» »

Celeron 466 na 583?

Celeron 466 na 583?

TheHijacker ::

Živjo!

Kakšen nasvet tako naj ga navijem na 583. Do sedaj mi je uspelo samo do 525. Če sem poskusil na 583 ni bilo stabilno(windowsi so se sesuvali:|). Baje treba tudi napetost povečati? Kje in na koliko... Imam Abit BX6 2.0 mamoplato.

Andrej

sinko999 ::

A ne bi malo pogledal po priročniku ki si ga dobil z mamo plato tam mora not pisati če ne pa idi ne MS stran pa si tam dol zlodaj priročnik .

LP

yjj ::

BIOS/Cpu soft menuII/Voltage
Nastavi na USER, ter spremeni napetost.
POZOR! Maksimalna meja naj ti bo 2.4V.8-O
Jebi ga

TheHijacker ::

Tnx yjj...

Mogoče veš na koliko je sedaj nastavljena voltaža? Mogoče 2.2V?
;)


Andrej

alien-w ::

men na 2.2V dela stable na 581Mhz (83 FSBja) mam pa gor Gorba.
btw: Pazi na temperature! Max za ta proc je 49°C!!

V-i-p ::

Čuj, alien-w. Kaj meniš, kaj mi je še storiti? Kot že rečeno, tud jst posedujem c466, gor je gorb, voltaža al na 2.2 al na 2.3V, skratka tko kot ti, pa se v winsih sesuva? Enkrat si mi omenil, da so mogoče winsi krivi, ki pa so 98. Misliš, če namestim druge, bo bolš??
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Sergio ::

jah men je ratal z gorbom + ene dost ventilatorjev v skatli... :D

V-i-p ::

NO, jst mam pa kišto nonstop odprto, pa ni nič bolj!
Le kaj naj še poizkusim???
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

TESKAn ::

Probi vodno hlajenje + peltier>:D. Če pa pol ne bo delal, pa ne vem...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

NiggerBob ::

INTEL proci imajo dosti slabše izvedeno odvajanje toplote kot AMD, zato delujejo navzven dokaj hladni, znotraj v jedru pa je v resnici peklenska vročina. Zunaj kaže da je temp. procesorja 40°C, je pa v resnici >60°C znotraj na silikonu.
AMD-ji so navzven topli, recimo 50°C, pa tudi v jedru ni kaj več kot npr. 55°C
Ne se čudit, če se bo komu OC Celeron zrušil pri "borih" 35°C, v resnici je znotraj vsaj 50°C če ne več. Po mojih izkušnjah je večina Celeronov nestabilnih že pri 35°C;((
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Mate ::

466 je tezko spravt na kasne velke freq. Ce mas sreco gre na 700, samo je podobno kot zadetku na loteriji.

yjj ::

Privzeta voltaža za celerona 1 je 2.00 V. Na 700mhz je celerona prve generacije skoraj nemogoče naviti.
Jebi ga

luni ::

VIP po moje si pač dobil nesrečen procesor, ki ne gre na več, kot 75MHz. Se dogaja in to ne tako redko. Samo ni vrag, da se ga s kakšnim vodnim ne bi dalo spravit na več, hehe >:D
Artificial Intelligentia

TheHijacker ::

hmm... še vedno mi ne uspe naviti na več kot 525... Windowsni preprosto niso stabilni. Ali je 583 veliko hitreje kot 525(se pozna v igrah)? Ali se mi sploh splača?:\

alien-w ::

jah vip probi z brušenjem gorba (ce se nisi) potem pa lepo winME gor, k so itaq 20% :D boljsi od 98. Potem pa dej na zgornjo zadnjo stran ohisja en vent, ki naj ti SKOS laufa na 7V, ker s tem pridobis cca 5°C (pr men - enako je, ce je comp. odprt) pa probi tko. Men zdej dela.
Hijacker: med 525 in 581 je vecja razlika kot pa med 466 in 525. Men se pozna za cca 3Fps-je v spilih in za nekaj pik v benchmarkih. ni omembe vredno, ce ni lih ne vem kasn spil. Je pa res, da mu dela druzbo geforce2 :8)

Sergio ::

če se že gremo: win2000 so najbolj OC friendly OS na svetu... :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Brody ::

ne splača se, če smo že pr tem:)) razn, če s 525 ne moreš živet :D

NiggerBob ::

yjj, moj cel433 PPGA (prve generacije, 0.25 micron) POST-a na 729 Mhz (FSB na 112 Mhz) pri 2.3 V in to z zračnim hlajenjem + dodaten 80 mm vent ki piha na proc. Kaj več kot POST rutine pa iz njega ni mogoče spraviti pri tej frekvenci, ker ga nisem v stanju ohladit. Pomagalo bi vodno hlajenje+peltierji, pa skoraj upam garantirat, da ga spravim preko 800 Mhz/stabilno, ampak nimam namena investirat vanj, saj duron 600 stane 15 Ksit.

