Forum » Navijanje » c466 na kej vec
c466 na kej vec
`ripper` ::
Mam procesorcic na c466A in bi ga rad nasponov na mal vec. Ce dvignem FBS na 75, sicer procesor se zbudi, in senzor ne opaz ksne spremembe temperature (35-40°C) tko da pregreva se mi ne, ce laufa na 525MHz. Edin problem trenutno je, k se mi sipne sistem totalno, ce probavam bootat kar koli windowsom podobnga, ker sistem enostavno obvisi zarad useh mogocih erorrjev. Zdej, povedal so mi, da bi mogu CPUju mal voltazo dvignt, kjer pa se pojavlja moje uprasanje...
Mam plato DFI P2XBL rev. DE+ s podnozjem za procesorje Slot1. Nabavu sm tud Slot1-2-Socket370 konverter, kjer sicer naj bi blo za stimat napetost, ampak jumperjev enostavno ni nalotanih gor. Zdej me zanima, ce se da to kje na plati slatat, ker tud tm ne najdem nc, kar bi blo kej u zvezi za spreminjat pa BIOS tud prav, da ne zna napetosti dvigovat...
Komu kej jasn?? K bi res rd stisnu vn s tega CPUja mal vec,ker ga ze dusijo stvari...dolg cajta..=))
Mam plato DFI P2XBL rev. DE+ s podnozjem za procesorje Slot1. Nabavu sm tud Slot1-2-Socket370 konverter, kjer sicer naj bi blo za stimat napetost, ampak jumperjev enostavno ni nalotanih gor. Zdej me zanima, ce se da to kje na plati slatat, ker tud tm ne najdem nc, kar bi blo kej u zvezi za spreminjat pa BIOS tud prav, da ne zna napetosti dvigovat...
Komu kej jasn?? K bi res rd stisnu vn s tega CPUja mal vec,ker ga ze dusijo stvari...dolg cajta..=))
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
Okej, ugotovu sm nekej, plata sama zaznava napetost, k naj bi jo CPU uporablov. Kako naj jo zdej prepricam, da hocem met kej vec kukr 1.95V gor?? A mi je edina resitev igranje z jumperji (ki jih ni seveda) na konverterju??
bibl bubl babl ble
sirotka ::
Lahko so jumperji na plati, poglej v biosu, drugač lahko pa nogce farbaš:). Najbolš pa bo da si kupš nov adapter, jsr mam iwillovga k ma od 1,3 do 3v:!!!!
sej hec je u tok, k adapter ma za stelat napetosti tud... sam enostavno, tm k bi mogu bit jumper, ga ni =)) Samo prazna polotana linija je...tko da sm ze razmislov, da bi izvedu to z zickami oz. probov kje dobit jumperje pa jih gor vrzt.=))
bibl bubl babl ble
Daedalus ::
Ma če ni jumperja za višati napetosti, pol ne boš dosti naredo... Kupi drug adapter, napetost na 2,2V, pa bo. Jaz laufam svojega C466@581 - 2.2V, pa 83Mhz FSB, brez problemov. Temp. je največ 40 stopinj. Aja, pa za hlajenje poskrbi, jaz mam gor en coolermaster za AMD do 1Ghz. Poceni, a učinkovito
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11436 (7774) | Spajky |
» | Kako pospešit Pentium 100 PC? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3879 (3273) | AtaStrumf |
» | celeron 2 na slot 1Oddelek: Strojna oprema | 1641 (1322) | bobby |
» | Kakšen FSB uporabla C2 800 Mhz?Oddelek: Strojna oprema | 1248 (1071) | ABX |
» | Celeron 466 na 583?Oddelek: Navijanje | 3056 (2674) | alien-w |