deluje.

Pred pol ure sem tisto kartico vrgel iz računalnika in vtaknil noter 4 leta star Life View TV 3000,ki ima še radio.In kaj ugotovim po nameščanju gonilnikov in iskanju programov: Stvar deluje super.Kanali z slabšim sprejemom nimajo izvrstne slike vendar pa je slika v primerjavi z Leadtekovo kartico občutno boljša.

Ima kdo kako rešitev ali naj raje uporabljam kar mojo staro kartico?
http://www.r00li.com

Oven-2k ::

Nja, slika je pri mojem Winfast TV2000XP tudi dokaj slabe kvalitete, pa imam kabelsko televizijo, tako da sem precej razočaran nad to kartico. Sicer je stara že kaki 2 leti, tako da mogoče so jo do sedaj izpilili. V glavnem, v tistem oknu kjer lahko poženeš skeniranje kanalov, moraš imeti zgoraj desno v drop-down seznamu izbrano Antenna, če imaš anteno, če pa imaš kabeslko ali satelitsko pa Cable. Druga reč, ki je pa po mojih izkušnjah še najbolj kritično vplivala na kakovost slike, je izbira standarda PAL/NTSC itd... Nekje imaš en ogromen seznam držav in je treba izbrat pravo - slovenije seveda ni med njimi, tako da je treba izbrat državo, ki uporablja isti standard kot mi. Pa še to je čudno, da ko sem izbiral različne države, ki uporabljajo PAL, tako kot mi, je bila slika različna. Tako da sem nakoncu z experimentiranjem nekako prišel do najboljše slike. Sicer pa trenutno že kako leto ne uporabljam več te TV kartice ker sem res razočaran nad njo in mi tako žalostno visi v računalniku ter jo bom v kratkem zamenjal za kaj drugega.

Kanale premikaš tako, da pač označiš tiste, ki bi jih rad kam premaknil, potem pa s puščicama gor/dol, ki sta na desni ob seznamu kanalov pač premikaš (klikaš na puščice). Pri meni je delovalo.

Edit: typo
Rok

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oven-2k ()

Yoxi ::

hja vidm da nism sam jst mel teh problemov s temi nastavitvami kanalov.....imam isto Winfastovo kartico TV2000 XP Expert, pa sm ravno tako skeniral kanale pa je zelo malo kanalov najdlo. Imam priklopljeno kabelsko. Ročno nastavljene frekvence so rešile problem ali pa če sm nastavil na Cabel Yugoslavija je bil problem delno rešen...morš se mal poigrat s temi nastavitvami pa bo. Kar se pa same slike tiče mi ja zadovoljivo dobra.
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

kixs ::

Sam uporabljam Winfast 2000 Expert verzijo ze ene 3 leta, takoj ko je prisla ven.

Nimam nobenih problemov na kablu in deluje tako kot mora. Tudi slika je cist OK. Na nobenem tunerju nisem videl boljse.

Tudi slovenijo ima na izbiro pri konfiguraciji. Tako, da ne vem od kje vam taksni problemi?

Verjetno res na anetno ne vlece dobro. Imas vsaj dobro anteno?

Potegnite si zadnje driverje in TV software.

lp

Oven-2k ::

Ko sem jaz kupil to kartico Slovenije še ni bilo na seznamu. Imam pa v spominu, da je res bila z najnovejšo programsko opremo, ki sem jo pretočil iz interneta nekaj mesecev nazaj. Še vedno pa nisem zadovoljen s sliko/zvokom. Če s fine-tune nastavim tako, da je slika kolikor tolikor sprejemljiva, mi zvok šumi, brni in je nasploh nemogoč za poslušanje. Če pa malo fine-tunam naprej, pa se slika pokvari, zvok pa izboljša. Ne vem, mogoče sem pa ravno jaz dobil defektno kartico...
Rok

kixs ::

Meni deluje vse out-of-the-box tako kot mora.

Ce ne bi bil zadovoljen, bi jo med tem casom prav gotovo zamenjal. Tudi rocno fine-tune nisem nikoli rabil. Razen, ko sem hotel Amigo priklopit preko RF-a. Tu je bil res mali problem najti optimalno kvaliteto slike in zvoka. Vendar tudi na navadnem TV-ju je bil to problem. Zdaj jo imam na kompozitni vhod vezano in je odlicno ;)

Tudi kanale se da menjavat, s starimi verzijami se to ni dalo. Zdaj pa sem se ze navadil, da je POP TV = 24, itd... :P

Kot pravim, na kabelski ni nobenih problemov. Na anteno pa res ni nic lovilo oz. zelo svoh.

lp

Oven-2k ::

Hja, potem res samo jaz nimam sreče s svojo. Ker tudi v Monitorju so imeli test TV Kartic februarja in so TV2000 pripisali dobro kakovost slike, tako da sem kar debelo zazijal, ko sem to prebral :D Bom mogoče zvečer, če bo čas, namestil gonilnike in posnel kratek film in vam pokazal kako to izgleda pri meni...
Rok

stasky007 ::

Oven-2k: PAL standard ni samo eden, pri nas imaš PAL B PAL G in PAL BG če se ne motim (js mam za tv-out PAL BG)... tko da se provaj tudi s tem poigrat, mene je to hecalo za tv-out...
Stasky

Oven-2k ::

Ne skrbet, sem se že "igral" na vse pretege :)) Sej zdej mi ni več problem to... Kateri standard izbrat, da dobim najboljše rezultate sem že enkrat ugotovil. Glavni problem je to da nikakor ne morem met hkrati lepe slike in zvoka, kot sem prej opisal.
Rok


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918254 (5226) Pyr0Beast
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918857 (11897) Izi
»

Ali je moj celeron 466 dovolj za tv tuner

Oddelek: Strojna oprema
241449 (1011) pblaz
»

tv tuner

Oddelek: Pomoč in nasveti
91016 (875) zed 5.0
»

Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe-Teletext??

Oddelek: Strojna oprema
152027 (1763) falotXP

Več podobnih tem