» »

Ali je moj celeron 466 dovolj za tv tuner

Ali je moj celeron 466 dovolj za tv tuner

neki4 ::

Zanima me ce je moj celeron 466,geforce2-64 rama,190ram dovolj soliden racunalnik za kaksno novo tv-kartico za gledanje tvja na pcju, ali je bolje kupiti kaksno rabljeno kartico. Rad bi samo gledal tv na pcju, lahko tudi radio, sliko v sliki itd..samo nevem ce se splaca kupit novo kartico, ce ne bo delal dobr, ker je prepočasn Pc.Ali raje kaksno rabljeno samo da je lepa slika je vazno in tekoca.

gumby ::

za gledanje je dovolj, saj sliko itak kartica prikazuje preko overlay-a in CPU nima kaj dosti za delat...
jaz sem mel to na c300 in je delalo brez problemov

dolenska ::

hja zdej leadtek winfast tv 2000xp ti skor vrjeten ne bo delal. jst mam durona 950 pa k mam to kartico noter in pač gledam tv imam pri najvišji kvaliteti slike okol 60 procentov zaposlen procesor. pri najmanjši kvaliteti pa okol 20%. vse to je pa čist odvisno kater progrm uporabljaš za gledanje. jst uporabljam original in mi tako zaposli procesor. vem pa da so nekateri programi k pa ne zaposlijo tolk procesorja.
fly tv 2000 je med njimi.
če ti bo delal pa boč moral uporabit najmanjčo kvaliteto slike.

sicer pa poročaj če kako ti je uspelo ker me zlo zanima.

postar_si ::

Mogoče si nabavi, kak starejšot tv kartico. Al pa zunanjo, katera ne obremenjuje sistema, lahk gledaš tv pri ugasnjeni pc-u.

humanoid ::

Meni je na C400 zvok zaostajal.

roli ::

Jaz sem imel lifeview na P166.
Pa je vse delal normalno.
Te kartice dobiš v comtronu za okol 7K.
Mel pa sem: P1 MMX 166Mhz,32MB RAM ATI rage 3D.
LP!
http://www.r00li.com

Phoebus ::

KAterakoli kartica dela praktično na vseh računalniki v overlay načinu (tudi če imaš PCI slot v 486) in ne govorit, da kartica X ne dela na 900 ali giga mašini. Če je priložen softver tako butast da dela samo grabdisplay, pa si najdite drug softver!

In btw, WMC (Windows Media Center) očitno ne dela preveč v overlayu, ker je lani tom ugotovu, da nuca 20-30% CPUja na eni strašni mašini ob gledanju TV. Torej- specializiran TV softver.

V Linuxu je zelo cute npr. Zapping...ampak ja, ja, govora je o windows. Tam pa ne poznam nič.

tiborrr ::

Super programcic je FlyTV2000.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

neki4 ::

Odgovori vasi so kar razlicni zato sem pisal email na comtron za kartico TV Kartica LifeView FlyTV Platinum 35 FM PCI ki stane 7.900, ce bi bila dovolj za moj c466,190ram,geforce2 pa je biu odgovor da sicer bi lahko delalo vendar je pod sistemski zahtevami.
Po mojem mnenju bi torej verjetno z original programi delalo z problemi, ce pa prou razumem vase odgovore bi z določenimi drugimi programi(fly2000) lahko delalo OK.
Kartico bi imel samo za gledanje v solidni kvaliteti cez celozaslonski nacin, kot TV in nic drugega resnega.
Še kaksna ideja?

gumby ::

za "surovo" gledanje je dovolj vsak cpu. ce mislis pa se kaj pocet (zajem videa naprimer), potem bos pa nucal hiter cpu in hiter disk. prav tako bos nucal hitrejsi cpu za deinterlace (dTV je program za to iirc). "zivi" prenosi namrec zgledajo obupno brez tega

tiborrr ::

Za snemanje v polni PAL locljivosti na disk potrebujes vsaj pol gigabajta pomnilnika in procesor ~ 1GHz (Athlon, P3). Za gledanje z Fly2000TV pa je dovolj ze P166 0:).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

roli ::

Men je delal tud z priloženim programom.
Tist program uporabljam še vedno.
Ta fly 2000 ne najde nobenega programa.
Pa tudi sliko sem lahko zajemal sam se pol ni dalo gledat kaj snemaš.
Ko je bilo snemanje končano je video tekel vredu sam zmok je manjkal.
Mam pa kartico Fly video 3000.
Zahteva pa vsaj P133 Mhz .
LP!
http://www.r00li.com

neki4 ::

no zdej sem si kupu tole zadevo lifeview za tm nekje 7 jurjou in ta prilozen program malo se vidi da steka slika, takrat ko kaksen govori se opazi..z flytv 2000 dela se mi zdi dokaj tekoce..problem pa je da odkar sem dal notr kartico v pci mi zvok na dela..sem dobil se zravn ene kablcke. Eden ta kratki kabelcek iz obeh strani isti izhod..verjetno bo ta kaj pomagal sam neznam povezat..zelo cudno.A je to resljiv problem?