Besede "nemogoče" torej ne bi smelo biti v besednjaku pravega OC-erja!:D
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Loki ::

Sergio, nebi se bogel bolj strinjati s tabo o tem.:))

BigFoot ::

jest tud ne

alien-w ::

hijacker: kaj pol, a ti je uspel? Zanima me, ker mava jest in V.I.P enake proce, pa men dela na 581 brez prbl, njemu pa ne lih! :8)

TheHijacker ::

Še vedno ne... Windowsi zmrzujejo k pr norcih... Mogoče je odvisno še od koga drugega(disk, ram,...). Jaz bom počasi obupal... Mislim, da se mi ne splača zgubljat živcev za tistih nekaj hercev več. :|

Hijacker

alien-w ::

itaq da se splaca!
dej voltazo na 2.3V pa probi disk pio mode dat na vec, pa UDMA izklop...

Smily ::

Splača se. Moj C433 dela k ura na 650 , na 728MHz pa do obremenitve. Imam vodno hlajenje in peltier. Uskoro garantiram da bo ratal na 798 (6.5x133) samo mal moram še znižat temperaturo vode.
mogoče kakšna ideja?

alien-w ::

vodo spelji skozi kaksno staro skrinjo! :D

V-i-p ::

Alien-w, lej, zdej sem naredil tkole: un hladilnik ki je bil original na procu sem dal na voodooja, gor pa je tudi vent, tamalga sem pa razrezal in dal na vsak ram en del, tko da mislim, da sem grafikuljo poštimal. Seveda pa še vedno ostane proc. Dej mi plis, povej, kako naj zbrusim gorba? A je dost, če ga z grobim brusnim papirjem, al rabim pol tud tafinga? Mogoče bo pol boljš, kaj vem? Thx!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p ::

Mislim, da bom znorel!!! Sem probal, pa sem zbrusil gorba, tko da je šla tista zlata prevleka dol. Uporabil sem brusni papir velike zrnatosti. Namažem gor pasto, dam vse skupaj nazaj in kaj se zgodi? Temperatura je 2 stopinji večja, tako da lahko o 581Mhz samo sanjam. ;(;((
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

TESKAn ::

?!?!?!? VELIKE ZRNATOSTI????? To morš uporabit več zrnatosti, nekako tko: 800, 1000, 1200, da je ja čim bl gladka površina Gorb - a...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

alien-w ::

jap, teskan is right! jest sm najprej s 320ko, pol z 800 pol pa s 1200 (to so vodobrusni papircki) zdej pa iscem se 1500 ali vec, pa nikjer nimajo. Zmeri mors met zadevo mal vlazno :D pa pazi kako bos brusu. skos more bit pravokotno na podlago! potem pa z geotrikotnikom ali cim podobnim poglej ce je dost naravnost zbrusen! Pr men je temp padla za 3 ali 4°C! Ce te se kej muci vip, kr povej.

TheHijacker ::

Uf Uf... Vodno hlajenje... To je pa mal preveč... Jest sem upal da bi lahko samo z golden orbom navil do 583... Tolk si pa spet ne želim met 583... Bom rajši boljš procesor kupu... Vseeno kvala fantje na nasvete...>:D

Hijacker

V-i-p ::

Alien-w, jutri bom kupil najfinejši papir ki ga bom dobil. Sam tole mi še povej, kolk ga pa moram zbrusit? Me pa še nekej zanim, če mi lohk pomagaš, zmerej, ko dam pasto na proc ali na grafikuljo, pravzaprav nikoli nevem, koliko je prav da jo dam? Kaj ti meniš? aja, a je pol dober tko, da prvo gorba zbrusim z grobim, pol pa s čimbolj finim?
Kolk pa vem, da je paste prav? Hvala ti! Dolžan sem ti že, čakaj, sedmo, osmo, nevem deveto pivce :)
Thx!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

NiggerBob ::

Alien-w & ostali: bolj finega brusnega papirja od 1200 mi ni uspelo najti, zato sem naredil naslednje - v Baumaxu in podobnih trgovinah prodajajo male modelarske vrtalnike (Minicraft, Proxxon,...), prav tako prodajajo tudi ustrezne nastavke. V enem od takih nastavkov so polirna kolesca in škatlica polirne paste (rdeča ali bela, rdeča je boljša). Ta polirna pasta, ki jo naneseš na polirno kolesce spolirata spodnjo stran hladilnika do visokega sijaja (ogledalo, lahko se briješ!), seveda potem, ko je ta že pobrušen z 1000 ali 1200 brusnim papirjem. Polirno kolesce lahko vpneš tudi v navadni 220 V vrtalnik, ni nujno, da je ravno mali modelarski.

Če kdo rabi kaj paste, mi je ostalo kar nekaj viška, naj mi pošlje e-mail, pa mu bom poslal po pošti. Seveda lahko poliraš tudi tako, da pasto naneseš na krpo in poliraš ročno, ampak traja dlje časa.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

alien-w ::

V.I.P. : no, pejd po tist papir, pa ga zbrus! Kolk? Tolk, da na sredi (cista sredina) ne bo vec videt niti pikice zlate barve. Sam ne ga prevec! Kar se pa tice paste: ne prevec! 1mm bo cist zadost, ce ne se prevec. malo!

