» »

Winfast TV

Winfast TV

«
1
2

jurck ::

A je kakšen lastnik TV kartice Winfast TV 200 XP, ki ima SVIDEO kabel, kateri naj bi bil priložen kartici? Namreč nujno bi rabil ta kabel.

Volk| ::

Ej, mene zanima kako si zadovoljen s kartico?
Namreč kupujem nekaj in mi je ravno ta kartica padla v oči!
Kaj mi svetuješ?

jurck ::

Meni dela dobro, tako da ti ga priporočam. Ne vem pa če je sedaj kej novega in boljšega na trgu.

Dzonson ::

za ta denar verjetno res kaj boljsega ni za dobit. za malenkost vec denarja pa se da dobit dost boljso zadevo

Volk| ::

Dzonson
Kaj priporočaš?

Dzonson ::

Hauppauge WinTV PVR kolekcijo do 500 (odvisno kaksne imas potrebe)

Bramac ^^ ::

Meni Winfast TV2000 Expert čisto odgovarja.. Samo originalni driverji, ki so priloženi paketu na CDju so zanič. Če pa potegneš driverje iz uradne strani pa dela super.

Zgodovina sprememb…

Volk| ::

Kakšna je razlika med WinFast TV2000 XP Deluxe in WinFast TV2000 XP expert?
Na uradni strani nič pametnega če primerjaš.Kake so vaše izkušnje?!

laguna ::

Razlika je v priloženi programski opremi ter v čipu za vzorčenja videa. Delux ima 8 bitno vzorčenje, esxpert 10 bitno vzorčenje, torej expert odpravlja več šuma v sliki in glede na to je boljša slika z manj šuma.

LP
lagunaaaa

Volk| ::

Laguna:
Hvala ti, bom si jo šel kupit. Mislim da je vredna svojega dnara.
Samo sem bil v dillemi ali expert ali deluxe.

Volk| ::

NO, še zadnjič ...če koga zanima
Sem ponosen lastnik nove winfast kartice 2000XP expert.
Moram reči da za teh 13 čukov si ne bi mogel želeti boljše. Ima radio, teletex...seveda tudi tv lahko gledam:D .
Ima snemanje direkt z TV v večino znanih formatov(mpeg2,DVD,SVCD), sleeptimer, nastavitev snemanja nekaj dni naprej, vredi daljinec, prijazen uporabniški vmesnik...moram reči da si kaj drugega ne želim. Vem da obstajajo boljše kartice toda dvomim da za ta dnar bi dobil kaj boljšega. Pri tv procesor dela do 50%, pri radiu pa do 20% , s tem da mi še kaj drugo poleg laufa. Imam 1.7Mhz, 256 RAM
Aja, še to! Po nasvetu slo-tech-ovcev sem dol potegnil najnovjše driverje in nisem sploh inštaliral priloženih. Mislim da je to bil dober nasvet.
Še pa poskušam druge priložene programe...

V glavnem...ni mi žal! Kdo se bo odločil za to kartico se bo dobro odločil.

benko ::

Tudi sam iščem TV kartico.

Volk: Kje si jo kupil ?

Bramac ^^ ::

Lahko jo kupiš v BOFu.

marS ::

Sam imam winfast PCTV usb kartico, ima vse žive možne vhode, zraven tut veliko dodatne programske opreme, sicer sem jo nabavil za specifično aktivnost - zajem analognega videa in direktna pretvorba v mpeg2, za izdelavo DVDjev.
Zelo dobro deluje, moram rečt. Edino pripombo imam na DVD Movie Factory 3.0 - dvd authoring program uleada ki pride zraven. Sicer zelo dobro zgleda in lepo se dela z njim, vendar totalka popači mpeg-e, tko da DVD video zgleda grozn - izgublja frejme in se zatika, tko da ga ne uporabljam, raši Nero Vision Express, ki je slabši ma daje boljše rezultate pri authoringu.
Aja, stalo je 21K, kupil sem pri JAE.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Volk| ::

Benko:
Kupil sem jo v JAE-tu
Sicer so me hotli nasrat ker kao stane 14 čukov. Ker je bla cena napisana 13 čukov na polici sem vstrajal pri tem! Pazi pa ker ni not slovenskih navodil. malo se zbuni! Po zakonu morajo bit not!

benko ::

Pa so ti potem dali slovenska navodila ?