Azrael ::

Tisti kabelček je namenjen, da zvok iz TV kartice "napelješ" na enega od vhodov zvočne kartice. Preglej navodila od TV kartice in zvočne, kakšno funkcijo imajo konektorji.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

VASkO ::

rolihandrej, kako da ti fly2000 ni nasel nobenega programa? ocitno ima prevec nastavitev in se nisi znasel? moras izbrati, ali imas kabelsko ali anteno, lahko pa sam tunas po 0.1mhz ce ti je volja

neki4 ::

Ta moja kupljena karticaTV Kartica LifeView FlyTV Platinum 35 FM PCI lahko z original programi delam vse kar zelim ampak mi to nic ne pomaga ker ni cisto tekoca slika in zato tudi zvok in gibi se ne ujemajo, se posebi ko kdo govori, se zelo opazi, motece.Daljinc in radio tudi delata z original programom. Pri Fly2000TV mi pa kanale baje poskenera sam men se ne zdi, torej dela sam en program in to tisti ki ga ze prej primarno nastimam z original programom. Je pa slika tekoca ampak ni zvoka in seveda daljinc ne dela. Tko da sem malo razocaran oz. ne znam nastimat.Ocitno vse bolj na pol vse skupi.

All ::

za platinum kartico moreš izbrat TDAXXX tuner, ki je podprt šele v zadnji verziji programa FLY2000TV......me pa zanima koko to zdej dela, k enkat sm si sposodu tole kartico, pa je biu sprejem v primerjavi z starejšo kartico obupen, podpore v FLY2000 pa še ni blo.

original program pa itaq SUX

neki4 ::

Torej res je. Gor sem si dal najnovejso verzijo primerno za mojo platinum kartico in stvar deluje vse zvok, slika itd..OK.Original program je res odpadek.Ta fly2000tv je pa nazalost shareware.

roli ::

Hja men najde le TV SLO.
Druzga nč.
Z originalnim programom pa mi dela supr in ga moram pohvalit.
Pa izbral sem AIR TV pa auto scan vključim ampak ko konča
ne najde nič.
Na CD-ju mam jst en starejši softvare.
LP!
http://www.r00li.com

VASkO ::

pa drivere ste namestili tiste iz fly 2000 tv strani, ki jih avtor priporoca? ne vem no, kaj mate take probleme, meni ta program dela ze od 2.25 verzije dalje, ce te moti shareware licenca, ga kupis ali...

tiborrr ::

Res, ne vem, kaj komplicirate :\
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

All ::

krneki...kakšen se ti zdi sprejem pr tej kartici?

pobrskej mal po forumu pa boš najdu link do full verzije

Azrael ::

Če komu Fly TV 2000 iz nekega razloga ne odgovarja, lahko preizkusi tudi DScaler, ki je free (GPL). Dela brez težav na P200MHz (Zoltrix TV tuner).

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

neki4 ::

ja glede na moj celeron 466 dela vse ok.Slika je nebom reku super deluje mi mogoce slabs kot pri televizorju ce dam v full size, sam normalno da ne gledam poj od bliz, ce gledam full size na 2 metra je super. ocitno je original program bol narejen za mocnejse pcje, ker naj bi bila min. konf. p3-500mhz z vidika programa, kartica laufa ocitno zelo dobr z flytv programom tudi ce je bol svoh racunalnik. Daljinc mi je zelo vsec na platinum kartici majhen in lahek.

pblaz ::

če je še men na p100 delal tv tuner hmmm osem let nazaj?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fly video 3000

Oddelek: Pomoč in nasveti
61051 (977) Dead_Eye
»

videorekorder in tv kartica lifeview

Oddelek: Zvok in slika
71272 (1134) neki4
»

Katera TV kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
131434 (1225) Caligula
»

TV-Tuner

Oddelek: Kaj kupiti
281694 (1307) b0B3k
»

Tv kartica!

Oddelek: Kaj kupiti
242201 (1768) toni22

Več podobnih tem