NiGGer BOB! To je pa SUPER ideja!!! Mam jest eno tako masinco doma, samo teh polirov pa nimam. Kolk pa stanejo??:8)
hijacker: sej ga lahko brez vodnega navijes na 581. Men je ratal, pa mogoce bo VIPu tut zdej!

V-i-p ::

Alien-w >>> ja, ja, maš prav, ni kej! Čeprav ni ratal dokonca, si mi prav svetoval! Kupil sem un brusni papir, spoliral gorba, dal pasto gor, dal PIO na 0, izklopil UDMA, pa se še vedno v igrah sesuva. Ampak mi zdej dela v winsih na 581 normaln, tud po netu lohk delam bp, seti@home mi je laufo ene 10 min, pa je še kr delal, sam temp. pa hitr nabije. Če mam comp v mirovanju je temp 23, 24, kokr hiter pa dam setija, zleze do 35C. Senzor mam, veš, gor na procu, ker ga gorb ne pokrije celga, pa je ob straneh še mal frej, pa sem dal senzor tja. Kišto mam odprto, v gorba pa usmerjen en namizni vent, ampak da bi delal stabilno pa noče. W winsih lahko delam kar čem, net, word, karkoli, pa negre čez 26C, kokr dam igro, v prej kot minuti freezne, tko da sem počasi obupal. V biosu mi piše da je proc intel celeron MMX?? Kaj to pove, kej slabga? Kaj hočem, ratal pa je neki, thx, alien-w. Ampak zdej sem pa obupal. Klinc pa tak proc...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

mojsterpeter ::

ja dej povej prbližne cene za nastavek pa za pasto:|

alien-w ::

hmmm... vidm, da pr teb VIP temperatura ni problem spljoh, ker mam jest ob cajtih 50°C!!!!(ce so vsi venti izkolpeni) pa dela ok. pol je pa res bedn proc, kaj ces. kolk mas zdej voltazo? 2.3?? jest mam tolk. a gorba si zbrusu dokoncno?

V-i-p ::

jep, maš prav. Voltažo mam na 2.3V, gorba sem tok cajta brusil, da ni bilo pike zlate barve. Pol sem ga pa še z zelo finim brusnim spoliru, dal gor termalno pasto in zabil nazaj vse skupi. A veš kaj sem se še spomnil? A misliš, da je to problem, k mam celerona na unmu adapterju? Gor so neki jumperji, lohk to kej uporabim?? Drgač pa hvala, proc bo pa nekam letu...
...v smeti!

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

NiggerBob ::

alien-w: tamalo polirno kolesce, ki je sestavljeno iz nekih kratkih vrvic, ki so fiksno pritrjene na držalo (hudo nepriročno!) je cca 980 SIT, ta veliki komplet, kjer so 3 različna kolesca, ki se jih da odviti iz držala + pasta (rules!) pa je okoli 2000 SIT. Vsaj tako je bilo v Baumaxu v MB pred pol leta.:D
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

alien-w ::

uff to je pa drago NiggerBob!! :(To se mi pa ne splaca. Bom rajs kej druzga pogruntu.:)

NiggerBob ::

alien, našel sem še eno polirno kolesce, sicer je tisto manj uporabno, sestavljeno iz vrvic, ampak sem probal in tudi gre spolirat.
Če ga rabiš, ti ga pošljem FREE + polirno pasto, vse skupaj žrtvujem v dobro in izključno last Slo-Techa. Edini pogoj, ki ga postavljam je, da ga kolesce + pasto pošlješ dalje drugemu, če bo kdo rabil. Pošlji mi e-mail z naslovom, pa dobiš vse skupaj po pošti.
Vsi ostali: če kdo rabi kolesce + polirno pasto, naj se obrne na Aliena.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

alien-w ::

hmmm a se temp kej zniza po tem ko je spoliran?!

NiggerBob ::

Najprej sem ga obdelal s 1200 brusnim papirjem, temp je bila nižja 4-5°C pri obremenitvi, potem sem ga pa dodatno spoliral, ampak nisem več testiral. Boš napisal, ko boš spoliral in testiral.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

mojsterpeter ::

ja jest bi tud rabu zadevico...

alien-w ::

zdele jo je niggerBob poslal men, pol pa ti men sporoc naslov, pa ti bom jest zadevo naprej poslal, pa naj pol tako krozi, dokler zadeve ne bo zmanjkal! OK?

mojsterpeter ::

no kul bom kontaktiral s tabo ko jo bom rabu - če me pa kdo prehiti pol mi pa poveš kdo jo ima pa kontaktiram njega...

alien-w ::

ok, np!:8)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poliranje "shimov"

Oddelek: Pomoč in nasveti
142260 (2092) ali3n
»

c466@xxx

Oddelek: Navijanje
111116 (955) alien-w
»

466@700???

Oddelek: Navijanje
171861 (1616) Dax
»

Konec OC-janja!!! (za mene)

Oddelek: Navijanje
192373 (2083) alien-w
»

Načrt za vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
192385 (2174) NiggerBob

Več podobnih tem