JaeMarketing ::

Pojasnilo o navodilih.

Slovenska navodila bi morala biti vedno priložena izdelkom, ki se prodajajo v trgovinah JAE. Žal se včasih zgodi, da iz kakršnegakoli razloga kateri od izdelkov nima priloženih navodil. To se najpogosteje zgodi zaradi preobremenjenosti skladišča ali pa dejstva, da so navodila pošla in jih še nismo imeli časa pripraviti.

V primeru, da ob nakupu navodil niste prejeli (kot se je to zgodilo Volk|u), mi preprosto pošljite e-poštno sporočilo na gregor.novak (afna) jae.si (afna=@) in potrudil se bom, da bomo težavico hipno odpravili.

Volk| - za slovenska navodila lahko naredimo par stvari - navodila ti lahko pošljemo po pošti, lahko si jih naložiš z JAE spletne strani (podatki spodaj) ali pa ti jih pošljemo na e-poštni naslov. Prosim, da me o želji obvestiš na zgornji e-poštni naslov. Zavoljo nastalih nevšečnosti se ti v imenu podjetja opravičujem.

Vsi, ki potrebujete navodila, jih lahko najdete na spletni strani JAE.si:
http://www.jae.si/navodila/DOC - Microsoft Word datoteke
http://www.jae.si/navodila/PDF - Adobe Acrobat datoteke (manj obširno)

Navodila za izdelke Leadtek so v poddirektoriju Leadtek.

V primeru, da navodil za svoj izdelek ne najdete, mi lahko to sporočite na e-poštni naslov, ali pa poizkusite na JAE FTP strežniku -
ftp://ftp.jae.si
ime: jae
geslo: jae

Lep pozdrav,

Gregor Novak
JAE Marketing

Zgodovina sprememb…

Volk| ::

JaeMarketing:

To zdaj pa je bila lepa gesta. Vsaka vam čast da ste se potrudli.Sem se že mislil it danes pizdit v trgovino. Hvala vam! Opravičilo sprejeto!

pia2001slo ::

Prodam omenjeno kartico za 6500-7000 SIT z vso opremo (kabli,daljinec,infrared)

lp
Jolly

Volk| ::

Z kartico sem ful zadovoljen endino jebe še me snemanje.Posname mi, samo pri predvajanju je samo zvok, slike pa ni. Poleg tega me zanima ali je mogoče snemaje pri "hibernate"? Navodila v ang . dopuščajo to možnost, žal pa slovenska navodila so bolj pusta!

Ima kdo kako izkušnjo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volk| ()

Bramac ^^ ::

Meni snemanje dela. S katerim kodekom pa snemaš?

Volk| ::

Ok, meni tud že dela. Samo mi zvok malo prehiteva.

tx-z ::

kartica sux.....men pr deluxe še zmer zvok šumi in je neuporabna(razn za video/svideo in) ;(
tx-z

Volk| ::

Zigam:
poskušaj malo z nastavitvami.Mene je tud jebalo dokler nisem vzle v roke navodil:D .
Aja, pa ne pozabi: priloženi driverji so sux...potegni dol z neta najnovejše. Mogoče te to jebe.

felony ::

kakšna je kvaliteta snemanja z Winfast TV2000 Expert tunerjem? video/avdio

benko ::

Kako ste priklopili audio kabel ? Pri meni se sliši samo šum.
Pa ko priklopim TV kabel slika na monitorju začne "migati". Imam 75ohmski koksialni kabel. Kaj ga moti ?

Hvala za odgovore.

mabone ::

Pred kratkim sem kupil TV kartico WInFast 2000 xp Expert, naložil sem priložene,(ki so mimogrede isti, kot najnovejši na strani Leadteck na netu 5.13.01.3307 ) driverje in program pvr2000...
Vse je v redu, samo po cca 1 ali 2 minutah mi izgine zvok.Kartico sem povezal na zvocno Live! .Najprej sem mislil, da je napaka v zvočni ,ampak ni!(probal sem še z integrirano na osnovni plošči....isto)
Ne vem ,kaj naj naredim?Prosim za pomoč,hvala!
mp

Volk| ::

