» »

Kako prikazati nepodprto resolucijo?

Kako prikazati nepodprto resolucijo?

roli ::

Kupil sem projektor BenQ W100 in ga priklopil na računalnik.Na projektor sem ga priklopil preko VGA izhoda in VGA-DVI pretvornika.Seveda pa ATI control center ne zazna kake resolucije podpira projektor.Rabim prikazati resolucijo 854x480 (16:9) vendar je nikjer ni in zato mi projektor vrže v 4:3 mode.Ampak projektor pa je 16:9 resolucije.Če jaz ročno preklopim v 16:9 na projektorju pa mi raztegne sliko po dolžini.

Torej kako pripraviti grafično kartico,da prikaže resolucijo 854x480?
http://www.r00li.com

itak37 ::

Zivjo,

tudi jaz se zanimam za nakup projektorja Benq W1000 in me zanima isto vprasanje. A si mogoce kaj pogruntal?
A ima mogoce NVidia to boljse urejeno? Trenutno imam ATI X300, zato bo verjetno treba novo graficno nabavit.

Zanima me tudi, a ta projektor omogoca zoomanje slike? (npr. TV slika je v formatu 4:3, rad bi jo malo povecal, tako da bi jo raztegnil po sirini, seveda bi mi odrezalo zgornji in spodnji rob).
Trenutno imam 16:9 TV in to funkcijo pogosto uporabljam, mogoce pa pri projektorju to ni tako pomembno zaradi velikosti.

S projektorjem bi rad nadomestil TV (gledam samo zvecer 2-3 ure), imam TV tuner Leadtek z daljincem, vendar je software obupen. Instaliral sem si Media Portal vendar mi ni uspelo usposobit daljinca od Leadteka. A se da to kako skombinirat oz. ali mi lahko kdo priporoci kaksen PC daljinec ki bi preverjeno deloval? BTW, imam tudi USB bluetooth kljucek.

LP

roli ::

Sem pogruntal,da je ta resolucija za uporabo samo pri TVjih.Drugače sw lahko uporabi tudi katerokoli resolucijo, ki jo projektor podpira. Sam sedaj uporabljam resolucijo 1204x768, ki sicer ni 16:9 ampak deluje tudi zelo lepo. Mislim pa,da bi preko DVI priključka stvar izgledala še bolje.

Zoomiranje se pri projektorju ne nastavlja ampak se uporabi kar program za gledanje TV programa.Tam se namreč nastavi razmerje stranic in vse (če program to omogoča).

Za to pa ne bi vedel.Sam sem raje dal not kartico Lifewiev, ki ima 100x boljši software.
http://www.r00li.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370691 (3580) matobeli
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

7210038 (6939) Alfonzo
»

Poceni "hišni kino"

213146 (2390) trdoreh
»

Projektor

133024 (2513) filtr
»

projektor