Si povezal avdio kabel na kartici v matično ploščo(vhod AUX). če nimaš tega te lahko zvok jebe.

dragonfly ::

Imam pentium 4 z Intel D 915 PBL bordom, ki ima integrirano zvocno. Premalo se spoznam na compe da bi pravocasno ugotovila, da ta MB nima avdio vtica, kamor bi npr priklopila cd in da vse poteka preko slota, ce prav razumem. Precej huje se mi seveda zdi, da tega ni vedel niti svetovalec pri Anni, ki mi ga je pomagal sestavit in tako imam ohisje z dvema front avdio izhodoma, ki se na plato ne dasta priklopit (tako so mi zatrdili na njihovem servisu...).
Torej, preden sem to vedela, sem kupla se TV tuner Winfast PVR 2000- kjer se avdio ne da prilopit z zunanjim kablom na zvocno, ampak le na tistega notranjega, ki ga jaz nimam.
Dokupim se zvocno SB Audigy 2 oem, priklopim in ne dela..
Lahko poslusam musko, gledam filme... skratka vse ostalo dela ok le zvoka iz tunerja ni. Na njihovih straneh sem iskala pomoc- tam pise– da ce povezes zvocno na tunerjevem vhodu aux in, moras na audio out control izbrati AUX, ce izberes cd in pa seveda CD PLAYER. Logic is alive and well bi si lahko rekla but- sadly- so is Murphy. Moznosti, ki jih imam pri Audio Out Contol Line so: Wave, MIDI Synth, S/PIDF-In, CD digital, Auxilary, CD Audio, Line in, TAD-in, Mic, Wave. Karkoli izberem, no go.
Zvocnike imam obicne ki sem jih dobila s prejsnjim komjuterom- upam da to ni vzrok, sploh ker sicer delajo.
Aja – z neta sem snela najnovejse driverje tako za tuner, kot tudi za zvocno.
Upam, da sem dovolj dobro opisala problem – z omejenim znanjem je to mal tezje..
Ce mi zna kdo pomagat bom jako vesela...
Vesele praznike in srecno zelim vsem !
nema odmora dok traja obnova!

SasoS ::

Poglej v volume control od winsov. Make sure da ni noben vhod mutan (ako ti volume control ne pokaže vsega -> options -> properties in daj povsod kljukice).

mabone ::

Tv kartico sem povezal kablom na AUX vhod od zvočne in na mesalki niso zamutani vhodi....mislil sem, da je nekaj narobee z vhodom na zvočni in sem probal še z integrirano zvočno na matični...ista pesem...čez nekaj časa (1 do 3 min...različno!), ko gledam Tv ali radio zvok izgine! Ko potem pritisnem 3x na gumb na daljincu za določanje video vhoda,pa zvok spet dela(Spet samo za par minut...)
Mislil sem ,da je vzrok v driverjih, pa so na Strani isti, kot sem jih dobil na priloženem Cd-ju (5.13.01.3307 )
Inštaliru sm si tudi Dscaler-ja,pa mi ta ni hotel sam najti in shraniti vse TV kanale....ne vem, morda sem imel staro verzijo programa,ne vem katerega, ker sem ga že deinštalirav.
Zanima me, kako pa kaj deluje priložen program PVR 2000?
Ali mislite da je vzrok v Softveru,ali je lahko kaj s TV kartico narobe....Ker če je to, jo bom zamenjal , ker je v garanciji...
Lepo se zahvaljujem vsem ,ki ste mi pripravljeni odgovoriti!
Hvala!
mp

Volk| ::

Mabone:
Mislil bi da je narobe ker si povezal TV kartico in Zvočno toda ko si reko da si dal na matično kabel pa mi ni postalo jasno.
Na tvojem mestu bi jo nesel nazaj. Ne more enkrat delat zvok drugič ne. Verjetno je kaj s kartico narobe. Pač maš bad luck.
Naj ti dajo drugo! Ali pa ti jo sprobajo!

Volk| ::

Dragonfly:
NI mi jasno nekaj: Zakaj avdio kabla ne priklopiš na plato?!
Sigurno tvoja plata ima vtič!

dragonfly ::

volk:
tut jaz nism vedla da so zdaj take plate, k nimajo vtica na plati, kar se mi zdi skrajno butasto, ampak tko so mi tut na annijevem servisu zatrdili... pa tut ko ga iscem sama, ga ni nikjer, res nimam kam vtaknit.


SasoS: ni mutano, to sem prvo preverila, sam sem pozabla napisat.
nema odmora dok traja obnova!

Volk| ::

No, ko bom kupil naslednjo plato bom preveril če ima ta vtič. Spet vem nekaj novega!:D

dragonfly:
Še ena ideja:
Ponavadi imajo plate dva audio vhoda. Enega za cd-ploščosuk, eden pa AUX(kerega seveda ti nimaš)
Preveri če imaš onega.Ponavadi sta tak vkup.
Izklopi CD(mislim na avdio), ker tak verjetno ne poslušaš glasbe iz CD-ja pa poveži kartico na ta vhod.Sicer dvomim da bo delovalo ampak splača se poskusit.

Tomaz27 ::

Mene pa zanima ce je mozno z WinFast TV2000 XP Expert snemat v divx ali xvid formatu? Pise da podpira mpeg4 namrec in ce mas codece nalozene bi verjetno moglo it? Tak da bi pol lahko posneto gledal na divx komponenti?

Hvala

piki64 ::

Hi!

Imam WinFast PVR2000 Expert in s samo kartico zaenkrat nisem preveč zadovoljen. Predvsem snemanje TV programov, mi nikakor ne uspeva, kadar uporabim kakšno kompresijo (samo nekompresirano je koliko toliko), kar pa sevedani uporabno.

Zanimivo je tudi to da v drugih programih kartica nikakor ne deluje (SageTV, GPPVR) pri DScale pa spet problem pri snemanju. Sam računanik nebi smel predstavljati problema saj je Pentium 2.8Ghz HT, 512 MB rama.
Pa tudi driverji so tazadnji gor.

A ima kdo kašne izkušnje s snemanjem TV programov? Prosil bi za podrobnejše informacije.


LP, Piki64

Pyr0Beast ::

Mam winfast 2000Xp RM edition, kupu za 8k. Dela v redu, samo anteno mamo mal v k.
Več tut ne dam za tuner, ker ne nucam nič več kot vhod za anteno, daljinc in tv in
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Bramac ^^ ::

V winfast PVR: imam naštimano capture format profile: MPEG2 optimal quality, pa se snema vse čisto v redu. Je pa res da ta format zasede preveč zato moram še zakodirati v Divx (z dr.Divx). Potem pa je film občutno manjši. ;)

piki64 ::

@jani_ če je tako, potem je najbolj en velik disk imeti, pa vse nekompresirano posneti v full ločljivosti potem pa narediti kompresijo. Ker tako kot si ti napisal, kvaliteto zelo poslabšaš saj dvakrat prekodiraš zadevo, se pravi da so tudi motnje noter precej večje, saj kodiraš napako napake.

LP, Piki64

SasoS ::

Nekompresiran video zasede 20MB/s. Na 160GB disku imaš tako za nekaj čez 2h placa. Pa recimo da kompresiraš z huffyuv ki je lossles (približno 50%), in rabiš še vedno 70GB za 2h. Dočim ima 2000PVR hardwarski mpeg2 enkoder čip. A ni bolje dat mpeg2 na ful, in imeti tam 3-4GB za 2h...kvaliteta ne bo toliko slabša.

Bramac ^^ ::

piki64: Kvaliteta se ne poslabša toliko, sploh nisem opazil razlike med originalom in DivX.

Sem naredil zdaj en mini test. 15s sem snemal z DivX (MPEG-4) in 15s z MPEG-2 optimal quality. Oboje na isti resoluciji. Z divxom zasede 1.6mb, mpeg-2 pa 11.8mb
Torej mpeg2 zasede 7,4x več.

Bom snemal naprej v DivX, čeprav se tudi prvi način dobro obnese.

Zgodovina sprememb…

piki64 ::

hi!

OK tudi sam sem dal na MPEG2Optimal Quality, je zadevo posnelo, sem potem gledal na računalniku, vredu špila, ampak potem ko pa dam zadevo v DVD/Divx player, pa nonstop poka noter. A se to vam tudi dogaja?

LP, Piki64

Volk| ::

Jaz sem probal snemati vse varijante ki so na voljo pa zdaj snemam v DVD - mpeg2
Moram reči da sem čist zadovoljen z velikostjo in kvaliteto!Kvaliteta sicer ni na najvišejm nivoju toda jaz sem zadovoljen. Ko pogledam zamujeno itak brišem..
na začetku sem imel probleme da mi je zvok prehiteval toda zdaj sem odpravil to pomankljivost.
Edino problem je da ko kaj snemam ne smem nič početi na računalniku drugače dobim vun zmazek.
Pa jezi me če imam kaj dobrega posnetega kar bi rad ohranil, pa mam pol gor oni kurčev znak programa...grrrrrrrr;((

piki64 ::

Hi!

A lahko nekdo točno odgovori!

Kakšno kompresijo uporabljate za snemanje?
Kje pogledate posnete zadeve (računalnik ali standalone player)?
Kateri program uporabljate za snemanje/gledanje?

Pri meni je tako:
1.) MPEG2 Optimal Quality
2.) Računalnik (dela vredu); standalone DVD player (zvok non-stop poka in se ne sliši vredu)
3.) WinFast PVR

LP, Piki64

SebaR ::

1)3ivx D4 4.5.1 Pro Video codec (nastavitve:Average Byrate 201KBytes/s (maximum quality 65% minimum quality 35%); audio codec: none
2)racunalnik-slisi se super
3)Bs Player
4) Datoteka vlka 4 Mb/15 s

LP Seba
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Loki ::

kaksna bi bila min. konfiguracija, na kateri bi delala ta tv-kartica, za tv/ radio? cel 500, 256mb ram?

Volk| ::

Jaz mam celeron 1.7, 256 ram, pa mi tv požere do 50%, radio pa slabih 20%
Ker ko gledam tv itak nič ne delam drugo in me sploh ne moti
Čeprav priznam da zadnje čase gledam pomanjšan tv poleg pa se menim prek messengera pa še kaj brskam pa ni blema! vse dela kul!
Edino pripombo imam glede posnetih filmov. Slika ni glih tekoča! Mogoče ker mam slabo grafo:(

zdravc ::

Da ne bom odpiral nove teme :

TV kartico Winfast 2000 XP sem dobil, pri nakupu rabljenega računalnika pa imam nekaj težav:

Pri nekaterih programih je zelo slaba slika, zrnata tudi z vertikalnimi motnjami.
Vsi programi imajo šum v zvoku.
Poskusil sem z novimi driverji kot tudi z drugim programom (fly2000), pa ni nič boljše.
Poskusil sem na drugem računalniku kjer imam Asusovo tv kartico, kjer je slika in zvok odlična, vendar je tudi tu isto.
Verjetno je kaj narobe s kartico. Zanima me, ce je kdo imel podobne težave.

Drug problem je priključni adapter preko katerega bi lahko presnel video posnetke na računalnik, pa ga nimam. Pozanimal sem se v trgovinah, pa tudi pri novih karticah ni priložen. Ali je to namenoma, ker kartica tega sploh ne omogoča ali je kaj drugega.
Kje bi se dalo dobiti ta adapter? Standardni s-vhs kabel ne gre not.

Rad bi rešil vsaj problem z adapterjem zaradi presnemovanja, če je sploh možno.
kdor zna pa žih

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zdravc ()

SebaR ::

To v zvezi s šumenjem sem imel jaz isti problem. Šumelo mi je v vseh programih razen RaiUno. Kako sem ta problem odpravil se ne spomnim (mislim da je odšel kar sam od sebe).

Poglej še nastavitve pri drajverjih od zvočne kartice, jih updejtaj.
Glej da boš imel pri nastavitvah v Winfastovem programu vse na Aux(oz. tam kjer je zvok prikloplen).

Večkrat si ponovno naloži programe - če imaš čas....:8)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509835 (7644) edublin
»

nakup Tv kartice

Oddelek: Zvok in slika
293223 (2460) gruntfürmich
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918944 (11984) Izi
»

Torej: Sapphire teatrix 550 ali Leadtek PVR2000

Oddelek: Kaj kupiti
272767 (1961) Izi
»

TV Tuner - TV Kartica! Katera je najbolša!

Oddelek: Kaj kupiti
172364 (1886) nadzorni

Več podobnih tem